Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicky łączę się w bólu, ja przy drugim już jestem zahartowana bo córa mnie przechrzciła ze niespania 16 miesiecy miała jak przespała 6 godzin ciurkiem, pamiętam że obudziłam się i biegłam zobaczyć czy żyje... Tadzik ma 13 mc wiec liczę ze u niego też to potrwa do 16mc max... przy corce byłam zombie, moje życie towarzyskie przestało istnieć bo nie miałam na to sił, więc pociesze że przy 2 jakoś z automatu idzie, mimo że nocki są tragiczne to w dzień normalnie funkcjonuje. Ale żeby nie było.... ja nie myślę, zapominam o najprostszych rzeczach, mowi sie do mnie jak do słupa boje się 4 stycznia...pierwszego dnia w pracy po przerwie bo czuje się jak przygłup.
Kamcia a jaki to lek? -
Magda sz
Nystatyna w jakiejś tam wersji
Ale...
Wyszła trzecia zmiana, boli, syn nie je od tyg, jedyny progres-mamy 24h bez gorączki (jedynie stan podgoraczkowy pon 38) czyli od 24h bez leku
Ale skoro nie daje przeciwgoraczkowego nie działam przeciwbolowo. A chociaż bez bolu mial przeblyski uśmiechu i mini zagryzki (chociaż cukierka zjadł)
mieliśmy gości-wczoraj działali cuda, dzis Patryś przelezal i przejeczal dzień (choc on maruda i krzykacz bez choroby)
No cóż
Nie puszczam jutro do klubiku, teleporada -
Nicky, ja nie przespałam nocy od ponad 1.5 roku, bo już w ciąży miałam problem ze spaniem 🤦♀️ na dodatek teraz Szymkowi zdaża się nie spać w nocy przez godzinę i jak dodam do tego nocne karmienia to jestem zombie. Mam nadzieję że do czasu mojego powrotu do pracy trochę się sytuacja poprawi, bo inaczej czarno widzę moją efektywną pracę 😂
Mieliśmy dzisiaj imprezę roczkową, goście dopiero wyszli a ja padam na twarz 😴 miał być obiad i tort a tak było sympatycznie że była jeszcze kolacja, której nie przewidywałam i nic nie miałam na nią 😂 więc były zapiekanki z serem i szynką 🙈 pochwalę się Wam tortem, bo jestem z niego naprawdę zadowolona.
kamciaelcia, pola89, nickky, aganieszkam, Muki85 lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Kamcia współczuję. Córka miała afty jak miała bostonkę, paskudne to jest, też nic nie chciała jeść, chwilowo ulgę dawało jej płukanie szałwią - 2 torebki na pół szklanki wody.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Nickky
Może pamietasz może nie
Ale to ja pisalam że dla mnie nie ma granicy kiedy z dzieciem lepiej...3 m nie, 6m ma swoje wady
Ale rzeczywiście są dzieci trudne i trudniejsze
Moje nigdy nie daly sie we znaki
No powiedzmy pamietam jak z Emilka kiedys wykrzyczalam kiedy ja odpocznę...z czasem pozalowalam tych słów bo Emilka dała nam, niestety, "odpocząć "
Ale nie o to chodzi...
Mnie życie troszkę poturbowalo i trochę inaczej już na wszystko patrzę
Jednak ostatnio czuję się zmęczona
Może rozlozona na lopatki przez niemoc?
Bo wiesz... Matka zawsze ma usmiech na twarzy chociażby dla dzieci
Wierzę, że częściej krzyknie, przeklnie z bezsilności niż zlej wiary
Ale matka to człowiek
Ma swoje potrzeby-od tych najprostszych po wyższe i zaspokojenie każdych jest ważne. Nie odpowiem co"kiedy?"Ale raczej poradzę znajdź sposób na siebie,dla siebie bo muru głową nie rozbijesz ale o siebie zadbać możesz. Wyjdź, zaszaleć na zakupach, odwiedź dawno nie widziana osobę. Dzieci dają rade bez mamy jesli czuja w tym szczerość
Ja mam takiego tatusiowego krzykacza...właśnie Patryk
W nocy "taaata", w dzien"taaaata". Krzyki, piski bo tata, do taty, przez tatę
Leb mi pęka
Serio wtedy wolę jak męża w domu nie ma
Bo jak co nie ma, nie ma wołania do taty. Mama jest najlepsza, kochana , w pełni wystarczalna
-
Taka mama
Mnie wyczerpała goraczka dokładnie 5 dób. Poczatkowo co 3-4h!!!
Widzę jak syn chce jeść A nie może zjeść. Cokolwiek...pije jedynie z butelki że smoczkiem gdzie on tej wersji od roku nie praktykuje
Ale pije
Smarowanie buzi awykonalne
On nawet już syropow nie chce.
A że moje dzieci nie mówią-nie jest w stanie wyrazić co boli, co dolega, co się dzieje
Zamiast mowy jest yyyyy eeeeee pisk...A już tak ładnie ważył...Bo Patrys jak Małgosia-od malenkosci je mało, często, ciut, najlepsze cudze jedzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 20:03
-
Pociesze was ze u nas noce tez ciezkie pobudek z 10 a wczoraj corka wstala o 4 rano 😑 nawet tego nie komentuje.
Ja jutro znow prywatnie musze jechać i prosić o zwolnienie na kolejne 10 dni.
Biorę te tabletki i jest lepiej zaczęłam jesc i spac bede prosić o kolejne opakowanie jutro i wizytę u psychiatry musze umówić bo nie wiem czy mogę to pozniej odłożyć z dnia na dzień jedyny skutek uboczny leków to apetyt chodze i jem jak świni, maz mowi ze milo patrzeć jak jem bo to rzadki widokSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
U nas od miesiąca katar kaszel. Podejrzenie alergii na mleko. Po skończonym roczku mamy robić badania.
Starszy póki co zdrowy, ale nie chodzi do żłobka.
Ogólnie dają popalić.
Od kiedy przebiła się dolna czworka, noce ciut lepsze. Chociaż dwa dni temu wstal o 2 i bawił się do 4... Nie komentuje bo szkoda słów.
Za 2 MSC wracam do pracy. Zmieniło się tam wszystko włącznie z szefem i lokalizacją biura.
Mam wrażenie że wywalą mnie stamtąd szybciej niż mi się wydaje.
Wymagania dwa razy większe a ja przez ostatnie 3 lata siedzę w pieluchach a nie przy komputerze. Nie mam czasu na jakieś kursy czy tego typu rzeczy.
Za 4 dni roczek. Nic nie wyprawiam że względu na pandemię trochę smutno ale jakoś trzeba to przetrwać. -
Tak to jest z tymi powrotami ja mialam wrocic na swoja posadke, uspakajali mnie miesiacami ze wroce i co.... hop do dzialu handlowego, po 12 latach w marketingu bede handlowac...moze dam rade ale musze sie nauczyc wieeelu rzeczy i to mnie przeraza a druga sprawa kochałam moją pracę i będę za tym tęsknić.
Wg mnie matki są najlepszymi pracownikami bo serio ale dzieci uczą organizacji, logistyki, kreatywności, wielozadaniowości ...mogłabym tak wymieniać i wymieniać
Kamcia to w sumie standardowy lek, ale ja za kazdym razem musze zamawiac lek bo w aptece nie ma i nastepnego dnia do odbioru, tak jakby apteka nie robila zapasów, ale to tak od dawna (apteka Amica).
-
Ja wracam w marcu a tak mi się nie chce, organizacyjnie się strasznie obawiam i chorob młodego bo nie mogę być cały czas na L4. Nicky Twoja mała nie choruje póki co? Ja małego oddaje do żłobka 2 tyg przed powrotem do pracy.
-
Dziewczyny dziękuję za wsparcie, jesteście najlepsze jak zawsze 😘
Kamcia, Olza współczuję chorowania...
Adela o dziwo na razie Ania nie choruje. Miała katar przez tydzień bez gorączki tylko woda z nosa, ale to było jeszcze w listopadzie przed żłobkiem - mąż ją zaraził tylko jego rozłożyło całkowicie (wiadomo, facet + katar + 37,2). Mam nadzieję, że nic nie złapie teraz przed Świętami (odpukać).
Za to dzisiaj przy oddawaniu do żłobka popłakiwała 😞 Pewnie jakiś mały kryzys albo pokłosie ostatnich ogólnie gorszych dni, ale i tak mi teraz też chce się płakać 😞
Ja w końcu wracam do pracy w maju, wzięłam 3 miesiące wychowawczego, żeby Ania miała delikatną adaptację i żebym była jeszcze w domu w pierwszym okresie częstych chorób (których na razie nie ma, pewnie zaczną się od maja . Też nie wiem co mnie czeka, moja firma zmieniała lokalizację, robili sporą restrukturyzację, zwolnili 10% biura (6 z 60 osób). Niby wracam na to samo stanowisko i idę na 7/8 etatu co daje rok ochrony, a co będzie potem...nie mam pojęcia.
Żeby było ciekawiej, tuż przed pójściem na zwolnienie zmieniłam stanowisko i w ogóle całkowicie branżę (w ramach tej samej firmy), więc będę zaczynać całkiem od nowa jak świeżynka -
Brak gorączki to jest progres. Lekarka mówiła, że takie zakażenia w jamie ustnej dzieci często kończą się szpitalem. Jesteśmy umówione na telefon w środę gdyby zmiany się pogorszyly, zaniepokoily i wtedy się spotkamy. Chyba że pojawi się znowu gorączka to trzeba działać natychmiast.
Ja czekam do gin
O dziwo na wizytę A nie receptę przez telefon 🤣 -
Kamcia a to dzieje się coś?
Ja tez czekam do lekarza prywatnie po to zwolnienie bo na nfz mi nie wypisze, masakra 😑 kobieta ma chyba z 85 lat ale taka pomocna i normalna ze az zal ze takich lekarzy teraz nie ma.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Nicky współczuję nocek... U mnie podobnie... pobudki co godzinę lub dwie. Wydaje mi się, że z czasem śpi coraz gorzej. Oczywiście zwalam to na zęby, bo ślini się strasznie. W dzień różnie bywa. Raz pośpi 3 godz, a dziś np tylko 30 minut 🤷♀️ Jeść za bardzo nie chce, bo nie umie usiedzieć dłużej w miejscu. A mnie biegać się za nią pół dnia nie chce. Dobrze, że potrafi sama się pobawić, więc mam trochę czasu na porządki itp. Nadal czekam na lepsze dni i noce 🙂
Taka mama tort piękny 😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 19:36
taka_mama lubi tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Zanes. Na tę chwilę nic takiego nie dzieje się. Gorączka wysoka i uporczywa trwala 5 dni, szostego stan podgoraczkowy, dziś temp dobrze. Ale syna strasznie buzia boli i nie je od tygodnia. A zmiany w buzi nie są z czasem mniejsze czy ładniejsze. Pokazalabym ale niefajny widok. Ale mamy progres bo nie ma goraczki. Jednak jesli do środy nie bedzie w buzi lepiej mam znów dzwonić do lekarki...
Dziś syn zjadl troszke troszeczkę. Tylko jajka, w sumie 4(?)
Ale zjadł!!
Pije tylko przez smoczek i najwięcej właśnie w nocy. Nie budzi się z goraczki A z pragnienia i siusiania. Woła w nocy tatę 🤣
Oczywiście nie pozwala smarować buzi czymkolwiek
A Nystatyna pluje i aż język wyciera 🙈