Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja na szczęście niecały kilogram, myślałam że moja waga wyjściowa jest mniejssza, to wtedy by było +4, ale nie
Więc teraz się cieszę, że mało przybyło, ale na początku był wielki zaskok, że ważę więcej xD
Mnie przez ostatnie dni pobolewał. Myślałam, że zostawiłam to w 10tyg... Ale jest wszystko ok. Najczęściej boli mnie jak mam "normalne spodnie", na miejscu pasażera bez adaptera w samochodzie (i kombinacja tych dwóch) oraz pozycja półleżąca na kanapie. Czasami przed zaśnięciem po przekręceniu się na drugi bok.Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Ewe z tego co pamiętam to jeszcze do tej nospy warto w celach rozkurczowych magnez dorzucić. Ale jeśli to boli bardziej od strony układu pokarmowego, to bardziej polecam meliskę.
-
Już pisałam ze trzy razy - mnie na co dzień boli brzuch i macica się stawia. Właśnie tez leżę:p
W poprzedniej ciąży tym się bardziej przejmowałam i brałam leki, teraz staram się jak najbardziej naturalnie podchodzić do tematuEwk@, Ewe90 lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
hamadriada wrote:Już pisałam ze trzy razy - mnie na co dzień boli brzuch i macica się stawia. Właśnie tez leżę:p
W poprzedniej ciąży tym się bardziej przejmowałam i brałam leki, teraz staram się jak najbardziej naturalnie podchodzić do tematu -
Wszystko zależy od natężenia bólu. Z synkiem naprawdę bolało mnie tak, że nie mogłam ustać na nogach i całą ciążę brałam Duphaston, magnez i Spasmolinę, bo lekarka obawiała się poronienia / porodu przedwczesnego.
Teraz boli mniej i nie muszę brać leków, a oszczędniejszy tryb życia bardzo pomaga, choć nie eliminuje dolegliwości w 100%. Kobiety różnie reagują na ciążę - ten typ tak ma
Przy następnej wizycie skonsultuj to z lekarzem.Ewk@, pola89 lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
W poprzedniej ciąży macica mi się stawiała od 15 tygodnia po kilkanaście razy dziennie i więcej. Bałam się okropnie, drżałam o szyjkę, ale pozostała długa i zamknięta do porodu. Teraz, jeżeli się powtórzy, już się tak na pewno nie przejmę.
Wiadomo, u każdej kobiety inaczej, ale przyjmę że tak mam po prostu jak Hamadriada.
Dokładnie, trzeba skontrolować i uwierzyć, że jeżeli lekarz powie, że nic się nie dzieje, to nic się nie dzieje i tak przechodzisz ciąże. -
Ja też niestety tak mam. I bóle brzucha bywają bardzo mocne czasem ale to chyba wszystko się rozciąga. Najgorzej jak jest mega intensywny dzień...
Ja 1 kg na plusie ale w poprzedniej na początku byli ok a potem na koniec 17kg więc zobaczymy... tyle że rodzilam w lipcu i byłam tak popuchnieta że myślę że też wpłynęło to na wagę. Teraz chciałabym 0rzytuc mniej...sie okaże
Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Wagowo ja dalej 3 na minusie, waga nie rośnie
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa wrote:Wagowo ja dalej 3 na minusie, waga nie rośniemarzec 2018 - puste jajo