Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
maxi
zaparcia miałam w poprzedniej ciązy...nie do opisania...niby dieta cukrzycowa, ale ciaza swoje
wspomagałam sie farmakologią, a dokładnie czopkami, które mam od tamtej por w apteczce...życie ratowały, nie przeczyszczały, nie uzależniały jelit, brałam nawet przed cc (nie wyrażam zgody na lewatywe)
jesli cię zainteresują to EVA QU
z ręką na sercu polecam jęsli mamy na mysli te najgorsze zaparcia
mnie lekarz nie chciał pomóc, dla mnie zaparciem juz był 1 dzień bez ubikacji (po jednym dniu było tylko gorzej), nie wnikam, tra-ge-dia to była
leki czesto kupuję online (w aptece doz bo ta ma siedzibe w moim bloku a biorę opcje z dostawą do apteki-darmowa) i te czopki cenowo online super wychodziły (stacjonarnie bankrutowałam już, stosowałam codziennie przez ponad pół ciazy) -
Madera2000 wrote:Masz paski do moczu? Moj maz ma cukrzyce 1 i jest na insulinie i ma paski do badania ketonow z krwi. Chyba sobie sprawdze. Dr kazal powtorzyc badanie w piatek. Ide piec placek z truskawkami 😂😅
tak, niezmiennie codziennie (a nawet za dnia) badam tymi paskami
keto-diastix
nie mam w ogóle problemów z ketonami
a jestem/byłam scigana przez brak przyrostu wagi w (kazdej sumie) ciazy
-
Mi Dr polecil Lactulosum na zaparcia jest bezpieczny w ciazy. Uzywalam caly pierwszy trymestr a teraz w drugim jest lepiej i jak na razie bez sobie radze.
kamciaelcia wrote:maxi
zaparcia miałam w poprzedniej ciązy...nie do opisania...niby dieta cukrzycowa, ale ciaza swoje
wspomagałam sie farmakologią, a dokładnie czopkami, które mam od tamtej por w apteczce...życie ratowały, nie przeczyszczały, nie uzależniały jelit, brałam nawet przed cc (nie wyrażam zgody na lewatywe)
jesli cię zainteresują to EVA QU
z ręką na sercu polecam jęsli mamy na mysli te najgorsze zaparcia
mnie lekarz nie chciał pomóc, dla mnie zaparciem juz był 1 dzień bez ubikacji (po jednym dniu było tylko gorzej), nie wnikam, tra-ge-dia to była
leki czesto kupuję online (w aptece doz bo ta ma siedzibe w moim bloku a biorę opcje z dostawą do apteki-darmowa) i te czopki cenowo online super wychodziły (stacjonarnie bankrutowałam już, stosowałam codziennie przez ponad pół ciazy)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 21:56
pola89 lubi tę wiadomość
-
madera
na mnie to nie działało, a czopki tak
nie pisze juz jakie to było słodkie a wiec w ciązy przy cukrzycy te 15 ml (chyba 15)...
no i mam doswiadczenie po ciązy, najwięcej potrzebowałam psychicznego odblokowania
teraz nie mam zaparc i oby to sie nie zmieniłoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 21:59
-
Jestem... Usg super. Oczywiście pappa zła, za niska. Ale ryzyko ZD 1:1200, reszta dużo niższa. Doktor mówi, że wszystko wygląda ok więc nie robię Sanco ani nic, zresztą nie mam pieniędzy. Płeć nieznana. W związku z pappa mam brać aspirynę. Jakieś Wy miałyście ryzyko ZD?
pola89, Malgonia, Ewk@, Muki85 lubią tę wiadomość
-
mmalibu wrote:Jestem... Usg super. Oczywiście pappa zła, za niska. Ale ryzyko ZD 1:1200, reszta dużo niższa. Doktor mówi, że wszystko wygląda ok więc nie robię Sanco ani nic, zresztą nie mam pieniędzy. Płeć nieznana. W związku z pappa mam brać aspirynę. Jakieś Wy miałyście ryzyko ZD?
W poprzedniej ciąży miałam 1:1300, teraz 1:1500. Wolałabym niższe, ale lekarze byli zadowoleni.
A w jakim jesteś wieku?
2015 Aniołek
2017 Synuś -
nick nieaktualnyMaxi, mój synek książeczki uwielbia, więc juz mamy ze cztery o rodzeństwie i maluszkach
wiem, że rozumie co mówię, ale marzy mi się, żeby już mówił więcej
Jeśli chodzi o zaparcia i te sprawy, to znajoma fizjoterapeutka poradziła mi,żeby przy załatwianiu się, żeby nogi trzymać na takim podnóżku łazienkowym dla dzieci, bo wtedy organizmowi jest łatwiej. Przetestowałam i działa
-
Ja też miałam tego samego dnia robione usg i pobierana krew na Pappe u mnie nawet na wyniku krwi są zupełnie inne normy dla danego tygodnia ciąży. Więc na pewno rośnie29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja miałam pappa pobierane tydzień przed USG i lekarz zaznaczał w tym swoim programie w którym tygodniu ciąży beta a w którym USG. Mi ryzyka wyszły bardzo niskie, mimo że ciąża z in vitro...także nie wiem jak to jest.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ja mam wynik pappa ZD 1:650 ale usg jest ok i tego się trzymam, nie robię sanco
mmalibu lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja mam ZD chyba 1:800 i lekarz mowi ze to niskie i usg bardzo ladne wiec sie tez nie schizuje. Wiek i historia z poronieniami na pewno podwyższają ryzyko.
mmalibu lubi tę wiadomość
-
My też jesteśmy po wizycie. Wszystko super. Ryzyka bardzo niskie, a po torbieli nie ma śladu. Tak jak czułam
niestety dr nie chciał zdradzić płci
trudno. Poczekamy. Mam takie śliczne zdjęcia i nagranie
bardzo się cieszę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8dc65c3d676.jpgpola89, hamadriada, magda sz, Ewk@, Meggs, olka_sz, anna23, martaszymi, Muki85, pawojoszka, Mali84, Meggi89, taka_mama, AnitaK, Nulka, Maxi lubią tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Gratuluje udanyvh wizyt
Juz chyba pomalutku konczymy prenatalne? Czy jeszcze ktos zostal?
Ja mialam krew pobierana tydzien temu i ryzyko liczone z ust z 12.06 pokrylo sie z tym wczorajszym. Oni to jakos wpisuja w ten system i on przelicza ten wynik na tydzien ciazy.
Ale ponizej tydziaca to jest mikroslopijne ryzyko, zwlaszcza jesli na usg obraz byl prawidlowy.
Wiadomo, ze to nie da 100% pewnosci, ale trzeba liczyc, ze lekarze wiedza co mowia.
Ja mam niskie ryzyka, a i tak lekarze kazali skonsultowac to z genetykiem.Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Malgonia a jeszcze mam tylko takie pytanie do Ciebie dr Wrona jakos komentowal ta zmiane lekarza prowadzacego? Nie bylby to problem dla niego? Bo mąż też stwierdził ze nie ma co i trzeba sie przenieść a nie wysluchiwać.
-
Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt
Dziewczyny na l4, czy planujecie jakieś wakacyjne wyjazdy? Czy siedzicie plackiem w domu? Zarezerwoealismy z mężem i synkiem wczasy nad morzem, ale teraz mam wątpliwości... lekarz nie widzi przeciwwskazańhamadriada lubi tę wiadomość
-
nuuutella wrote:Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt
Dziewczyny na l4, czy planujecie jakieś wakacyjne wyjazdy? Czy siedzicie plackiem w domu? Zarezerwoealismy z mężem i synkiem wczasy nad morzem, ale teraz mam wątpliwości... lekarz nie widzi przeciwwskazań
Sorry, przez przypadek polubiłam zamiast odpowiedzieć.
Ja zamierzam wyjechać. Co by formalności stało się zadość, to wystarczy poinformować ZUS i pracodawcę, że w danym terminie będziesz przebywać pod innym, wskazanym adresem.
Taka informacja oraz brak przeciwwskazań lekarza, powinny załatwić bez problemu sprawę
2015 Aniołek
2017 Synuś