Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:Na wizycie dobrze
Nie zalaczal usg, badając ręcznie wszystko prawidłowo wyglada
Za 2tyg usg genetyczne na nfz
Wyników cytologii jeszcze nie było
Dostalam zwolnienie lek
Ale teraz wyszło że"zaginelo". Tzn pracodawca nie dostał. Oni sprawdzają. Jakby co ja dalej szukam tzn w zusie. Czekam na tel i w sumie to mnie teraz zajęło. A poradnia już nieczynna
Dlatego mi w pracy powiedzieli żeby mimo tych elektronicznych brać zawsze wydruk bo podobno właśnie jednej dziewczynie zaginęło i nie wypłaci jej pensji. -
Poziomka64 wrote:Dlatego mi w pracy powiedzieli żeby mimo tych elektronicznych brać zawsze wydruk bo podobno właśnie jednej dziewczynie zaginęło i nie wypłaci jej pensji.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Dziewczyny, jeśli macie założony Profil Zaufany to możecie zalogować się do ZUS-u i zobaczyć swoje zwolnienia (na jaki termin są wystawione, kod choroby, czy pacjent musi leżeć itp.) Jeśli nie macie to naprawdę warto sobie założyć (jest opcja założenia profilu i logowania się przez swój bank, jeśli macie konto w jednym z banków biorących udział w programie i wtedy założenie profilu trwa kilka sekund) albo można logować się bezpośrednio ale wtedy trzeba potwierdzić swoją tożsamość w jednym z punktów podanych na stronie internetowej. Poczytajcie sobie https://obywatel.gov.pl/zaloz-profil-zaufany
Naprawdę dużo spraw można załatwić dzięki niemu przez internet i dużo rzeczy posprawdzać. -
olka_sz wrote:Dziewczyny, jeśli macie założony Profil Zaufany to możecie zalogować się do ZUS-u i zobaczyć swoje zwolnienia (na jaki termin są wystawione, kod choroby, czy pacjent musi leżeć itp.) Jeśli nie macie to naprawdę warto sobie założyć (jest opcja założenia profilu i logowania się przez swój bank, jeśli macie konto w jednym z banków biorących udział w programie i wtedy założenie profilu trwa kilka sekund) albo można logować się bezpośrednio ale wtedy trzeba potwierdzić swoją tożsamość w jednym z punktów podanych na stronie internetowej. Poczytajcie sobie https://obywatel.gov.pl/zaloz-profil-zaufany
Naprawdę dużo spraw można załatwić dzięki niemu przez internet i dużo rzeczy posprawdzać.
O to to, miałam pisać właśnie. Daty wypłat też tam są jeśli wam pracodawca nie wypłaca -
Ja to wszystko wiem
Nie wiem tylko gdzie to zwolnienie
Nie wie pracodawca(ale już wiedzą o ciąży), nie wie ZUS
Ale rozmawiałam z miłą Panią-mam szczegółową instrukcję co dalej. W pracy od dziś i tak wypisany urlop. Najpóźniej w czwartek się wyjaśni -
Hope w zaleznosci co wyjdzie z badan, ale generalnie daja heparyne, acard i encorton. Dawki w zaleznosci od przypadku. Ja np teraz w 9tyg zmienilam lekarza na ginekologa immunologa i zwiekszyl mi dawke zarowno heparyny jak i sterydu. Jesli jestes z wielkopolskiego to moge polecic fajnego lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pawojoszka
Każdy powinien skierować na krzywą jeśli wcześniej była cukrzyca
Nadgorliwego unikaj 😛
Ignorante również
Ale ja np nie robiłam krzywej. Ani e tej ani w poprzedniej ciąży
Mój cukier na czczo mówił za siebie. No i jestem na diecie-mogłaby sfałszować wynik
Poza tym moja diab i tak wiedziala że ja mimo wszystko i tak bym się kontrolowala 😂
-
Meggi89 wrote:Dziewczyny, głupie pytanie mam - czy jak kochacie, to czasem boli Was brzuch?
Olka_sz fajna podpowiedź z tym profilem zaufanym, mam założony, ale nie wiedziałam, że i takie sprawy można tam sprawdzić.
Mnie boli brzuch bardzo często, a kiedy kicham to bardzo mocno to odczuwam, ale inaczej - obstawiam więzadła wówczas
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Mi w poprzedniej ciąży lekarz akceptowal normę laboratoryjna, dopiero po przekroczeniu diagnoza cukrzyca ciążowa. I tam gdzie on pracuje mówili mi że na czczo do 95, potem diabetolog 94, potem Poznań 92 , a na końcu ta diabetolog co mnie prowadziła to nie pamiętam ale jak teraz mi znowu wyjdzie to od razu jadę do niej.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀