Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginekolog mówiła że w normie. Wymiarów maluch nie miał jakiś specjalnie wielkich, a że to wszystko orientacyjne, to nie przywiązuje się bardzo.
Chodziło mi generalnie o przekłamanie informacji nawet porównując do innych tabel z netu
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Dzien dobry i najlepszego dla Maluszkow w brzuszkach. Niech im sie dobrze rosnie!
Odebralam dzis wyniki pappy, ryzyka sa bardzo niskie, poza tym dotyczacym porodu przed 34 tc. Mam 1:197, niby to tylko 0,5% szansy ale mi sie nie podoba. Nikt do mnie nie dzwonil, wiec uznali, ze w normie a ja teraz bede o tym przez 11 tygodni myslec.LadyS lubi tę wiadomość
-
Ja też mam kartę ciąży pół zeszytu. W sam raz do segregatora 😁 My dzisiaj jemy grilla 😍 Ale kiełbaski z mięs, żeby nie bylo, że surowe 😋 Od poniedziałku ostatnie 5 dni pracy i woooolne na długo 😁 Pracuję w poradni dziecięcej i wiecznie coś łapię od kiedy jestem w ciąży więc nie chcę ryzykować dłużej. Ja mam prenatalne dopiero 19 czerwca, 10 tego jadę na pappę, bo mozna od skończonego 10 tygodnia. Miłego dnia dziecka 😉-my już po placu zabaw, a syn dostał zabawki zr strażaka Sama więc od godziny nie słyszę ani nie widzę że mam prawie 3 latka w domu 😁
Mali84 lubi tę wiadomość
-
Witaj Kika
Ja mam dwie karty ciąży składane do formatu a6, ale muszę koniecznie kupić jakoś segregator bo nie ogarniam tych wszystkich światków w teczce.
Powiem Wam że nie byłam w stanie uwierzyć że można czuć ruchy ok 14 TC ale no kurde czuję, w poprzedniej ciąży poczułam w 19 ale to były już kopniaki a nie mizianie, teraz czuję mega delikatne smyranie. Słucham na detektorze serduszka i było co jakiś czas słychać łub łub jakby właśnie kopnął i czułam wtedy takie smyranie. Na 99 procent to nie jelita.mmalibu, Malamia, Meggi89, Limonka, Mali84, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Odebralam dzis wyniki pappy, ryzyka sa bardzo niskie, poza tym dotyczacym porodu przed 34 tc. Mam 1:197, niby to tylko 0,5% szansy ale mi sie nie podoba. Nikt do mnie nie dzwonil, wiec uznali, ze w normie a ja teraz bede o tym przez 11 tygodni myslec.
Ja też miałam stosunkowo wysokie jak mi sir wydawało w 1 ciąży, ale nie wydarzyło się zupełnie nic. Szczerze to nikt na to jakoś nie zwrócił uwagi. Nie wiem w jaki sposób jest to liczone ale nie martw się.
Fermina lubi tę wiadomość
-
Wow wierzę , że czujecie. W 13 tc to by bylo super. A jestescie szczuplej budowy czy krąglejsze? Bo ja z tych z lekka nadwaga. Okresla sie takim trzepotaniem pierwsze ruchy , powiem Wam ze ja nieraz nieruchomo czekam, ale to dopiero poczatek 11 😁OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Fermina wrote:Odebralam dzis wyniki pappy, ryzyka sa bardzo niskie, poza tym dotyczacym porodu przed 34 tc. Mam 1:197, niby to tylko 0,5% szansy ale mi sie nie podoba. Nikt do mnie nie dzwonil, wiec uznali, ze w normie a ja teraz bede o tym przez 11 tygodni myslec.
delilah11 wrote:Ja też miałam stosunkowo wysokie jak mi sir wydawało w 1 ciąży, ale nie wydarzyło się zupełnie nic. Szczerze to nikt na to jakoś nie zwrócił uwagi. Nie wiem w jaki sposób jest to liczone ale nie martw się.
Fermina, u mnie wyszlo rowniez wzglednie wyzsze i gin powiedziala, zeby w ogole sie tym nie przejmowac i nie sprawdza sieFermina lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Ja ważę 70 kg przy 170 cm wzrostu. Czyli tak chyba akurat, chociaż przytylam już jakieś 4kg. Ale poczułam to zupełnie przypadkiem i nie mam porównania czy to nie po prostu jakaś rewolucja w jelitach czy rzeczywiście maluszek22 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
nick nieaktualny
-
Moja karta ciąży jest malutka Przymierzałam się do kupna segregatora #jestemwciąży na mama ginekolog, bo sporo już tego się zbiera, a tu braki w magazynie Chyba sama go sobie zrobięCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
Ja kupiłam segregator i osoba najbardziej zadowolona z niego jest mój mąż. Totalnie się nie orientuję co jest czym jaki wynik do czego a tam zadowolony wszystko opisane na swoim miejscu już stwierdził że oszczedzilam mu ewentualnych problemów z poszukiwaniami na porodówce
mmalibu, marian_the_baby, Meggi89, Mali84, Limonka lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
To ja moze nie ruchy, ale czasem mam wrazenie, ze czuje jak ren pecherzyk z dzieckiem przesuwa sie w macicy.
Moze to tez moje urojenie, ale pojawia sie zazwyczaj gdy leze i przewracam sie z boku na bok. Nie tak ze za kazdym razem, ale czasem mam takie uczucie jakby cos sie tam przemiescilo.
Mega sie nie moge ruchow doczekac, ale pewnue zacznie ich wypatrywac bardziej w 14 tygodniu... choc to juz wcale nie tak duzo czasu -
Ja tez czasami mam wrażenie jakbym czuła musniecie maluszka ale czy to możliwe? pamiętam w ciąży z córka czułam takie muskanie w 17 tc A w 19 były już kopniakiStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀