Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi obstawiam naczynko albo nadżerkę. A boli Cię brzuch? Był seks na dniach?
Olza ja tak mam cały czas choć ostatnio coraz mniej, moja reakcja na ciążę nadaje się na matkę roku... płacz, wstrząsanie testu jak termometra że nie nie to nieo możliwe, Jezu dlaczego...planowaliśmy się starać po wakacjach więc jest po prostu szybciej... Ale szok minął i zaczęłam się cieszyć ciaza. Moja córka się usamodzielnila, mialam naprawdę luz a teraz wszystko od nowa no ale odchowam i mam nadzieję że będę mogła znów popodrozowac z mężem we dwoje- to czego mi brakuje najbardziej -
nick nieaktualny
-
Człowieczek 57 mm, kość nosowa obecna, przezierność karkowa 2 mm. Pan doktor powiedział: "Wszystko mi się w nim podoba". Raczej chłopak, ale jeszcze nie wiadomo.
kamciaelcia, kamciaelcia, kamciaelcia, magda sz, Malgonia, Fermina, Ewe90, Meggi89, taka_mama, Monnn, mmalibu, Mali84, Nurkowanie, olka_sz, hamadriada, michaga82, Mychakruszyna, Madera2000, Limonka, AnitaK, martaszymi, pola89, anna23, pawojoszka, Muki85, Nulka lubią tę wiadomość
-
Co do płci to dr potwierdził teorię że jak kuśka pod kątem do góry do chłopak a jak na płasko to dziewczynka wtedy z tej kuski robią się wargi. A kuśka do góry zostaje kuśka... także jak tylko włączył USG to pierwsze co rzuciło się w oczy to właśnie kuśka do góry jak siemasz Miodunka pokaż fotkę to może też widać.
-
Magda, mi lekarz też tak powiedział, ale powiedział, że "raczej do góry, więc raczej chłopak". Chyba na żadnym zdjęciu nie widać. Bardzo bym chciała drugiego synka, więc spokojnie będę czekać na potwierdzenie.
Jak Twój kręgosłup, lepiej?
Kamciaelcia, jak tyś to zrobiła?
Olza - ja też się cieszę umiarkowanie, choć bardzo pragnęłam tego dziecka. Ale ja tak już mam, nie jestem zbyt uczuciowa i temperamentna. Poza tym dziecko poza brzuchem jest bardziej absorbujące, a to w brzuchu - no cóż, rośnie sobie, czym tu się ekscytować. Ale odkąd jestem w ciąży przyjmuję do wiadomości, że to dziecko już jest i już marzę o następnym. -
Fermina wrote:
A, wlasnie, ktos pytal o prenatalne w Trojmiescie. Ja tez Invicta, dr Brzoska chyba. Poprzednio robilam u dr Kowalewskiej-Włas w Gdyni.
Ja pytałam. Do invikty nie moglam sie dodzwonic, ale przyjeli mnie na nfz do dr Limon w Uniwersyteckim Centrum Klinicznym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 12:47
OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Olza nie marwt się jestem tuz przed toba dzisiaj 9+2 ja dopiero mysle na kiedy sie umowic na prenatalne
Też bardzo chciałam tego dziecka lecz nastawialam sie na nie nieco pozniej tez ta ciaza nas zaskoczyla maz sie bardzo cieszy i mowi ze niczego wiecej nie chce bys ie tym razem udalo bo wie ze kolejna strata by doprowadzila u mnie do depresji bo ostatnio moze juz mialam lub bylam bardzo blisko nie wiem ale nic mnie nie cieszylo . Teraz tez jeszcze sie nie ciesze choc w glowie sobie mysle ze jak na prenatalnych bedzie dobrze to pozniej juz tez choc wtedy bede sie bala bo gin chce duphaston odstawic od 12 t a tak wierze ze dzieki tym tabletkom jest dobrze , ciagle patrze na usg na ta malutka fasolke z synem nie mialam tej satysfakcji pierwsze badania na nfz nie dostawalam zdjec a pozniej na prywatnych wizytach gin nie mial mozliwosci drukowania a tylko z tego powodu nie mialam sumienia go zmienic bo sie mna bardzo dobrze zajmowal.
U mnie apetytu brak wczoraj na sniadanie pol kanapki z wedlina po drugiej polowie mnie cofało maz skonczyl dzisiaj sniadania wgl bo nic mi nie wchodzilo juz gotuje zupe bo mam na nia wielka ochote nie wiem czy na kolacje nie zrobie sobie piersi z warzywami na patelnie bo to tez lubie10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Olza wrote:Liczę że mi przejdzie ten stan, bo kolejnej depresji to moja rodzina nie przetrwa, trzeba się ogarnąć.
A kto robi prenatalne w Poznaniu? Macie sprawdzonych lekarzy?
Ja mam też mocno sredni nastrój i nie zmienia się to mimo że wiem od miesiąca... Myśleliśmy o drugim ale raczej 'moze kiedyś'... A tu taka historia. Jedyny plus jaki widzę to że się odmelduję z pracy do której chodzę dosłownie siłą woli... -
nick nieaktualny
-
Już się nie moge doczekać aż moja fasolka będzie już tak ładnie wyglądać na usg. Prenatalne mieliscie przez brzuch czy dopochwowo bo w pierwszej ciaży nie mialam zbyt pozno sie dowiedzialam bo mąż chce iść ze mną wie jak to będzie wyglądało w obie strony ale chce się przygotować na wszystko bo maż jescze nie byl obecny przy usg dopochwowym10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
Ja już ostatnie USG, tydzień temu, miałam przez brzuch tylko! Zdziwiłam się bardzo. Prenatalne w 1 ciąży miałam i tak i tak.
Mąż był przy wszystkich USG, nawet dopochwowych, przecież to nic strasznego, ani dziwnego, będzie się i tak patrzył na ekran.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:03
-
Dziewczyny gratuluję takich fantastycznych wiadomości!
Ja poprzednio miałam usg genetyczne wykonywane i tak i tak. Najpierw dopochwowo, później przez brzuch. Mąż przy badaniach był obecny. Nie wyobrażam sobie, żeby miało go nie być, a i tak widział mnie o wiele dokładniej w innych okolicznościach
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ja też bym bardzo chciała żeby był w pierwszej ciązy miałam przez brzuch wszystkie usg i maż był przy nich teraz nie wchodzi bo jedziemy zawsze z małym bo nie ma go z kim zostawić wszyscy wracaja z pracy kolo 18 a ja mam teraz zazwyczaj kolo 16-17 wizyte
a jest juz bardzo kumaty chlopczyk wiec duzo by opowiadał ostatnio wymiotowałam a że on tego nigdy nie robił i nie widział to szybko poszedł do taty i powiedział ze mama kaszle do łazienki10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
Ostatnio mój mąż był pierwszy raz na USG dopochwowym i potem się go pytam po, czy nie czuł się niekomforowo w tej sytuacji a on: przecież ja tylko na malucha patrzyłem, więc spoko, w ogóle się tym nie przejął .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:34
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r.