Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Madera2000 wrote:Nie moge poszukac, juz na stresie. Domownicy mnie denerwuja. Znajduje chyba tylko moje tetno 🤷🏼♀️Juz przez to jestem nerwowa. Chyba jak dzis wieczorem znajde albo jutro rano to sie pozbede tego ustrojstwa 😂 i caly dzien bede miala niefajny:(.
A przeciez juz z 3 razy wczesniej znalazlam.Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Synek na 100 procent lekarz mówi ale mnie kusi żeby Pani powiedzieć, a ja mówię no przecież widzę że syn, nie da się przegapić a on no nie da się
Nt 1.3, szkrab ma 6 cm, kość nosowa bardzo widoczna, wszystkie pomiary ok, termin wg USG 29 listopada.
Jakby ktoras Z Warszawy szukała USG to naprawdę mogę polecić usg na targowej 80/82 dr. Salti. Super atmosfera i dokładnie tłumaczył.
Obliczył statystyki z pomiarów i powiedział że ryzyko jest bardzo małe więc ode mnie zależy czy chce nifty czy nie, bo papa powie mi niewiele więcej niż to co on ma. Także zdecydowalam że nie robię żadnych badan.mmalibu, Madera2000, kamciaelcia, Fermina, Kindziukowa, martaszymi, michaga82, pawojoszka, anna23, hamadriada, Mali84, Meggs, Miodunka, olka_sz, Meggi89, Ewe90, Limonka, pola89, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Meggs, uspokoilas mnie . Tym bardziej ze moje jelita caly czas buzuja i bylo to mega slychac podczas szukania tetna . Bedzie co ma byc. A jak u Ciebie wykryli trombofilie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 09:47
-
Meggs wrote:A mi moja dr prowadzaca po piatkowych prenatalnych powiedziała że jak ryzyka trisomii po pappie będą do 1:100 to jest to ryzyko wysokie i wskazanie do amniopunkcji, jak od 1:100-1:1000 to jest ryzyko pośrednie i wskazanie do sanco.
I powiedziała ze sanco sprawdza nam tylko te 3 trisomie : 13,18,21 chromosomu, a amnio bada cały kariotyp i daje 100% pewność.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
MamjuzSyna po porodzie i karmieniu idź na laser, ja nie pamiętam co to jest zapalenie meszka włosowego albo krostki po goleniu, zabiegi nie były przyjemne ale warto było. Miałam 16 zabiegów light Sheer przez 2lata ale teraz spokój. Nogi bym zrobiła ale za jasny włos i nie łapie
-
MamJuzSyna no właśnie najlepsze jest to że my się z nimi nie klucilismy wcale poprostu uznali że skoro nie robią przyjęcia a my jesteśmy w Polsce oni w UK to i tak nie przyjedziemy to nie ma sensu nawet nam mówić . Powiadomili tylko tych ,którzy są tam na miejscu że jak mają ochotę to mogą do kościoła przyjść.
Magda sz trzeba było małpie myszy nasłać 😂. A tak poważnie to bym się klucila ,przecież ty w ciąży jesteś ,a jakby ci się słabo zrobiło z głodu czy braku cukru ibym nakablowała lekarzowi że bardzo nieprzyjemna pracownice mają.magda sz lubi tę wiadomość
-
A propos owłosienia to,kamcia,moja linia owłosienia kończy się na pempku.
Też mam mega problem jak sobie czasem odpuszczę bo zima i po goleniu wiadomo wiecznie jakieś krosty ,wrastające włoski i inne atrakcje,to wyglądam jak szympans jakiś. Zastanawiam się nad badaniami hormonów bo nawet na twarzy mam problem -
Nurkowanie wrote:Ja nie mam doświadczenia z detektorem i nie wiem, czy to właśnie większy spokój czy stres. Na razie zaczynam 9tc i zyje do wizyty w czw. Znajdziecie spokojnie dziewczyny, tak się widocznie ustawia dziecko.
Ja też mam po goleniu krostki i to jest moja zmora, chociaz maszynka nowa, odkazona, na sucho czy mokro, jakies zapalenie meszkow kilka dni. Macie jakiś sposób?03.2018 (*) 8 tydzień
-
To ja juz od wielu lat strzyge krotko wloski maszynka do wlosow. Ciagle mialam jakies stany zapalne i nie tylko mieszkow a calej grazyny. Od kiedy przestalam zyletkami ja traktowac to zyjemy ze soba w znacznie lepszych relacjach
Ja po wizycie u genetyka. Usg mam 12.06 i od razu pobranie krwi. Wyniki pappy tydzien pozniej. Poki co nic nie zakladamy. Niestety jesli dziecko bedzie mialo taki kariotyp jak moj to pappa moze wyjsc falszywie dodatnia wiec kazala sie na to przygotowac, ale poki co na dalsza diagnostyke i decyzje co do niej za wczesnie.Ewe90 lubi tę wiadomość
-
Madera2000 wrote:Dziekuje Meggs, uspokoilas mnie . Tym bardziej ze moje jelita caly czas buzuja i bylo to mega slychac podczas szukania tetna . Bedzie co ma byc. A jak u Ciebie wykryli trombofilie?
Ja robiłam pakiet mutacji na trombofilie wrodzoną i mam mutacje czynnika v i pai. Zdiagnozowali to jako trombofilie wrodzona, mimo że przed ciążą objawów nie było żadnych. Dopiero w ciąży mam tendencję do powstawania niebezpiecznych dla mnie i dla dziecka skrzepów. -
Madera2000 wrote:Nie moge poszukac, juz na stresie. Domownicy mnie denerwuja. Znajduje chyba tylko moje tetno 🤷🏼♀️Juz przez to jestem nerwowa. Chyba jak dzis wieczorem znajde albo jutro rano to sie pozbede tego ustrojstwa 😂 i caly dzien bede miala niefajny:(.
A przeciez juz z 3 razy wczesniej znalazlam.
Marta sz gratulacje! Zazdroszczę że już znasz płeć i cieszę się że wszystko dobrze się rozwija.magda sz lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieczyny wy już prenatalne a ja jutro dopiero kończe 9 tydzień, dzisiaj mam wizytę kontrolną. Mam do Was pytanie, mam nadzieję że mnie nie zlinczujecie. Czy któraś z Was niedokońca potrafi cieszyć się ciążą? Ja mam z tym mega problem, niby chcialam drugiego dziecka ale teraz tesknie za tym czego teraz nie moge robić. Dodatkwo boje sie ze z jakis powodów wyląduje w szpitalu, a to dla mnie dramat, po prostu nienawidze szpitali a jeszcze mam 15 miesięczniaka w domu.
-
Magdasz, wspaniale wiesci!
Meggi, mysle ze to moglo byc naczynko, obserwuj, jakby cos jedz na IP a jezeli nic sie nie bedzie dzialo to jutro zapytaj na wizycie.
Malgonia, dobrze ze jestes pod opieka genetyka, przynajmniej wiesz, zeby nie sugerowac sie pappa za bardzo!
Olza, nikt Cie nie zlinczuje. Takie watpliwosci sa najzupelniej normalne w ciazy. To, poza radoscia, jest tez przeciez okres wielkiego stresu+burza hormonalna.
Osiagnelam dzis w tej ciazy jakies dno.. przed chwila dawalam Synkowi obiad, jednoczesnie wymiotujac do miski, co wywolywalo jego salwy smiechu.. Patologia jak sie patrzy.magda sz, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Meggi89 wrote:Dziewczyny, zauważyłam dziś w sluzie parę, może kilkanaście nitek krwi. Nie biorę luteiny, ani nic takiego. Czy myślicie, że to mogło jakieś naczynko pójść czy coś gorszego? Jutro mam prenatalne i zaczynam swirowac.
Myśle, ze to noc złego; a może po seksie? Obserwuj czy to jednorazowe było i przede wszystkim nie panikuj;)
Mój awatar to poprzednia ciąża:) w środę prenatalne to będzie nowe zdjęcie:)
-
Ja się umówiłam na nfz na prenatalne w UCK. Do invicty nie szlo sie dodzwonic. Jeszcze byla opcja na Obroncow Wybrzeza, moze ktos mieszka na Przymorzu i czyta.
Ja nie zlinczuje takze, chociaz mam troszke inaczej bo raz stracilam ciaze i nie ma nic gorszego, reszte sie jakos zniesie. Mysle, ze hormony czasem nam takie mysli podsuwaja. Jak konczysz 9tc to szybko dzwon i szukaj prenatalnych. Ja zaczynam 9 i babka wyraznie zaznaczyla, ze dobrze ze nie na ostatni moment.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 11:37
OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Meggi w sumie to ponoc w terminach @ moga sie takie rzeczy dziac, a u Ciebie 12 tydzien. Najwazniejsze, zeby nie bylo bolu przy tym.
Olza ja tez nie do konca ciesze sie ciaza, choc u mnie raczej wynika to ze strachu o nia. Mam nadzieje, ze za 3 tygodnie mi sie to zmieni.
A Ty pamietaj, ze hormony Ci buzuja a ciaza to tez nie lekki stan. Jesli hednak zauwazysz ze to nie moja to pogadaj o tym z lekarzem. Lepiej dzialac w zarodku niz doprowadzic do jakiejs powaznej depresji.