Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewe, a przypomnij mi kiedy robiłaś i jakie wskazania? Odddawalas w zwykłym labolatorium?
Edit:widzę, że robiłaś u lekarza. Fajna cena... U mnie drogo okropnie. 2100 to minimum i to daleko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 21:32
-
Trzymajcie mnie, jestem u rodziców na imprezie rodzinnej, wszyscy żywo dyskutują o nieśmiertelnych tematach politycznych, a ja o suchym pysku marzę żeby w końcu poszli w cholerę do domów bo chce wykorzystać że córka zasnęła i też chce iść spać! A jeszcze przede mną sprzątanie wszystkiego 😠
-
mmalibu wrote:Ewe, a przypomnij mi kiedy robiłaś i jakie wskazania? Odddawalas w zwykłym labolatorium?
Edit:widzę, że robiłaś u lekarza. Fajna cena... U mnie drogo okropnie. 2100 to minimum i to daleko...
Tak tak, mój lekarz pobierarobiłam ponad tydzień temu, ale czeka się do 10 dni roboczych u nas.
Robiłam bo na prenatalnych wyszła nam trachykardia i ryzyko korygowane zespołu patau się powiększyło (choć i tak było 1:5tyś coś tam) no ale ja jestem 'świeżo' po poronieniu, więc dla spokoju ducha zrobiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 22:00
mmalibu lubi tę wiadomość
-
delilah11 wrote:Trzymajcie mnie, jestem u rodziców na imprezie rodzinnej, wszyscy żywo dyskutują o nieśmiertelnych tematach politycznych, a ja o suchym pysku marzę żeby w końcu poszli w cholerę do domów bo chce wykorzystać że córka zasnęła i też chce iść spać! A jeszcze przede mną sprzątanie wszystkiego 😠
O damn, współczuję! 😱 -
Troszke mnie nie było, zaraz nadrobię ale pierwsze co muszę napisać to kobitki uważajcie na te upały i słońce, moje codzienne migreny o których już pisałam, gorączki, zle samopoczucie to było przegrzanie się. Byłam w szpitalu, bardzo zle się czułam, dlatego warto siedzieć w domu w te upalne dni i pic dużo wody! 🙄
-
Deliah współczuję, jeszcze jakby człowiek mógł się znieczulić...
Karolajnos napisz coś więcej, co Ci tam dali i co przepisali? Zdrówka!
Miałam tak porąbany sen że wstałam i już nie pospie, śniło mi się że pies uciekl, to było tak realistyczneciekawe czy nie krzyczałam przez sen. Chyba związane jest to ze myślę o wyjeździe na 10 dni i dziś się zastanawialam kogo poprosić żeby się zajął psem..Jal tak dalej pójdzie to chyba pojedziemy w Polske razem z psem to nie będę myśleć czy dobrze się nim zajmują czy nie.
-
To mi sie snila zaglada swiata. Mielismy z mezem zapewnione miejsce w schronie. Lecialam po dzieci brata by je przemycic, zegnalismy sie z rodzicami przez telefon. Koszmateks level maseter...
-
Hehe to niezłe przygody przeżywacie we śnie 😀
U mnie 14+1, brzuch mi mega wywaliło przez ostatni tydzień... W pracy zrobiłam wreszcie szefostwu coming out, pewnie w tym tygodniu reszcie towarzystwa. A z rodziny póki co wie tylko siostra 😉 jakoś mi się nie chce mówić bo okazuje się że rodzinka męża juz od Świat plotkowała o tym że na pewno w ciąży jestem co mnie mega wkurza. Powiemy jak już się nie da ukryć pewnie 😛Malgonia lubi tę wiadomość
-
Co za sny! 😂
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Magda sz nic specjalnego, tzn. Okłady chłodne na głowę , gdy tylko poczujemy, ze jest nam za ciepło, slow-mag b6 codziennie (ale skonsultujcie ze swoim lekarzem, żeby na pewno było wszystko dobrze) , duuuuzo , bardzo dużo wody no i przede wszystkim wręcz zakaz wychodzenia w te największe gorączki , gdy tak mocno swieci słońce , najlepiej wtedy leżeć w domu odpoczywać, jeżeli wyjść trzeba - kapelusik lub coś na głowę oraz zakrywamy brzuch. (Oczywiście mamy ze sobą butelkę wody)
-
Deliah też bym tak zrobiła troszkę na złość rodzinie
niech mają za ploty.
Karolajnos w Wawie ostatnio znosnie takie 25 stopni, choć w pełnym słońcu grzeje, ale tydz temu był żar, wyglądało tak że wracałam z pracy 40 min podróży mimo że większość w samochodzie przy klimie tak mnie wykanczalo że dwie godziny spalam na tarasie w cieniu. Wczoraj cały dzień malowałam domek ogrodowy córki (farba z atestem dla dzieci) i nie powiem mądre to nie było bo nawet czapy nie wsadziłam, wieczorem myślałam że mi głowa pęknie. -
Mnie dzis tez glowa boli bo wczoraj bylismy na grillu i niestety troche siedzialam na sloncu. Po ostatnich wysypkach mialam zasloniete nogi i rece, twarz posmarowana 50tka ale zapomnialam o dekolcie 🤦♀️Teraz mnie pali i tylko mam ogromna nadzieje ze nie wyjda takie krosty jak wczesniej na rekach i nogach 🙄 jednak trzeba bardzo uwazac na ciazy. Szczegolnie biorac leki...Dzis nie wychodze, siedze w klimie. A na nadchodzacy tydzien zapowiadaja 38st 🤪🤪🤪🔥😱😱
-
Delilah u mnie w rodzinie nikt nie wie nawet dzieci ,tylko my z moim . Wczoraj miałam urodziny i mój brat życzył mi kolejnego 500+ ,myślę sobie jasnowidz czy jak? Większość mojej rodziny została w UK a mojego mieszkają 170 km od nas więc łatwo utrzymać tajemnicę. Niektórzy się pewnie dowiedzą na gwiazdkę
-
Ja tez napisze odnośnie mojej wagi, zaczynałam ciąże z dosc spora nadwaga... ok 89,5przy 172 cm, a teraz mam 91,5-92. Wychodzi jakies 2-2,5 kg. Nie trzymam diety cukrzycowej stricte, bo różne rzeczy wpadają, cukier na czczo górna granicz normy, staram sie jeść niski IG. Chociaż Na początku ciąży pamietam nawet kilka kebabów/falafeli, kilka razy pizza, i mały epizod z atakiem na słodycze.
Ale już ok 2 miesiące fast foody poszły w odstawke, jem regularnie, praktycznie zrezygnowałam ze słodyczy i napojów słodzonych (cola). Ćwiczę po ok 1h zestawy dla ciężarnej co drugi dzień, czasem basen 1,5 km i pije duuuuzo wody.
Ze względu na moja wagę nie mogę przytyć za dużo i póki co jest oka jak będzie to zobaczymy. Cieszę się, z tego, ze mogę ćwiczyć bo to rewelacyjne uczucie tak się zmęczyć
)
AnitaK, LadyS, Mali84, taka_mama lubią tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Norwegian ja pierwsza ciąże zaczynałam 93 i skończyłam na 101. Teraz zaczęłam 94 i narazie stoję w miejscu. Przy wzroście 166. I w pierwszej ciąży właśnie nic się nie oszczędzałam nawet w dniu porodu były frytki 🙈
Norwegian_forest, AnitaK lubią tę wiadomość
-
anna23 wrote:Norwegian ja pierwsza ciąże zaczynałam 93 i skończyłam na 101. Teraz zaczęłam 94 i narazie stoję w miejscu. Przy wzroście 166. I w pierwszej ciąży właśnie nic się nie oszczędzałam nawet w dniu porodu były frytki 🙈
Ja liczę max na 7-8 kg, chociaż moja lekarka powiedziała, ze stosując dietę cukrzycowa jest szansa, ze zostanę z waga tu gdzie jestem, co nie byłby takie złe, biorąc pod uwagę fakt, ze już wyglądam na 8 miesiąc ciążya mieszkaniec może mieć tylko 12-14cm
......
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Norwegian, fajna mobilizacja 👍😊
Dziewczyny czy myślałyście może już o zakupie monitoru oddechu?
Zastanawiam się między babysense a snauza. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi modelami? Kupię raczej używane, ale nie chcę się naciąć... czy takie monitory się często psują?Norwegian_forest lubi tę wiadomość
-
Ja w ciąży z córką przytulam w sumie 5 kg i mam nadzieję, że teraz też tak będzie albo i uda się mniejStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Mnie troche martwi, ze przy jakims wysilku czy wiekszej aktywnosci brzuch zaczyna o sobie dawac znac. Moze to nie sa jakies bole, bardziej dyskomfort, ale pierwsze 3 miesiace w zasadzie pod tym wzgledem bylo rewelacyjnie. Jesli przestane sie ruszac i apetyt mnie nie opusci to skoncze ze sporym bagazem
Poki co ciesze sie, ze mamy sezon warzywno owocowy to mozna sie ratowac kalagiorem
A swoja droga to chyba nie ma sensu robic przetworow dla dzieci w tym roku? Wczesniej jak w czerwcu to chyba nie zaczna nasze maluchy jesc warzyw? -
LadyS, ja mam monitor kupiony babysense mój syn używał ponad rok. Teraz czeka na kolejnego dzidziusia. Dla mnie monitor to spokój zwłaszcza w nocy. Nam moniotor załączył się jeden raz jak syn miał 5 tygodni i do tej pory nie wiemy czy to był bezdech, natomiast syn miał wtedy bardzo twardy syn i ciężko było go dobudzić. Dodatkowo na instrukcji napisane jest że dziecko powinno spać na plecach bez żadnego rożka. My uzywalismy w rożku i jeszcze spał na boczku ze względu na refluks.
Ale mimo wszystko polecam.LadyS lubi tę wiadomość