X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Na wizycie dobrze
    Nie zalaczal usg, badając ręcznie wszystko prawidłowo wyglada
    Za 2tyg usg genetyczne na nfz
    Wyników cytologii jeszcze nie było
    Dostalam zwolnienie lek
    Ale teraz wyszło że"zaginelo". Tzn pracodawca nie dostał. Oni sprawdzają. Jakby co ja dalej szukam tzn w zusie. Czekam na tel i w sumie to mnie teraz zajęło. A poradnia już nieczynna

Dlatego mi w pracy powiedzieli żeby mimo tych elektronicznych brać zawsze wydruk bo podobno właśnie jednej dziewczynie zaginęło i nie wypłaci jej pensji.

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia weź ty nie strasz z tą krzywą idę w piątek do lekarza ,ciekawe czy od razu zleci to badanie .

cf409fc7e7.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Dlatego mi w pracy powiedzieli żeby mimo tych elektronicznych brać zawsze wydruk bo podobno właśnie jednej dziewczynie zaginęło i nie wypłaci jej pensji.
    Ja dzwoniłam do pracodawcy się upewnić że dostali moje zwolnienie i na jakie daty bo lekarz który mi je wypełniał zrobił 3 błędy na recepcie 🙂

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle przez to że nie widziałam tego zwolnienia to nie wiem właściwie czy lekarz na nim zaznaczył że muszę leżeć. W razie jakiejś kontroli to chyba ważne?

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli macie założony Profil Zaufany to możecie zalogować się do ZUS-u i zobaczyć swoje zwolnienia (na jaki termin są wystawione, kod choroby, czy pacjent musi leżeć itp.) Jeśli nie macie to naprawdę warto sobie założyć (jest opcja założenia profilu i logowania się przez swój bank, jeśli macie konto w jednym z banków biorących udział w programie i wtedy założenie profilu trwa kilka sekund) albo można logować się bezpośrednio ale wtedy trzeba potwierdzić swoją tożsamość w jednym z punktów podanych na stronie internetowej. Poczytajcie sobie https://obywatel.gov.pl/zaloz-profil-zaufany
    Naprawdę dużo spraw można załatwić dzięki niemu przez internet i dużo rzeczy posprawdzać.

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka_sz wrote:
    Dziewczyny, jeśli macie założony Profil Zaufany to możecie zalogować się do ZUS-u i zobaczyć swoje zwolnienia (na jaki termin są wystawione, kod choroby, czy pacjent musi leżeć itp.) Jeśli nie macie to naprawdę warto sobie założyć (jest opcja założenia profilu i logowania się przez swój bank, jeśli macie konto w jednym z banków biorących udział w programie i wtedy założenie profilu trwa kilka sekund) albo można logować się bezpośrednio ale wtedy trzeba potwierdzić swoją tożsamość w jednym z punktów podanych na stronie internetowej. Poczytajcie sobie https://obywatel.gov.pl/zaloz-profil-zaufany
    Naprawdę dużo spraw można załatwić dzięki niemu przez internet i dużo rzeczy posprawdzać.

O to to, miałam pisać właśnie. Daty wypłat też tam są jeśli wam pracodawca nie wypłaca :)

2Rp2p1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko wiem
    Nie wiem tylko gdzie to zwolnienie :)
    Nie wie pracodawca(ale już wiedzą o ciąży), nie wie ZUS ;)
    Ale rozmawiałam z miłą Panią-mam szczegółową instrukcję co dalej. W pracy od dziś i tak wypisany urlop. Najpóźniej w czwartek się wyjaśni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Teoretycznie powinnaś zacząć od krzywej
    Praktycznie się okaże choć wolę lekarzy nadgorliwych od ignorujacych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope w zaleznosci co wyjdzie z badan, ale generalnie daja heparyne, acard i encorton. Dawki w zaleznosci od przypadku. Ja np teraz w 9tyg zmienilam lekarza na ginekologa immunologa i zwiekszyl mi dawke zarowno heparyny jak i sterydu. Jesli jestes z wielkopolskiego to moge polecic fajnego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:55

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie mam - czy jak kochacie, to czasem boli Was brzuch?

Olka_sz fajna podpowiedź z tym profilem zaufanym, mam założony, ale nie wiedziałam, że i takie sprawy można tam sprawdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być "kichacie" 🙂

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja wolę takiego po środku w ostatniej ciąży miałam nadgorliwego i dwa tygodnie bez potrzeby przeleżałam w szpitalu

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Każdy powinien skierować na krzywą jeśli wcześniej była cukrzyca
    Nadgorliwego unikaj 😛
    Ignorante również

Ale ja np nie robiłam krzywej. Ani e tej ani w poprzedniej ciąży
    Mój cukier na czczo mówił za siebie. No i jestem na diecie-mogłaby sfałszować wynik
    Poza tym moja diab i tak wiedziala że ja mimo wszystko i tak bym się kontrolowala 😂

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi89 wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie mam - czy jak kochacie, to czasem boli Was brzuch?

Olka_sz fajna podpowiedź z tym profilem zaufanym, mam założony, ale nie wiedziałam, że i takie sprawy można tam sprawdzić.

Mnie boli brzuch bardzo często, a kiedy kicham to bardzo mocno to odczuwam, ale inaczej - obstawiam więzadła wówczas ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli jak kicham! I w sumie często mnie ciągnie :/

2Rp2p1.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży lekarz akceptowal normę laboratoryjna, dopiero po przekroczeniu diagnoza cukrzyca ciążowa. I tam gdzie on pracuje mówili mi że na czczo do 95, potem diabetolog 94, potem Poznań 92 , a na końcu ta diabetolog co mnie prowadziła to nie pamiętam ale jak teraz mi znowu wyjdzie to od razu jadę do niej. :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kichania gorszy jest kaszel.
    Tak mi się przypomniało ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie glukoza na czczo wyszła aż 101 😱 zobaczymy co na to moja ginka. Wizyta dopiero 6.6 więc muszę uzbroić się w cierpliwość.

Co do kichania to też mnie boli wtedy brzuch, takie nieprzyjemne rwanie i klucie

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból brzucha nasilający się przy kichaniu, kaszlu, oddawaniu moczu to więzadła rozrastającej się macicy. Normalne i niegroźne. Mnie niestety bolą non-stop prawie, zwłaszcza jak długo siedzę. :/

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy psikaniu tak jakby trzymam brzuch od dolu i wtedy nie boli, na poczatku jakos w 7tyg psiknelam i tak mnie ciagnelo ze sie wystarszylam ;).

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ