X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, piękny widok :) Nie dziwię się, że łzy same leciały. Jaki on jest maleńki...

kaarolaa lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się popłakałam, wspaniały widok

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Bosheee już rozmowa o torbach do szpitala... jesteśmy takie dorosłe :P

szurabura teraz się będę wkurzać, że nie mam skurczy i coś jest nie tak z łożyskiem! Chociaż w środę mi sprawdzał te przepływy i mówił, że ok :/

kaarolaa cudowny dzień dla Was, jesteś naprawdę teraz dla niego całym światem...

kaarolaa, zokeia lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa piękny widok :)

Julianna hmm... wszystko zależy jakiej chusty szukasz. Np. Elastycznej czy tkanej?
    Ja poszłam w tkane. Wtedy podobno najlepsze tkane skośno-krzyżowo, bawełniane. Z firm to np. Natibaby, little frog, lenny lamb.
    Polecam również używane, bo podobno lepsze w obsłudze niż nówki - łatwiej wiązać. Dlatego warto przeglądać allegro, olx i bazarek na forum chusty.info (tu dziewczyny też chetnie doradzają). Dobrą, używaną chustę natibaby można kupić nawet za 100zl.

Warto też poczytać najpierw o rozmiarach, żeby kupić odpowiednio długą chustę.

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolz cudny widok a Marceli taki malusi podziwiam że umiesz się nim zająć :)

Lola mi też lekarz powiedział ze do 10 chyba może się brzuch napinać ale to jest ,, bezpieczna'' granicą, na tym etapie jak nie masz skurczy to tylko się cieszyć :)

U nas Pani od chust powiedziała ze najbardziej uniwersalna i najłatwiejsza w obsłudze będzie chusta 4,6 m. No i jak poczytałam i pogadalam z nią ta lepiej tkana.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, temat wyboru chusty nie jest taki łatwy ;D

Ita lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie jedna 4,6 w paseczki. Ma krawędzie w różnym kolorze więc wiadomo gdzie góra a gdzie dół. Mój mężun (w miarę zgrabniaczkowy mężczyzna) też się w niej wiąże.

Dwie pozostałe mam 4,2, ale bez brzucha raczej szczupła jestem - rozmiar 36-38, w tych M. ma węzeł tak na styk.

julianna lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola lezki mi poleciały.. Cudownie, ze mogłaś przytulic Marcelka. To naprawde jest najwspanialsze uczycie pod słońce :) oby coraz częściej i coraz wiecej :)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super. Slicznie razem wygladacie :)
    Ja dzis bylam oddac mocz do badania. I wstapilam na wizyte do gina. W sobote i niedziele mialam jakies glutki, i wczoraj mnie pieklo.
    Polozna z wagi mam 95 kg, 113 cm w pasie, 140 puls ma bobas. A ja dzis cisnienie 100/50, pewnie przez to ze nie spalam przwie nic w nocy.
    Gin mnie obadal. Powiedzial, ze nic zlego sie nie dzieje. Przepisal mi globulki clotrimazolum.
    A za tydzien mam wizyte ta ustalona 8-ego wrzesnia :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dla mnie to bylo naprawde niezapomniane przezycie...jesli bedzie mozna, bede codziennie kangurowala malego, dobre i 15 minut...on sie oswaja ze mna a ja z nim i tak sie buduje nasza wiez... :)

Paulina85, julianna, aniar, Ita, Qrczak, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jaki on malusieńki teraz to widać całkiem. Taki Okruszek a jakie szczęście. Dzielny Chłopak:) Oby tak dalej, teraz już może być tylko dobrze:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, aż sama się popłakałam. Cudownie razem wyglądacie. Marceli taki śliczny. A Ty to po prostu przepiękna mamusia. Wyglądasz rewelacyjnie!

U nas po sobotniej wizycie wszystko w porządku. Marysia waży już 1500 gram. A szyjka "jak drut" jak to określił mój lekarz, 30 mm. Mam przestać się przejmować, ulżyło mi. Następna wizyta za 4 tygodnie i pewnie już określimy termin cc. Ale to minęło.

Dzisiaj mieliśmy kolejne zajęcia sr. Tym razem pielęgnacja maluszka. Świetnie było. Nawet nie wiem, kiedy ten czas upłynął.

My mamy Quinny Moodd z fotelikiem Cabriofix i bazą. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Bebetto Silvia, ale mój mąż po zobaczeniu, prowadzeniu i "macaniu" zdecydował, że ten i żaden inny.

Lola, pisałam Ci kiedyś o stronach z łóżeczkami. Chciałam już zamówić u nich, ale są błędy na stronie, a kontakt z nimi kiepski. Na forach dziewczyny polecają innego producenta i chyba jutro od niego zamówię. I ceny niższe.

www.pietrus.pl

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa sama sie popłakalam cudowne uczucie na pewno zarówno dla Ciebie jak i dla Maluszka <3
    juz bedzie tylko lepiej !!!

Dziewczyny jak to jest z tym twardnieniem brzucha? jak je rozpoznać ze to nie dziecko?
    bo ja nigdy tego nie miałam a dzis w ciagu dnia popoludniu az do teraz mam wrazenie ze mi twardnieje co jakis czas,
    nie tak na dlugo ale na chwile, przechodzi i znow... i sie zastanawiam :(
    moze ktoras z Was mi to bardziej przybliżyc? troche sie zmartwilam a tak jutro jak bede w szpitalu to podpytalabym moja gine...

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate, mam ten sam problem - nie wiem, jak to rozpoznać. Gdzieś przeczytałam, że tego nie da się z niczym pomylić, bo boli. Czasami wydaje mi się, że mi twardnieje, ale nie wiem, czy na pewno.

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    kittykate, mam ten sam problem - nie wiem, jak to rozpoznać. Gdzieś przeczytałam, że tego nie da się z niczym pomylić, bo boli. Czasami wydaje mi się, że mi twardnieje, ale nie wiem, czy na pewno.

Podobno sa to skurcze probne Braxtona-Hicksa tzw skurcze probne macicy, nie sa grozne jesli trwaja krotko sa nieregularne, i nie towarzyszy im silny bol brzucha czy plamienie z drog rodnych.
    nalezy wstac, zmienic pozycje, polozyc sie lub przespacerowac, rowno i spokojnie oddychac, nie nalezy glaskac sie o brzuchu. :)

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie to jest tak, gdy maluch wariuje w brzuszku to unosi się skóra, faluje, czuć pływanie albo kawałek wypychającej kostki,
    gdy twardnieje macica, to jest całkiem inaczej brzuch lekko wygina, uwypukla się u mnie głównie na wysokości pępka, i czuć choć nie zawsze ściąganie się skóry, czasem nie mogę się db wyprostować, to nie boli ale jest taki dyskomfort, trwa kilka sekund i brzuch robi się miękki.. tak wg moich obserwacji

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    wg mnie to jest tak, gdy maluch wariuje w brzuszku to unosi się skóra, faluje, czuć pływanie albo kawałek wypychającej kostki,
    gdy twardnieje macica, to jest całkiem inaczej brzuch lekko wygina, uwypukla się u mnie głównie na wysokości pępka, i czuć choć nie zawsze ściąganie się skóry, czasem nie mogę się db wyprostować, to nie boli ale jest taki dyskomfort, trwa kilka sekund i brzuch robi się miękki.. tak wg moich obserwacji

julianna mialam dzis dokladnie tak samo...

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu wcześniej na forum pisał, że:
    1. Jak twardnieje macica, to z brzucha robi się stożek lub kulka. Twardnienie dotyczy całej powierzchni brzucha. Cała macica się napina.
    2. Jak wypycha się dzieciaczek, to napięcie robi się z jednej strony. Pozostałe części brzucha możesz nacisnąć i tam jest miękko.

U mnie się to sprawdza.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Jak wkladacie sobie globulki to tylko na ich wielkosc czy ciut popychacie do srodka? Bo ja tak ogolnie zrobilam dzis. Troche mnie pieklo przy wkladaniu. A w zyciu raz mialam globulki i to jak w ciazy nie bylam. Mam nadzieje, ze bedzie ok :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiu, mi lekarz mówił, że trzeba włożyć dalej.

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ