Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mali84 wrote:Maxi skąd wiesz że to rocznikowi wystarczy mieć 35 lat, ja czytałam że ukończone 35, a to dla mnie oznacza co innego.
Mali mi o tym powiedział lekarz. Sama tez dzwonilam i się umawialam. W pazdzierniku mmam 35. Też przeczytalam info na stronie tam gdzie wybralam sobie usg i pappa. Zaraz tu dokleje link
http://premium-medical.pl/aktualnosci/program-badan-prenatalnych-w-ramach-kontraktu-z-nfz
Jest jeszcze luxmed, boramed i reszte muszę zaglądać w teczkę mam zapisane. Te miejsca oferują na nfz usg i test pappa dla osób które mają 35 l ale może być rocznikowoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:05
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Dziewczyny jak czesto badacie mocz? Mi teraz w badaniu wyszly bakterie liczne ale leukocytow nie ma. Wyslalam innemu lekarzowi wyniki i odpisal ze zakazenie drog moczowych zalecany kontakt z ginekologiem. Dobrze ze jutro wizyta. Ciekawe co mi na to da.
-
Miodunka moj dr tez bardzo chwalil mowil ze pacjentki są zadowolone. Dlatego też tam się umówiłam.
Madera raz w miesiacu badanie ogolne moczu chyba ze cos sie dzieje wtedy lekarz może zlecić inaczej.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Madera u mnie tez co wizyte morfologia i mocz. Jak cos Ci sie dzieje z pecherzem, to pij wode z duza iloscia cytryny. Poki nie ma nic super powaznego to powinno pomoc.
-
Hej ja już po usg.
Dzidek ma crp w granicach 6,24-6,51 wszystkie pomiary w normie. Pobrano krew i za ok tydzień wyniki. Lekarz mi powiedział że pomiary ok ale nie będzie nic interpretował bez wyników z krwi. No i uprzedził mnie że z racji wieku u mnie wyniki mogą być trochę gorsze.
Ponieważ to było badanie na NFZ w szpitalu to M nie mógł że mną wejść, do tego nic nie widziałam bo nie było drugiego monitora dla pacjętki wydruków też nie dostałam ale sobie fotki z wydruków zrobiłam i to musi mi wystarczyć. Mąż mówił że jeszcze się na niego napatrzę jak się urodzi więc nie powinnam narzekać.
Poza tym Dzidek tak szalał że lekarz dużo kombinował żeby pomiary zrobić. Lekarz mówił do niego: No dzidziuś spokój się a nie takie wygibasy itp. Śmieszne to było bo do mnie poza tym że wszytko w normie i dziecko ma 2 rączki i dwie nóżki nie powiedział.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 15:40
hamadriada, olka_sz, mmalibu, Limonka, martaszymi, marian_the_baby, Miodunka, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Miodunka, robilas mocz w pojemniku jałowym czy zwyklym? U mnie w tych zwyklych sa czesto bakterie. Lekarz powinien kazac piwtorzyc mocz i zrobic posiew. Mozes sobie kupic urosept ziolowy i sok z zurawiny - sa super. Furagine tez chyba mozna w ciazy.
-
Wiem ze na pewno zle pobralam probke bo trzeba przed oddaniem sie dokladnie podmyc mydlem i wsadzil do ujscia pochwy tampon (szczegolnie przy braniu luteiny)a ja tego nie zrobilam. Jutro rano powtorze i zrobie prawidlowo. Moze tez sprobuje w tych pojemnikach na mocz jalowych.
Zurawine pije juz od miesiaca 2x dziennie 1 lyzki, biore witamine C 2000. Przy pierwszym badaniu mialam zle Ph bo 8.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 16:20
-
michaga82 wrote:Hej ja już po usg.
Dzidek ma crp w granicach 6,24-6,51 wszystkie pomiary w normie. Pobrano krew i za ok tydzień wyniki. Lekarz mi powiedział że pomiary ok ale nie będzie nic interpretował bez wyników z krwi. No i uprzedził mnie że z racji wieku u mnie wyniki mogą być trochę gorsze.
Ponieważ to było badanie na NFZ w szpitalu to M nie mógł że mną wejść, do tego nic nie widziałam bo nie było drugiego monitora dla pacjętki wydruków też nie dostałam ale sobie fotki z wydruków zrobiłam i to musi mi wystarczyć. Mąż mówił że jeszcze się na niego napatrzę jak się urodzi więc nie powinnam narzekać.
Poza tym Dzidek tak szalał że lekarz dużo kombinował żeby pomiary zrobić. Lekarz mówił do niego: No dzidziuś spokój się a nie takie wygibasy itp. Śmieszne to było bo do mnie poza tym że wszytko w normie i dziecko ma 2 rączki i dwie nóżki nie powiedział.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Magda_sz wszystkiego najlepszego, spokojnej ciazy i szybkiego porodu
Meggi, Miodunka, Michaga super wiesci
My tez juz po badaniu i wszystkie wyniki sa w porzadku Zmierzony i ma juz 6,1cm Serduszko ladnie bije Kamien z serca
Madera, do tej pory mialam 2x badany mocz.
Mali, Karolajnos trzymam kciuki za wizyty!Meggi89, martaszymi, Mali84, marian_the_baby, michaga82, pola89, Madera2000, Miodunka, hamadriada, mmalibu, kamciaelcia, Muki85, pawojoszka, magda sz, anna23 lubią tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Madera2000 wrote:Wiem ze na pewno zle pobralam probke bo trzeba przed oddaniem sie dokladnie podmyc mydlem i wsadzil do ujscia pochwy tampon (szczegolnie przy braniu luteiny)a ja tego nie zrobilam. Jutro rano powtorze i zrobie prawidlowo. Moze tez sprobuje w tych pojemnikach na mocz jalowych.
Zurawine pije juz od miesiaca 2x dziennie 1 lyzki, biore witamine C 2000. Przy pierwszym badaniu mialam zle Ph bo 8.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Gratuluje wizyt!
I my po. Malenstwo m 6,2 cm, wszystko w normie. Piekne serduszko i cala reszte. W piatek odbieram wyniki calosciowe testu podwojnego. Pani dr mowila, ze w tym momencie wyglada na dziewczynke ale za wczesnie na pewnosc w tej materii.
Ogromnie sie ciesze..kamciaelcia, olka_sz, Mali84, Miodunka, hamadriada, AnitaK, Limonka, marian_the_baby, martaszymi, mmalibu, michaga82, pola89, Muki85, Nurkowanie, Meggi89, Ewe90, Malgonia, pawojoszka, magda sz, taka_mama, LadyS, anna23 lubią tę wiadomość
-
No i ja po wizycie ! Kamień spadł z serca , wszystkie wyniki dobre , dzidzius ma ponad 6 cm Niepotrzebnie stresowałam się tym AFP. Niestety dzidzius nie chciał się budzić i mało się poruszał. No ale najważniejsze !! Na 90% to chłopczyk ! ❤️ Jestem bardzo szczęśliwa, nie dość, ze wyniki dobre oraz dzieciątko zdrowe to jeszcze prawdopodobnie chłopczyk co za dzień..🥰
olka_sz, marian_the_baby, martaszymi, mmalibu, kamciaelcia, pola89, hamadriada, Muki85, Nurkowanie, Miodunka, Limonka, Meggi89, Madera2000, Ewe90, AnitaK, pawojoszka, magda sz, Mali84, taka_mama, LadyS, anna23 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wam dziewczyny
dziś dzień samych dobrych wieści
Oby i jutro tak też byłomarian_the_baby lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018