Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
W pierwszej ciąży i teraz biorę MAMA DHAAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Hej ja dziś byłam na drugiej becie ciekawe czy rosnie. Według moich obliczeń to 4 tydzien i 5dni ale martwi mnie to że nic mi nie jest nawet mnie piersi nie bolą, no dosłownie nic.. oprócz tego że czasem mnie w brzuchu coś zakuje i miesiaczki nie mam..
-
Dzień dobry witam się z wczorajszym dwoma kreskami i dzisiejszą beta 25 staraliśmy się od końca listopada.
W domu mały zaczynający wstawać szkrab. Naszym największym marzeniem było mieć dzieci rok po roku.
Cykle miałam nieregularne,aktualnie 41 dc ale owu była 31.03-1.04 bo wtedy owulacyjne były ciemne dwie kreski.
Rodzinie zamierzamy powiedzieć w święta
pozdrawiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 11:28
AnitaK, Meggi89, pola89, Maxi, Fermina lubią tę wiadomość
-
anna23 wrote:Dzień dobry witam się z wczorajszym dwoma kreskami i dzisiejszą beta 25 staraliśmy się od końca listopada.
W domu mały zaczynający wstawać szkrab. Naszym największym marzeniem było mieć dzieci rok po roku.
Cykle miałam nieregularne,aktualnie 41 dc ale owu była 31.03-1.04 bo wtedy owulacyjne były ciemne dwie kreski.
Rodzinie zamierzamy powiedzieć w święta
pozdrawiamy
Masz jakieś objawy ? -
nick nieaktualny
-
A u mnie od dziś mega mdłości, na mieście wnet zwymiotiwalam I okropne bóle piersi rano córka mi rączka dotknęła i myślałam że w powietrze wystrzeleStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Karmelova to 1 ciąża? Spokojnie jeszcze przez 36 tc do mety bedziesz miec jej"dość"
Ja pierwszą ciąże przechodziłam w sumie wzorowo wzgledem badan i rozwoju dziecka. Ale zapalenie uszu i utrata sluchu momentami w 80% mnie dobijala ciagnelo sie od 4 miesiąca do porodu a pozniej wrociło po 3 miesiacach po porodzie i tak naprawdę od niedawna jestem wyleczona. Mialam zgage na wszystko co pomidorowe i kwasne. Bolaly mnie biodra... I mdlosci podczas porozy w 1 trymestrze. Nie wywoluj wilka z lasu ciesz się ze jest worowo
ZOZO czytałam artykuł o kwasie foliowym że musi być z folianami (chyba chodzi o lepsze przyswajanie.. ) co zapobiega w 1 trymestrze wadom rozwojowym u dziecka. Dlatego kupilam femibion 1. Byłam u dr miesiac temu i kazal brac kwas foliowy wybralam ten po przeczytaniu artykulu.
W 1 ciazy nie bralam wogole witamin. Wyniki krwii mialam wzorowe od poczatku do konca. I trafiajac na pol metku na zastepstwo do innego lekarza kazala brac witaminy cała liste i no spe i inne leki. A pozniej po konsultacji z moim dr powiedzial mi ze nie musze nic brać po co pakowac witaminy w siebie jezeli wszystko jest dobrze i nie brac srodkow przeciwbolowych bo wywoja napiecie miesniowe u dzieci. Unikac lekow chyba ze niezbedne czyli zaleznie od kobiety i przebiegu ciązy.
Wiec jeżeli chodzi o leki polec się doktora dopasuje cos wzgledem twoich potrzebb ale wydaje mi sie ze kwas foliowy w 1 trymestrze warto brac. Pragna plus tez czytalam ze jest dobrą witaminką wysoko ocenianą wedlug stosujacych osob.Karmelova23 lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
nick nieaktualnyKarmelova, wiem,że trudno się nie stresować i można nawet wyczekiwac tych filmowych mdłości.. Może dopadną Cię za tydzień, może za dwa, ale może w ogóle nie i inne dziewczyny będą Ci zazdrościć
Chyba wszystkie się trochę uspokoimy jak już będzie więcej widać na usg, dla większości z nas majówka już powinna być spokojna, więc może zaplanujemy jakieś fajne majówki? 🙂Karmelova23 lubi tę wiadomość
-
marian_the_baby wrote:Ja też biorę femibion 1 i wit.D. Muszę zapytać lekarza o wit.D, bo zawsze miałam za mało, a teraz mam bardzo ładnieStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Ja biore Optimal Prenatal Seeking Health
Zozo wrote:Dziewczyny a jakie zazywacie witaminy? Kupilyscoe coś same czy czekacie do wizyty? W aptece jest mnóstwo tego nie wiem czy na coś szczególnie zwrócić uwagę czy wszystkie są takie same tylko inna firma? -
marian_the_baby wrote:Ja też biorę femibion 1 i wit.D. Muszę zapytać lekarza o wit.D, bo zawsze miałam za mało, a teraz mam bardzo ładnie
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Cześć
Ja biorę kwas foliowy w formie folianu, Wit.D3 z K2, B-complex, magnez.
Taką suplementację stosowałam przed ciążą i kontynuuję.
Jeśli chodzi o D3, to warto zbadać sobie poziom. W naszym klimacie sporo osób w ogóle nie osiąga normy bez suplementacji.
A i witaminę C też w wysokiej dawce przyjmuję.
Na wizycie lekarz zalecał mi ogólnie kwas foliowy i wit. D.
Jedni powiedzą, że to dużo, ale na takich suplach czuję się najlepiej. Badam co jakiś czas poziomy i z takim zestawem czuję się dobrze. Poza tym jestem wkręcona w tematykę witamin, w necie na ich temat można znaleźć sporo wartościowych informacji, ale i sporo czystych głupot. Najlepiej pytać swojego lekarza, powinien być w tej tematyce najbardziej kompetentny:-)