Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
aneta.be wrote:Ja juz po wizycie u gina. Dostalam lactovaginal "dla zwiekszenia flory bakteryjnej" czy ktoras z Was zazywala? Jak dlugo?
Dodatkowo gin skierowal mnie na trzy dodatkowe badania... Posiew moczu, wymaz tlenowy z pochwy i wymaz z cewki moczowej... Powiedzial "ze zrobimy dodatkowe badania zeby wiedziec czy bylo przebyte jakies zakazenie czy cos" nie rozumiem tych badan bo wyniki mam raczej w normie nie wiem czy mam sie bac ze lekarz mi czegos nie mowi czy on jest poprostu tak dokladny i woli sprawdzic wszystko... Co sadzicie?
Ja miałam profilaktycznie posiew moczu i wymaz z pochwy. Niektórzy lekarze zalecają trochę więcej badań na wszelki wypadek
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ja w poprzedniej ciazy tez mialam.miec, ale nie dotrwalam
Teraz mi lekarz nie robil (a wiem ze ma w zwyczaju sprawdzac ueraplazme, mykoplazme i chlamydie), ale pewnie dlatego, ze kilka miesiecy temu robilam jak ustalalismy skad slabe wyniki u emka.
A lactovaginal to byl moj najlepszy przyjaciel przez dlugie lata, gdy walczylam z infekcjami ukladu moczowego i bralam tony antybiotykow.
Nurkowanie a robilas jakues badania w kierunku zespolu antyfosfolipidowego?
Teoretycznie przy pai hetero powinien wystarczyc acard.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:23
-
justa8902 wrote:Ja też po dwóch stratach zrobiłam ten test na trombofilie za 300zl jakoś na testdna.pl i na podstawie wyniku z pai1 zostałam porządnie zdiagnozowana i wyszło przy okazji niedobór białka S, zespół Antyfosfolipidowy i coś z jakimś faktorem 8. Ale to wszystko leczy acard i clexane
Byłam wczoraj i jest Fasolka całe 1.3cm szczęścia i bilo ❤ ciąża jest młodsza niż wychodzi z Om ale póki co wszystko ok. Pierwsza ulga powiem Wam.
1 lipca mam dopiero prenatalne, nie za późno? Wczoraj wg usg byłam 7+3 wychodzi 13+1 wtedy
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ja już po wizycie, dzidzia rośnie, dzisiaj już mierzyła ponad 4cm, usg już miałam przez brzuch a człowieczek jak tylko się ukazał to podskoczył jakby z radości, ale to był widok ❤️
A co do prenatalnego usg ja mam 12+4Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:35
magda sz, Mali84, Malgonia, Meggi89, AnitaK, Limonka, pawojoszka, martaszymi, pola89, Muki85, hamadriada, anna23, Miodunka, Nulka lubią tę wiadomość
-
Ogolnie to musze przyznac ze psychicznie ta ciaze znosze duzo lepiej niz ta poprzednia. Zle mysli sie pojawiaja i strach ale to nie to samo co bylo, wtedy codziennie rano sie budzilam i az mnie brzuch skrecal ze stresu, przed wizyta to sie trzeslam jak osika. Teraz jestem po psychoterapii no i biore leki plus mam rozpoznana Niedoczynnosc Tarczycy i profesor dba o mnie tez pod tym katem. Wiem ze trzeba wierzyc 😀ale pewniej sie poczuje ok 16tygodnia.
Malgonia wrote:Madera trzeba wierzyc, ze tym razem bedzie inaczej. Masz leki a to juz cos. Czasem niewiele potrzeba by bylo lepiej.
Nurkowanie a masz pai homo czy heterozygote?
Ja mam hetero ta lagodniejsza wersje. Dostaje neoparin, ale to bardziej dla swietego spokoju.
Ja po wizycie. Dzidzis ma juz 25mmMali84, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Madera wiec przed nami nerwowe tygodnie.
Pamietam, ze bratowej kazali dotrwac do 10 tygodnia. I ciagle to byl moj punkt odniesienia. Teraz gebetyk przesunela mi ta granice troche dalej, ale mam w pakiecie pzu 4 wizyty u psychologa i chyba zadzwonie do nich jutro i sie umowie. -
Malgonia pewnie umow sie, ja najpierw chodzilam ok roku do Pani psycholog w poradni przyszpitalnej, ona sie specjalizowala w depresji poporodowej i po poronieniach. Pozniej przerwalam ta terapie i rozpoczelam behawioralno-poznawcza u innego specjalisty. Musze przyznac ze juz po ok 1-2 miesiacach zaczelam czuc poprawe, spadl mi kamien z serca, nauczyl mnie super metod radzenia sobie ze stresem, naprawde zalowalam ze nie zaczelam chodzic wczesniej. Duzo osob sie wstydzi isc po pomoc bo w naszym kraju i mentalnosci ludzi jest przyjete, ze jak ktos sie leczy to jest wariatem. Jak dla mnie to lekarz jak kazdy inny i ja sie nie wstydze korzystac:). Bardzo lubie Lady Gage nie tylko za jej muzyke ale tez za to jaka jest osoba, jak sie wypowiada. Ona tez przeszla depresje i na kazdym kroku powtarza jak wazne jest zeby sie leczyc. Na oskarowej gali tak pieknie powiedziala „Jeśli masz marzenie – walcz o nie. Nieważne, ile razy cię odrzucą, ile razy upadniesz, ile razy ktoś cię pokona. Ważne jest to, ile razy wstaniesz z kolan, będziesz odważny, nie poddasz się”. Zawsze jak mi bylo zle przez ten caly dlugi czas staran sluchalam jej muzyki i bylo mi lepiej
aneta.be, magda sz, Meggi89, pola89, olka_sz, Mali84, Limonka, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Po wizycie Z bobo wszystko ok, mały ma już 6 cm, chłopak 🙊
aganieszkam, Ewe90, kamciaelcia, AnitaK, Meggi89, martaszymi, olka_sz, Limonka, hamadriada, Madera2000, Meggs, Miodunka, pola89, taka_mama, Malgonia, LadyS, Muki85, aneta.be, Nulka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 23:55
Limonka, hamadriada, martaszymi, Madera2000, olka_sz, anna23, Miodunka, pola89, taka_mama, Ewe90, Monnn, LadyS, Muki85 lubią tę wiadomość
21 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Małgonia robiłam zespół, ale do tocznia niektóre dziewczyny robily jeszcze inaczej, wiec juz sama zgłupiałam. Mam tez lekka niedoczynnosc.
Podaj jakies sposoby psychologiczne, zeby przetrwac ciąże po poronieniu. To bardzo ciekawe.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
a ja się martwię byłam wczoraj u lekarza, dzidzia pieknie rosnie, 3,6cm, serduszko bije 167/min - ale dzidzia w ogóle się nie ruszała. Teraz się martwię czy wszystko w porządku. Lekarz nic nie powiedział, nie wydawał się też zmartwiony a ja jakoś w trakcie wizyty nie zapytałam, dopiero w domu o tym pomyślałam.
no i masz tu babo placek, zawsze jakaś schiza po wizycie jestEwe90 lubi tę wiadomość
-
Nurkowanie wrote:Małgonia robiłam zespół, ale do tocznia niektóre dziewczyny robily jeszcze inaczej, wiec juz sama zgłupiałam. Mam tez lekka niedoczynnosc.
Podaj jakies sposoby psychologiczne, zeby przetrwac ciąże po poronieniu. To bardzo ciekawe. -
Kornelia88 wrote:a ja się martwię byłam wczoraj u lekarza, dzidzia pieknie rosnie, 3,6cm, serduszko bije 167/min - ale dzidzia w ogóle się nie ruszała. Teraz się martwię czy wszystko w porządku. Lekarz nic nie powiedział, nie wydawał się też zmartwiony a ja jakoś w trakcie wizyty nie zapytałam, dopiero w domu o tym pomyślałam.
no i masz tu babo placek, zawsze jakaś schiza po wizycie jestKornelia88 lubi tę wiadomość