X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jaki on malusi, śliczny jest :) mam nadzieje ze juz niedługo go dluzej poprzytulasz :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro sie lekarza spytam i bede wiedziala kiedy moge zaczac kangurowac malego...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    Milcia a nie lepiej poszukać od osób prywatnych ... aliczakomis zawsze dodatkową opłatę nalicza

Też sprawdzam na OLX prawie codziennie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola teraz tak naprawdę widać jaki on malutki jest. Ale daje radę, więc za chwilę będziesz dźwigać dorodnego bobasa.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja też szukam używanego, ale duża różnica w cenie to jest przy takich wozkach jak maxi cosi np. 800zl zamiast 2000. Natomiast baby design używane tez widziałam za 800 zł a za 1300 moge kupić na all z fotelikiem maxi cosi citi.

Lola kolory jedo ma nieziemskie. W stacjonarnym sklepie sprzedawca proponował nam 5roznych kolorów ram do wyboru m.in. biała, czarna, srebrna, beżowa, matowe aluminium... więc już nawet nie będę wymieniała kolorów tapicerki :D Moim faworytem jest taka cała szara.

Kaarolaa Okruszek malutki <3 To wspaniale, że już możesz go dotykać a kangurowanie jest coraz bliżej :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cudowny Okruszek! Teraz faktycznie widać jaki malusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 22:26

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    Podzielcie się info jaki wózek wybrałyście? Bo mam mega mętlik...
    Ja zakupiłam Jedo Fyn Memo z fotelikiem maxi cosi i jestem z niego bardzo zadowolona :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel wygląda jak laleczka, ale już niedługo będzie z niego dorodny chłopiec

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny jest i taki malutki. Ale rosnie w sile :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się, u mnie bez zmian właściwie... dziś minie tydzień jak leżę w szpitalu. Juz 3 wenflon mam bo mi żyły nie dają rady. Lewa rękę mam cala obolałe, pachnie i plamy czerwone się robią.

Dziś mąż ma iść do ordynatora dowiedzieć się co i jak. Bo na obchodzie to takie pitu pitu żeby się czegoś dowiedzieć, a ja się nie mogę denerwować.

• zokeia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura, trzymam kciuki i czekam na wieści. Mężowie są od tego, żeby być naszymi rzecznikami :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts właśnie nie daje mi, daje mi tylko taki opis co zostało zbadane jaki jest obraz (np. że uwidoczniony sierp mózgowy, prawidłowy obraz nerek, itp), waga, wiek z USG. Kurcze to jest dr.med niby świetny lekarz, zaj*** kolejka do niego, chyba wie co robi.... Mówi tylko, że wszystko ok, idealnie z wiekiem... Dla mnie może lepiej, bo ja bym potem każdym mm się przejmowała. No nic nie mam siły się przejmować... Będzie, co będzie...

Kaarolaa ja po raz kolejny powiem, że jak widzę Okruszka to jestem mega wzruszona. Mój małż jak zobaczył filmik to zaniemówił, gdyby nie to, że facet to by się bankowo poryczał!

Ita, a widziałaś czerwone jedo? Poluje żeby zobaczyć, ale jak na złość nigdzie nie ma na tej mojej "wiosce". też baaaardzo mi się podoba szary, ale jakoś tak zlewa się z chodnikiem i smutno może wyglądać z bobasem... tak jakoś mi się wydaje...

aniar jaki masz kolorek? wrzucisz fotę plisssss. Milcia tu pisała, że wydaje jej się twardy, jakie Ty masz wrażenia? Mnie zachęca to, że w zasadzie nie widziałam mamuśki, która by nie było z niego zadowolona. Owszem zawsze są jakieś uwagi, ale generalnie każda mówi, że by powtórzyła ten zakup.

szurabura, jaki jest w ogóle "status" na tę chwilę? czekamy co napiszesz po rozmowie z lekarzem. 3maj się dziewczyno!! Jesteś monitorowana cały czas więc nie ma prawa zdarzyć się nic złego.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

dzisiaj moj Okruszek troszke spadł z wagi...wazy 710 gram, ale to dlatego ze musi sam oddychac i jest to dla niego dodatkowy wysilek wiec musi duzo wiecej energii spalic, ale kiedy sie przyzwyczaji to znow ruszy w gore...

dla mnie teraz coraz wiecej daje to, ze moge go czesciej dotykac, a na rece biore po jedzeniu kiedy musi odbic powietrze...no i ta podstawowa pielegnacja

Daisy, Sue, Marimiko lubią tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Kochana jaki Marceli slicznoch malutki :) ciesze się ze w koncu mozesz go dotykać. Płaczę zawsze jak go oglądam ;) maly wielki Skarbek :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Jedo też się podoba, ale jak mąż zaczął patrzeć i porównywać, to to zauważył. Ja bym na to w ogóle nie zwróciła uwagi.

Ita, widziałam, że Baby używany ok 800 zł niestety. Mi się jeszcze podoba Bebetto Nico Plus i ten nowy znalazłam za 999 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, nadgoni 10 gram to nie tak duży spadek, a chłopak coraz silniejszy :)

Lola przepraszam za otoczenie na zdjęciu, ale mamy remont i w tymczasowym składziku wszystkie dziecięce rzeczy stoją. Jak skończą to może uda mi się lepsze zrobić :)
    cfeb6c0d3a861a0dmed.jpg
    Wybraliśmy brązowo-beżowy (to co w beżu ma niesamowicie miły materiał w dotyku), w kropki, bo nasza Aliśka musi mieć wyjątkowy jak z krainy czarów :P Stelaż mam beżowy i jest fajny taki ciepły.

Co do samego wózka, to oczywiście dziecka jeszcze nie woziliśmy, ale jest bardzo dobrze wykończony (taki porządny się wydaje), wszystko fajnie gładko chodzi.
    Nie wiem w jakim sensie twardy? Oglądała go cała rodzinka i moja siostrzenica, która dorabia jako opiekunka zachwycała się wózkiem, chwaliła amortyzatory i to że jest właśnie taki "mięciutki"- ona jeździła jakimś wózkiem z górnej półki ostatnio jak się dzieckiem opiekowała i była wściekła, że tak okropnie się prowadzi, że jedo bez porównania lepszy.
    Opinii naczytałam się dużo dobrych i zaryzykowałam. Wstępnie jestem bardzo zadowolona, rodzinka wózek też chwali. Tak naprawdę jaki jest dowiem się w praktyce jak będzie pierwszy spacer :)
    Swój zakupiłam na allegro od użytkownika "dzidziusio". Musiałam długo czekać na sprowadzenie kolorku, bo akurat nie mieli, ale wynagrodzili to parasolką, pompką do kół i gratisami dla malucha :) także jestem zadowolona.

Lola83 lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola dla Twojego okruszka to że możesz go choć chwilę potrzymać czy dotknąć znaczy wiele, w końcu mamusia jest blisko... ech wzruszyłam się jak sobie Was razem wyobraziłam

lola jak db pamiętam chodzisz do stankiewicza w toruniu? ja chodzę do wojtynka i on mi co 2 usg średnio robi wydruk ze zdjęciem i taką szrą tabelką z parametrami jak mierzy malutkiej obwód głowy, brzuszka, długośc kości udowej, obok sa klamry czy się mieści w normach, wyliczany jest termin porodu wg usg, a tak to też mi nie wiele mówi

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    karola dla Twojego okruszka to że możesz go choć chwilę potrzymać czy dotknąć znaczy wiele, w końcu mamusia jest blisko... ech wzruszyłam się jak sobie Was razem wyobraziłam

lola jak db pamiętam chodzisz do stankiewicza w toruniu? ja chodzę do wojtynka i on mi co 2 usg średnio robi wydruk ze zdjęciem i taką szrą tabelką z parametrami jak mierzy malutkiej obwód głowy, brzuszka, długośc kości udowej, obok sa klamry czy się mieści w normach, wyliczany jest termin porodu wg usg, a tak to też mi nie wiele mówi

No właśnie Stankiewicz mi tego nie daje :/ wrrr zapytam go na następnej wizycie... Też dostawałam u poprzedniego lekarza... Ale kuźwa chyba jest ok skoro tak mówi... Teraz to mnie zestresowałyście...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar śliczny wózek :) powiedz, widziałaś go przed zakupem czy zaryzykowałaś? I jeśli mogę zapytać ile kosztował zestaw z maxi cosi citi, bo takim jesteśmy właśnie zainteresowani?
    Też mnie uwiodło w nim, że bardzo łatwo się prowadzi i nic w nim nie klekocze jak np w x-landerze (na moje niedoświadczone oko). Wiadomo, podobają mi się takie wózki jak ma Kitty i super, że miała okazję kupić go ze zniżką, bo jest zbyt drogi jak na moją kieszeń ;) I tak wypas, że rodzice dali kasę.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam w "Świecie Dziecka" widzieliśmy w szarym kolorze i przetestowaliśmy jak się prowadzi. Za swój z fotelikiem cabriofix dałam 2149 z wysyłką.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4476773318 z tej aukcji kupiłam- wiem, że są taniej jeszcze na allegro- ja chciałam z maxi cosi cabriofix, szukałam aukcji, żeby ten kolor mój wybrany mieli w ofercie. Niektórzy sprzedawcy na allegro za kolorystykę z edycji specjal memo kazali dopłacać, a tutaj miałam w tej cenie.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ