X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Nurkowanie Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia jakis zespol antyfosfilipidowy to byl. Musialabym poszukac. Myslalam ze to jest to samo.
    Wskazań nie znam, po prostu mialam poronienie.

OM 27.03.2019
    Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
    Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
    Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia88 wrote:
    a ja się martwię :( byłam wczoraj u lekarza, dzidzia pieknie rosnie, 3,6cm, serduszko bije 167/min - ale dzidzia w ogóle się nie ruszała. Teraz się martwię czy wszystko w porządku. Lekarz nic nie powiedział, nie wydawał się też zmartwiony a ja jakoś w trakcie wizyty nie zapytałam, dopiero w domu o tym pomyślałam.

no i masz tu babo placek, zawsze jakaś schiza po wizycie jest :/

Mój malutek też się wcale nie ruszał, leżał sobie ze skrzyżowanymi nóżkami. Serduszko biło, czyli żył. Spokojnie! Nie przyszło by mi do głowy, że tym TEŻ można się martwić :)

Mali84 lubi tę wiadomość

w9sdp1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurkowanie sposoby relaksacji i redukcji stresu terapeuta dobiera podczas sesji nie ma jakiegos jednego konkretnego dla wszystkich. To zalezy jakie kto ma objawy itd bo kazdy moze przechodzic to inaczej np jeden ma ataki paniki a ktos inny sie zamartwia. Ta metoda behawioralno poznawcza polega na tym ze mamy utarte schematy z przeszlosci i pewne rzeczy sie wlaczaja z automatu. Sama wiedza juz z jakiego powodu sie wlacza dana emocja daje nad nia kontrole. To ponoc najbardziej efektywna forma terapii polecam goraco! Wczesniejsza terapia dawala ulge ale to bylo takie lelum polelum a tu konkrety i szybka poprawa :)

Nurkowanie lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia nie martw się, u mnie podczas badania maluszek spał; lekarz żeby go pomierzyć, trzepał mi głowica od usg po brzuchu i w końcu bobo się obudziło :) u Ciebie tez z pewnością dzidzia spała;)

Mali84 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Nurkowanie Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia rozumiem mniej więcej, często czytam Charaktery i tam podobnie wyjaśniają.
    Dziś mam 2 wizyty, 9tc. Trzymajcie kciuki, żeby ten acard przy pai 1 wystarczył na ten moment, dopóki nie dostanę clexane.

Malgonia lubi tę wiadomość

OM 27.03.2019
    Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
    Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
    Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wczorajszych, wspanialych wizyt! :)

Moj starszy Synek do prenatalnych fikal jak szalony, na usg genetycznym i dwoch lolejnych, nic, nawet nie mrugnal. ;) Takie mikruski duzo spia, po prostu tak trafialam, pozniej juz znowu brykal, ze hej!

Trzymam kciuki za dzis!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, mój dzidziuś też się nie ruszał. Też nie miałam w głowie podczas badania, żeby się o to pytać, ale sam doktor na koniec powiedział, że dziecko sobie tak siedzi po prostu 🙂

• Ewe90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratulacje dziewczyny super wieści!

Wierzycie w tą granice największego zagrożenia utraty ciąży? Belly mi mówi, że dziś już minęła, ale jakoś nie umiem w to uwierzyć... 😂

2Rp2p1.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia daj spokój, każdy musi czasem spać 🙂
    Nurkowanie powodzenia, będzie dobrze!
    Ewe jak byłam przed tą granicą to myślałam oby do tej granicy, potem będę spokojniejsza, a jak już ja minęłam to nadal się martwię czy nagle bejbi się nie zatrzyma w rozwoju. No i dawno nie miałam USG więc w ogóle się boje wszystkiego 🙂

Nurkowanie lubi tę wiadomość

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mali no ja właśnie też, a następne dopiero 5.06 więc nie uspokaja mnie to nic a nic 😥

2Rp2p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy jest ta granica? Nie mam kalendarza na belly :/

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta granica niby też minęła, ale jak pokazuje życie to niestety na każdym etapie ciąży, czy też już po urodzeniu dzidziusia może coś pójść nie tak. Jak człowiekowi na czym /kimś zależy to boi się całe życie.
    Staram się myśleć pozytywnie i przetrwać jakoś ten czas między wizytami. Ostatnia była 30.04, a następna będzie 5.06 także dla mnie to cała wieczność.
    Miłego dnia kobietki

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A kiedy jest ta granica? Nie mam kalendarza na belly :/
    U mnie pokazuje 10+6

Malgonia lubi tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży nie miałam z tym problemu, z góry zakladałam że przecież bardziej w ciąży nie będę :p a teraz, po stracie, jednak stres został :/

2Rp2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też tak mam. W pierwszej ciąży bardziej stresowało mnie to co będzie po porodzie, jak ogarnę opiekę nad dzieckiem, a sama ciąża prawie bez stresu. A teraz wszystko jest na razie ok, ale nie czuję takiej pewności jak wtedy i każda wizyta to mega stres. Każda strata pozostawia po sobie ślad.. Oby już tylko same dobre wiadomości były w naszej grupie 🙂

Ewe90 lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jeszcze dwa tygodnie prawie.. no nic, ja akurat wierze, ze przy mojej wadzie juz cos powinno sie dziac. Dzis mi aplikacja pokazala, ze moj Gumis zaczyna odczuwac moje emocje, wiec zrobilam nam frytek, obejrzelismy minionki i mam nadzieje ze jest zadowolony :)
    Wczoraj przed usg mialam cisnienie 140/76.
    Moje standardowe to 110/60

Madera2000, Mali84, AnitaK, Malamia lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak sobie czytam o waszych stresach i widzę że u mnie jest na odwrót.
    Ja najpierw miałam ciążę pozamaciczną a potem obumarcie w 10tc a dopiero potem ciaz a z przygodami zakończona sukcesem. . Dlatego pierwszy stres to pierwsze usg czy ciąża w macicy, a kolejny czy serduszko bije i nie ma plamień. W popprzedniej ciąży bardziej stresowalam się ok 10 tc bo w głowie miałam wcześniejsze przygody. Tylko że po obumarciu trafiłam na dobrego lekarza który bez badań od razu dał mi acard a potem nawet fraxiparyne w zastrzykach. Teraz też mam acard 2 tabletki na noc i odpukac nie ma plamień. I teraz gdy widziałam w 9.4 tc malucha to jakoś się uspokoiłam że będzie dobrze. Bo musi być dobrze, stres źle wpływa na ciążę. Teraz w tej ciąży 3 razy miałam plamienia i za każdym razem to było przy bardzo stesujacej sytuacji. Odkad się uspokoiłam to jest znacznie lepiej juz prawie 4 tyg jest dobrze.

Co do ruchow dziecka. To ostatnio na usg lekarz mówi że dziecko śpi zwiniete w kłębek i pomiary będą niewiarygodne więc on je obudzi. Poruszał trochę głowica i młody zaczął się ruszać wyprostował głowke i dopiero wtedy zrobił pauze i pomiary.

Dlatego dziewczyny mniej stresu życzę.

Wiem że powiecie łatwo się mówi, szczególnie po przejściach ale na prawdę warto zająć głowę czymś przyjemnym. Dla jednych będzie to starsze dziecko, dla innych buszowanie po sklepach, czy oglądanie ciuszkow dziecięcych. Grunt to spokój.

kGAop1.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam przed wizytą zjeść batonik 😁 Wtedy nie ma opcji żeby spało 😉
    Jeny dziewczyny czy tylko mi tak wcześnie wywaliło brzuch?🙈 w poprzedniej ciąży uwypuklił się miesiąc później a i tak mi się wydawalo to wcześnie...🙈 się śmiałam wczoraj do męża ze w takim tempie to w listopadzie będzie trzeba drzwi poszerzać 😂

Mali84 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i druga sprawa przy usg na brzuchu jak masz pełny pęcherz to lepiej widać ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • MamJuzSyna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zawsze przed wyprozniam bo lekarz i tak mnie wygnania. My jeszcze do prenatalnych nie chcemy mówić mąż się śmieje żebym luźne ubrania zakladala bo też już widać trochę ale nawet lepiej się czuje w luźnych spodnie muszę sobie kupić bo moje zaczynają być ciasne ja na dobranoc i dzień dobry spotkanie z toaletą

10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
    12.02.2019 (*) aniołek 7t
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ