Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przepraszam ze tak zmieniam temat aleee
Czy Wam dzidziuś tez tak strasznie naciska na pęcherz? Zrobię siku, mija 15 - 30 min I znowu to samo. Ale nie mam zadnej infekcji bo nic mnie nie szczypie nic mnie nie swędzi i wyniki moczu tez są ok.
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa wrote:Dziewczyny przepraszam ze tak zmieniam temat aleee
Czy Wam dzidziuś tez tak strasznie naciska na pęcherz? Zrobię siku, mija 15 - 30 min I znowu to samo. Ale nie mam zadnej infekcji bo nic mnie nie szczypie nic mnie nie swędzi i wyniki moczu tez są ok.23 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Nulka
Ja nie probowalam vbac
Po drugim cieciu już bym się nie odwazyla a przy operacji okazalo się że nieciekawie to wygladalo...choć do tej pory nie wiem czy lekarz straszyl czy serio bo nie planowalam czwartego razu
Ale zawsze(trzy ciąże)spotykalam się z nastawieniem ze w ciąży blizny się nie ocenia...
No i ten moj trzeci raz pokazal jak ważne bywa ciecie na zimno(ja nadal nazwę przed terminem)...ale nie będę lekarza cytować bo dla mnie cc to nie tragedia a niektore dziewczyny mają całą przygode z ciąża i porodem przed sobą
Teraz bardzo się martwię, az spać po nocach nie mogę, zamykają nasz oddział gin-polozniczy...a ja nigdy, ale to nigdy nie wyobrazalam sobie że potna mnie inni lekarze niż ta moja ekipa
Ba
Nawet nie wiem czy bedzie funkcjonowac nasza poradnia gin i czy bede miała swojego lekarza prowadzacego...
Szkoda gadać...
Teraz się boje czy ktoś zadziala w porę...bo poprzednio uslyszalam że cc następne ewentualne powinnam już mieć duuuuzo wcześniej...nikt tego nie złożył na piśmie a obcy szpital może ze mną zrobić co zechce... -
A sluchajcie na ki czort mi taka opieka poloznej? Serio pytam
Kindziukowa ja potrafie w 15 minut isc trzy razy
Najgorzej jak wychodze, bo tylko zrobie pare krokow i juz musze szukac toalety. Nudnosci itp nie byly wcale tak meczace jak to. -
Współczuje 😔Ja ci powiem, że nic mnie tak nie przeraża jak CC ale wiadomo jak będzie trzeba to będzie trzeba 🤷🏻♀️ Przeżyłam dwie to i trzecią dam radę. U mnie pierwsze CC było bardziej z lenistwa lekarzy (dziś to wiem z perspektywy czasu wtedy im uwierzyłam), a druga z musu... teraz pożyjemy zobaczymy 🤷🏻♀️ Ale nie ukrywam, że się boję
-
Malgonia wrote:A sluchajcie na ki czort mi taka opieka poloznej? Serio pytam
Kindziukowa ja potrafie w 15 minut isc trzy razy
Najgorzej jak wychodze, bo tylko zrobie pare krokow i juz musze szukac toalety. Nudnosci itp nie byly wcale tak meczace jak to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 22:27
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Nulka
Ja za każdą cesarka czuję że stalo się jak stac się powinno. Wskazania były. Ostatecznie dobre decyzje
Tym razem mam poczucie że ktoś coś zaniedba
No i ja każde cc przechodzilam lepiej. Trzecie rewelacjaale nauczylam się że mnie gubi psychika więc za trzecim razem(co miało być tak źle) nie dalam się nikomu i niczemu
-
Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki za moją wizytę... Jutro 16 tydzień i 3 dzień. Straszny stres... Mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo od około tygodnia nic nie czuję...
Kindziukowa, AnitaK, Malgonia, pawojoszka, marian_the_baby, anna23 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny co do info odnoscie zaparć. A to nie są środki mega przeczyszczajace? Boję się że się usram z tego wszystkiego po kokardki 😅 3 dni teraz mialam postój i wzielam dziś zrobilam kose kawę i trochę pomogło...
Czopki traktuje jakoś jako ostatecznosc. Nie mam dobrych wpomnien z dziecinstwa 😅 ale powoli zaczynam cierpieć więc kto wie... Jak to mówią tonący brzytwy się chwyta... Więc nie mowie nie bo brzuch obolały.
Ja też korzystam z DOZ jest mega roznica cen i tez z odbiorem osobistym nie mam az tak blisko. Ale mąż zawsze po drodze z pracy gdzieś odbiera.
Co do ucisku przez dzidzie na pecherz. W nocy wstaje nawet po 5 razy. I tez mam czasem tak ze idę i zachwile znowu.... 😣
Moja córka tez kocha ksiazki, o rodzenstwie jeszcze nie mam ale gdzies czytałam w necie i znalazlam post z poleceniami od mam jak znajdę to tu napiszę bo teraz z pamięci nic nie wyciągnę.
Na wakacje jadę na Węgry. Całe wakacje mam pełne wyjazdów. Sam sierpień to najpierw Węgry a za chwilę jedziemy w górę Pl wojewodztwo pomorskie. Nie jestem na L4. Lubię podrozowac. Trochę gorzej z córką bo nie lubi nudy i siedziec w foteliku nie lubi spać w samochodzie chyba że wybieram czas drzemki to wtedy zaśnie ewentualnie. Jak bylam w ciąży z córką i dużo podrozowalam to zawsze byla nadaktywna w brzuszku w podróży i po urodzeniu jako niemowlak czy jako 2 latka teraz ma to caly czas. Nigdy nie spala w wozku no przepraszam zdarzylo to się z 5 razy 😅 i w samochodzie bardzo rzadko. Do roku czasu nawet wogole.
Ale urlopu poprostu nam się chce i jakoś droge musimy pokonać 🙂19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Kindziukowa wrote:Dziewczyny przepraszam ze tak zmieniam temat aleee
Czy Wam dzidziuś tez tak strasznie naciska na pęcherz? Zrobię siku, mija 15 - 30 min I znowu to samo. Ale nie mam zadnej infekcji bo nic mnie nie szczypie nic mnie nie swędzi i wyniki moczu tez są ok.najgorzej w nocy ...
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Ja właśnie w nocy miałam do zeszłego tygodnia tak ze musiałam wstawać po 3-4 razy, teraz wystarczy jeden raz ale w dzień to nie ruszam się tam gdzie nie mam kibelka, bo najmarniej 2 x na godzine potrzebuje się wysikac! Strasznie mnie to już zaczyna frustrować a jak sobie pomyśle ze ma być jeszcze gorzej to już w ogóle, chyba zacznę chodzić w pampersach haha 🤣🤣
Ewe90, AnitaK lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
maxi
czopek bierzesz doraznie, działanie do 15min (?)
jest to czopek musujacy
wielkii to mnie najbardziej przerazało po problemach
a z syropem-jesli dobrze pamietam-bierze sie wieczorem, też nie przeczyszcza, ma za zadanie zmięksczyc stolec
i też sceptycznie do tych czopków podchodziłam...zwłaszcza że glicerynowe po 2-3 szt nie dawały wtedy rady...niebo a ziemia
ten syrop nie działam mimo wypitej butli, odkryciem był dulcobiale jak pisałam wczesniej-i syrop i dulcobis pozaciazowo, głownie szukałam sposobu na zas
wybaczcie ze tak od rana gównianieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 06:09
Maxi lubi tę wiadomość
-
A co do zaparć to niestety też mi się zdarzają już takie epizody. Na razie nic nie biorę, ale zobaczymy co będzie dalej. W poprzedniej ciąży musiałam brać żelazo i dopiero wtedy był dramat. Lactulosa nie pomagała tylko te czopki dla ciężarnych.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Na te zaparcia to chyba najbardziej dzialaja sposoby dietetyczne. Lactulose pilam pomocniczo. Unikac bananow, slodyczy, cukru, czekolady. Warto jesc suszone morele tak z 4-5 szt dziennie (kupuje niesiarkowane w Rosmann), sliwki suszone (najlepiej zalane goraca woda na wieczor i wypic ta wode rano, wiem nie jest smaczna) pozniej te sliwki z wywaru mozna dodac np do koktajlu. Koktajle owocowe na wieczor np maliny truskawki borowki brzoskwinie i 1-2lyzeczki nasion chia. Trzeba bardzo duzo pic najlepiej 2-3l dziennie (wiem, potem co 5min sikanie)😂. Warto tez jesc produkty pelnoziarniste chleb, granole, platki np z jogurtem. Spacery, ogolnie troche sie poruszac. Duzo warzyw, do sniadania obiadu kolacji. U mnie zadzialalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 07:08
Maxi, marian_the_baby lubią tę wiadomość