Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyS wrote:Monn czekamy na wieści 😁
Zozo ja im więcej czytam w ciąży tym bardziej jestem w szoku co natura potrafi, i ludzka medycyna. Kciuki żebyś jak najszybciej na fioletową stronę przybyła :*03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mali, no właśnie tak późno.. Nie wiem czemu ale pewnie może być i tak. W poprzedniej ciąży od 9 tygodnia więc w sumie też nie sam początek.
Mnie najbardziej zadziwia wyobrażanie sobie, że dziecko, które ma kilka mm lub cm ma już serce, wszystkie organy a dziewczynki rezerwę jajeczek na całe życie! To jest jakiś kosmos! A potem rodzi się już całkiem duży bobas i też ma wszystko zaprogramowane, najpierw przewroty, siedzenie, raczkowanie i uparcie idzie ku dorosłości. A to były dwie malutkie komórki kiedyś..hamadriada lubi tę wiadomość
-
Zozo dobrze że fizycznie jest ok. Psychika też powoli dojdzie do siebie. Tak wiele z nas ma za sobą stratę, ale żyć trzeba dalej i sprobowac zaufać naturze. Mam nadzieję że mąż cię wspiera i daje teraz dużo czułości!
Zobaczysz ze zanim się obejrzysz spotka cię upragniona niespodzianka 🙂03.2018 (*) 8 tydzień
-
Fermina wrote:Mali, no właśnie tak późno.. Nie wiem czemu ale pewnie może być i tak. W poprzedniej ciąży od 9 tygodnia więc w sumie też nie sam początek.
Mnie najbardziej zadziwia wyobrażanie sobie, że dziecko, które ma kilka mm lub cm ma już serce, wszystkie organy a dziewczynki rezerwę jajeczek na całe życie! To jest jakiś kosmos! A potem rodzi się już całkiem duży bobas i też ma wszystko zaprogramowane, najpierw przewroty, siedzenie, raczkowanie i uparcie idzie ku dorosłości. A to były dwie malutkie komórki kiedyś..03.2018 (*) 8 tydzień
-
Dzieki dziewczyny wsparcie mam ale momentami to mialam wrazenie ze musialam go bardziej pocieszac i przywolywac do pionu niz on mnie 3majcie sie i duzo zdrowka dla Was
Mali84, mmalibu, AnitaK, anna23 lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo a Ty mialas teraz jakies leki podczas ciazy?
Zozo wrote:Dzieki dziewczyny wsparcie mam ale momentami to mialam wrazenie ze musialam go bardziej pocieszac i przywolywac do pionu niz on mnie 3majcie sie i duzo zdrowka dla Was -
Dzień dobry.
Kciuki za wizytujące dziś ,ja mam dopiero 14 .06 więc to jeszcze cała wieczność .
Zozo fajnie że jesteś wpadaj czasem jak masz ochotę ,napewno niedługo będziesz znów cieszyć się mdłościami ,sennością i wszelkimi atrakcjami.
Poziomka przykro mi .
Jeśli chodzi o witaminy to teraz biorę femibion 1 ale w poprzednich ciążach brałam tylko kwas foliowy ,jem dużo owoców i warzyw w ciąży zwłaszcza ,nie wymiotuję,wyniki mam ok więc nie widzę potrzeby a systematyczność u mnie jest na poziomie zerowym tak że nie lubię brać tabletek zazwyczaj i tak o nich nie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 12:56
-
Moze zbadaj sobie pakiet Mthfr moze akurat clexane i acard by pomogly donosic ciaze. Ja mam teraz pierwszy raz ciaze na zestawie lekow i modle sie zeby zadzialal...zawsze wieksze szanse 😚a jak nie to juz sie chyba poddam bo ile mozna probowac.
Zozo wrote:Tylko luteine -
Madera probowac mozna wiele razy, choc zapewne jak juz masz jedno dziecko to trudniej sie przekonac do kolejnej proby. Ale trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze. 11 tygodni za Toba
-
Rany dziewczyny, ale Wy pedzicie. Na początku wątku byłam na bieżąco, teraz na chwilę sobie odposcilam forum a tu 190 stron. Nadrobilam 40 w tył
Gratuluję i zazdroszczę każdej już po prenatalnym. Ja mam za 2 tygodnie i nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Codziennie pobolewa mnie brzuch albo kluje w pochwie. Jedno i drugie tak 1-2 min i puszcza. Ale dla mnie wszystko jest powodem do niepokoju:)Miodunka, Mali84 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Nurkowanie wrote:Zozo a jak tarczyca?
Tez w porzadku chociaz w sumie mialam tylko Tsh badane bez calego panelu .
Madera wlasnie tez myslalam o tych badaniach
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo polecam te badania. Teraz ma większy spokój. Ja robiłam w diagnostyce kilka pakietów m.in. https://diag.pl/sklep/pakiety/e-pakiet-ryzyko-poronien-badanie-genetyczne/
A teraz jeszcze zrobilam w ciazy polimorfizm Pai -1 (150 zł) i czekam na wynik. Są to najczestsze mutacje w populacji dotyczace MTHFR i nadkrzepliwości. Robi si jeszcze bialko S i C z tego co wiem to aktywne nie wolne.
Tarczyce musisz miec 1-2 nie patrz na normy w laboratorium przy ciazy jest inaczej. Ja po poronieniu mialam zwielokrotniona prolaktyne, byla w pakiecie planowania ciazy.
Bralas acard wieczorami?OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Nie bralam . Tsh mialam zawsze ponizej 2 nawet do 2 nie dobijalo. Ja znalazlam jakies badania na testdna.pl zaraz sobie zerkne na twoj link.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Polecam pakiet na trombofilię wrodzoną z testdna za 330 zł. Najtańsza opcja za 6 mutacji. Ja zrobiłam od razu po biochemicznej i wyszła trombofilia. Neoparin i acard i jest ok 😊
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Zozo to dobry pomysł zrobić teraz badania, a nóż widelec coś wyjdzie, z lekami nie będzie rozczarowań. Mam nadzieję że jednak wyjdzie że jesteś zdrowa ale zawsze warto wiedzieć
Ja dziś miałam odwiedziny koleżanki z dzidziem 6mc, już nie taki dzidź ale grzeczniutki że sama słodycz.
Czekam na wieści z dziesiejszych wizyt!
Wczoraj szwagier obkleił mnie taśmami no i jest stabilniej, niestety jeszcze muszę w tym chodzić. Wkurzona jestem bo na sorze lekarka nie wpisała mi B i kadrowa chce mi wypłacić 80%... dzwoniłam do zusu i dwie opcje albo mi w tym szpitalu zrobią korektę l4 albo zaświadczenie od gina że w tym tygodniu l4 byłam/jestem w ciąży i to do zakładu pracy. Kadrowa się sra że to nie wystarczy i ona chce korektę. Kuzwa no wie że ja ledwo chodze i mam ganiać po szpitalu a wiecie jak to jest z takimi rzeczami formalnymi u lekarzy . Zapytam Gina jak powie że wystarczy jego zaswiadczenie to jej dam i tyle. Może trafiłam na zły dzień bo jej córka na termin porodu na dziś i jest znerwicowana. wrrrr