X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobietki. Co u was slychac?

W szpitalu jak to w weeken , nic sie nie dzieje. Eczoraj dostalam jeszcze jeden zastrzyk na plucka dla malutkiej.
    Ciekawa jestem czy jak donosze ciaze czy to nie bedzie mialo zadnych skutkow ubocznych. Rozumiem ze teraz musze dostawac sterydy dla malej bo odpukac w razie porodu to sie przyda natomiast ja licze ze jeszcze wytrzymam wiec mam nadzieje ze ti zle nie zadziala.

Czuje sie ok malutka chyba tez bo co prawda dalej nie czuje normalnych kopniakow tylko takie raz na jakkis czas delikatne pukniecie lub przesuniecie. Echo i ktg wychodza dobrze wiec nie ma sie co martwic. Cirkawa jestem jak tam moja szyjka i macica bo 2 dni jestem bez badania. Mam nadzieje ze jutro po obchodzie i badaniiu beda dobre wiesci

zokeia lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    lekarz mówił, że to zależy od ułożenia płodu, i może macica wypychać z jednej strony, a jak mała wypycha to czuję to inaczej, czasem mam wrażenie, że ona trochę wpływa na skurcz, podpływa naciska mnie i po chwili czasem macica się napina, ale nie ma reguły..

To może u mnie też jest kwestia tego ze podczas skurczu inaczej czuję młodego.

Karola opowiedz mi jeszcze raz Twoja historię.
    bo juz kiedyś miałaś epizod z sxyjką potem się okazało ze to tylko panika i teraz znowu coś się zadziało?

a po sterydach wszystkie dziewczyny piszą, że dzieci spokojne i cichutkie, na pewno nie zaszkodzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:49

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 - trzymam zatem kciuki za jutro :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wieczorem znowu zaczęło dusić między piersiami i na plecach. Musiałam dzwonić po męża, bo myślałam, że przestanę oddychać. Na szczęście położyłam się na prostym łóżku i mi przeszło.

A dzisiaj pojechaliśmy na zakupy. W sh była dzisiaj wyprzedaż 2 zł za sztukę. Małej kupiłam taki mały cięki śpiworek z długim rękawem. Taki prawie śpioszek tylko bez nóg. Dla siebie kupiłam leginsy ciążowe ale to już w H&M i jeszcze jedną bluzkę. Juz nie pamiętam kiedy kupiłam sobie coś nowego. A no i kupiliśmy wanienkę dla małej :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa widziałam filmik Małego i się poryczałam... szok...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak dołączę do grupy na fb to moi znajomi to zobaczą? Nie chwaliłam się ciąża i właściwie nadal chwalić sie nie chcę. Ale za to chcę pooglądać Marcelka w akcji! :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielcie się info jaki wózek wybrałyście? Bo mam mega mętlik...

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Dziewczyny czy jak dołączę do grupy na fb to moi znajomi to zobaczą? Nie chwaliłam się ciąża i właściwie nadal chwalić sie nie chcę. Ale za to chcę pooglądać Marcelka w akcji! :D

Nie zobacza :) :)

Ja mam w sumie 2 wozki, tak jakos wyszlo ^^ Mam chicco s3 ale to po synu, i cybex callisto 2w1 ( gondola i spacerowka )

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuper w takim razie ide na fb:)

My nadal sklaniamy się ku baby design lupo comfort
    -duża gondola
    -ceeeeena!
    -bardzo pakowny, zmieści się w naszym mikro aucie
    -ma amortyzacje
    -zgrabny

Z minusow to chyba gorszej jakosci materiał niż w maxi cosi czy jedo

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze wózka nie mamy. Też mi się podoba ten Baby Design, ale zobaczymy co się trafi w komisie, bo my używany chcemy kupić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedo fyn memo, ale dalej dylemat z kolorem trwa ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    Podzielcie się info jaki wózek wybrałyście? Bo mam mega mętlik...
    Mutsy Igo z gondolką Light. Tylko jeszcze koloru nie wybrałam.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy Mamas&Papas Sola2 kolor czerwony, w moim pamietniku wrzucilam fotki.

Plusy:
    -waga
    -design
    -wygodny
    -duza gondola
    -koszyk na zakupy
    -bardzo zwinny i dobrze skretny
    -amortyzowany
    -kompaktowy i zgrabny
    -lekka i bardzo praktyczna oraz niewielka spacerowka za to do 15 kg
    -amortyzacja na wszystkie kola
    -bardzo duzo mozliwosci regulacji wpinania i ustawien pozycji spacerowki
    -bardzo duza budka chroniaca przez sloncem
    -bardzo dobrej jakosci materialy wszystko mozna wyjac i uprac dzieki czemu wozek bedzie mozna sprzedac jak nowy :)wiem co pisze bo kolezanka bedzie sprzedawac po 2,5 r wozek naprawde wyglada jak nowy!

minusy:
    -cena na pewno (ja mialam duza znizke) ale mysle ze warto!

do wozka dokupuje fotelik maxi cosi cabrio fix

PS. wystarczy napisac do tej Kasi i ona dodaje do grupy grudniowek? bo troche nie jaze o co chodzi :)

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    ita o to samo miałam pytać, też nie chcę żeby to inni widzieli

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    My też jeszcze wózka nie mamy. Też mi się podoba ten Baby Design, ale zobaczymy co się trafi w komisie, bo my używany chcemy kupić.
    Milcia a nie lepiej poszukać od osób prywatnych ... aliczakomis zawsze dodatkową opłatę nalicza

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek kochane mialam wizytke, ale jestem u rodzicow i przeprowadzam sie, wiec dzisiaj sie melduje i pisze:

Tak więc pokrótce o wizycie:
    Wszystko jest tak jak być powinno, doktor potwierdziła, że Zośka to Zośka, ufff co ja bym zrobiła z tymi damskimi ciuszkami ?
    Mała będzie wysoka po tatusiu, kość udowa nadal przewyższa o 2 tyg. Pewnie wyskoczy już mając 150 cm . /Kluseczka moja waży 1446g. Termin wg usg to 10 grudzień, więc jeśli dziecko się szybko rozwinie i będzie duze (a na to wychodzi) wiec jest nadzieja na porów w tym okresie.

Lola83, HANA lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    W piatek kochane mialam wizytke, ale jestem u rodzicow i przeprowadzam sie, wiec dzisiaj sie melduje i pisze:

Wszystko jest tak jak być powinno, doktor potwierdziła, że Zośka to Zośka, ufff co ja bym zrobiła z tymi damskimi ciuszkami ?
    Mała będzie wysoka po tatusiu, kość udowa nadal przewyższa o 2 tyg. Pewnie wyskoczy już mając 150 cm . /Kluseczka moja waży 1446g. Termin wg usg to 10 grudzień, więc jeśli dziecko się szybko rozwinie i będzie duze (a na to wychodzi) wiec jest nadzieja na porów w tym okresie.

jaka kluseczka już, ja mam wizytę 10.10. ciekawe ile malutka będzie już miała ;D
    a i u nas też Zosia ;D potwierdzona już 4 razy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:

Ale Klusia!! Elegancko, będzie na święta :)

Ja też bym chciała, mam bodziaka czerwonego w gwiazdki z napisaem My first Christmas :)

kurcze, mój gin mi nie mówi dokładnie ile ma kość udowa itd. Ogólnie powiedział wiek wg USG (-1 dzień) i że wszystko ok.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola a wydruku usg nie dostajesz? Chociaż może dla Ciebie to i lepiej przynajmniej nie dopatrzysz się jakiś nieprawidłowości :)

Jak byłam u innego lekarza na połówkowym i cos tam zaczęłam wnikać w wymiary to nawet trochę się obruszył, że to są dane dla lekarza a nie rodzica.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 zdjatka mojego Okruszka. trzymam go na rekach :)

69551b7416656412med.jpg

bb2d63768bb8c1c7med.jpg

Niespodzianek:), MamaAdasia, kanapa, Ita, kittykate, Qrczak, NaamaH6669, aniar, julianna, ewelinka_shn, olcia23, Bogusiar80, maria.sm, szurabura, zokeia, angelstw, Lola83, HANA, anka418, eforts, Malenq, AniaPoznań, Daisy, kasiakuzniki, Klif, Sue, sara_nar, Marimiko lubią tę wiadomość

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ