Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rano nie wytrzymslam i znow uzylam detektora, tym razem z zelem do usg i udalo sie znalazlam serduszko ❤️❤️❤️🥳
pola89, mmalibu, magda sz, Mali84, pawojoszka, Meggi89, taka_mama, Limonka, anna23, Nulka lubią tę wiadomość
-
Mnie zaczynają lędźwia boleć... Przed ciążą biegalam, ale przestałam od razu bo się bałam, że zaszkodzę... Planuję zacząć chodzić na basen. Tylko pytanie, co jak zapuka ZUS? Mam im odpisać, że pływalam na basanie bo mnie plecy napieprzają? 😂
Mali84 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt i serduszek. Teraz czekam na relację z serduszkiem wizyty bliźniaków. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Jeśli zaś chodzi o ciekawostki z pierwszych dni to mój mąż również wykazał się nie lada odwagą tuż po urodzeniu synka. Gdy ja leżałam już na swojej sali mąż przywiózł mi młodego i o 19tej tel z zabiegowej żeby przywieźc dziecko na tzw. toaletę. Zawiózł potem wrócił i mówi że położna leżałam mu dziecko rozebrać. No to on rozegrał potem ubrać no to on ubrał. Pytam się jak to zrobił czy mu ktoś pomagał. A on na to że patrzył jak inne matki to robią i on robił to samo. Ja się bałam unieść dziecko żeby mu czegoś nie połamać a on od razu wszystko sam zrobił.
Ale też mu się wpadka zdarzyła jak syn miał że 4-5 m-cy. Gdy syn już umiał się przekręcić mąż go położył na łóżku odwrócił się i młody spadł centralnie na twarz. Ja wtedy byłam na spacerze albo zakupach i jak wróciłam mąż mówi że synek ma katar ale nie powiedział dlaczego. Młody strasznie męczył się z zatkany nosem pół nocy nie spałam bo syna na piersi trzymałam na półleząco żeby mu lepiej było. Ja zdziwiona byłam czego dziecko tak szybko tatar się rozwińął a dopiero na drugi dzień się dowiedziałam że dziecko się uderzyło i mocno płakało stąd katar. -
mmalibu wrote:Mnie zaczynają lędźwia boleć... Przed ciążą biegalam, ale przestałam od razu bo się bałam, że zaszkodzę... Planuję zacząć chodzić na basen. Tylko pytanie, co jak zapuka ZUS? Mam im odpisać, że pływalam na basanie bo mnie plecy napieprzają? 😂03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Z tego co kojarzę, to nawet na chodzącym zwolnieniu teoretycznie nie można dowolnie wychodzić, tylko po najpotrzebniejsze potrzeby, ale z tego co się orientuję, to wystarczy dać dobre wytłumaczenie i po sprawie.
Odnośnie emocji to dziś się popłakałam wracając do domu po pracy. Normalnie będzie mi jej brakować na zwolnieniu...
Nulka, no to piękną miałaś niespodziankę z płcią! Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji!
Mój też dostał telefonem :p
A co do przewijania, to byłam mistrzem na szkole rodzenia, a przy pierwszym przewijaniu to wszyscy - z mężem i dzieckiem byliśmy upaprani dokumentnie - lalki sie przecież nie ruszały!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 20:08
2015 Aniołek
2017 Synuś -
magda sz wrote:Moja tez dostała telefonem nie raz... Zawsze później takiego moralniaka miała mialam
A co do pierwszego przewijania to jak urodziłam w środę o 19:30 to rano obchod pierwszy 7rano, pyta się położna czy kupa była a ja ze nie wiem... To pani nie sprawdzała? A to już trzeba? Spojrzała jak na ufoludka, rozbiera córkę a tam cale plecy w smolce... Musiała ja kąpać bo nie dało się chusteczkami. No nie ogarnialam że trzeba było w nocy sprawdzać ale mam taryfę ulgowa bo córka opila się wodami i dusila się dwa razy więc ja cała noc się telepalam o nią.
Miałam to samo z pierwszym przewijaniem.
Czekam teraz do jutra, dam znać po wizycie.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja już po wizycie maleństwo ma 2,5 cm i fikalo pięknie nóżkami
https://zapodaj.net/62557f6a7ae21.jpg.htmlFermina, Kornelia88, Meggi89, pola89, magda sz, aganieszkam, Mali84, Limonka, mmalibu, Ewe90, hamadriada, Meggs, Miodunka, martaszymi, olka_sz, Muki85, taka_mama, juudi, anna23, pawojoszka, Malamia, Poziomka64, Nulka, aneta.be lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Mychakruszyna wrote:Laseczki czy jest jeszcze któraś, która nie widziała serduszka malucha? Byłam na wizycie w 6+1 i jeszcze nie było. Teraz mam 7+3, wizytę dopiero za 2tygodnie i zastanawiam się czy wszystko jest ok
u mnie nie bylo w 6+4 a w 8 tygodniu serducho 168/minuta wiec luzik!
Dziewczyny jak mi dzisiaj zle i niedobrzeeee to jest szok. I kusi mnie jeszcze jedno USG przed prenatalnym ajajaj -
Gratuluje dziewczyny!
Mnie dzis jakoś inaczej niż zwykle podbrzusze boli. Do tej pory jak cos doskwierało,
To w taki sposób ze po prostu czułam ukrwiona macice a dzis Tak ciagnie, szarpie. Martwi mnie to... -
A ze to moja pierwsza ciąża to w ogóle nie wiem co jest normalnym bólem a co już nie
-
Moja czwarta a pociesze Cie ze tez nie wiem 😂moze macica sie rozciaga. Jesli nie ma plamienia czy krwawienia ani regularnych skurczy to znaczy ze raczej wszystko jest ok. Czasem mnie cos zaboli a za chwile sie okazuje ze to niestawnosc albo jelita. Jak za dlugo chodze i nie odpoczywam to tez czuje takie ciagniecie ale sie klade i przechodzi.
Kindziukowa wrote:A ze to moja pierwsza ciąża to w ogóle nie wiem co jest normalnym bólem a co już nie -
Dziękuje Dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 21:50
-
Kindziukowa wrote:Gratuluje dziewczyny!
Mnie dzis jakoś inaczej niż zwykle podbrzusze boli. Do tej pory jak cos doskwierało,
To w taki sposób ze po prostu czułam ukrwiona macice a dzis Tak ciagnie, szarpie. Martwi mnie to...03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Ja dziś cały dzień super, syna zawiozlam do żłobka po przerwie od choroby i poszłam się zdrzemnąć, 2h 😂 Myślałam, że dzień będzie łaskawy, a teraz mnie dopadły mdłości znów, łeee... Poza tym wszystko mnie wkurza, mąż wiecznie obrywa, ale no... Dobrej nocy dziewczyny 😉
-
Mój mąż nie odzywa się do mnie tydz. twierdzi że moje hormony przeginaja,choć nie wiem o co mu chodzi, raz czy dwa się wydarlam.
Dziś miałam kuracje doła przez wizję że ta rwa mi nie odpuści i będę tak wegetowac cała ciążę. Płacz spotegowal widok sędzii Anny Marii Wesołowskiej, jak widzę 100 powtórki i jakie gówna jest w tv to wpadam w depresję co ja będę robić leżąc książki ciężki temat bo jak zbyt długo w 1 pozie to nie mogę się później ruszyć.