Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
Magda sto lat miłego wypoczynku .
Karolajnos zapytać zawsze możesz ale czy już będzie widać? To też wszystko zależy od sprzętu i lekarza.
Gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 10:45
magda sz lubi tę wiadomość
-
Ja czekam cały dzień na wizytę aż do 20 😖
I na pewno będę pytać i płeć, umieram z ciekawości 😁
Meggi gratulacje, super że wszystko dobrze!
Maxi skąd wiesz że to rocznikowi wystarczy mieć 35 lat, ja czytałam że ukończone 35, a to dla mnie oznacza co innego.mmalibu, Meggi89 lubią tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Dziewczyny, jak wy liczycie tygodnie ciazy? Do tej pory liczyłam tak, że jak byłam np w 8tyg+4 dni to czytalam o 8 tygodniu. Ale dziś znajoma mnie uświadomiła, że jeśli dziś zaczelam 11 tydzien, to mam liczyć jak 12? I czytać jak rozwija się dziecko w 12 tyg A nie jak w 11...zgłupiałam:D
-
Jak masz 8t+4 to masz skończone 8 tygodni i trwa właśnie 9-ty, więc jesteś w 9-tym tygodniu ciąży.
To tak jak z wiekiem Magda sz skończyła dziś 30. lat więc jutro zacznie jej lecieć rok 31.
A propos! Magda 100 lat dla Ciebie, dużo zdrówka i bezproblemowej ciąży!magda sz lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego Magda.
Ja dziś o 13 tej mam genetyczne na NFZ ta dziś usg i pobranie krwi. Ja najbardziej liczę na wynik usg bo mój lekarz jest w tym specjalistą (jest też na liscie) i wiem że jak inni lekarze mają wątpliwości to do niego odsyłaja pacjętki. Tak w ogóle będę rodzice w tu szpitalu właśnie że względu na tego lekarza bo wg mnie jest super mózgiem w dziedzinie położnictwa. W poprzedniej ciąży gdy w 24 tyg leżałam w szpitalu i widziałam jak jako jedyny dobrze zdiagnozowal pacjętkę w 35 tc która krwawiła od 25 tc i leżała w innym szpitalu do 33 tc. A potem ja wpisali, trafiła potem do tego szpitala i już mieli ja wypisywać bo krwawienie się zmiejszało a on kazał zrobić jakieś badanie ktore próbkę wysyłał do innego labo. Okazało się, kobietą krwawi z łożyska i jest to krew dziecka a skończyło się natychmiastowym cc.
Co do teściowych to choć moja jest wqrwiajaca bo uwielbia wpieprzac się w sprawy wystroju domu ogrodu itp, to jako o babci złego słowa o niej nie powiem. Wiem, że kocha Piotrusia. Poza tym gdy mieliśmy problemy z zajściem w ciążę a i razu się nie pytała ani nie wieprzowa. Gdy sama powiedziałam jej o naszych problemach to powiedziała że się modli za nas i rozumie jak boli gdy ktoś obcy się wypowiada nt. płodnosci. ONA gdy przez 2 lata po ślubie nie była w ciąży dużo się nasłuchala od " przychylnych" ciotek. Potem miała 5 dzieci więc komentarze z tekstów o "niepłodnej krowie" zmieniły się na " króliki i dziecioroby". Moja teściowa na szczęście wie jak słowa potrafią ranić.magda sz, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Ja też zwykle mówię że jestem 13/14 tak też lekarz wpisuje mi w kartę. Ogarnęłam to pod koniec poprzedniej ciąży Belly potrafi wprowadzić zamęt w tych informacjach cotygodniowych. Jak byk podaje tydzień do przodu. Ostatnio moja przyjaciółka która jest w 6 tyg dostała od belly że jest w 7 tygodniu i powinno być serduszko a u niej nie ma. Mówię cofnij o tydzien wczesniej bo Belly podaje na zaś i można sie zestresować.
-
Hej dziewczyny! Dawno mnie nie było, nie mogłam się zalogować do konta... Ale czytałam Was na bieżąco i tak się stęskniłam, że spięłam pośladki i jestem
Dużo teraz na wątku ekscytujących tematów! Ja mam moją wizytę prenatalną w czwartek i trochę się cykam. Pappa też niestety w ten sam dzień, więc będę musiała poczekać
Ale akurat powinnam mieć już interpretację 11.06, a 15.06 mamy spęd rodzinny i wtedy chciałabym powiedzieć rodzicom i bratu (chcę im dać koszulki z nadrukiem będę babcią itd, że to niby upominki z wyjazdu i zobaczyć reakcje ), a reszcie rodziny na spotkaniu w niedzielę. Ale to zależy od wyników jak to zrobimy i komu powiemy.
A jeśli wyniki pappa są tydzień po usg, to kto interpretuje te badania? Lekarz prowadzący czy lekarz robiący usg??Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
Marian, wyniki interpretuje lekarz, który robił USG lub inny lekarz z certyfikatem w tej samej placówce.
Ja właśnie odebrałam wyniki po tygodniu.
Ryzyko podstawowe:
T21 1:76
T13 1:567
T18 1:180
Ryzyko skorygowane:
T21 1:656
T13 1:11344
T18 1:3605
Luuuzik i spokojne życie bez stresu aż do połówkowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 12:53
marian_the_baby, hamadriada, aganieszkam, Mali84, mmalibu, Meggi89, Limonka, pola89 lubią tę wiadomość