X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Hazzel Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurkowanie wrote:
    Dziewczyny czy nadal odczuwacie objawy?
    U mnie jakby ustalo. Teraz 10w5d. Nie wymiotuje, nie mam nawet zawrotow, piersi tez prawie wcale.
    U mnie z objawami to różnie. Ból piersi minął bezpowrotnie w okolicy 10tyg, natomiast nudności i wymioty epizodycznie się pojawiają. Ale nie są to takie nudności dzień w dzień, jak na początku. Poza tym w nocy się budzę i nie śpię już do 10😉 jakoś rano nie dam rady już zasnąć i tak od czasem 5 a czasem od 7 oczy szeroko otwarte;-)

Nurkowanie lubi tę wiadomość

p19u3e3kssyweuxd.png
    atdc3e5e853tppg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka, bardzo mi przykro... To takie niesprawiedliwe...

Trzymam mocno kciuki, żebyś szybko wróciła i odezwij się koniecznie, będziemy czekać...

• Nurkowanie Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może panikuje, ale po stracie jakbym nie byla niczego pewna juz zupelnie. Czuje tylko lekkie cisnienie w podbrzuszu i jak dotkne brodawek. Jutro wizyta i chyba stad nerwy.Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi, moze te mdlosci nie sa obowiazkowe, ale dawaly mi poczucie bezpieczenstwa jakiegoś.

OM 27.03.2019
    Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
    Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
    Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka, bardzo mi przykro, płakać się chce.

w9sdp1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurkowanie ja Cie bardzo dobrze rpzumiem. Nawet rano sobie myslalam, ze Ciebie uspokajalam, a sama mysle tylko o tym, czy mi dosc niedobrze jest :/
    Pewnie do prenatalbych juz tak bedzie.
    Pamietaj tylko, ze ten najgorszy czas juz za Toba. Zazwyczaj jak cos sie ma zadziac to na tym etapie na ktorym vylas na wizycie lekarz moglby juz zobaczyc, ze cos sie dzieje. Skoro nic nie mowil to znaczy ze jest dobrze.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Nurkowanie Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ujęte, czy wystarczajaco, czy nieza silne objawy, itp. Mysle, ze wlasnie jak mowisz do prenatalnych a juz najlepiej do ruchow dziecka. Niby wiadomo, ze juz fika, kreci sie, ale to taka teoria, ja nic na razie nie czuje.

OM 27.03.2019
    Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
    Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
    Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka, tak mi przykro. Czekamy na Ciebie i trzymamy kciuki aby jak najszybciej udalo sie!

Nurkowanie, teraz objawy powoli przechodza. U mnie zostaly teraz tylko piersi (mniej niz wczesniej) i szybsze meczenie sie (tego pewnie nie da sie pozbyc do konca).

Coreczka 11.2019 <3
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurkowanie jeszcze tylko dzien do wizyty, nie stresuj się, będzie dobrze! Mi ok. 10 tygodnia to przeszły już bolesne piersi i takich typowych objawów nie miałam ale to ponoć normalne. Pamiętaj że stres może tylko zaszkodzić a w niczym nie pomoże.
    Drzemka bardzo mi przykro. Wiem co czujesz.

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drzemka
    wierze, ze szybko wrocisz na fioletowa strone

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    zgaduj ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka współczuję Ci bardzo 💔 trzymaj się dzielnie.

Nurkowanie ja mam tylko ból piersi, raz mniejszy, raz większy. Tak to ciążowo się nie czuję.

Karolajnos pytałam się dziś lekarza rodzinnego odnośnie kleszcza, to mi powiedziała, że dopóki nie mam obrzęku to mam się nie martwić. W czwartek spytam jeszcze mojej pani ginekolog. Jak na razie staram się nie panikować, pozatym w głowie teraz mam prenatalne I tym stresuję się bardziej.

Nurkowanie, Karolajnos lubią tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pawojoszka
    zgaduj ;)
    Kamcia powiem ci że jestem rozdarta bo po objawach obstawiała bym chłopca ale wyrocznia słowo rzekła . Przyznaj się bo spać nie będę

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Potrafię być okrutna 😁

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka strasznie mi przykro :(

a wszystkim Wam dziewczyny gratuluję prawidłowych wyników na prenatalnych, pamiętam w pierwszej ciąży tyle złych diagnoz i stresów było a tu wszystko super bardzo to optymistycznie nastawia. Ja muszę wytrzymać jeszcze tylko tydzień :)

Ja z objawów mam tylko ciągłe sikanie ale raczej to objaw ciągłego jedzenia arbuza i ból piersi jak za długo chodzę w staniku.

Mój roczniak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89eb0534e9c9.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0d7003d05bf.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e7974f7e671.jpg

pawojoszka, Limonka, Muki85, Kindziukowa, hamadriada, juudi, Nurkowanie, Malgonia, olka_sz, kamciaelcia, Meggi89, AnitaK, Miodunka, martaszymi, pola89, michaga82 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Nami Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka;(( swiat jest jednak niesprawiedliwy ... przykro strasznie:( 3maj się mocno i wracaj jak najszybciej;***
    Gratulacje dziewczyny ;*** ja wizytuje w piątek
    Rosne jak szalona. Aż strach myśleć co będzie w grudniu...

Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka bardzo mi przykro:( jak już tak blisko bezpiecznego okresu, nie wyobrażam sobie co czujesz. Życzę Ci żebyś szybko doszła do siebie i żebyście mogli znów się starać! Miałaś w ogóle jakieś objawy czy na USG wyszło?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pawojoszka
    Potrafię być okrutna 😁
    Oj ty złośliwa istoto. Ale wredota to podobno na dziewczynkę w ciąży wychodzi.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna23 słodki przystojniak z tego roczniaka twojego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 20:38

anna23 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka, ogromnie mi przykro. :( Obyś wróciła jak najszybciej. Dużo siły dla Ciebie.

Anna - uroczy jest. :)

Kamcia, nie znęcaj się nad ciężarnymi, pisz i to już!

anna23 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrowa genetycznie córeczka <3
    Małgosia <3 wyczekana, wymodlona u aniołka ;) upartego aniołka bo za trzecim razem ;)
    picolo sie chłodzi

hamadriada, pawojoszka, Fermina, magda sz, Malgonia, anna23, Miodunka, taka_mama, Meggi89, Limonka, AnitaK, Muki85, Maxi, pola89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ