Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wszystie moga dolaczyc, jakis czas temu ta grupa powstala, dolaczal kto chcial, a potem administratorka zrobila grupe tajna, napisze zaraz tam czy by mogla otworzyc rekrutacje
https://www.facebook.com/groups/774015542617073/ napisalam jak zmieni staus grupy to bedziecie mogly zlozyc podanie o przyjecieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:06
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Furia wrote:Wszystie moga dolaczyc, jakis czas temu ta grupa powstala, dolaczal kto chcial, a potem administratorka zrobila grupe tajna, napisze zaraz tam czy by mogla otworzyc rekrutacje
https://www.facebook.com/groups/774015542617073/ napisalam jak zmieni staus grupy to bedziecie mogly zlozyc podanie o przyjecie
hehehe nieźle, dziękijeśli możliwa będzie rekrutacja to chętnie zaaplikuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:13
Piotruś
Helenka
-
Grupa jest tajna dlatego zeby nikt nie widzial nasxych postow ani takich filmikiw. My jestesmy mamuskami, brzuchatkami , przechodzimy przez wszystko podobnie i siebie rozumiemy. Rodzinaczy znajomi z fb nie zawsze o wszystkim musza wiedziec.
Administratorka odblokuje to sobie dolaczycie.
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
W sumie to db, że jest to zablokowane, ja celowo nie wchodziłam na fb grudniówek, żeby się tak nie afiszować całemu światu swoim brzuchem itp itd;D
karola maluch coraz silniejszy, wg mnie to on do 3 kg dojdzie w grudniu a nie 2;
karola pisalaś że do kangurowania zakupiliście polarowe kocyki, ja ten kokon o którym pisałam, że wygrałam jest właśnie do kangurowania, sprawdzałam koszt 24 zl sklep słoń, trochę to kiczowato wygląda taki worek z gumką bawełniano-flanelowy;
qurczak dzięki za link z łóżeczkiem, calkiem fajne mają oferty, mnie akurat interesuje oferta skromniejsza do 500zł, chodzi tylko o łóżeczko, materac, pościel, ochraniacz, poszewki, podoba mi sie tez brudownik na ciuszki dla małej
też tak macie jak ja, gdy pojawia się skurcz macicy to ona się taka wygięta robi na wysokości pępka? jakby mi ktoś włożył pieści i wypchał z dwóch lub z jednej strony, gin mówił, że z czasem macica zacznie się napinać jak stożek, ja chyba już to mam ;/ to napinanie to moja zmora
udanego słoneczego dnia
-
Kaarolaa, znalazłam coś takiego: bankmleka.pl. Czy Ty nie jesteś przypadkiem z Torunia?
A i pomyślałam sobie o Tobie jak oglądałam Panią Gadżet na player.pl. Był odcinek o akcesoriach dla dzieci i pokazywali taką maskotko/szmatkę bambusową, któa pochłania zapach mamy. Śpisz z nią jedną noc, a potem kładziesz małemu do inkubatora (są wersje dla wcześniaków) i on czuje Twój zapach nawet jak nie możesz przy nim byćkaarolaa, szurabura lubią tę wiadomość
-
dzień dobry:)
Jak samopoczucie szpitalnych mamusi? Zuza odezwij się do Nas czasami..
Taka piękna pogoda, zabrałam małego na spacer na chwilkę i co.. brzuchol twardy, boli więc muszę siedzieć z dupką w domujuż mnie to zaczyna irytować
A jutro wizyta:) mam nadzieje, że wszystko będzie ok i pooglądam sobie małego w 3d:DWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 13:29
-
Juliana a jesteś pewna że to twardnienie/skurcze a nie wypychanie małej?
Ja czasami po odczuciu nie odróżniam czy tomacica się spina czy młody wypycha pupę, musze dotknąć brzucha żeby zobaczyć czy to cała macica czy tylko jej skrawek
Cos mnie lekkie przeziębienie złapało
Miałam gości na weekend ale juz zostaliśmy sami w domu i leżę pod kocykiem -
Wyprowadziłam swoje ciężarne dupsko na ponad 2 godzinny spacer. Oczywiście po drodze zrobiłam "małe" zakupy, które przytargałam ledwo
Na koniec co chwilę musiałam stawać, bo łapały mnie skurcze w obie stopy. I co mi z tych wszystkich witamin i magnezu
Musiałam się ruszyć, bo waga mnie straszy, dzisiaj już 69 kilasów i co tydz przybywa sztuka... A gdzie tu jeszcze prawie 3 miechy...myśleć nawet nie chcę...
Też jestem ciekawa jak sytuacja u mamusiek szpitalnych?Piotruś
Helenka
-
Doris-83 wrote:Hello. Kochane jestem w szpitalu...miałam jakiś epizod ze śladem krwi na papierze po sikaniu.
Wolałam pojechać na IP...no i mnie zostawli. Pobrali wymaz, miałam ktg, usg i badanie na samolocie....i niby wszystko jest ok. Ale lekarze powiedział,że dobrze zrobiłam i wyniki więcej pokażą....ehhhh Karola88 kobito trzymaj się. Jak nie urok to sraczka.
Ja dokładnie z tego samego powodu wylądowałam wczoraj na IP. Brudny śluz po sikaniu. Zrobili ktg, tętno 150, skurczy brak, szyjka zamknięta 3 cm, miękki brzuch, zrobili usg, mały 1200 g, ruchy czuje i... okazało się że to plamienie z nadżerki. I odesłali. Dziś już prawie nie ma... -
Hej Dziewczyny :)Zaglądam do Was tylko na chwilę, żeby zostawić info. Gdyby któraś chciała skorzystać to od 1.10 (środa) w Polo mają być Pampersy dwa opakowania za 69,98 zł, także myślę, że cena przystępna. Może którejś się przyda ta informacja.
aniar lubi tę wiadomość
-
ja stwierdziłam ostatnio, że czekam z kupowaniem do ostatniej chwili
cały czas dostajemy coś, bo kumpele kupiły za dużo albo im zostało albo kupiły i dostały. Dostałam nową porcje ciuszków, otwarta paczkę pampersów jedynek, fridę, rożek, witaminę D, rodzice rzucili się na wózek, w pracy mają kupić bujaczek. Dostałyśmy nowy komplet "wyjściowy" rajstopki, sukienka i berecik, kremowe z różyczkami, normalnie sama słodycz. Wkleiłabym, ale nie umiem
Piotruś
Helenka
-
eforts wrote:Juliana a jesteś pewna że to twardnienie/skurcze a nie wypychanie małej?
Ja czasami po odczuciu nie odróżniam czy tomacica się spina czy młody wypycha pupę, musze dotknąć brzucha żeby zobaczyć czy to cała macica czy tylko jej skrawek
Cos mnie lekkie przeziębienie złapało
Miałam gości na weekend ale juz zostaliśmy sami w domu i leżę pod kocykiem
lekarz mówił, że to zależy od ułożenia płodu, i może macica wypychać z jednej strony, a jak mała wypycha to czuję to inaczej, czasem mam wrażenie, że ona trochę wpływa na skurcz, podpływa naciska mnie i po chwili czasem macica się napina, ale nie ma reguły..
-
Napisalam do Kasi, mam nadzieję, że znajdzie wiadomość (przez to, że nie jesteśmy znajomymi, wiadomości trafiają do folderu "inne" na fb)