Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
olza
jem słodkie-normalnie nie ciagnie mnie do słodyczy, ale ten odwyk w ciazy robi swoje
ale mam sprawdzone-i słodkosci i ilosci
to juz hyba doswiadczenie-w końcu rzecia ciaza cukrzycowa
edit
ale z ptysiem bym nie zaryzykowała no chyba że liźniecie i to pod warunkiem, ze reszte ktoś inny od razu zje(abym ja sie nie rzuciła)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 08:44
-
Kamciaelcia?
Zdradź mi co jesz słodkiego i nie masz po tym giga cukru u mnie druga ciąża z cukrzycą i na razie na co sobie pozwalam to gorzka czekolada i big milk:)
A ten ptyś śni mi się po nocachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 08:56
-
olza
knopersy mam wypróbowane (teraz kupuje pakę tych mini)
gorzka czekolada-ale nie w wersji najbardziej gorzkiej np te z lidla ze skórka pom.czy malinami
na loda czasem sie skusze ale koniecznie na spacerze
z biedronki wychodzę z pralinkami, max dwie szt. na głowe bo jak kupie więcej to zeżre
czasem jeden paluszek kinder bueno
zazwyczaj cukry (po godzinie, pół czy półtorek) max 100, róznie bywało z lodami
unikam piekarni i mącznych potraw
no i słodyczy typu żelki, landrynki, galaretki
nalesniki z dzemem to moje marzenie po kazdym porodzie więc zawsze w torbie do szpitala mam przesłodka konfiture truskawkowa albo żelki
a pozwalam sobie na to słodkie i codziennie bo gorzej dla mnie kończyło sie ograniczenie
rekordy cukrowe bije na banalnych potrawach choc rzadkośc
no i moja mania-mierze sie po wszystkim stad wiem, co mam opanowane, a co nie
sa też ciągutki do owoców-tez sobie pozwalam, w ilości ograniczonejKindziukowa lubi tę wiadomość
-
olza
moja diab mnie rozumie i wie, ze czesto mierze
dlatego ja to nazywam manią
taki mini knopers to niewiele, ale np codziennie potrafi zaspokoic ten niepowściągliwy pociag do słodyczy
a pociąg bierze sie u mnie z odwyku
ja mam największy problem z cukrami na czczo, ale po posiłku padały rekordy
nie po słodkim
rekord w tej ciązy to kromka chleba ze smalcem i czosnkiem, bo byłam chora i chciałam zjeśc ten czosnek-szok, cukier 190
pewnie ta infekcja, ale dziekuje za takie wrazeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 09:16
-
Kamciaelcia,
Rozumiem o czym mówisz bo ostatnio zjadłam rybę smażoną z ziemniakami i kiszoną kapustą i cukier 170. Następnego dnia od razu na talerzu wylądował schab duszony i kasza:)
Nie ukrywam że kupię knopersa i zmierzą cukier po godzinie
Chociaż bardziej chodzą za mną truskawki maliny borówki i tego sobie nie odmówie:) -
borówki najlepiej z cukrami wychodziły
truskawek jeszcze nie jadłam w tej ciązy
ale w ciązy ze starszym mogłam max 400g (teraz nic już nie waże)
maliny to nawet sprzedaja w małych ilościach
i nie moge jesc ziemniaków
frytki z piekarnika troche tak, ale nie gotowane ziemmniaki -
To ja sie moge z Wami zamienic, bo cukier mialam 78, a ochoty na slodkie zero. Nawet czasem mijam lodziarnie i tak bym wziela choc kuleczke i tak patrze na te lody i patrze i nie daje rady.
Za to niemal ciagle jestem glodna, a na nic jakos tak specjalnie nie mam ochoty -
kamciaelcia wrote:malgonia
mijasz lodziarnie bo nikt ci tego nie broni
no i dla większości test na cukrzyce dopiero bedzie ...tez sa emocje
ja sie ciesze, ze nie musze pic tego cholerstwa(tzn glukozy)
Ja jestem dziwna bo mi nawrt smakowala. Zwlaszcza cytrynowa
Ale fakt, ze zakazany owoc zawsze lepiej smakuje.
W sumie i dobrze ze apatyt mniejszy bo siedzac w domu gdybym zaczela sie objadac to pewnie brzuszek ciazowy juz bym miala 3 razy wiekszy -
kamciaelcia wrote:to ja jestem dziwna, bo własnie te ciągłe (regularne) jedzenie w ciązy dobrze robi na moja wage
'i nie tyle glukoze źle wspominam, co to siedzenie na poczekalni ale posiedze sobie jakoś na wiosne po połogu
Jeszxze docenisz, ze przez dwie godziny bedziesz miec spokoj
Mi w koncu waga drgnela w gore. Wczoraj przegladalsm fotki na necie jsk brzuszek rosnie, to jeszcze sobie poczekamMali84 lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Mocne kciuki za dzis!
Edit: Jeszcze sobie pomyslalam, ze zycze, zeby Was dzisiejsze wizyty uspokoily tak, jak mnie wczorajsza. Dopiero zaczynam wierzyc, ze w grudniu rzeczywiscie urodze dziecko.AnitaK, Fermina lubią tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
A co do cukrzycowych, z tego co czytałam ksylitol i erytrytol nie podnoszą w ogóle poziomu cukru we krwi. Więc można sobie upiec ciasto na jakieś lepszej mące albo na jajkach głównie i chyba palaszowac 🙂 Ale nie konsultowałam tego z żadnym lekarzem. To tylko mój pomysł gdyby i mnie dopadła cukrzyca ciążowa. Generalnie ja na codzien słodzę kawę i herbatę ksylitolem. W smaku bardzo podobny do normalnego cukru, jak daje gościom to nawet nie poznają.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy