Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion 1 :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży i teraz biorę MAMA DHA

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś byłam na drugiej becie ciekawe czy rosnie. Według moich obliczeń to 4 tydzien i 5dni ale martwi mnie to że nic mi nie jest nawet mnie piersi nie bolą, no dosłownie nic.. oprócz tego że czasem mnie w brzuchu coś zakuje i miesiaczki nie mam..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie-jak zwykle-zero objawów
    No jest jeden, który dał do myślenia i test zrobiłam-WĘCH
    wszystko czuję, nawet na kilometr

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jedna ginekolog polecała Femibion, a druga właśnie Pregnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 11:26

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się z wczorajszym dwoma kreskami i dzisiejszą beta 25 :) staraliśmy się od końca listopada.
    W domu mały zaczynający wstawać szkrab. Naszym największym marzeniem było mieć dzieci rok po roku.
    Cykle miałam nieregularne,aktualnie 41 dc ale owu była 31.03-1.04 bo wtedy owulacyjne były ciemne dwie kreski.
    Rodzinie zamierzamy powiedzieć w święta :)
    pozdrawiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 11:28

AnitaK, nick nieaktualny, pola89, Maxi, Fermina lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Dzień dobry :) witam się z wczorajszym dwoma kreskami i dzisiejszą beta 25 :) staraliśmy się od końca listopada.
    W domu mały zaczynający wstawać szkrab. Naszym największym marzeniem było mieć dzieci rok po roku.
    Cykle miałam nieregularne,aktualnie 41 dc ale owu była 31.03-1.04 bo wtedy owulacyjne były ciemne dwie kreski.
    Rodzinie zamierzamy powiedzieć w święta :)
    pozdrawiamy

Masz jakieś objawy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova, ja też nie mam objawów.. W pierwszej ciąży też za bardzo nie miałam, więc tak chyba czasami jest...

Karmelova23 lubi tę wiadomość

• Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi89 wrote:
    Karmelova, ja też nie mam objawów.. W pierwszej ciąży też za bardzo nie miałam, więc tak chyba czasami jest...

Ja się strasznie stresuje bo to nasza pierwsza ciaza wyczekana od 3 lat.

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od dziś mega mdłości, na mieście wnet zwymiotiwalam :( I okropne bóle piersi :( rano córka mi rączka dotknęła i myślałam że w powietrze wystrzele :/

2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
  • Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drażni mnie tylko ten sluz ktory leci litrami, noszę wkładki ale i tak się topie :) szok normalny!

• Maxi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova to 1 ciąża? Spokojnie jeszcze przez 36 tc do mety bedziesz miec jej"dość":)
    Ja pierwszą ciąże przechodziłam w sumie wzorowo wzgledem badan i rozwoju dziecka. Ale zapalenie uszu i utrata sluchu momentami w 80% mnie dobijala ciagnelo sie od 4 miesiąca do porodu a pozniej wrociło po 3 miesiacach po porodzie i tak naprawdę od niedawna jestem wyleczona. Mialam zgage na wszystko co pomidorowe i kwasne. Bolaly mnie biodra... I mdlosci podczas porozy w 1 trymestrze. Nie wywoluj wilka z lasu ciesz się ze jest worowo :)

ZOZO czytałam artykuł o kwasie foliowym że musi być z folianami (chyba chodzi o lepsze przyswajanie.. ) co zapobiega w 1 trymestrze wadom rozwojowym u dziecka. Dlatego kupilam femibion 1. Byłam u dr miesiac temu i kazal brac kwas foliowy wybralam ten po przeczytaniu artykulu.
    W 1 ciazy nie bralam wogole witamin. Wyniki krwii mialam wzorowe od poczatku do konca. I trafiajac na pol metku na zastepstwo do innego lekarza kazala brac witaminy cała liste i no spe i inne leki. A pozniej po konsultacji z moim dr powiedzial mi ze nie musze nic brać po co pakowac witaminy w siebie jezeli wszystko jest dobrze i nie brac srodkow przeciwbolowych bo wywoja napiecie miesniowe u dzieci. Unikac lekow chyba ze niezbedne czyli zaleznie od kobiety i przebiegu ciązy.
    Wiec jeżeli chodzi o leki polec się doktora dopasuje cos wzgledem twoich potrzebb ale wydaje mi sie ze kwas foliowy w 1 trymestrze warto brac. Pragna plus tez czytalam ze jest dobrą witaminką wysoko ocenianą wedlug stosujacych osob.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova23 wrote:
    Masz jakieś objawy ?
    Nie, w pierwszej też nie miałam nic oprócz rosnącego brzucha i zgagi :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova, wiem,że trudno się nie stresować i można nawet wyczekiwac tych filmowych mdłości.. Może dopadną Cię za tydzień, może za dwa, ale może w ogóle nie i inne dziewczyny będą Ci zazdrościć :)

Chyba wszystkie się trochę uspokoimy jak już będzie więcej widać na usg, dla większości z nas majówka już powinna być spokojna, więc może zaplanujemy jakieś fajne majówki? 🙂

• marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę femibion 1 i wit.D. Muszę zapytać lekarza o wit.D, bo zawsze miałam za mało, a teraz mam bardzo ładnie ;)

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Nie, w pierwszej też nie miałam nic oprócz rosnącego brzucha i zgagi :)

Mnie tylko głowa boli.. jeśli to jakiś objaw to tak, tylko głowa cały czas boli.

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:
    Ja też biorę femibion 1 i wit.D. Muszę zapytać lekarza o wit.D, bo zawsze miałam za mało, a teraz mam bardzo ładnie ;)
    Kochana najlepiej prostu zbadać poziom witaminy D i będziesz wiedziała że czy brać czy nie, nadmiar też jest zły ;)

2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Optimal Prenatal Seeking Health
    Zozo wrote:
    Dziewczyny a jakie zazywacie witaminy? Kupilyscoe coś same czy czekacie do wizyty? W aptece jest mnóstwo tego nie wiem czy na coś szczególnie zwrócić uwagę czy wszystkie są takie same tylko inna firma?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:
    W Femibionie masz już witaminę D, więc jeśli i tak dodatkowo potrzebujesz suplementacji Wit. D, to pomniejsz dawkę o tę którą jest w Femibionie ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Hazzel Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;-)

Ja biorę kwas foliowy w formie folianu, Wit.D3 z K2, B-complex, magnez.

Taką suplementację stosowałam przed ciążą i kontynuuję.
    Jeśli chodzi o D3, to warto zbadać sobie poziom. W naszym klimacie sporo osób w ogóle nie osiąga normy bez suplementacji.

A i witaminę C też w wysokiej dawce przyjmuję.

Na wizycie lekarz zalecał mi ogólnie kwas foliowy i wit. D.

Jedni powiedzą, że to dużo, ale na takich suplach czuję się najlepiej. Badam co jakiś czas poziomy i z takim zestawem czuję się dobrze. Poza tym jestem wkręcona w tematykę witamin, w necie na ich temat można znaleźć sporo wartościowych informacji, ale i sporo czystych głupot. Najlepiej pytać swojego lekarza, powinien być w tej tematyce najbardziej kompetentny:-)

p19u3e3kssyweuxd.png
    atdc3e5e853tppg1.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ