Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna kciuki mocne za Ciebie i dzidka zeby na strach sie skonczylo. Czy na usg cokolwiek bylo nie tak?
Moj lekarz powiedzial, ze mozemy jechac na urlop, ale my juz bylismy wiec pewnie co najwyzej jakis weekend wchodzi w gre.
Meggs powiedzial ze nie ma sprawy. I ze nie mozna zmyszac nikogo do bodan. Zdziwiony byl, ze taka sytuacja w ogole miala miejsce.
Pyral jak sie nazywasz;) troche glupia sytuacja, mam nadzieje, ze masz Magda na imie -
Anna wiadomo, ze to Wasze dziecko i Wasza decyzja. Mi tez sie wydaje ze usg to podstawa a krew dodatek. Nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu. Ale na pewno warto isc do lekarza i porozmawiac. Moze jeszcze jedno usg. Wspolczuje fodatkowego stresu.
-
Mój syn ma prawie dwa lata i nawija pełnymi zdaniami 😲 i mega to jest jak przychodzi i mówi, że chce się 'psytulic do dzidzibobo do pępka' 😍 pytanie tylko ile z tego tak naprawdę rozumie 🤪
A jakie macie książeczki o rodzeństwie? Mój mały też książkofil 😁
Anna trzymamy kciuki 🤞 ja też uważam, że warto się udać na rozmowę, zawsze to jakieś dodatkowe informacje 😉 a potem i tak zawsze decyzja należy to was, rodziców.
Ja nie planuje wakacji na ten rok, bo już byliśmy specjalnie w marcu. Dobrze, że tak zrobiłam bo teraz z migrena i to bym miała urlop, że ho ho
-
Ania warto porozmawiać, choć często ta papa wychodzi przesadzona. Trzymam kciuki żeby lekarz Cię uspokoił.
Właśnie co polecacie na wakacje, przełom lipiec i sierpień,do 4 h lotu, ateakcje dla dzieci, no i żeby nie było morderczo gorąco tylko jakiś wiaterek z nad morza. Madera pierwsza przyjodzi na myśl ale córka tam się wynudzi. Chorwacja jakaś wyspa? Portugalia wybrzeże?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 14:29
-
nick nieaktualnyEwe, mamy kicie kocie (jest parę książeczek z braciszkiem nunusiem), mały miś spodziewa się braciszka i jeszcze coś typowo z biedronki 😀
My jedziemy w poniedziałek na tydzień na Hel, bardzo się cieszę, aby tylko przeżyć drogę (5 godzin samochodem nie licząc postojów)Ewe90 lubi tę wiadomość
-
My wlasnie wrocilismy, bylo super tylko z dieta troche ciezko. A jedziecie dokladnie na Hel czy jedna z miejscowości? My mieszkalismy w Kuznicy ale praktycznie codziennie jezdzilismy do Jastarni, Juraty lub na Hel. Tez mamy z Poznania 5h autem ale jakos zlecialo. Koniecznie zalatw sobie adapter do pasa bo wtedy podroz przebiega o wiele bardziej komfortowo
Meggi89 wrote:Ewe, mamy kicie kocie (jest parę książeczek z braciszkiem nunusiem), mały miś spodziewa się braciszka i jeszcze coś typowo z biedronki 😀
My jedziemy w poniedziałek na tydzień na Hel, bardzo się cieszę, aby tylko przeżyć drogę (5 godzin samochodem nie licząc postojów) -
My wlasnie wrocilismy, bylo super tylko z dieta troche ciezko. A jedziecie dokladnie na Hel czy jedna z miejscowości? My mieszkalismy w Kuznicy ale praktycznie codziennie jezdzilismy do Jastarni, Juraty lub na Hel. Tez mamy z Poznania 5h autem ale jakos zlecialo. Koniecznie zalatw sobie adapter do pasa bo wtedy podroz przebiega o wiele bardziej komfortowo
Meggi89 wrote:Ewe, mamy kicie kocie (jest parę książeczek z braciszkiem nunusiem), mały miś spodziewa się braciszka i jeszcze coś typowo z biedronki 😀
My jedziemy w poniedziałek na tydzień na Hel, bardzo się cieszę, aby tylko przeżyć drogę (5 godzin samochodem nie licząc postojów) -
kamciaelcia wrote:Mam trzeci raz cukrzycę ciążowa, trzeci raz na insulinie, nigdy nie slyszalam żeby cukrzyca była wskazaniem do cc
Ba
Częściej na diecie zdarza się się hipotrofia brzuszka a nie za duży
Z cisnieniem nie miałam nigdy problemu-i nie slyszalam aby szlo w parze z cukrzyca
Ułożenie miednicowe tak, ale tylko u pierworodek to wskazanie do cc ale nie bezwzgledne
W dodatku sa zmiany i pierwsze cięcie nie jest wskazaniem do kolejnego ciecia i tu tylko jedna kwestia-na jakiego lekarza się trafi...bo jeśli będzie chciał ciąć to i inne powody znajdzie
Jedyna różnica-przy vbac nie można wspomagać porodu np oksytocyna...a często lekarze traktuja cukrzycę jako powod wczesniejszego porodu. A więc wywołanie wiąże się z roznymi srodkami...
-
My jedziemy na urlop w drugim tygodniu lipca ale ja na ten czas biorę urlop. Mam za dużo życzliwych wokól siebie i nie chcę ryzykować kontroli z ZUS.
Dziewczyny z cukrzycą co jecie na obiady? Bo mi się pomysły już kończą 😭
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
My jedziemy na urlop w sierpniu w Bieszczady. Jestem na l4, adresu zmieniać nie będę. Jak będzie kontrola to wtedy się będę martwić. W końcu możemy na spacer wychodzić... Zdjęć wrzucać nie będę ani mówić nikomu w pracy bo wiadomo jak jest. Ale miejsce mamy super więc nie chcę rezygnować 😉
-
Co do Papp-a mi krew pobierano w dniu USG i kompletne wyniki maja do mnie przyjść pocztą, więc czekam 😉
Ja tez na L4 i mam tez trochę „życzliwych „ w koło siebie wiec nikomu nie zamierzam mówić ze jedę gdziekolwiek -
nulka
ogólnie z mojej strony to był taki skrót myslowy odnosnie vback
bo w sytuacji bezposredniego zainteresowania najlepiej poznac szczegóły w konkretynej placówce, nie każdy lekarz chce vbac, choc pewnie zmieni sie wiele przez odgórne wytyczne
zeby nie było ze kolejny skrót myslowy-prowadzacy moze uznac/nie uznac vbac, a i tak decyduje lekarz na dyzurze w szpitalu i stan rodzacejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 20:52
Nulka lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:nulka
bo w sytuacji bezposredniego zainteresowania najlepiej poznac szczegóły w konkretynej placówce, nie każdy lekarz chce vbac, choc pewnie zmieni sie wiele przez odgórne wytyczne
zeby nie było ze kolejny skrót myslowy-prowadzacy moze uznac/nie uznac vbac, a i tak decyduje lekarz na dyzurze w szpitalu i stan rodzacej
Polecam grupę na fb Naturalnie po cesarce
-
kamciaelcia wrote:nulka
zeby nie było ze kolejny skrót myslowy-prowadzacy moze uznac/nie uznac vbac, a i tak decyduje lekarz na dyzurze w szpitalu i stan rodzacej