X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • MamJuzSyna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu się udzielać mąż ma wolne bo szef ma wyrostek i ogarniamy co się da to warzywa to w domu bo chce powoli tak ogarnąć że jak będę szykować wyprawkę będę miała ja gdzie schować bo na razie żadnej wolnej szafki nie mam a dużo nie potrzebnych rzeczy.

Gratuluję udanych wizyt i że większość wie co gości w naszych brzuszkach.
    Ja jeszcze tydzień jak ten czas leci a dopiero był miesiąc.

Ja jestem taka nerwowa w tej ciąży że aż się boję co będzie dalej. Dzisiaj poprosiłam męża żeby zdjął poszewki z pościeli to upiór poduszkę mi zostawił potem kowie żeby mi podał pościel to wybiorę żeby się przewietrzyla dla mi syna naszą schował mówię no nie krew mnie zaleje. Wczoraj miałam straszna ochotę na knedle ale teściową przyszła zrobić i nie wiem czemu ale ciast wyszło jak guma i juz mam Obrzydzone na ten rok jak nie wiem ...

Kika89 lubi tę wiadomość

10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
    12.02.2019 (*) aniołek 7t
  • Kika89 Nowa

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Hazel jak USG? :) Daj znać.

Czy Wy też macie koszmarne noce jak jest taki gorąc... Dziś myślałam że oszaleje, spałam w poprzek łóżka nad ranem.

Ja nie mogłam dziś w ogóle spać, a nie było i nas jakoś szczególnie gorąco, ale ja czuję, że w ciąży ciepło odczuwam silniej. W zeszłym roku w te upały jakoś się trzymałam, a teraz i zawroty głowy no i noce... Zasnęłam koło 3 dzisiaj 😱

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem taka miękka... Coraz częściej myślę o tym, jak sobie syn poradzi w nowej sytuacji, czy nie będzie czuł się odrzucony etc. i za każdym razem się rozklejam...

Zamierzacie zabrać swoje dzieci na któreś z USG?

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • LadyS Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ciąży kilka stopni temperatury więcej, ogólnie jest mi gorąco... A w takie dni jest jeszcze gorzej. Boję się co będzie jak przyjdzie pełnia lata...

c55fdqk3n0x5gje7.png
    36 lat, INV kwiecień 2019, długi protokół.
    06.04 transfer dwóch zarodków
    13dpt - beta 174 17dpt - beta 989
  • MamJuzSyna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na polowkowe albo do mojego gin jak będzie przez brzuch w sobotę miałam usg i małemu pokazałam to już rozpoznał że tam jest dziecko na zdjęciu teraz nie wiem jak będę miała robione ale wydaje mi się że dopochwowo bo jestem przy kości i może ni3 dac rady przez brzuch jeżeli nie będziemy mieli opieki do niego jedzie z nami i jak się okaże że nie przez b4zuch to wyjdą a jak będzie opieka to sami z mężem jedziemy. Też się zastanawiam jak to bedzie jak się w domu dziecko pojawi zawsze był sam a inne dzieci było na chwilę

10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
    12.02.2019 (*) aniołek 7t
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obowiązkowo biorę córę na połówkowe, codziennie gada do braciszka, całuje brzuszek także po prostu muszę ją zabrać :) umówię się jakoś w 22 tc

Mali84 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn był ze mną na potwierdzeniu i teraz na prenatalnych też będzie ;)
    Tak się składa, że nie ma z kim zostać, ale ja nie widzę problemu z dzieckiem przy badaniu, nawet dowcipnym, bo on jest jeszcze mały i nawet go to nie interesuje za bardzo 😂

2Rp2p1.png
  • Nurkowanie Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale macie super, ze po badaniach juz jestescie. Ja jutro i ktos jeszcze z tego co karze. A 7 rozmowa prenatalna. Jest strach ze wzgledu na wiek.

W nocy spie jak zabita. Mieszkanie moge przewietrzyc bo jest dwustronne.
    Malo tego wczoraj zasnelam przy lampce, co mi sie nigdy nie zdarzylo.

OM 27.03.2019
    Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
    Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
    Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę o 14:30. Okropnie się stresuje. Trzymajcie kciuki 😊

AnitaK, Ewe90, olka_sz, magda sz, Malgonia lubią tę wiadomość

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic we snie nie przeszkadza. Literalnie NIC. To po Tacie. ;) Goraco, niegoraco, ciaza, nieciaza i tak zasne i spac bede.

Hamadriada, tez tak mam czasami, zal mi tego wychuchanego chlopca, ze juz nie bedzie jedyny. Ale powtarzam sobie, ze rodzenstwo to najlepsze co moze od nas dostac. :)

U nas dzis troche chlodniej, siedzimy na kocyku w ogrodzie i nawet slonko zachodzi co chwile.

Trzymam kciuki za wyniki. Kamcia, Ty odbierasz sanco?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś lub czwartek. Tzn dostanę na maila

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • KatKos Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja jestem po prenatalnych ;) Będzie chłopak ;) Ma 7 cm, wszystko na miejscu, serduszko 4 jamowe, przez USG wszystkie wady wykluczone i parametry w normie. Czekamy jeszcze na wyniki Sanco ale to za jakieś 2 tygodnie. Ale chyba tak jak pisałyście, po tych badaniach jakaś spokojniejsza jestem.

olka_sz, kamciaelcia, mmalibu, hamadriada, Maxi, magda sz, Hazzel, martaszymi, michaga82, taka_mama, Malgonia, pawojoszka, AnitaK, pola89, Meggi89, Mali84, Muki85, Ewe90, LadyS, Miodunka lubią tę wiadomość

• Hazzel Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Hazel jak USG? :) Daj znać.

Czy Wy też macie koszmarne noce jak jest taki gorąc... Dziś myślałam że oszaleje, spałam w poprzek łóżka nad ranem.

U mnie też z USG wszystko w normie, dzieciątko ma 5,5cm. Termin wg USG bez większych zmian, czyli 16-17.12. Z OM niby 14.12, ale wiem, że późno owulację miałam. Krew pobrana i komplet wyników po przeliczeniu ryzyka do odebrania za tydzień. Lekarz stwierdził, że na 80% chłopak. W sumie takie też miałam przeczucie😍💙💙💙

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne, be widzę, że fala prenatalnych nadeszła😉

Jakieś typy imion już macie wybrane dla swoich dzieciaczków?

magda sz, Maxi, hamadriada, martaszymi, michaga82, taka_mama, Limonka, Ewk@, pawojoszka, AnitaK, pola89, Meggi89, Madera2000, Meggs, Muki85, Mali84, Miodunka lubią tę wiadomość

p19u3e3kssyweuxd.png
    atdc3e5e853tppg1.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy dominację panów w tym wątku póki co ;)
    Ja właśnie odebrałam wyniki pappy i są bardzo dobre, bo ryzyko skorygowane o wiele niższe niż podstawowe. Uff :)

Czekam na kolejne dobre wieści od Was!

Hazzel, michaga82, Limonka, Ewk@, AnitaK, pola89, Meggi89, Miodunka lubią tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hazzel wrote:
    Jakieś typy imion już macie wybrane dla swoich dzieciaczków?

Z imieniem dla dziewczynki nie miałabym problemu, dla chłopaka będzie nam trudniej wybrać. Poprzednio zdecydowaliśmy się na dzień przed cc, a i tak musieliśmy go zobaczyć, żeby się utwierdzić w naszej decyzji. Myślę, że tym razem będzie podobnie ;)

Hazzel lubi tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę że wszystkie spokojne po prenatalnych :) po tym można jakoś spokojnej spać :)

Pamiętam że w poprzedniej grupie jak byłam w ciązy z córką to też na początku dominowało więcej chłopców ale jakoś koło połówkowego szanse się wyrównały :)
    Ciekawe jak będzie teraz :)

Też się zastanawiam jak to będzie jak córka przestanie być pępkiem świata ale widzę że bardzo jej to potrzebne :) 4 lata i próbuje rządzić, będzie ciężko ale stabilnie :D chyba zrobię zapas nerwosolu

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hazzel Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    Z imieniem dla dziewczynki nie miałabym problemu, dla chłopaka będzie nam trudniej wybrać. Poprzednio zdecydowaliśmy się na dzień przed cc, a i tak musieliśmy go zobaczyć, żeby się utwierdzić w naszej decyzji. Myślę, że tym razem będzie podobnie ;)
    My z mężem od początku zwracaliśmy się "do brzucha" po imieniu, i to męskim. I tak już zostanie, czekaliśmy tylko na potwierdzenie. Ale opcja dla dziewczynki też jakaś w tyle głowy jest w razie czego😉

p19u3e3kssyweuxd.png
    atdc3e5e853tppg1.png
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mega gratulacje kolejnych udanych wizyt :) to wspaniałe że mamy same pozytywne wiadomości, i tak już u nas zostanie :) :)
    Mamjuzsyna ja też jestem nieco okrąglejsza a już teraz miałam prenatalne przez brzuch :)

Kurczę praktycznie wszystkie po prenatalnych znają płeć a ja nie ehhh takie to moje uparte :)

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pomysłu na imię..niby zawsze chciałam Mikołaja, to było moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam dwie kreski przy 1 ciązy- Maja albo Mikołaj ale mąż coś nie bardzo. U nas wszyscy na M więc może pojdziemy tą ścieżką.
    Marcel, Maurycy, Michał, Mieszko? Mąż jest za Wojtkiem albo Tomkiem.
    Z drugiej strony tyle co kobieta się nacierpi to nie wiem czemu mężczyzni w ogóle się wtryniają w kwestie imienia :) ot narobią się wielce.. :D oni mają chwilę przyjemności a kobieta musi znieść 1 trym, urodzić, wykarmić, połóg. Coś tu naturze poszło nie tak w tym podziale

Hazzel, AnitaK, Meggi89, Madera2000, Mali84 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hazzel Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja nie mam pomysłu na imię..niby zawsze chciałam Mikołaja, to było moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam dwie kreski przy 1 ciązy- Maja albo Mikołaj ale mąż coś nie bardzo. U nas wszyscy na M więc może pojdziemy tą ścieżką.
    Marcel, Maurycy, Michał, Mieszko? Mąż jest za Wojtkiem albo Tomkiem.
    Z drugiej strony tyle co kobieta się nacierpi to nie wiem czemu mężczyzni w ogóle się wtryniają w kwestie imienia :) ot narobią się wielce.. :D oni mają chwilę przyjemności a kobieta musi znieść 1 trym, urodzić, wykarmić, połóg. Coś tu naturze poszło nie tak w tym podziale

Mieszko😍
    Super imię! Ja uwielbiam klasyki😉

p19u3e3kssyweuxd.png
    atdc3e5e853tppg1.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ