Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To prawda, to nie jest forum o polityce, ale jsk vat pidniosa do 28% to bedziemy wszyscy plakac. A najbardziej Ci, ktorzy dzieci juz odchowali i emeryci.
A reszta bedzie skazaba na aktualbe rzady by nie popasc w skrajna nedze. Ja niestety pracuje z ludzmi korzystajacymi z zasilkow i serio szybko sie wyleczylam z mohego lewicowego poczucia sprawiedliwosci. Takuej roszczeniowosci i lebistwa w stolicy gdzie pracy jest do wyboru do koloro to sie nie spodziewalam. Gdyby uzaleznili zasilki od przychodow to moze w koncu te wszystkie lenie ruszylyby dupy.Ewe90, AnitaK, LadyS lubią tę wiadomość
-
Bo wedlug mnie na 1 dziecko są potrzebnne pieniążki uważam że bardziej niz na pierwsze niż na trzecie. Same wiecie że jak w rodzinie rodzi się kolejne dziecko to jeden drugiemu przekazuje a to ubranka a to przewijak a to wanienka i ect... Rzeczy które kosztują rodziców jako wyprawka na pierwsze dziecko lub tez rodzina wpomaga finasowo bo rodzi się w rodzinie pierwsze dziecko. Inaczej jest gdy rodzą sie kolejne dzieci. Uważam że gdyby miala się nie rodzić patologia czyli tzw robie dziecko dla kolejnych 500 pln powinien rząd dać na pierwsze dziecko 500 na kolejne 400 ect..... I na 6 dziecko np 0 pln. To nie znaczylo by ze 6 dziecko nie dostanie nic bo rzad nie mowi to dla kasi tamto dla krysi tylko wysylany jest nam wskazana kwota na konto, którą to my rodzice musimy wedlug potrzeb zagospodarowac na dzieci. Wtedy by pomniejszyla się liczba rodzin rodzacych dla monety a nie z miłości.
A że rząd kradnie i kradł i ze ceny wzrosły... To juz jasne. Rzad by sobie mogl ujac z koeszeni :pMadera2000 lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Mali koniunktura zkads się bierze. Ludzie mają pieniądze to też i więcej wydają od każdej usługi i produktu płacony jest podatek .
U nas śmieci podnieśli o 1zl na osobę ,ale za to wprowadzili ulgę dla rodzin z karta dużej rodziny tak że jak złoże wniosek ( a to może potrwać bo chodzenie o urzędach nie jest moja mocną stroną) to będę płacić mniej niż przedtem .
Zgadzam się że program 500+ nie jest doskonały, bo tzw patologia powinna te pieniądze dostać w innej formie , lub powinni być rozliczani tam gdzie wiadomo że jest problem alkoholizmu czy też innego uzależnienia . Ale patologia zawsze znajdowała sposób na ciągnięcie kasy od państwa. A ten program naprawdę pomógł wielu rodzinom ,znam rodzinę ,która pierwszy raz od wielu lat wyjechała z dziećmi na wakacje bo ich wreszcie było stać . My wróciliśmy z zagranicy bo pomijając to że tam czuliśmy się źle to wreszcie zobaczyliśmy dla siebie szansę że choćby na początek te pieniądze będą ,wiele rodzin żyje za granicą i nabija kasę tamtej gospodarki nie dlatego że im tam dobrze ,bo emigracja to nie jest taki miód jakby się wydawało ,tylko dlatego że tu nie widziało szansy na normalne życie , wiele rodzin wraca . W szkołach dzieci urodzone za granicą nie są niczym niezwykłym nawet w tych małych wiejskich szkółkach. -
dokładnie
patologia zawsze bedzie patologia
kase na alkohol mieli i miec zawsze beda
nas pracujących nazywaja białymi murzynami, smieja sie w twarz i korzystaja
500+ tylko im dołozyło, ale nie dało
i ja w pracy nie zauwazyłam, zeby dla tej kasy dzieci odebrane zabierali do domów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 11:01
-
A ktory masz tydzien? Mysle ze to sie wszystko rozciaga teraz i nie ma co panikowac ale spytac zawsze warto
jeszcze mam ta infecje i pimafucin
. Na szczeszcie Dr mowil ze te infekcje nie zagrazaja dziecku.Cala poprzednia ciaze sie meczylam z drozdzakami 😖
Maxi wrote:Wczoraj mnie wlasnie caly dzień tak ciągnęło. Bez przerwy. Chociaz glowa mnie wczoraj nie bolała.nie ma dnia od eytchnienia zawsze coś...
-
Mnie wkurza niesamowicie ze my z męzem pracujemy i nieźle zarabiamy a nasze podatki idą na wspieranie nierobów i patologii, którym nic nie chce się robić bo lepiej zyc z zasiłków i 500+. W Warszawie praca się znajdzie i można dorobić a w niszowych branzach pracują sami ukraińcy. Polak śmieje się w twarz bo on dostanie więcej od panstwa za nic.... a nam nie będzie przysługiwało nawet głupie jednorazowe becikowe bo mamy za duże dochody. I jaka tu sprwiedliwość ze zabiera się pracowitym, uczciwym ludziom a wspiera się nierobów.
Ewe90, AnitaK, Madera2000, Malgonia, Kindziukowa, LadyS, coma, taka_mama, Ewk@, anna23, Karolajnos lubią tę wiadomość
-
Meggs dokładnie... Nie ogarniam jak można decydować się na dzieci nie mając pracy tylko liczyć że państwo nam da...to jakieś takie pokomunistyczne choć wtedy byl nakaz pracy... jadąc do pracy codziennie przejeżdżam przez Pragę, zostawiam tam auto i wsiadam w metro, czasem muszę kawałek przejsc i obraz nędzy i rozpaczy..kilka razy matka na bani mnie zaczepiała czy mam 5 zł bo jej do pieluch brakuje... Wrrrr
-
Cześć
chciałabym w końcu się z Wami przywitać. Czytam Was od bardzo dawna, w sumie od początku (nawet nie byłam w wtedy w ciąży, chociaż bardzo chciałam
). Termin mam na sam koniec grudnia- 31.12. Mam synka z grudnia 2017, więc grudzień to mój szczęśliwy miesiąc
Mali84, Ewe90, AnitaK, Limonka, magda sz, Malgonia, Maxi, LadyS, Martek&M, Muki85, taka_mama, Ewk@, anna23, Karolajnos, aneta.be lubią tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
magda sz wrote:Ja się cieszę że "dają" na pierwsze bo póki co to dokładałam się od kiedy ten program jest dla innych i niestety dużego grona rodzin które funkcjonuje dla i z 500 plus. Szlag mnie trafial że wspieram patologie, nie mówię tu o tym że jak ktoś ma dużo dzieci to jest patologia tylko jak ktoś tylko po to je płodzi z podejsciem-panstwo da bo nam się należy, a do roboty nie ma komu. Więc chociaż będzie na zero,też zauważyłam znaczną różnicę w zakupach
do tego od tego miesiąca za wywóz śmieci stawka za osobę idzie nam 8zl do 32.. więc 1200 rocznie na śmieci zamiast 280.
Przepraszam, że pytam. Czy Ty nie jesteś przypadkiem z Marek?magda sz lubi tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Ja bym wolała, żeby zamiast 500+ był lepszy dostęp do opieki medycznej dla dziecka (musieliśmy małego rehabilitować, terminy na NFZ półroczne, a że krytyczny to czas dla dziecka, więc opłacaliśmy wszystko prywatnie, część rzeczy sama z nim ćwiczyłam - mimo to pożegnaliśmy się z kilkoma tysiącami, ale dziecko teraz prawie nie odstaje od grupy) oraz wsparcie do opieki nad małymi dziećmi(do żłobka państwowego nie ma szans się dostać, prywatne bardzo drogie + I tak musisz zatrudnić nianię na czas choroby, żeby Cię w pracy za nieobecności nie zwolnili, jeśli nie masz wsparcia w postaci bliskich; ostatecznie de facto pracujesz praktycznie na opłacenie niani i tylko po to, żeby bezpowrotnie nie wypaść z rynku pracy). To taki mój bulwers
Mali84, Ewe90, Limonka, LadyS lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
hamadriada wrote:Ja bym wolała, żeby zamiast 500+ był lepszy dostęp do opieki medycznej dla dziecka (musieliśmy małego rehabilitować, terminy na NFZ półroczne, a że krytyczny to czas dla dziecka, więc opłacaliśmy wszystko prywatnie, część rzeczy sama z nim ćwiczyłam - mimo to pożegnaliśmy się z kilkoma tysiącami, ale dziecko teraz prawie nie odstaje od grupy) oraz wsparcie do opieki nad małymi dziećmi(do żłobka państwowego nie ma szans się dostać, prywatne bardzo drogie + I tak musisz zatrudnić nianię na czas choroby, żeby Cię w pracy za nieobecności nie zwolnili, jeśli nie masz wsparcia w postaci bliskich; ostatecznie de facto pracujesz praktycznie na opłacenie niani i tylko po to, żeby bezpowrotnie nie wypaść z rynku pracy). To taki mój bulwers
O to, to.
Albo w ulgach w podatkach, bo wtedy trzeba wykazywać dochód, żeby się na ulgi łapać... A i faktycznie potrzebujący dostają wtedy realną pomoc jak z wypłaty więcej wpada w kieszeń niż na podatki...Ewk@ lubi tę wiadomość
-
Alessea jestem
od 2 lat tu mieszkam, Ty też z Marek?
Wczoraj kupilam przy okazji prezentu dla chrześniaka pierwsze ciuszki dla synkapowiem Wam że dla córki dostawałam oczopląsu kupowałam wszystko... A teraz miałam problem jakoś bez szału te ciuszki. No ale może bardziej ekonomiczniej będzie bo z córką to poleciałam, wielu rzeczy nawet nie miała na sobie.
Jedziemy właśnie do Bloni na plac zabaw Bajka mam nadzieję że nie będzie dzikiego tłumu... -
Meggs zgadzam się z tym co piszesz. My tez mamy firme co dobrze prosperuje, od lutego nie pracuje juz na etacie tylko zalozylam dzialalnosc i jakbym poszla na chorobowe to bym dostala 500zl
. To patologia dostaje wiecej niz ktos kto uczciwie prowadzi firme i placi podatki. Macierzynskie tez dostane tylko 1000zl jak kosiniakowe czyli tyle samo co te nieroby co zyja tylko z zasilkow. I gdzie tu sprawiedliwosc 🤷🏼♀️
AnitaK, Meggs lubią tę wiadomość
-
No mnie wlasnie drazni jak patrze na takie "mamuski", ktore praca nigdy sie nie zganbily, mieszkaja w mieszkaniach socjalnych, o ktore nie dbaja, a tylko barzrkaja ze za male, w zlym miejscu lub jeszcze cos (nuech wezma kredyt na 500 tys i odpowiedzialnosc za splacanie tego) do tego dostaja wrszelkie mozliwe zasilki bo dochodu nie ma, a jak nie ma docjodu to wzzystkie dzieci w zlobkach i przedszkolach a ta lezy jedna z duga dipa do gory i wieczbe pretebsje ma o wszystko.
Ja naprawde jestem za tym by wspierac ludzi ktorzy pracuja, ale km nie starcza, sanotne matki ktore nijak z minimalbej krajowej sie nie utrzymaja a byly maz ma w dupie i na czarno pracuje zeby alimentow nie placic, ale ovecny system premiuje lenistwo i to mnie boli.AnitaK lubi tę wiadomość
-
Alassea wrote:Przepraszam, że pytam. Czy Ty nie jesteś przypadkiem z Marek?
cieszę się że nas przybywa. Ja mam na 1 grudnia termin. Już po prenatalnych. Wszystkiego dobrego
marzec 2018 - puste jajo
-
Madera2000 wrote:A ktory masz tydzien? Mysle ze to sie wszystko rozciaga teraz i nie ma co panikowac ale spytac zawsze warto
jeszcze mam ta infecje i pimafucin
. Na szczeszcie Dr mowil ze te infekcje nie zagrazaja dziecku.Cala poprzednia ciaze sie meczylam z drozdzakami 😖
Oh współczuję tych drozdzakow! Teraz przez cieple dni bardziej jestes narazona. Nie wiem czy drozdzaki nie zagrazaja dziecku (oby nie!) ale wiem ze nie leczone doprowadzaja do nieplodnosci. Kiedys ogladalam jakis program gdzie pokazywali macice po infekcjach poprostu koszmar. Życzę obyś szybko to wyleczyla!
Ja mam 12 tc 5 d wiec to co piszesz ze okolo 13 tc się moze rozciagac to potwierdza. Mnie boli też często miejsce o cięciu cesarrskim.
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
magda sz wrote:Alessea jestem
od 2 lat tu mieszkam, Ty też z Marek?
Wczoraj kupilam przy okazji prezentu dla chrześniaka pierwsze ciuszki dla synkapowiem Wam że dla córki dostawałam oczopląsu kupowałam wszystko... A teraz miałam problem jakoś bez szału te ciuszki. No ale może bardziej ekonomiczniej będzie bo z córką to poleciałam, wielu rzeczy nawet nie miała na sobie.
Jedziemy właśnie do Bloni na plac zabaw Bajka mam nadzieję że nie będzie dzikiego tłumu...
My mieszkamy tutaj od marcaNa razie nam się tutaj podoba, chociaż nasza część Marek jest strasznie zaniedbana... A teraz jeszcze te opłaty za śmieci. Chyba nigdzie w Polsce nie są tak wysokie
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Chaga wrote:Witamy Cię w naszym gronie, ładnie to tak nas podczytywac i się dopiero teraz ujawnić?
cieszę się że nas przybywa. Ja mam na 1 grudnia termin. Już po prenatalnych. Wszystkiego dobrego
Ja pewnie będę miała prenatalne ostania. Zapisałam się na 19.06.
Póki co męczą mnie strasznie mdłości. Zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. Poza tym na 1 USG lekarz wykrył u mnie dużą torbiel o średnicy 8cm. Teraz czekamy aż się wchłonie...Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Alessea z tymi cenami to ich pogrzało, myślę że to ostatnia kadencja tego burmistrza, burmistrz Kobyłki potrafiła ogarnąć temat śmieci za ledwo zauważalna podwyżka..tu coś nie gra
ale generalnie mieszka się super, przedszkole, żłobek prywatny za ludzkie pieniądza, budują naprawdę fajny kompleks szkolny, poprostu wow jak się fotki ogląda. Maja teraz w końcu zrobić centrum miasta
obok placu zabaw Nivea. W której okolicy mieszkacie że zaniedbana okolica? My okolice starego palcu nievea, nie jest zle ale prawda taka że Marki są daleko w tyle jeśli chodzi o podobnej wielkości gminy.