Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Ja się nie ważyłam bo baterie siadly, może to i lepiej w pierwszej ciąży #? 16kg przytylam, wcale nie łatwo to się zarzucalo...
Co do paznokci to mam hybryde, myślę że z 2mc przed już zdejme i dopiero po porodzie zrobię.
Jadę do szpitala za chwilę, niech mi dadzą cokolwiek bo po prostu oszaleje z bólu. Modlę się żebym nie musiała długo czekać.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja mam dzisiaj wizytę na 14:40.
Co do wagi to w pierwszej ciazy startowałam z 68kg, zeszłam w 5 miesiącu do 64,4kg a przed porodem 71kg. Jak mnie ważyli przy wypisie to ważyłam 61 także w sumie dla mnie ciąża to była kuracja odchudzająca.mmalibu, Mali84, Madera2000, pola89, Muki85 lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja z synem zaczęłam od 60kg i skończyłam na 72kg i czułam się okropnie. Zaś z córka mino ze przytyłam o kilogram więcej to waga wyjściowa była 56kg wiec się czułam znacznie lepiej. Teraz już mam 1kg na plusie 🙈
Co do zrzucania po ciąży- u mnie kp tak ze mnie wszystko wyciągnęło ze ważyłam masakryczne 48kg i wyglądałam strasznie (jak cień samej siebie) na szczęście odkryłam odżywki które pomogły mi wrócić do mojej wagi tak ze teraz tez startowałam z 56 😉 a nadal córka jest kp 😊 -
taka_mama wrote:Ja mam dzisiaj wizytę na 14:40.
Co do wagi to w pierwszej ciazy startowałam z 68kg, zeszłam w 5 miesiącu do 64,4kg a przed porodem 71kg. Jak mnie ważyli przy wypisie to ważyłam 61 także w sumie dla mnie ciąża to była kuracja odchudzająca. -
Miałam się położyć spać ale strach mi chyba nie pozwoli. Byłam wcześniej siku i jak się podcierałam wyrzuciłam od razu papier do toalety ale jak spuszczałam wodę zauważyłam na nim różową plamę myślałam że mam zwidy teraz znów byłam siku i znów różowa plama ale ale chciałam się podetrzeć drugi raz i już jej nie było. Czekam na kolejny ucisk na pęcherz żeby to sprawdzić10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
A bierzesz jakis progesteron?
MamJuzSyna wrote:Miałam się położyć spać ale strach mi chyba nie pozwoli. Byłam wcześniej siku i jak się podcierałam wyrzuciłam od razu papier do toalety ale jak spuszczałam wodę zauważyłam na nim różową plamę myślałam że mam zwidy teraz znów byłam siku i znów różowa plama ale ale chciałam się podetrzeć drugi raz i już jej nie było. Czekam na kolejny ucisk na pęcherz żeby to sprawdzić -
Ja dzisiaj miałam jeszcze diabetologa i dostałam insulinę na noc. Zobaczymy jak te moje cukry na czczo bedą wyglądały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 13:17
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Czesc dziewczyny! Ja tez mialam dzisiaj wizyte. Dzidzia tak pieknie fikala na USG ze mialam lzy w oczach.
Powoli nasza grudniowa grupa zbliza sie do konca Iszego trymestru! Yesss!!Madera2000, pola89, Meggi89, Muki85, martaszymi, Fermina, Ewe90, Mali84, olka_sz, AnitaK, pawojoszka, anna23, magda sz, Nulka lubią tę wiadomość
-
A ja nic nie zalatwilam. Lekarz nie chciał nowego l4wystawic bo w starym nie widzi błędów. Z jednej str go rozumiem. Z drugiej szedł w zaparte. Potem coś dodał że później pomyśli bo teraz ma pacjentki w tym ciężarne. Później do niego nie popedze. Ogólnie jest tak ze l4 jest, i nikt nie wie dlaczego pracodawca nie widzi go w systemie. Zglosilam do ZUS-oni wyjaśnia, mają na to 30dni. Niech z lekarzem najmadrzejsi wyjaśniają.
-
Dobrze ze dzis wizytujesz bo moze lekarz doda np luteine dopochwowa. Mi wlaczyl w 9tyg mimo ze nie mialam plamien. Wczesniej tez duphaston 3x1. Teraz biore to i to. Nie powiem zeby ten lutinus byl komfortowy w stosowaniu ale czego sie nie robi...
MamJuzSyna wrote:Tylko duphaston różowe coś na papierze było tylko dwa razy -
Mali84 wrote:U mnie to samo przez krwiaki, co wizytę pytam lekarza kiedy będę mogła pocwiczyc, chociaż jakaś gimnastyka 🙂 nie dość że szybciej przybieram na wadze jak nie ćwiczę to się jeszcze taka ociężała czuje, kręgosłup zaczyna boleć.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
nick nieaktualnySzef się mnie zapytał, czy na koniec września przewiduje być w pracy, bo na tydzień wyjazd mu się szykuje. Powiedziałam, że trudno mi tak z wyprzedzeniem powiedzieć, bo zależy jak będzie ciąża przebiegała, ale jeśli będę się dobrze czuła, to może się uda.
To taki abstrakcyjny termin na razie. Przecież wtedy to już będę miała brzuch, że hej i za biurkiem się ledwo zamieszczę 🙂 -
Juudi, wspaniale! Gratulacje!
MamJużSyna, dobrze że wizyta tuż tuż..
Pierwszy raz w tej ciąży miałam ochotę na sałatkę. Pomidor z ogórkiem z duużą ilością mocno octowego i musztardowego vinegrettu... Oby to był znak, że wracam do żywych.Mali84, Madera2000, anna23 lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:A ja nic nie zalatwilam. Lekarz nie chciał nowego l4wystawic bo w starym nie widzi błędów. Z jednej str go rozumiem. Z drugiej szedł w zaparte. Potem coś dodał że później pomyśli bo teraz ma pacjentki w tym ciężarne. Później do niego nie popedze. Ogólnie jest tak ze l4 jest, i nikt nie wie dlaczego pracodawca nie widzi go w systemie. Zglosilam do ZUS-oni wyjaśnia, mają na to 30dni. Niech z lekarzem najmadrzejsi wyjaśniają.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Muki85 wrote:Mnie też kręgosłup boli, najczęściej jak za długo leżę. I do tego ta pogoda. Człowiek na spacer by wyszedł, ale komu się chce w chłodzie i deszczu spacerować. Blee03.2018 (*) 8 tydzień
-
Meggi89 wrote:Szef się mnie zapytał, czy na koniec września przewiduje być w pracy, bo na tydzień wyjazd mu się szykuje. Powiedziałam, że trudno mi tak z wyprzedzeniem powiedzieć, bo zależy jak będzie ciąża przebiegała, ale jeśli będę się dobrze czuła, to może się uda.
To taki abstrakcyjny termin na razie. Przecież wtedy to już będę miała brzuch, że hej i za biurkiem się ledwo zamieszczę 🙂03.2018 (*) 8 tydzień
-
Juudi ekstra!
Dziewczyny potrzebuję ojojania. Po wizycie u chirurga stomatologa mam dwie 8ki do wyrwania, gdzie jedna z nich jest cykajacą bombą, bo zrobiła się tam jakaś przetoka czy coś takiego i grozi infekcją
Będziemy czekać ile się uda, ale do końca 12 tygodnia jeszcze 2 tygodnie i teraz mam kolejny powód do stresu, czy się uda dotrwać jak nie urok to ** wiadomo co.
Nie wspominając o tym jak to boli