Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewa90, ja jestem dopiero w 8 tygodniu a tez mam 2 ósemki do wyrwania. Licze na to że jakoś się uda przetrwać ten pierwszy trymestr, zalecili mi płukac eludrilem. Wiem ze znieczulenie sie normalnie stosuje także z tym to na spoojnie. Ja czekam na wyniki krzywej cukrowej ale raczej jestem pewna ze cukrzyca gwarantowana. Też czesto mnie pobolewa brzuch ale póki nie plamie czy nie krwawie to nie panikuje.
-
Olza wrote:Ewa90, ja jestem dopiero w 8 tygodniu a tez mam 2 ósemki do wyrwania. Licze na to że jakoś się uda przetrwać ten pierwszy trymestr, zalecili mi płukac eludrilem. Wiem ze znieczulenie sie normalnie stosuje także z tym to na spoojnie. Ja czekam na wyniki krzywej cukrowej ale raczej jestem pewna ze cukrzyca gwarantowana. Też czesto mnie pobolewa brzuch ale póki nie plamie czy nie krwawie to nie panikuje.
No to piątka... Wiem, że można ale bezpieczniej jest przeczekać ten moment teraz rozwoju narządów i układu nerwowego.. A boję się, że ta jedna nie da rady 8ka
Też mam plukać i smarować żelem. I co 2 dni na płukanie przetoki :o -
Ja już po wizycie. Kropek ma ok 7 mm, chociaż ja w ten pomiar nie wierzę bo na tym usg nic prawie nie było widać. Tętno 144. Trochę się uspokoilam. Teraz czekam do 4.06 na wizytę u swojego lekarza.
martaszymi, Mali84, Meggi89, anna23, Ewe90, mmalibu, Muki85, aganieszkam, AnitaK, Limonka, pola89, pawojoszka, magda sz, olka_sz, Nulka lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Mialam 3 lata temu wyrywane chirurgicznie obie dolne osemki. Rok temu sie okazalo ze po tych wyrwaniach zrobila mi sie torbiel w szczece i tez musialam miec znowu zabieg u chirurga 🤦♀️.Niedawno tez wyrwalam gorne bo zakladalam staly aparat ale te wyrosniete to juz sa bez porownania cyk i nie ma.Bardzo sie balam przed zabiegami ale okazalo sie ze niepotrzebnie bo moze do przyjemnych nie nalezaly ale nic nie bolalo. Pozniej za to kilka dni bolalo i bylam opuchnieta ale do wytrzymania. Tylko po tych zabiegach jest profilaktycznie antybiotyk zeby sie nie zrobilo zapalenie okostnej.
-
Rob dalej od pepka bardziej na boku. Ktos mi tu tak radzil i sie sprawdza. Przed zastrzykiem psikam miejsce octaniseptem i po zastrzyku tez i przyciskam na 15sek papier do tego miejsca. Tez duzy siniak jeszcze z czasow jak robilam zle
https://zapodaj.net/59bd112e61e10.jpg.html
taka_mama wrote:Czy któraś z Was robi sobie zastrzyki z heparyny i wie jak uniknąć takich dzieł sztuki jak moje dzisiejsze? 😭
https://zapodaj.net/59bd112e61e10.jpg.html -
Nie dezynfekuje, myje tylko wodą z mydłem. Skórę ściskam ale staram się nie za mocno. Wstrzykuje wolno bo szczypie jak diabli. Spróbuję może rzeczywiście dalej od pępka.
mmalibu lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
To się pochwalę! Już po wizycie jestem. Strasznie panikowałam przed wizytą, może dlatego że w pełni nie pozwoliłam sobie cieszyć się jeszcze ciążą, ale teraz emocje popłynęły, bo widziałam małego ludzika machającego kształtnymi rączkami i nóżkami, który ma już 4,4 cm
Wszystko jest w porządku, ale i tak doktor nie pozostawiła mi wyboru w kontekście zwolnienia, więc czeka mnie zmiana trybu życia, ale faktycznie codziennie bardzo mnie bolał brzuch, więc spowolnienie dobrze mi zrobi i z synkiem spędzimy trochę więcej czasu.
Uff... Teraz zaczyna się dobry okres!
Trzymam kciuki za pozostałe wizytujące!Muki85, Meggi89, mmalibu, Limonka, pola89, martaszymi, pawojoszka, AnitaK, Madera2000, magda sz, Mali84, olka_sz, Ewe90, anna23, Nulka lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
taka_mama wrote:Czy któraś z Was robi sobie zastrzyki z heparyny i wie jak uniknąć takich dzieł sztuki jak moje dzisiejsze? 😭
https://zapodaj.net/59bd112e61e10.jpg.html
Proponuję zmieniać miejsca , wyżej/niżej , dalej/blizej od pępka. Ja odkażam skórę przed zrobieniem. Łapię fałdkę, sciskam, pukam w strzykawke by płyn był przy igle,
a nie powietrze i powoli wstrzykuje ( wpuszczam na koncu minimalna ilość powietrza ktora jest w strzykawce, nie cale). Delikatnie wyciagam igłe i puszczam skore. Przykladam na minutę chusteczkę i dociskam , ale nie masuję. Tym sposobem nie tworzą się zadne siniaki 😊 -
Meggs zaintrygowalas mnie, bo ja zawsze od powietrza zaczynam. Ogolnie to mislam malysie siniaki przy puerwszych trzech zastrzykach, a potem juz nic (az mnie to martwilo). Bol w zasadzie tez juz jest minimslny (przy pierwszym zastrzyku bolalo mnie chyba z pol godziny). Niestety nie odkrylam od czego to zalezy, bo nic nie zmienilam.
A tak w ogole to witam sie z Wami. Pisalsm jakis czas temu, ale nie chcialam sie zapisywac przed pierwsza wizyta.
Mam na imie Malgosia, jestem z Warszawy, mam 34 lata. To moja druga ciaza, bardzo wyczekana i wystarana. Termin porodu mam na 25.12 oby to byly najpiekniejsze Swieta w naszym zyciu
Mam nieprawidlowy kariotyp co wiaze sie z duzym ryzykiem zespolu Patau u dziecka. Poki co wczoraj mislam usg a moj Mis ma 18 mm i pieknie bijace serduszko. Jeszcze nie kupuje spioszkow, ale mysle optymistycznie
Z lekow biore neoparin, luteine 2×100, euthyrox 50 i witaminy.
Objaey mam raczej umiarkowane z tendencja na slabe. Sa dni, ze w ogole nie czuje sie w ciazy. Przez jej wieksza czesc poki co bylismy na wakacjach i tam byalo roznie (w pewnym momencie temperatura bardzo dala mi sie we znaki), ale tu panuje nad mdlosciami. Czasem zdarzy mi sie z raz czy dwa w ciagu dnia zwymiotowac, ale nie jest to jakos meczace.
Od dzis jestem na L4, bo razem z dzidkiem pojawil sie krwiaczek, ale mam nadzieje, ze niebawem sie wchlonie.
Wizyty w najblizszym czasie mam co tydzien, plus w pobiedzislek ide do poradni genetycznej i pewnie tez bede musiala tam kilka razy zajrzec.
Tyle o mnie podczytuje Was od poczatku, wiec mam nadzieje, ze szybko sie wciagne.
Limonka, Meggi89, pola89, pawojoszka, magda sz, hamadriada, olka_sz, Meggs, Mali84, Muki85, Ewe90 lubią tę wiadomość
-
Widzę że same dobre wieści zaraz po nadrabiam.
Właśnie wychodzę z soru,dostałam kroploweczki i jest mała ulga, poza tym mam leżeć bezwzględnie bo inaczej nie przejdzie. Dali l4 do końca przyszlego tyg. No i tylko nospe i apap mogę. Nie wiem no modlę się żeby to przeszło...mmalibu, AnitaK lubią tę wiadomość
-
U nas tez dobre wiesci serducho wali jak dzwon wizyta kolejna 13.06 przed musimy isc na prenatalne i zrobic wszystkie badania terminy mam dwa jeden na 30.12 z miesiaczki a z usg 21.12
AnitaK, Meggi89, magda sz, olka_sz, martaszymi, mmalibu, Mali84, Kornelia88, pola89, Limonka, Ewe90, anna23, Nulka lubią tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
U nas tez dobre wiesci serducho wali jak dzwon wizyta kolejna 13.06 przed musimy isc na prenatalne i zrobic wszystkie badania terminy mam dwa jeden na 30.12 z miesiaczki a z usg 21.12
Malgonia lubi tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t