Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szukam właśnie książeczek typu Tosia czeka na braciszka, możecie jakieś polecić? chcę pozamawiać i powoli wprowadzać córkę w temat, jak usłyszała o braciszku to zaptytała- a można wymienić na dziewczynkę ona od zawsze mówi o siostrze no ale co zrobić, przecież nie podmienię w szpitalu
-
Ja też zrobiłam pakiet z jakieś strony internetowej. Teraz nie mogę jej znaleźć ale na pewno był tam antykoagulant tocznia, anty TPO, anty Tg, przeciwciała przeciwko antygenom łożyska, PPJ ANA, cytomegalia03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
magda sz wrote:Szukam właśnie książeczek typu Tosia czeka na braciszka, możecie jakieś polecić? chcę pozamawiać i powoli wprowadzać córkę w temat, jak usłyszała o braciszku to zaptytała- a można wymienić na dziewczynkę ona od zawsze mówi o siostrze no ale co zrobić, przecież nie podmienię w szpitalu
-
nick nieaktualny
-
magda sz wrote:Szukam właśnie książeczek typu Tosia czeka na braciszka, możecie jakieś polecić? chcę pozamawiać i powoli wprowadzać córkę w temat, jak usłyszała o braciszku to zaptytała- a można wymienić na dziewczynkę ona od zawsze mówi o siostrze no ale co zrobić, przecież nie podmienię w szpitalu
Zabawne, bo właśnie dzisiaj szperałam w necie, żeby znaleźć jakieś książki.
Tu masz kilka pozycji: https://matkawariatka.pl/ksiazki-przygotowujace-dziecko-na-pojawienie-sie-mlodszego-rodzenstwa/
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ja też po dwóch stratach zrobiłam ten test na trombofilie za 300zl jakoś na testdna.pl i na podstawie wyniku z pai1 zostałam porządnie zdiagnozowana i wyszło przy okazji niedobór białka S, zespół Antyfosfolipidowy i coś z jakimś faktorem 8. Ale to wszystko leczy acard i clexane
Byłam wczoraj i jest Fasolka całe 1.3cm szczęścia i bilo ❤ ciąża jest młodsza niż wychodzi z Om ale póki co wszystko ok. Pierwsza ulga powiem Wam.
1 lipca mam dopiero prenatalne, nie za późno? Wczoraj wg usg byłam 7+3 wychodzi 13+1 wtedyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 17:22
anna23, Mali84, mmalibu, Miodunka, hamadriada, pola89, Meggi89, Muki85, Limonka, taka_mama lubią tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
Wombat wrote:Rany dziewczyny, ale Wy pedzicie. Na początku wątku byłam na bieżąco, teraz na chwilę sobie odposcilam forum a tu 190 stron. Nadrobilam 40 w tył
Gratuluję i zazdroszczę każdej już po prenatalnym. Ja mam za 2 tygodnie i nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Codziennie pobolewa mnie brzuch albo kluje w pochwie. Jedno i drugie tak 1-2 min i puszcza. Ale dla mnie wszystko jest powodem do niepokoju:)03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
kamciaelcia wrote:justa
a wg OM (suwaczka) ?
Wg om miałam termin porodu na 31.12 A z usg wychodzi 4.01Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 17:32
kamciaelcia wrote:no, nie chciało mi sie liczyc ile bedzie w lipcu na usg
5 dni róznicy to nie duzo, ale ja uwazam ze wiazacy TP na podsawie usg to ten z usg genetycznego
mimo wszystko do 13+6 sie wyrobisz
ja ide 12+1 oraz 12+2
Nie no coś źle. Muszę to na spokojnie policzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 18:01
Tez robilam te wszystkie zespoly i choroby. Nic mi tam poza tsh nie wyszlo, mutacje tez nie. DO DZIŚ. Okazało się, że mam mutację Pai 1. Czy ktoras tez ma? Biore od początku acard75. Jutro wizyta i go udusze jak mi nie da neoparinu czy clexane. Co bierzecie przy tej mutacji? Jutro mam tez 2 wizyte u swojej gin, a 7 czerwca genetyka. Mam nadzieje ze zdaze zadzialac bo juz jestem w 9tc a pai 1 zaburza implantacje trobloflastu w 8-10 tc.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Na test Dna jest najtaniej i naszersze badanie, warto tam zrobic. Ja nie placilam bo lekarz mnie po drugim poronieniu skierowal do szpitala i tam mi zrobili.
Zozo wrote:Nie bralam . Tsh mialam zawsze ponizej 2 nawet do 2 nie dobijalo. Ja znalazlam jakies badania na testdna.pl zaraz sobie zerkne na twoj link.Zozo lubi tę wiadomość
-
Niby 11 tyg za mna ale do konca mnie to nie uspokaja bo ciaza nr 2 skonczyla sie w 13tyg dziecko mialo 7cm a ciaza nr 3 na 11tyg jak mialo 4cm. Wiec dokladnie teraz jestem w tym okresie najwiekszego ryzyka dlatego jestem niespokojna. Tylko ze w tej ciazy mam dopiero leki wiec oby zadzialaly 🙏🏻Wizyta juz we wtorek...
Malgonia wrote:Madera probowac mozna wiele razy, choc zapewne jak juz masz jedno dziecko to trudniej sie przekonac do kolejnej proby. Ale trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze. 11 tygodni za Toba -
Madera trzeba wierzyc, ze tym razem bedzie inaczej. Masz leki a to juz cos. Czasem niewiele potrzeba by bylo lepiej.
Nurkowanie a masz pai homo czy heterozygote?
Ja mam hetero ta lagodniejsza wersje. Dostaje neoparin, ale to bardziej dla swietego spokoju.
Ja po wizycie. Dzidzis ma juz 25mmMali84, hamadriada, Limonka, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie u gina. Dostalam lactovaginal "dla zwiekszenia flory bakteryjnej" czy ktoras z Was zazywala? Jak dlugo?
Dodatkowo gin skierowal mnie na trzy dodatkowe badania... Posiew moczu, wymaz tlenowy z pochwy i wymaz z cewki moczowej... Powiedzial "ze zrobimy dodatkowe badania zeby wiedziec czy bylo przebyte jakies zakazenie czy cos" nie rozumiem tych badan bo wyniki mam raczej w normie nie wiem czy mam sie bac ze lekarz mi czegos nie mowi czy on jest poprostu tak dokladny i woli sprawdzic wszystko... Co sadzicie?