X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po usg. Wszystko wygląda prawidłowo. Dzidzia wieksza niż wynikałoby z om (musiał nyc psikus z owulacja bo inaczej nie bylabym w ciąży). 6,4 cm
    Foty kości nosowej(na pamiątkę po ostatniej aferze) napstrykane.nt 2, fhr158, rączki, nóżki, żołądek, uklad moczowy są.

Jutro robimy sanco ale to zwykłe

No i jutro drugie usgna nfz

Aha
    Kosmowka bardzo nisko, nachodzi na ujście, na szczęście z tyłu
    Ale czekamy na podniesienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 13:57

Muki85, hamadriada, Miodunka, marian_the_baby, martaszymi, Mali84, pawojoszka, AnitaK, Meggi89, michaga82, mmalibu, pola89, olka_sz, taka_mama lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurkowanie wrote:
    Miodunka te pierwsze z tego co rozumiem budziły niepokoj a po skorygowaniu jest dobrze. Jakim badaniem korygują?
    Ja mam rozmowe najpierw 7 czerwca.

Ja tych wyjściowych nie widziałam wcześniej, dostałam je razem z głównym wynikiem. Stresu nie było, bo przecież wiem ile mam lat.

Za dużo pisania, więc wklejam zdjęcie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/548e435e8aee.jpg

w9sdp1.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za gratki :)
    Podzielę się z Wami jeszcze jedną nowiną. Normalnie muszę się komuś wygadać, bo przyjaciółka zobowiązała mnie do tajemnicy, a ja się tak cieszę, że muszę dać temu upust.
    Moja najlepsza przyjaciółka też jest w ciąży! Żeby było śmieszniej między naszymi synami jest 2 miesiące różnicy i teraz mamy nadzieję, że powtórzymy schemat :D

Miodunka, Malgonia, marian_the_baby, Mali84, pawojoszka, AnitaK, Muki85, Meggi89, mmalibu, pola89, LadyS, olka_sz, taka_mama, anna23 lubią tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada, super!

w9sdp1.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wieku, to będąc trzykrotnie hospitalizowana w poprzedniej ciąży, za każdym razem byłam najmłodsza na sali, mimo że jeszcze 20 lat temu to ja też bym była uznana za "starą" pierworódkę, więc nie przejmujcie się - teraz nikogo nie szokuje taki wiek w ciąży ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada, fajnie, ja wśród moich dziewczyn jestem sama w ciąży :/ ale 2 mają maluszki z tego roku, więc maleństwo będzie miało równolatki, chociaż daleko :( A tutaj jestem sama, bo niedawno się przeprowadziliśmy. Mam nadzieję, że kogoś sobie tu poznam, może w szkole rodzenia albo jakimś fitnesie dla ciężarówek.

Ja już mam umówioną wizytę z położną ze szkoły rodzenia, którą się interesuję. Akurat mają takie spotkania w 1 trymestrze, więc czemu nie :)

A jutro fizjoterapia ;)

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mamuśki ! Oby same takie dobre wieści u każdej 😍❤️

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Nami Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moja ginekolog na NFZ robi co wizytę usg i też robi te pomiary. Więc zobaczymy. Wiem że na NFZ wygląda to bardzo różnie. Tu jest całkiem spoko nawet nowy sprzęt no ale pewnie to nie to samo co.prywatnie. nawet nie pamiętam jak miałam w poprzedniej ciąży kiedy się dowiedziałam że b3dzie dziewczynka

Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się rozwiązał worek dobrych wieści w tym tygodniu!
    U mnie w najbliższym otoczeniu wszystkie już po ciążach, część po kolejnych więc jestem sama. Ale na pewno większość jest na świeżo wiec i poradzą i wysłuchają.
    Ależ bym poszła się pogimnastykować a tu zakaz 😐 Tak się właśnie mają plany do rzeczywistości ciąży. Zawsze sobie myślałam jak będę aktywna żeby być w formie w ciąży, łatwiej rodzić i wrócić do wagi a mogę obecnie tylko spacerowac 😲
    A na zwolnienie myślałam że pójdę w sierpniu, zdążę sobie awans załatwić a z konieczności jestem już od połowy kwietnia . Życie jest przewrotne a ciąża nieprzewidywalna

marian_the_baby lubi tę wiadomość

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie bardzo chwaliłam sytuację, że jak synuś się urodził to wkrótce pojawiło się czworo maluchów znajomych.
    Przez ciążę nie przechodziło się tak samotnie, na macierzyńskim się spotykałyśmy i służyłyśmy sobie wsparciem w rodzicielskich zmaganiach. No i łatwiej zorganizować jest spotkania rodziców dzieci w podobnym wieku ;)

marian_the_baby lubi tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    Ja tych wyjściowych nie widziałam wcześniej, dostałam je razem z głównym wynikiem. Stresu nie było, bo przecież wiem ile mam lat.

Za dużo pisania, więc wklejam zdjęcie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/548e435e8aee.jpg
    Kamciaelcia widzisz ten wynik? Tak jak mówiłam spora część programów nie wlicza kości nosowej w ogóle do statystyki. Na moich wynikach jest dokładnie to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 18:05

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs
    A ja napisałam po prostu że nie jest tylko tak jak tobie lekarze mówili
    I dodalam że wszystko zależy od lekarza i miejsca badania
    Wystarczy się cofnąć do mojego postu. Ten pierwszy zanim naskoczylas. Nie będę siebie cytować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zmieniając temat, do dziewczyn chodzących na basen. Pływacie rekreacyjnie, wolno czy pozwalacie sobie na kilka długości kraulem?

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:
    A tak zmieniając temat, do dziewczyn chodzących na basen. Pływacie rekreacyjnie, wolno czy pozwalacie sobie na kilka długości kraulem?

Dzięki za przypomnienie o basenie, wieki nie byłam i muszę sobie zorganizować wypad na relaks 🙂 ale ja słabo pływam, tak na plecach sobie sumę 🙂

• Hope90 Nowa

Wysłany: 28 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Z przyjemnoscia dolaczam do Was! :) Termin porodu 28.12. :) Chcialam Was zapytac o test pappa, czy wiekszosc z Was go robi, czy dopoki nie bedzie niepokojacych sygnalow, czyli cos nie tak na usg, odpuszczacie? Zastanawiam sie, bo jeszcze nie mialam usg prenatalnego a moj lekarz juz namawia mnie na wykonanie testu pappa, ktory niestety jest dosc drogi i wyczuwam tu troche lekkie naciaganie... Moze wystarczy usg prenatalne, jesli wszystko bedzie ok? Moze sie myle? Dodam, ze mam 29 lat i to moja pierwsza ciaza :) Pozdrawiam!

Muki85, Miodunka, LadyS, Meggi89, Meggi89, olka_sz, taka_mama, anna23 lubią tę wiadomość

• Muki85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Hope, ja mam prenatalne 5.6 i jeśli na usg wszystko będzie wyglądać ok to raczej z Pappy zrezygnuję, a mam 34 lata.

Madera2000 lubi tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz robię samo usg prenatalne, jeśli będzie wszystko dobrze to nie robię pappy A jak lekarz powie żeby zrobić to zrobię :)

Madera2000 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hope ja mam 39 i nie robię chyba że lekarz zobaczy coś na USG i będzie mnie kierował ,ale ja mam za darmo ze względu na wiek

Co do pływania to tak jak z każdą aktywnością w ciąży ,zależy od wielu rzeczy jeśli dobrze się czujesz to możesz ,jeśli cokolwiek się dzieje to lepiej odpuścić . Ja się w ciąży czuje rewelacyjnie więc robię wszystko ,dziś np byłam na wycieczce rowerem 10 km , ale też pracuje w ogródku ,noszę dzieci bo mam jeszcze takiego rocznego malucha i 2,5 roku kawalera, za to porody mam expresowe. Basen jest dobry dla pleców a nie musisz tam dużego wysiłku robić tak że myślę że nie powinien zaszkodzić

cf409fc7e7.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test pappa kosztował u mnie 240zl z HCG. Nie uważam że to naciąganie. Na ostatnich 15-20 stronach znajdziesz dużo info o badaniach prenatalnych i pappie. Myślę że wystarczająco do podjęcia decyzji 🙂

03.2018 (*) 8 tydzień
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marian
    Zawsze wydawało mi się że na basenach łatwiej złapać jakiegoś grzybka czy zakażenie więc nie chodzę teraz, ale może to tylko moje uprzedzenia. Nie zglebialam w sumie tematu.

03.2018 (*) 8 tydzień
    3jgxsek2chcyok7s.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ