Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey kobietki. Co u was slychac?
W szpitalu jak to w weeken , nic sie nie dzieje. Eczoraj dostalam jeszcze jeden zastrzyk na plucka dla malutkiej.
Ciekawa jestem czy jak donosze ciaze czy to nie bedzie mialo zadnych skutkow ubocznych. Rozumiem ze teraz musze dostawac sterydy dla malej bo odpukac w razie porodu to sie przyda natomiast ja licze ze jeszcze wytrzymam wiec mam nadzieje ze ti zle nie zadziala.
Czuje sie ok malutka chyba tez bo co prawda dalej nie czuje normalnych kopniakow tylko takie raz na jakkis czas delikatne pukniecie lub przesuniecie. Echo i ktg wychodza dobrze wiec nie ma sie co martwic. Cirkawa jestem jak tam moja szyjka i macica bo 2 dni jestem bez badania. Mam nadzieje ze jutro po obchodzie i badaniiu beda dobre wiescizokeia lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
julianna wrote:lekarz mówił, że to zależy od ułożenia płodu, i może macica wypychać z jednej strony, a jak mała wypycha to czuję to inaczej, czasem mam wrażenie, że ona trochę wpływa na skurcz, podpływa naciska mnie i po chwili czasem macica się napina, ale nie ma reguły..
To może u mnie też jest kwestia tego ze podczas skurczu inaczej czuję młodego.
Karola opowiedz mi jeszcze raz Twoja historię.
bo juz kiedyś miałaś epizod z sxyjką potem się okazało ze to tylko panika i teraz znowu coś się zadziało?
a po sterydach wszystkie dziewczyny piszą, że dzieci spokojne i cichutkie, na pewno nie zaszkodząWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:49
-
Mnie wczoraj wieczorem znowu zaczęło dusić między piersiami i na plecach. Musiałam dzwonić po męża, bo myślałam, że przestanę oddychać. Na szczęście położyłam się na prostym łóżku i mi przeszło.
A dzisiaj pojechaliśmy na zakupy. W sh była dzisiaj wyprzedaż 2 zł za sztukę. Małej kupiłam taki mały cięki śpiworek z długim rękawem. Taki prawie śpioszek tylko bez nóg. Dla siebie kupiłam leginsy ciążowe ale to już w H&M i jeszcze jedną bluzkę. Juz nie pamiętam kiedy kupiłam sobie coś nowego. A no i kupiliśmy wanienkę dla małej -
Ita wrote:Dziewczyny czy jak dołączę do grupy na fb to moi znajomi to zobaczą? Nie chwaliłam się ciąża i właściwie nadal chwalić sie nie chcę. Ale za to chcę pooglądać Marcelka w akcji!
Nie zobacza
Ja mam w sumie 2 wozki, tak jakos wyszlo ^^ Mam chicco s3 ale to po synu, i cybex callisto 2w1 ( gondola i spacerowka ) -
Suuuper w takim razie ide na fb:)
My nadal sklaniamy się ku baby design lupo comfort
-duża gondola
-ceeeeena!
-bardzo pakowny, zmieści się w naszym mikro aucie
-ma amortyzacje
-zgrabny
Z minusow to chyba gorszej jakosci materiał niż w maxi cosi czy jedo -
My wybraliśmy Mamas&Papas Sola2 kolor czerwony, w moim pamietniku wrzucilam fotki.
Plusy:
-waga
-design
-wygodny
-duza gondola
-koszyk na zakupy
-bardzo zwinny i dobrze skretny
-amortyzowany
-kompaktowy i zgrabny
-lekka i bardzo praktyczna oraz niewielka spacerowka za to do 15 kg
-amortyzacja na wszystkie kola
-bardzo duzo mozliwosci regulacji wpinania i ustawien pozycji spacerowki
-bardzo duza budka chroniaca przez sloncem
-bardzo dobrej jakosci materialy wszystko mozna wyjac i uprac dzieki czemu wozek bedzie mozna sprzedac jak nowy :)wiem co pisze bo kolezanka bedzie sprzedawac po 2,5 r wozek naprawde wyglada jak nowy!
minusy:
-cena na pewno (ja mialam duza znizke) ale mysle ze warto!
do wozka dokupuje fotelik maxi cosi cabrio fix
PS. wystarczy napisac do tej Kasi i ona dodaje do grupy grudniowek? bo troche nie jaze o co chodzi -
Ita wrote:Dziewczyny czy jak dołączę do grupy na fb to moi znajomi to zobaczą? Nie chwaliłam się ciąża i właściwie nadal chwalić sie nie chcę. Ale za to chcę pooglądać Marcelka w akcji!
-
W piatek kochane mialam wizytke, ale jestem u rodzicow i przeprowadzam sie, wiec dzisiaj sie melduje i pisze:
Tak więc pokrótce o wizycie:
Wszystko jest tak jak być powinno, doktor potwierdziła, że Zośka to Zośka, ufff co ja bym zrobiła z tymi damskimi ciuszkami ?
Mała będzie wysoka po tatusiu, kość udowa nadal przewyższa o 2 tyg. Pewnie wyskoczy już mając 150 cm . /Kluseczka moja waży 1446g. Termin wg usg to 10 grudzień, więc jeśli dziecko się szybko rozwinie i będzie duze (a na to wychodzi) wiec jest nadzieja na porów w tym okresie.Lola83, HANA lubią tę wiadomość
-
olcia23 wrote:W piatek kochane mialam wizytke, ale jestem u rodzicow i przeprowadzam sie, wiec dzisiaj sie melduje i pisze:
Wszystko jest tak jak być powinno, doktor potwierdziła, że Zośka to Zośka, ufff co ja bym zrobiła z tymi damskimi ciuszkami ?
Mała będzie wysoka po tatusiu, kość udowa nadal przewyższa o 2 tyg. Pewnie wyskoczy już mając 150 cm . /Kluseczka moja waży 1446g. Termin wg usg to 10 grudzień, więc jeśli dziecko się szybko rozwinie i będzie duze (a na to wychodzi) wiec jest nadzieja na porów w tym okresie.
jaka kluseczka już, ja mam wizytę 10.10. ciekawe ile malutka będzie już miała
a i u nas też Zosiapotwierdzona już 4 razy
-
olcia23 wrote:W piatek kochane mialam wizytke, ale jestem u rodzicow i przeprowadzam sie, wiec dzisiaj sie melduje i pisze:
Mała będzie wysoka po tatusiu, kość udowa nadal przewyższa o 2 tyg. Pewnie wyskoczy już mając 150 cm . /Kluseczka moja waży 1446g. Termin wg usg to 10 grudzień, więc jeśli dziecko się szybko rozwinie i będzie duze (a na to wychodzi) wiec jest nadzieja na porów w tym okresie.
Ale Klusia!! Elegancko, będzie na święta
Ja też bym chciała, mam bodziaka czerwonego w gwiazdki z napisaem My first Christmas
kurcze, mój gin mi nie mówi dokładnie ile ma kość udowa itd. Ogólnie powiedział wiek wg USG (-1 dzień) i że wszystko ok.Piotruś
Helenka
-
Lola a wydruku usg nie dostajesz? Chociaż może dla Ciebie to i lepiej przynajmniej nie dopatrzysz się jakiś nieprawidłowości
Jak byłam u innego lekarza na połówkowym i cos tam zaczęłam wnikać w wymiary to nawet trochę się obruszył, że to są dane dla lekarza a nie rodzica. -
nick nieaktualny
Niespodzianek:), MamaAdasia, kanapa, Ita, kittykate, Qrczak, NaamaH6669, aniar, julianna, ewelinka_shn, olcia23, Bogusiar80, maria.sm, szurabura, zokeia, angelstw, Lola83, HANA, anka418, eforts, Malenq, AniaPoznań, Daisy, kasiakuzniki, Klif, Sue, sara_nar, Marimiko lubią tę wiadomość