Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do luteiny dopochwowej to też dostałam od niej infekcji chociaż szczególnie dbałam o higienę przy aplikacji... przeszłam na podjęzykową i wszystko przeszło jak ręką odjął.
Hybrydy robię sobie sama i w zeszłym tygodniu zrobiłam pierwszy raz w ciąży i chyba na razie nadal będę robić bo dłoń wygląda o wiele lepiej ze zrobionymi paznokciami. Chociaż widzę że będę musiała przyzwyczaić się do większego odrostu bo paznokcie rosną mi teraz jak dzikie.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Taka Mama a jakie mialas objawy tej infekcji jesli moge spytac? Mi sie zmienil kolor sluzu z bialego na zolty i tez sie zastanawialam czy czasem nie dostalam. Ide w czwartek do gina na szybkie usg to go zapytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 21:18
-
Nurkowanie, ja w poprzedniej i w tej ciąży miałam i mam kłucia w pochwie, jakby igłą.
Włosów nie farbuję, robione paznokcie mi się nie podobają, brwi mam ciemne i kształtuję dodatkowo tylko makijażem. Nie mam problemu.
O MTHFR uczyłam się na uniwersytecie medycznym na genetyce i wprost babka z poradni genetycznej - praktyk, z długoletnim stażem, mówiła, że powoduje poronienia nawykowe i po zmianie formy kwasu foliowego kobiety nagle są w stanie donosić ciąże. Jakoś wierzę jej bardziej w tej kwestii niż MG..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 21:22
Malgonia, Madera2000, Nurkowanie lubią tę wiadomość
-
Nie wiem moze przez to, ze sie najadlam. Kluje mnie tez w brzuchu po bokach.Co kilka dni mam takie kolki. W czwartek wizyta a jutro podjade zrobic mocz ogolnie i od razu posiew, bo mi ph wyszlo 8 w zeszlym tygodniu.
Ja luteine biore juz z 6 tygodni i sluz mam wodnisty, plus bialy film z tabletki.
Na poczatku nie doczytalam i bralam aplikatorem albo prze rekawiczke to tak sie podraznilam, jakbym odparzyła. Miedzy innymi dlatego scinam i nie maluje paznokci, zeby doczyscic dobrze palce.
Ale tez i przed ciaza w sumie mialam na lakiery wyrabane, mam wrazenie ze po malowaniu palce mi sie poca jakby paznokiec nie oddychał.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Nurkowanie moze to wiezadla?
Tez odczuwam taki bol.. no i jeszcze zbliza mi sie termin kolejnej @ i delikatnie (nie tak jak w 7/8 tyg) pobolewa mnie brzuch. -
Madera2000 wrote:Taka Mama a jakie mialas objawy tej infekcji jesli moge spytac? Mi sie zmienil kolor sluzu z bialego na zolty i tez sie zastanawialam czy czasem nie dostalam. Ide w czwartek do gina na szybkie usg to go zapytam.
Miałam żółte, grudkowate upławy, do tego wszystko było opuchnięte, piekło i swędziało. Ponieważ to było w długi weekend majowy pojechałam na IP i lekarz od razu mi zamienił na podjęzykową. Dostałam jakąś maść z antybiotykiem która była cholernie droga i różne opinie o niej były, więc jej nie wykupiłam. Objawy zaczęły się zmniejszać praktycznie od razu po odstawieniu. Podmywałam się korą dębu i zmieniłam płyn do higieny intymnej na Biały Jeleń probiotyk. Od tego czasu nie mam żadnych przykrych dolegliwości.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja również nie biorę luteiny
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Nurkowanie wrote:Dziewczyny te plyny do higieny intymnej to robia wiecej szkody, najlepszy wlasnie bialy jelen i bez irygacji pochwy.
Co do płynów to zależy który. Polecam srokao.pl, tam jest cały ranking wraz z analizą składników. Jedne z najgorszych płynów to AA, Lactacyd i Ziaja. Wszystkie trzy zawierają albo silny detergent albo jakieś inne dziadostwo.
magda sz lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja tez nie biorę luteiny tylko duphaston ale teraz niby będzie już koniec bo gin mówił że do bezpiecznej bariery 12 tygodni a ja pójdę do niego 12+5 ale j tak wybiorę do końca bo zostanie mi może na 4 dni więc szkoda wyrzucić. Jak ten czas niemiłosiernie leci dopiero zobaczyła 2 kreski a tu zaraz będziemy kupować wyprawkę najbardziej to nie wiem co będę musiała kupić na wyjście że szpitala jaki kombinezon syn urodzony latem więc wyszedł w bodziaku i spodenkach cienkich długich i skarpety a teraz pierwsze wyjście będzie wielkim zasganowieniem10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Hej dziewczyny, a ugryzł którąś z was w czasie ciąży kleszcz? Bo ja już drugi dzień z rzędu kleszcza u siebie znajduje i nie wiem czy iść do lekarza domowego czy czekać do środy, bo mam wizytę u mojej gin?
Miłego dnia i kciuki za wizytujące
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Tak w ogóle to śniło mi się dziś, że byłam na badaniach prenatalnych (które już w środę). Kazali mi się przygotować do badania, więc się rozebralam i położyłam na fotelu, przy czym okazało się, że zapomniałam się ogolic i miałam tam dżunglę na dole 😂 Lekarz stwierdził, że nie muszę się rozbierać. Poprosił mnie na krzesło i przeprowadził wywiad i tyle dziękuję do widzenia, należy się 2 tys złotych 🙄😳 Ja w szoku w płacz, a gdzie usg, co z dzieckiem? Lekarz zrobił usg, stwierdził, że maleństwo żyje i tyle.
Dobrze, że to był tylko sen ufff
magda sz lubi tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
nick nieaktualny