Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mali84 wrote:Meggs wspolczuje, że zostałaś w ten sposób potraktowana przez lekarza i to na prywatnej wizycie. Zastanawia mnie czemu kobieta tak się zdenerwowala/ obraziła, czyzby bez Sanco czuła się niepewnie? To wyłącznie twoja sprawa i nawet jakby to badanie było bezpłatne to nie ma prawa na tobie nic wymuszać. Może na następnej wizycie jej przejdzie jeśli do tej pory ją cenilas, ale tak jak pisały dziewczyny, zadbalabym o opcje B czyli innego lekarza. Co do rozmiaru malucha pewnie nie powinnaś się martwić, u mnie też lekarz powiedział na wizycie że pomiar nie jest zbyt miarodajny bo dziecko ma mocno podkurczoną pozycję. Nogi prawie na głowie 😊 A poza tym gdyby twoja lekarka widziała coś niepokojącego to pewnie skorzystałaby żeby Ci wytknąć, że coś może się dziać a ty nie chcesz zrobić Sanco.
Małgonia super wyniki, a tak się martwilas ☺️
Maga sz, tak czuję się znacznie spokojniejsza po ostatniej wizycie. Przestałam mieć w końcu obiekcje żeby informować o ciąży kogoś więcej niż najbliższą rodzinę ☺️
Haha też mi się tak wydaje ze przytyk bylby od razu 😊 ona nie szczędzi w słowach! A maluszek dokładnie tak wyglądał. Jakby sobie kolana do czoła przystawiał, mega podkulony, dlatego tez nie biorę tego crl jakos bardzo do siebie.
Co do sanco jeszcze powiedziała że utrudniam pracę lekarzy bo oni do końca nie będą wiedzieć czy to dziecko nie będzie chore ? Jakby normalnie to zawsze tak było ze rodzą sie tylko zdrowe dzieci 😋
Malgonia gratki! Piękne wyniki! -
To co Ci lrkarze robili jak tego sanco nie bylo... przeciez to jakus absurd. Poza tym to chyba Wam przede wszystkim zalezy na zdrowym dziecku a nie jej.. masakra.
Z reszta na pappe i na sanco przypuszczam, ze tez byloby napisane, ze dobry wynik nie da gwarancji urodzenia zdrowego dziecka i daje to tylko amniopunkcja.
Szkoda gadac. -
Dziewczyny prenatalne robią przez brzuch raczej, prawda? I warto mieć trochę pęcherz napełniony, tak? Co do Sanco to ja tfu tfu gdy bym musiała robić dalszą diagnostykę to raczej amniopunkcję. Bo w zasadzie wiem, że sanco jest dokladne, ale to wciąż statystyka. Obym nie musiała się przekonać... Jeszcze 4h!
-
mmalibu wrote:Dziewczyny prenatalne robią przez brzuch raczej, prawda? I warto mieć trochę pęcherz napełniony, tak? Co do Sanco to ja tfu tfu gdy bym musiała robić dalszą diagnostykę to raczej amniopunkcję. Bo w zasadzie wiem, że sanco jest dokladne, ale to wciąż statystyka. Obym nie musiała się przekonać... Jeszcze 4h!29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
nick nieaktualnyDziewczyny, fajnie macie, jak już możecie ze starszymi dziećmi pogadać o maluszkach 😀 mój dwulatek jeszcze prawie nie mówi, tzn mowi po swojemu ciągle, ale rozpoznać można jedynie "nie, nie mama" bo to jest ze 100 razy dziennie 😀 juz się nie mogę doczekać rozmów o maluszku, na razie tylko jednostronnie o nim opowiadam 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 16:56
-
Ja juz po drugim usg. Ryzyka bez zmian, pkec tez
Bedziemy miec coreczke
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3d96304bd53.jpg
Meggs mozesz spokojnie iscspytal co sie stalo wiec musialam mu powiedziec czemu chcesz lekarza zmienic.
Mysle, ze bedziesz bardzo zadowolonaMeggi89, olka_sz, Ewk@, martaszymi, Meggs, hamadriada, Mali84, AnitaK, Muki85, Maxi, pola89, Miodunka, anna23, pawojoszka, magda sz, Limonka, Ewe90 lubią tę wiadomość
-
Meggi89 wrote:Dziewczyny, fajnie macie, jak już możecie ze starszymi dziećmi pogadać o maluszkach 😀 mój dwulatek jeszcze prawie nie mówi, tzn mowi po swojemu ciągle, ale rozpoznać można jedynie "nie, nie mama" bo to jest ze 100 razy dziennie 😀 juz się nie mogę doczekać rozmów o maluszku, na razie tylko jednostronnie o nim opowiadam 😀
Mój też jest z tych małomównych, ale choć jeszcze nie potrafi powiedzieć, to i tak na pewno swoje rozumieMeggi89 lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Madera2000 wrote:Wyszly mi z badania ogolnego moczu ketony. Cukier na czczo 78. Miala ktoras tak?
Ja kontroluje raz na kilka dni ze względu na cukrzycę ciążową i potrafią mi wyjść w ciągu dnia jak źle przeliczę posiłek i za mało węglowodanów zjemMalineeczkaa lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Gratuluję udanych wizyt!
Pytanie jak sobie radzicie z zaparciami? Ten problem dopadł mnie w 1 ciąży i zakończył się hemoroidami 😣 teraz znow ten problem...
Picie wody z cytryną jedzenie duzej ilości warzyw i owocow no nic nie działa... Zaczynam się wkurzac.
Moja 2 latka juz sporo gada ładnie składa pojedyncze zdania najlepsze to móc usłyszeć mamo kocham badzo. I wiem że jezeli jakieś dziecko jeszcze nie mówi to rozumie naprawdę wiele! I naprawdę warto mówić a może i warto pokazać... Są piekne książki ilustrujace: będę mieć rodzeństwo wtedy maluch zrozumie to bardziej obrazowo co ta mama chce przekazać.
Malgonia lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja miałam dzisiaj wizytę. Maluch ma się dobrze, ruchliwy bardzo. Niestety nie znamy dalej płci
ale za miesiąc już powinno być wiadomo
. Przez luteine przyplątała się jakaś infekcja, więc zamiast luteiny prolutex
Ale jeszcze tylko 3 tygodnie
Maxi, magda sz, hamadriada, Meggi89, Limonka, AnitaK, anna23, taka_mama, pola89, Malgonia, Ewe90, Ewk@, pawojoszka, Nulka lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ja mialam ketony 150. Przypomnialo mi sie ze w poprzedniej ciazy tez mialam i sprawdzilam ze tez identyczny wynik 150 i lekarz powiedzial ze niedozywienie. Wiecie bylam nad polskim morzem, jestem na diecie bezglutenowej i bezmlecznej wiec jadlam bardzo malo weglowodanow bo w wiekszosci knajpach kroluje gluten 🤷🏼♀️ Mialam swoj chleb ale szybko sie skonczyl i jadlam tylko rano a tak ewentualnie ziemniaki. Jak nic nie bylo jadlam po 3 zupy dziennie i rybe. Zero kolacji. Wczoraj wieczorem czyli przed badaniem zjadlam tylko sledzia i dwa chlebki suche ryzowe bo musialam dopiero wypiec chleb, nic w domu nie mialam. Nie jest latwo z ta dieta. W domu to hulaj dusza makaron, gofry, chleb, tosty, ciasta itd.
-
Masz paski do moczu? Moj maz ma cukrzyce 1 i jest na insulinie i ma paski do badania ketonow z krwi. Chyba sobie sprawdze. Dr kazal powtorzyc badanie w piatek. Ide piec placek z truskawkami 😂😅
kamciaelcia wrote:ketony badam w moczu co rano
moja diab sciga mnie nawet za ketony sladowe, ma byc ich zeroWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 21:40