Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam czasu się udzielać mąż ma wolne bo szef ma wyrostek i ogarniamy co się da to warzywa to w domu bo chce powoli tak ogarnąć że jak będę szykować wyprawkę będę miała ja gdzie schować bo na razie żadnej wolnej szafki nie mam a dużo nie potrzebnych rzeczy.
Gratuluję udanych wizyt i że większość wie co gości w naszych brzuszkach.
Ja jeszcze tydzień jak ten czas leci a dopiero był miesiąc.
Ja jestem taka nerwowa w tej ciąży że aż się boję co będzie dalej. Dzisiaj poprosiłam męża żeby zdjął poszewki z pościeli to upiór poduszkę mi zostawił potem kowie żeby mi podał pościel to wybiorę żeby się przewietrzyla dla mi syna naszą schował mówię no nie krew mnie zaleje. Wczoraj miałam straszna ochotę na knedle ale teściową przyszła zrobić i nie wiem czemu ale ciast wyszło jak guma i juz mam Obrzydzone na ten rok jak nie wiem ...Kika89 lubi tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
magda sz wrote:Hazel jak USG? Daj znać.
Czy Wy też macie koszmarne noce jak jest taki gorąc... Dziś myślałam że oszaleje, spałam w poprzek łóżka nad ranem.
Ja nie mogłam dziś w ogóle spać, a nie było i nas jakoś szczególnie gorąco, ale ja czuję, że w ciąży ciepło odczuwam silniej. W zeszłym roku w te upały jakoś się trzymałam, a teraz i zawroty głowy no i noce... Zasnęłam koło 3 dzisiaj 😱
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! -
Ja mam w ciąży kilka stopni temperatury więcej, ogólnie jest mi gorąco... A w takie dni jest jeszcze gorzej. Boję się co będzie jak przyjdzie pełnia lata...
-
Ja tak na polowkowe albo do mojego gin jak będzie przez brzuch w sobotę miałam usg i małemu pokazałam to już rozpoznał że tam jest dziecko na zdjęciu teraz nie wiem jak będę miała robione ale wydaje mi się że dopochwowo bo jestem przy kości i może ni3 dac rady przez brzuch jeżeli nie będziemy mieli opieki do niego jedzie z nami i jak się okaże że nie przez b4zuch to wyjdą a jak będzie opieka to sami z mężem jedziemy. Też się zastanawiam jak to bedzie jak się w domu dziecko pojawi zawsze był sam a inne dzieci było na chwilę10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Oj dziewczyny ale macie super, ze po badaniach juz jestescie. Ja jutro i ktos jeszcze z tego co karze. A 7 rozmowa prenatalna. Jest strach ze wzgledu na wiek.
W nocy spie jak zabita. Mieszkanie moge przewietrzyc bo jest dwustronne.
Malo tego wczoraj zasnelam przy lampce, co mi sie nigdy nie zdarzylo.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Mi nic we snie nie przeszkadza. Literalnie NIC. To po Tacie. Goraco, niegoraco, ciaza, nieciaza i tak zasne i spac bede.
Hamadriada, tez tak mam czasami, zal mi tego wychuchanego chlopca, ze juz nie bedzie jedyny. Ale powtarzam sobie, ze rodzenstwo to najlepsze co moze od nas dostac.
U nas dzis troche chlodniej, siedzimy na kocyku w ogrodzie i nawet slonko zachodzi co chwile.
Trzymam kciuki za wyniki. Kamcia, Ty odbierasz sanco? -
No to i ja jestem po prenatalnych Będzie chłopak Ma 7 cm, wszystko na miejscu, serduszko 4 jamowe, przez USG wszystkie wady wykluczone i parametry w normie. Czekamy jeszcze na wyniki Sanco ale to za jakieś 2 tygodnie. Ale chyba tak jak pisałyście, po tych badaniach jakaś spokojniejsza jestem.
olka_sz, kamciaelcia, mmalibu, hamadriada, Maxi, magda sz, Hazzel, martaszymi, michaga82, taka_mama, Malgonia, pawojoszka, AnitaK, pola89, Meggi89, Mali84, Muki85, Ewe90, LadyS, Miodunka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Hazel jak USG? Daj znać.
Czy Wy też macie koszmarne noce jak jest taki gorąc... Dziś myślałam że oszaleje, spałam w poprzek łóżka nad ranem.
U mnie też z USG wszystko w normie, dzieciątko ma 5,5cm. Termin wg USG bez większych zmian, czyli 16-17.12. Z OM niby 14.12, ale wiem, że późno owulację miałam. Krew pobrana i komplet wyników po przeliczeniu ryzyka do odebrania za tydzień. Lekarz stwierdził, że na 80% chłopak. W sumie takie też miałam przeczucie😍💙💙💙
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne, be widzę, że fala prenatalnych nadeszła😉
Jakieś typy imion już macie wybrane dla swoich dzieciaczków?magda sz, Maxi, hamadriada, martaszymi, michaga82, taka_mama, Limonka, Ewk@, pawojoszka, AnitaK, pola89, Meggi89, Madera2000, Meggs, Muki85, Mali84, Miodunka lubią tę wiadomość
-
Widzę, że mamy dominację panów w tym wątku póki co
Ja właśnie odebrałam wyniki pappy i są bardzo dobre, bo ryzyko skorygowane o wiele niższe niż podstawowe. Uff
Czekam na kolejne dobre wieści od Was!Hazzel, michaga82, Limonka, Ewk@, AnitaK, pola89, Meggi89, Miodunka lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Hazzel wrote:Jakieś typy imion już macie wybrane dla swoich dzieciaczków?
Z imieniem dla dziewczynki nie miałabym problemu, dla chłopaka będzie nam trudniej wybrać. Poprzednio zdecydowaliśmy się na dzień przed cc, a i tak musieliśmy go zobaczyć, żeby się utwierdzić w naszej decyzji. Myślę, że tym razem będzie podobnieHazzel lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ale się cieszę że wszystkie spokojne po prenatalnych po tym można jakoś spokojnej spać
Pamiętam że w poprzedniej grupie jak byłam w ciązy z córką to też na początku dominowało więcej chłopców ale jakoś koło połówkowego szanse się wyrównały
Ciekawe jak będzie teraz
Też się zastanawiam jak to będzie jak córka przestanie być pępkiem świata ale widzę że bardzo jej to potrzebne 4 lata i próbuje rządzić, będzie ciężko ale stabilnie chyba zrobię zapas nerwosolu
-
hamadriada wrote:Z imieniem dla dziewczynki nie miałabym problemu, dla chłopaka będzie nam trudniej wybrać. Poprzednio zdecydowaliśmy się na dzień przed cc, a i tak musieliśmy go zobaczyć, żeby się utwierdzić w naszej decyzji. Myślę, że tym razem będzie podobnie
-
Hej dziewczyny mega gratulacje kolejnych udanych wizyt to wspaniałe że mamy same pozytywne wiadomości, i tak już u nas zostanie
Mamjuzsyna ja też jestem nieco okrąglejsza a już teraz miałam prenatalne przez brzuch
Kurczę praktycznie wszystkie po prenatalnych znają płeć a ja nie ehhh takie to moje uparte29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja nie mam pomysłu na imię..niby zawsze chciałam Mikołaja, to było moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam dwie kreski przy 1 ciązy- Maja albo Mikołaj ale mąż coś nie bardzo. U nas wszyscy na M więc może pojdziemy tą ścieżką.
Marcel, Maurycy, Michał, Mieszko? Mąż jest za Wojtkiem albo Tomkiem.
Z drugiej strony tyle co kobieta się nacierpi to nie wiem czemu mężczyzni w ogóle się wtryniają w kwestie imienia ot narobią się wielce.. oni mają chwilę przyjemności a kobieta musi znieść 1 trym, urodzić, wykarmić, połóg. Coś tu naturze poszło nie tak w tym podzialeHazzel, AnitaK, Meggi89, Madera2000, Mali84 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja nie mam pomysłu na imię..niby zawsze chciałam Mikołaja, to było moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam dwie kreski przy 1 ciązy- Maja albo Mikołaj ale mąż coś nie bardzo. U nas wszyscy na M więc może pojdziemy tą ścieżką.
Marcel, Maurycy, Michał, Mieszko? Mąż jest za Wojtkiem albo Tomkiem.
Z drugiej strony tyle co kobieta się nacierpi to nie wiem czemu mężczyzni w ogóle się wtryniają w kwestie imienia ot narobią się wielce.. oni mają chwilę przyjemności a kobieta musi znieść 1 trym, urodzić, wykarmić, połóg. Coś tu naturze poszło nie tak w tym podziale
Mieszko😍
Super imię! Ja uwielbiam klasyki😉