Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawojoszka, ja mam niedoczynność tarczycy i przed ciążą, choć byłam szczupła, musiałam się bardzo pilnować, po ciąży: hulaj dusza, tony słodyczy, fastfoody, nic mnie nie ruszało, nie wiem czemu tak! Może w nagrodę za ciężki poród.
W tej ciąży, jak przytyję tyle, co ostatnio czyli te 12 kg to będę bardzo szczęśliwa.
Hamadriada, powodzenia!
-
Nurkowanie wrote:Dziewczyny, czy któraś mierzyła betę po 6 tyg.? Jestem w 8tc i beta juz wolno przyrasta wczoraj bylo 74175,0.
Wiem, ze moze podwajac sie dopiero co 4 dni od poziomu 1200-6000.
Mam lekkie nudnosci, bez wymiotow. -
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg i teraz mam nadzieję więcej nie przytyć 😜 W poprzedniej w pierwszym trymestrze przytyłam 3 kg, a teraz już mam 2 kilo do przodu 😲 mam nadzieję, że do końca pierwszego trymestru maksymalnie jeszcze 1 kg wskoczy 😜 Startuje z podobną wagą (poprzednio -54 kg, teraz -55 kg)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 08:52
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
hamadriada wrote:O 16-tej dopiero, ale że w pracy przekazuję obowiązki, to pewnie szybko zleci.
Ja też dziś ale o 17 tak 16.20 planuje wyjechać bo może tak być że wejde o tej 17 albo przed albo po najważniejsze że u mojego gin jak 17 to 17 a nie ze przychodzi 10 babek i czekasz w kolejce jak los nie rozumiem tego skoro lekarz wyznacza godzine a babki i tak przychodza duzo wczesniej bo moze sie uda. W pierwszej ciazy mialam innego gina niz teraz ale zawsze bylam u niego na pierwszy rzut na 16 i raz mi sie zdazylo ze przyszlam 5 po ale on zawsze byl punkt bylo juz cieplo przyjezdzal motorem zanim sie rozebral z tych laszkow przygotowal gabinet zalozul kitel wiec akurat a czekaly juz 2 babki ( dewotki ) weszlam grzecznie pytam czy pan doktor juz jest ( bo przyjmowal na zmiane z zona on gin ona neurolog ) one ze tak a ja czy juz przyjmuje a one ze jeszcze nie ale one byly pierwsze a ja dobrze prosze bardzo brzuch juz widoczny wychodzi lekarz z gabinetu wypowiada moje nazwisko i zaprasza do gabinetu jak wyszlam i powiedzialam babciom do widzenia od mi nie odpowiedzialy. A u kolezanki jak chodzila do gina jak szla na konkretna godzine prywatnie zawsze czekala kolo 2 godzin z czego badanie wygladalo tak ze pytal jak sie czuje szybkie badanko usg i do widzenia10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Mnie przybyło już 2 kg, a to chyba przez to, że przed ciążą byłam bardzo aktywna, a krwiak mi to uniemożliwił. Do tego nie mam prawie żadnych mdłości, nie wymiotuję. Jem praktycznie wszystko na co mam ochotę....oczywiście z umiarem.
Dziś znowu dzień spędzę chyba w łóżku, bo pogoda nie rozpieszcza. Mimo wszystko miłego dnia i kciuki za wizytujące. Ja dopiero 5.6 prenatalne
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Mmalibu
Robiłam mutację pai 1, jod z krwi i tsh, a betę wzięłam dodatkowo.Mam nadzieję, że rośnie wolniej na tym etapie, a nie że spada. Wizyta usg 23.05.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
A ja siedzę właśnie pod gabinetem chirurga stomatologa... Zaczęła mi wychodzić 8ka (też sobie znalazła czas odpowiedni!) i mam mega nadzieję, że nie będę musiała mieć jej usuwanej :o
Trzymam kciuki za wizyty i zazdroszczę, do mojej jeszcze ponad 2 tygodnie ;( -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
U mnie minus 3kg W poprzedniej ciąży miałam na plusie tylko 6 kg i mam nadzieję, że teraz też tak będzieStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
magda sz wrote:Nie śpię prawie całą noc i zastanawiam się jak się zabezpieczyć po ciąży, bo nie zdecyduje się na 3 dziecko głównie przez ten kręgosłup, To jest coś co mnie przerasta, tęsknię za wymiotami i mdłościami. A to jest jakiś chyba żart, nie da się tak żyć zaraz chyba położę się na podłogę bo boli mnie w każdej pozycji, nie wiem co ja zrobię jak to nie przejdzie03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
U mnie tez 2 kg na minusie 😁
-
Fermina wrote:Kamcia, u nas przez ciążę, ja przytyłam 12 kg, Mąż schudł 12. Bilans się zgadzał!03.2018 (*) 8 tydzień
-
Muki85 wrote:Mnie przybyło już 2 kg, a to chyba przez to, że przed ciążą byłam bardzo aktywna, a krwiak mi to uniemożliwił. Do tego nie mam prawie żadnych mdłości, nie wymiotuję. Jem praktycznie wszystko na co mam ochotę....oczywiście z umiarem.
Dziś znowu dzień spędzę chyba w łóżku, bo pogoda nie rozpieszcza. Mimo wszystko miłego dnia i kciuki za wizytujące. Ja dopiero 5.6 prenatalne03.2018 (*) 8 tydzień
-
Ja w pierwszej ciazy tez mialam tylko 12kg na plusie ale bylam na zupelnie innej diecie niz teraz .Jadlam codziennie loda Magnum to pamietam 😂. W 1 trymestrze potrawilam zjesc z 8 kiwi dziennie ale tez nie bralam zadnych witamin ani lekow. Teraz tez jem duzo wiecej owocow niz przed ciaza, codziennie pije chociaz jeden koktajl sa pyszne ❤️
-
u was jeszcze 2 tygodnie do wizyty ale za 2 tygodnie znow to my wam bedziemy zazdrościc bo u was bedzie ten dzien a my bedziemy czekac jeszcze 2 tygodnie u mnie tez brzuch powoli wychodzi z ukrycia myslimy w sobote powiedziec rodzicom jak bedzie wszystko dobrze bo moj tata jest za granica i tak glupio bedzie jak wszystkim powiemy osobiscie a on sie dowie od mamy . Ja juz hybryde zrobilam zaraz podszykuje obiad i zadzwonie do meza o ktorej wraca bo nie wiem kiedy mam sie myc jesli syna odbierze to kolo 14 a jak nie to kolo 12 bo pozniej mokra nie wyjde na dwor10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ja mam prenatalne dopiero 19 czerwca, ale będzie to 12+6 więc powinno już być fajnie widać wszystko 😉 We wtorek wizytuję już planowo u swojego ginekologa, więc i fotka będzie 😁 Mam tydzień l4 na gardło i podoba mi się to 😋 Siedzę u mechanika i czekam aż opony mi zmienią... Btw. Można mieć do porodu żele na paznokciach? Robię od kilku lat... Poprzedni poród miałam cc, ale to prywatny szpital więc mieli gdzieś moje paznokcie, bo klient nasz pan 😂 Teraz chcę rodzic SN normalnie w szpitalu.
-
Ja się nie ważyłam bo baterie siadly, może to i lepiej w pierwszej ciąży #? 16kg przytylam, wcale nie łatwo to się zarzucalo...
Co do paznokci to mam hybryde, myślę że z 2mc przed już zdejme i dopiero po porodzie zrobię.
Jadę do szpitala za chwilę, niech mi dadzą cokolwiek bo po prostu oszaleje z bólu. Modlę się żebym nie musiała długo czekać.