Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie jestem po wizycie Maluszek ma 2,17 cm i jest młodszy o 5 dni, ale serduszko ślicznie bije ☺️ 182 uderzenia na minutę ☺️ Jak ja lubię tak podglądać co słychać w brzuszku 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:55
Mali84, martaszymi, Nulka, olka_sz, Malgonia, AnitaK, Meggi89, Limonka, magda sz, hamadriada, anna23, Muki85, mmalibu lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dziewczyny, a czy macie problem z przeziębieniami? Od poczatku ciazy już drugi raz się przeziębiłam, główne objawy to kaszel i ból gardła. Bardzo się obawiam, ze to może mieć jakieś konsekwencje, zwłaszcza ze od kaszlu momentami boli mnie brzuch. Wyczytałam ze przeziębienie w pierwszym trymestrze może byc niebezpieczne, chociaż opinie na ten temat sa różne. Jestem aktualnie w 10 tyg.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
LadyS wrote:Rozwiniesz myśl proszę?
Moj krwiak ma 3x1,5 cm. Całą środę krwawiłam, nie wiadomo czy z tego co go widać czy był jeszcze jakiś inny... W sumie to moje drugie takie duże krwawienie, więc chyba taka będzie uroda tej ciąży.LadyS lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Jestem ,oczywiście jak miałam na 11 to by święto było jakbym o 11 weszła ale poślizg tylko koło godziny. Wszystkich zlosliwcow informuje że ciąża pojedyncza😛. Całe tłuściutkie 2 cm. Pozatym wyhodowalam sobie 4,5 cm torbiel na jajniku.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/655445ee5e8c.jpg
Według USG 9 tydzień, data porodu na 20.12 ale to jeszcze będzie korygowane bo jak powiedział lekarz dziecko jest jeszcze za małe żeby dobrze pomierzyć zwłaszcza na sprzęcie NFZ.nadtepna wizytę na 14.06Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 15:54
kamciaelcia, martaszymi, Nulka, pola89, Mali84, olka_sz, Malgonia, AnitaK, Madera2000, Meggi89, Limonka, magda sz, hamadriada, anna23, Nurkowanie, taka_mama, Miodunka lubią tę wiadomość
-
Ja też tylko kanapki z serem albo serek wiejski 😂
Mam ochotę na czekoladę, ale jak ja spróbuję to bleeeeeh :p mdłości mam straszne wciąż
Gratulacje udanych wizyt!
Ja też mam torbiel na jajniku, ale ki gin powiedział, że to nie ma żadnego wpływu na ciąże -
Gratuluje udanych wizyt
No ja wlasnie nie wiem vo robic z tym krwiakiem wiec tak umiarkowanie na niego uwazam. Mam aktualbie takie mdlosci, ze i tak niewiele mi sie chce. Ale przez ostatni miesiac bylam ciagle na nogach, albo a wutobusach albo w samolocie i nic sie z tym nie dzialo (chyba ze gdzies mi tak tylek wytrzeslo ze sie ten krwiak zrobil).
W poprzedniej ciazy lezalam bardzo duzo. W 10 tygodniu mialam juz takue bole kregoslupa, ze ledwo poronilam. Gdybym misla rodzic to mialabym z tym duzy problem.
Odebralam wyniki krwi. Tsh mam 0.7 (nigdy nie mialam jeszcze tak niskiego), a cukier 78. Choroby zakazne juz za mna wiec teraz tylko czekac na koniec pierwszego trymestru.AnitaK lubi tę wiadomość
-
To ja z owocow moglabym jesc kiwi na sniadanie, obiad i kolacje.
Ogolnie to nie mam ani mega smakow, ani nic mnie jakos super nie odrzuca. Czasem mysle, ze mialabym ochote na lody a potem patrze na nie i jednak nie.. -
Wizyty szczesliwie widze przebiegaja, ja 23.05.
Ja owoce, cytrusy, truskawki, kiwi, soki, kanapki z pomidorem i ogorkiem, młoda kapustę gotowaną, pasztety i smalec. Tydzien wczesniej bardziej na ocet i kwasne. Ser żółty i mleko wmuszam, mieso tez bardzo rzadko jem.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Mali84 wrote:A tym leżeniem to faktycznie jest chyba nowa szkoła, że już nie uważają że to leżenie moze uchronić przed pęknięciem. I jak się zorientowałam to chyba może przynieść więcej szkody pod innymi względami.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Drzemka, przeziębienie w ciąży to nie problem, dopóki nie ma wysokiej temperatury.
Kamciaelcia, jaki tort! Ja będę robić na niedzielę, ale jeszcze nie wiem jaki. Nic mi nie smakuje.
Gratuluję wizyt, pozbywajcie się krwiaków i rośnijcie zdrowo! Ja wizytuję w poniedziałek. To już prenatalne! Ale ten czas leci! Pierwszy trymestr, zaraz drugi, potem trzeci i koniec ciąży!
W niedzielę mówimy pierwszym osobom o ciąży, ale będzie radośćkamciaelcia, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Jestem już po wizycie. Niestety nie wróży to nic dobrego...
Nie mówiłam lekarce zupełnie o poprzedniej wizycie u innego gina, bo chciałam usłyszeć co mi sama powie.
Lekarka zupełnie nie zauważyła bliźniaków. Dziecko się nie rusza, nie ma akcji serca. Dostałam skierowanie do szpitala. Na pytanie, ile dziecko ma powiedziała "ok 1 cm".
Zupełnie nie wiem co mam o tym myśleć i co robić. Powiedziała, że przez weekend pewnie w szpitalu nic mi nie zrobią i żebym się wstrzymała to może zacznę sama krwawić.
Najgorsze jest to, że ja cały czas mam nadzieję... Wczoraj miałam mega mdłości wieczorem. Od czasu do czasu pobolewają mnie piersi.
Czekam do poniedziałku, może coś się ruszy. Zobaczymy co dalej. -
Poziomka współczuję ci bardzo namieszali ci w głowie nie dziwię się że jesteś zagubiona z tym wszystkim. Powiem ci że moja znajoma miała podobnie poszła na USG a tam jej lekarka powiedziała że poroniła ,dziewczyna pojechała na szpital a tam że wszystko jest ok ,ciąża jest i rozwija się prawidłowo ale co się dziewczyna naprzezywala . Oby u ciebie wszystko się wyjaśniło i dobrze skończyło
-
Uffff dziewczyny my juz po prenatalnych😊
Wszystko jest dobrze. Kropek ma 6,5 cm, wszystkie przepływy, narządy, nt, kość nosowa, serduszko ok. Termin porodu na 24.11.
Nooo i na 90% (choć ginka mówi że na 100%) będziemy mieli SYNKA 😍😍😍😍😍 tak więc moje przeczucia się spełniły ❤
I nie ma krwiaków, łozysko ok, kosmówka ładnie przylega. Krwawienie bylo z nadzerki. Mam tylko stan zapalny i dostałam globulki. Posiew pobrany.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e04dde447bbe.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/025668bcb9cc.jpg
martaszymi, Meggi89, pola89, magda sz, Muki85, Ewe90, mmalibu, Kindziukowa, Olza, michaga82, Mali84, kamciaelcia, taka_mama, aganieszkam, Limonka, anna23, AnitaK, Malgonia, pawojoszka, Miodunka, Madera2000, olka_sz, hamadriada, Nulka, Monnn, LadyS, Malamia lubią tę wiadomość