Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola pięknego masz synka
cudownie, że już możecie czuć się na wzajem
Lola ja bym wolała dostać taki opis jak ty niż wymiary nogi i brzucha. Mój mi daje wymiary ale ni więcej nie mówi, ostatnio pytam go o narządy a ten że są!! Baran!! No i też muszę wierzyć, że wszystko gra, że on widzi że jest ok tylko nie mówi mi o tym a gdyby coś się działo to by reagwalkaarolaa lubi tę wiadomość
-
Eforts, jakbym usłyszała taką odpowiedź od lekarza, to chciałabym go strzelić w paszczę. Niektórzy lekarze zapominają o kulturze osobistej. Chodziłam kiedyś do takiego, który na wszystkie moje pytania odpowiadał 'co ma być to będzie', a na moje pytania reagował jakbym panikowała. A przecież można powiedzieć: Pani Eforts
wszystko ładnie się rozwija, nie widzę nieprawidłowości. Jest różnica? Jest.
-
Lola83 wrote:No właśnie Stankiewicz mi tego nie daje
wrrr zapytam go na następnej wizycie... Też dostawałam u poprzedniego lekarza... Ale kuźwa chyba jest ok skoro tak mówi... Teraz to mnie zestresowałyście...
-
No właśnie mój mi tak ładnie mówi, wszystko opisuje na usg jak ogląda poszczególne narządy. Mówi, że "jest bardzo zadowolony" i wszystko wygląda prawidłowo. No ale nie drukuje tych wymiarów kurka blaszka... Widzę, że mierzy, ale nie mówi ile co ma... Może i lepiejPiotruś
Helenka
-
Kochane odnosnie wozkow, Aniar widzialam wiele mamusiek z tym wlasnie wozeczkiem jedo fyn i on rowniez mi sie bardzo podoba. Widac ze miekki latwy w prowadzeniu i wykonany z porzadnych materiałów! Nowy niestety tez ma swoja cene... Ale moja siostra kupila wozek jakos niedawno dla malej i tez jest mega zadowolona i chyba za caly komplet z fotelikiem (tylko fotelik miala w komplecie nie jest to maxi cosi) dala 1299 zl chyba, zapytam jej co to za model to sobie lukniecie
wozek tez lekki i fajnie wyglada
moze on tez Wam sie spodoba - ona jest bardzo zadowolona
(ma pompowane kola i amortyzacje na wszystkie 4 kola)
-
eforts faktycznie trochę lekarz przegiął, nasz poza mierzeniem pokazuje co wizytę wszystko co zobaczy, pęcherz, żołądek, paluszki, nawet kiedyś powiedział że widać 4 bo kciuk schowała, ale jest ich na pewno 5, język pokazywał, mózg też opisywał dość dokładnie, na co najdzie w danym momencie to mówi, a poza tym robi wymiary i które wylicza system do spr czy wszystko gra, bo na podstawie tych wymiarów mówi ile maluszek waży +-
-
Lola83 wrote:No właśnie mój mi tak ładnie mówi, wszystko opisuje na usg jak ogląda poszczególne narządy. Mówi, że "jest bardzo zadowolony" i wszystko wygląda prawidłowo. No ale nie drukuje tych wymiarów kurka blaszka... Widzę, że mierzy, ale nie mówi ile co ma... Może i lepiej
-
Obok miejsca gdzie mieszkam jest też dystrybutor wózków TAKO i też są fajne i porządne, tańsze niż jedo, jednak zostałam przy jedo
jeśli nie znacie TAKO to zerknijcie też na ich ofertę.
-
julianna wrote:nam też nie mówi jak mierzy tylko już wynik wagi małej, a że daje nam wydruk ze zdjęciem to sobie wtedy sama czytam co i jak
no właśnie ja tego piep*** zdjęcia nie dostaję, bo Mała podobno nie umie zapozować i "nic nie będzie widać, a na następnej wizycie jak będzie ładnie widać to zrobimy ładny filmik". I tak od 3 m-cyPiotruś
Helenka
-
To i ja pomarudzę na mojego lekarza. Mierzy wszystko, opowiada co mierzy i co widzi więc to jest bardzo ok. Daje wydruki. Ale... za każdym razem zwraca uwagę nam na objawy które powinny nas zaniepokoić i dla mnie to jak by lekkie straszenie... Jak wracam po wizycie to za każdym razem wymyślam sobie że mi wody ciekną (chociaż od tych wszystkich globulek zawsze jest wilgotno), że twardnieje mi podbrzusze (chociaż cały czas jest takie samo) i inne cholerstwa... Niby dobrze, że mówi z czym jechać na IP a z czym nie ale jednak wolałabym żeby powiedziała raz i starczy...
-
julianna wrote:my szukamy wyłącznie wózka głębokiego, znalazłam fajne ogłoszenia, i liczę tu na waszą ocenę wózków, są to;
mutsy evo
navington cadet
peg perego
babywelt moon
...u nas jest jeden na ośce i wygląda super. Kosztuje też swoje
Piotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:no właśnie ja tego piep*** zdjęcia nie dostaję, bo Mała podobno nie umie zapozować i "nic nie będzie widać, a na następnej wizycie jak będzie ładnie widać to zrobimy ładny filmik". I tak od 3 m-cy
mi mówił, że filmik 4d to może się zrobi jak mała będzie juz większa czyli po 30 tygodniu bo wtedy dzieci już ładnie realnie wyglądają, ale tez zaznaczył, że nie zawsze to wychodzi, kwestia ułożenia malucha
-
Lola83 wrote:juliana, mi się mutsy podoba mega
u nas jest jeden na ośce i wygląda super. Kosztuje też swoje
-
Martaaa wrote:To i ja pomarudzę na mojego lekarza. Mierzy wszystko, opowiada co mierzy i co widzi więc to jest bardzo ok. Daje wydruki. Ale... za każdym razem zwraca uwagę nam na objawy które powinny nas zaniepokoić i dla mnie to jak by lekkie straszenie... Jak wracam po wizycie to za każdym razem wymyślam sobie że mi wody ciekną (chociaż od tych wszystkich globulek zawsze jest wilgotno), że twardnieje mi podbrzusze (chociaż cały czas jest takie samo) i inne cholerstwa... Niby dobrze, że mówi z czym jechać na IP a z czym nie ale jednak wolałabym żeby powiedziała raz i starczy...
-
julianna wrote:ooo mi też sie podoba ale w realu nie widziałam, powiedz mi czy ona ma malutkie przednie kółka? bo na fotkach kólka wydaja mi się mała, a ja jednak na wsi mieszkam, a jeszcze śnieg dojdzie
julianna faktycznie on te przednie kółka ma mniejsze, nie zastanawiałam się nad tym, ale jak o tym piszesz to myślę, że w głębokim śniegu mógłby być problem. Poczytaj co mamuśki piszą na ten temat. Jeśli wpadnę na tą babkę z wózkiem to obiecuję ją zapytam.Piotruś
Helenka
-
Dzień dobry
Co do wózka - ja nadal mam dylematJeszcze nie wybrałam konkretnego modelu. Ale zastanawiam się nad Bebetto Luca, Bebetto Nico Plus, Camarelo Sevilla i Tutek Grander. Nie ukrywam, że chciałabym kupić jak najtaniej
Dlatego to moi faworyci, ceny za zestaw 3w1 wahają się między 1250-1600 zł, więc myślę, że tragedii nie ma. Tylko cholercia nie potrafię się zdecydować
Najgorsze jest to, ze nigdzie w okolicy nie znalazłam wszystkich tych wózków w jednym miejscu, żeby móc je porównać na żywo, postawić jeden obok drugiego i wybrać.
Milcia Bebetto Nico Plus jest bardzo fajny. Gadałam z jednym tatusiem na jego temat i bardzo sobie chwaliłZresztą ostatnio dużo ich jeździ po moim mieście, pewnie dlatego że cena zachęca. Muszę jeszcze zapytać koleżanki, która w lipcu urodziła i zdaje się, że też ma Nico. Jak się czegoś dowiem, to napiszę. A gdzie znalazłaś go za 999zł?
Miłego dnia Wszystkim życzęTym chorym szybkiego powrotu do zdrowia, hospitalizującym się - powrotu do domu, a pozostałym mało zmartwień i żadnych niepokojących objawów, tylko samych radości z ciąży