X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa a jest jakiś szczególny powód dlaczego tworzą się te tajne grupy? Zastanawiam się, czy wszystkie grudniowe mamuśki mogą dołączać, czy to już jakieś zamknięte towarzystwo ;)

aniar lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udało się, szkoda... :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nowe grudniowki sa przyjmowane, tylko nie wiem na jakiej zasadzie przyjmuja...moze tutaj dziewczyny Ci wytlumacza...

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystie moga dolaczyc, jakis czas temu ta grupa powstala, dolaczal kto chcial, a potem administratorka zrobila grupe tajna, napisze zaraz tam czy by mogla otworzyc rekrutacje
    https://www.facebook.com/groups/774015542617073/ napisalam jak zmieni staus grupy to bedziecie mogly zlozyc podanie o przyjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:06

kaarolaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Wszystie moga dolaczyc, jakis czas temu ta grupa powstala, dolaczal kto chcial, a potem administratorka zrobila grupe tajna, napisze zaraz tam czy by mogla otworzyc rekrutacje
    https://www.facebook.com/groups/774015542617073/ napisalam jak zmieni staus grupy to bedziecie mogly zlozyc podanie o przyjecie

hehehe nieźle, dzięki :) jeśli możliwa będzie rekrutacja to chętnie zaaplikuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:13

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa jest tajna dlatego zeby nikt nie widzial nasxych postow ani takich filmikiw. My jestesmy mamuskami, brzuchatkami , przechodzimy przez wszystko podobnie i siebie rozumiemy. Rodzinaczy znajomi z fb nie zawsze o wszystkim musza wiedziec.
    Administratorka odblokuje to sobie dolaczycie. :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to db, że jest to zablokowane, ja celowo nie wchodziłam na fb grudniówek, żeby się tak nie afiszować całemu światu swoim brzuchem itp itd;D

karola maluch coraz silniejszy, wg mnie to on do 3 kg dojdzie w grudniu a nie 2 :-D;

karola pisalaś że do kangurowania zakupiliście polarowe kocyki, ja ten kokon o którym pisałam, że wygrałam jest właśnie do kangurowania, sprawdzałam koszt 24 zl sklep słoń, trochę to kiczowato wygląda taki worek z gumką bawełniano-flanelowy;

qurczak dzięki za link z łóżeczkiem, calkiem fajne mają oferty, mnie akurat interesuje oferta skromniejsza do 500zł, chodzi tylko o łóżeczko, materac, pościel, ochraniacz, poszewki, podoba mi sie tez brudownik na ciuszki dla małej ;D

też tak macie jak ja, gdy pojawia się skurcz macicy to ona się taka wygięta robi na wysokości pępka? jakby mi ktoś włożył pieści i wypchał z dwóch lub z jednej strony, gin mówił, że z czasem macica zacznie się napinać jak stożek, ja chyba już to mam ;/ to napinanie to moja zmora

udanego słoneczego dnia ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, znalazłam coś takiego: bankmleka.pl. Czy Ty nie jesteś przypadkiem z Torunia?

A i pomyślałam sobie o Tobie jak oglądałam Panią Gadżet na player.pl. Był odcinek o akcesoriach dla dzieci i pokazywali taką maskotko/szmatkę bambusową, któa pochłania zapach mamy. Śpisz z nią jedną noc, a potem kładziesz małemu do inkubatora (są wersje dla wcześniaków) i on czuje Twój zapach nawet jak nie możesz przy nim być :)

kaarolaa, szurabura lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Toruniu jest bank mleka chyba od 2 lat, faktycznie babeczki, których dzieci nie zjadają dużej iości wyprodukowanego mleka można oddac do banku m.
    karola chyba jest w olsztynie teraz

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    Jak samopoczucie szpitalnych mamusi? Zuza odezwij się do Nas czasami..
    Taka piękna pogoda, zabrałam małego na spacer na chwilkę i co.. brzuchol twardy, boli więc muszę siedzieć z dupką w domu :( już mnie to zaczyna irytować :(
    A jutro wizyta:) mam nadzieje, że wszystko będzie ok i pooglądam sobie małego w 3d:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 13:29

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana a jesteś pewna że to twardnienie/skurcze a nie wypychanie małej?

Ja czasami po odczuciu nie odróżniam czy tomacica się spina czy młody wypycha pupę, musze dotknąć brzucha żeby zobaczyć czy to cała macica czy tylko jej skrawek :)

Cos mnie lekkie przeziębienie złapało :/
    Miałam gości na weekend ale juz zostaliśmy sami w domu i leżę pod kocykiem :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprowadziłam swoje ciężarne dupsko na ponad 2 godzinny spacer. Oczywiście po drodze zrobiłam "małe" zakupy, które przytargałam ledwo :P Na koniec co chwilę musiałam stawać, bo łapały mnie skurcze w obie stopy. I co mi z tych wszystkich witamin i magnezu :/ Musiałam się ruszyć, bo waga mnie straszy, dzisiaj już 69 kilasów i co tydz przybywa sztuka... A gdzie tu jeszcze prawie 3 miechy...myśleć nawet nie chcę...

Też jestem ciekawa jak sytuacja u mamusiek szpitalnych?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello. Kochane jestem w szpitalu...miałam jakiś epizod ze śladem krwi na papierze po sikaniu.
    Wolałam pojechać na IP...no i mnie zostawli. Pobrali wymaz, miałam ktg, usg i badanie na samolocie....i niby wszystko jest ok. Ale lekarze powiedział,że dobrze zrobiłam i wyniki więcej pokażą....ehhhh Karola88 kobito trzymaj się. Jak nie urok to sraczka.

Ja dokładnie z tego samego powodu wylądowałam wczoraj na IP. Brudny śluz po sikaniu. Zrobili ktg, tętno 150, skurczy brak, szyjka zamknięta 3 cm, miękki brzuch, zrobili usg, mały 1200 g, ruchy czuje i... okazało się że to plamienie z nadżerki. I odesłali. Dziś już prawie nie ma...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)Zaglądam do Was tylko na chwilę, żeby zostawić info. Gdyby któraś chciała skorzystać to od 1.10 (środa) w Polo mają być Pampersy dwa opakowania za 69,98 zł, także myślę, że cena przystępna. Może którejś się przyda ta informacja.

aniar lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Qrczak :)

Qrczak lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stwierdziłam ostatnio, że czekam z kupowaniem do ostatniej chwili :P cały czas dostajemy coś, bo kumpele kupiły za dużo albo im zostało albo kupiły i dostały. Dostałam nową porcje ciuszków, otwarta paczkę pampersów jedynek, fridę, rożek, witaminę D, rodzice rzucili się na wózek, w pracy mają kupić bujaczek. Dostałyśmy nowy komplet "wyjściowy" rajstopki, sukienka i berecik, kremowe z różyczkami, normalnie sama słodycz. Wkleiłabym, ale nie umiem :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Juliana a jesteś pewna że to twardnienie/skurcze a nie wypychanie małej?

Ja czasami po odczuciu nie odróżniam czy tomacica się spina czy młody wypycha pupę, musze dotknąć brzucha żeby zobaczyć czy to cała macica czy tylko jej skrawek :)

Cos mnie lekkie przeziębienie złapało :/
    Miałam gości na weekend ale juz zostaliśmy sami w domu i leżę pod kocykiem :)

lekarz mówił, że to zależy od ułożenia płodu, i może macica wypychać z jednej strony, a jak mała wypycha to czuję to inaczej, czasem mam wrażenie, że ona trochę wpływa na skurcz, podpływa naciska mnie i po chwili czasem macica się napina, ale nie ma reguły..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dziewczyny ktore chca na fb dolaczyc niech napisza do Kasi https://www.facebook.com/katarzynamicyk

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do Kasi, mam nadzieję, że znajdzie wiadomość (przez to, że nie jesteśmy znajomymi, wiadomości trafiają do folderu "inne" na fb) :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Furia! Tez napisałam :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ