Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio kilka nocy pod rzad zasypiam ok 22 i budze sie 3-4 nad ranem na siku i koniec snu sufit. Teraz mam ochote na drzemke ale nie moge bo czekam na kuriera i o 14 odbieram mloda z przedszkola.
-
Mi lekarz na genetyczne kazał wypić sporo wody żeby pełny był pęcherz bo przez brzuch chce robić usg a ja trochę tłuszczu mam na brzuchu. Ostatnio próbował przez brzuch ale maluch był różnych na usg no i jelita mu zasłaniały. Teraz maluch będzie większy więc macica wyżej, no i pełny pęcherz też jelita przesunie.
Co do słodkiego to przed genetycznym może być problem bo jak maluch za bardzo będzie fikał to pomiary też źle zrobić. Przy starszym synu lekarz kilka razy zatrzymywać obraz i różne wyniki mu wychodziły. Wkurzał się wtedy bardzo bo najpierw mody ni chciał się profilem obrócić a potem jak go poruszał to ciągle fikał i nie dało się dobrze złapać. A że lekarz był dokładny to siedziałam tam wtedy godzinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 14:28
-
Ja codziennie wstaje w nocy minimum 2 razy, a zdarza się że i 3 na siku. Nic nie pomaga, nawet jak 2 godziny przed snem nic nie pije. Pierwsza pobudka już koło 1 w nocy.
Jakbym sobie wypełniła pęcherz przed badaniem to na pewno nie wytrzymałabym do końca wizyty bez jego opróżnienia 🙂 Nie wiem czy wytrzymałabym do końca USG 😁 Dzisiaj przed wyjściem z domu byłam w toalecie, zajechalam na pocztę i już czułam że chce mi się siku. Plan moich wyjść jest obecnie układany z uwzględnieniem toalet na trasie 😁
Nulka co do brzucha - mój mąż mówi że widać go w co bym się nie ubrała.
A co do permanentnego strachu o dziecko, nie wiem, może kupię ten detektor tetna. Przetrwać między wizytami, kiedy co chwilę coś boli albo kłuje, plami itd. jest chyba za mocno stresujqce.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
My po wizycie. 9 tc poczatek.2.32 cm. Bylo machsnie nóżkami i rączką.
Ewe90, Meggi89, Muki85, Limonka, Mali84, Madera2000, magda sz, olka_sz, pola89, Miodunka, hamadriada, mmalibu, AnitaK, anna23 lubią tę wiadomość
OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Wita kolejna grudniowa 👋🏻
Przychodzę z takim pytaniem, czy któraś z was robi już badania prenatalne i miała pobieraną krew?
Szczególnie chodzi mi o AFP..
Moj ginekolog zlecił mi to badanie łącznie z HCG oraz testem PAPPA. Zastanawiam się czy jest coś nie tak, czy zrobił to zbyt wcześnie, ponieważ wszędzie wyczytuje, ze AFP wykonuje się dopiero po 14 tygodniu.
-
Cześć dziewczyny 😊
Gratuluję wszystkich wizyt i oby wszystkie następne nasze wizyty były równie radosne
Ja już jak się przebudze w nocy to muszę iść bo nie usne znów. Przeważnie raz dwa razy w nocy wstaje nie mówię już o tym ile razy w dzień odwiedzam toaletę
Dziś udało mi się znaleźć serduszko na detektorze już ciut spokojniejsza a do prenatalnych jeszcze 5 dni z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strony to coraz bardziej zaczynam się stresować29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Karolajnos ja tylko USG robiłam te prenatalne. Jaki jesteś tydz i czy coś wyszło nie tak na USG czy jakieś obciążenie genetyczne?
Ja mam podobne nocki zwykle 4-5 budzę się i po spaniu. Dziś pies czymś się strul o o 2 jeszcze nie budził żeby go wypuścić na dwór.
Nurkowanie super wiesci
Ja dziś miałam dwie wizyty i dwa samoloty (czuję się jak celebrytka) hehehe wszystko jest ok poza rwa. Lekarz powiedział że martwi go nie 2 trym ale 3 bo może mnie bardzo unieruchomic, jeżeli tak będzie to cesarka mnie czeka bo nie dam rady naturalnie z resztą mogę mieć później problemy jeszcze wieksze. Zalecił basen żebym jak najczęściej żeby jakoś wzmocnić plecki, a siłka całkowicie zabroniona bo moge większą krzywdę zrobić kręgosłupowi.
Zastanawiam się czy nie rodzić w jego szpitalu, mam tam kawałek noi zawsze mnie widok odstraszał ale moze lepiej rodzić tam gdzie lekarz prowadzący. -
Magda sz
Ja będę w tym szpitalu gdzie mój lekarz prowadzący pracuje i czuję się przez to trochę pewniej. Tym bardziej jak się okazało że odkąd zaczęłam do niego chodzić już 4 razy lądowałam w tym szpitalu i przynajmniej masz kogoś do kogo można zagadać co się dzieje i cię nie splawi.03.2018 (*) 8 tydzień
-
Karolajnos wrote:Wita kolejna grudniowa 👋🏻
Przychodzę z takim pytaniem, czy któraś z was robi już badania prenatalne i miała pobieraną krew?
Szczególnie chodzi mi o AFP..
Moj ginekolog zlecił mi to badanie łącznie z HCG oraz testem PAPPA. Zastanawiam się czy jest coś nie tak, czy zrobił to zbyt wcześnie, ponieważ wszędzie wyczytuje, ze AFP wykonuje się dopiero po 14 tygodniu.03.2018 (*) 8 tydzień