Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
pawojoszka wrote:Delilah u mnie w rodzinie nikt nie wie nawet dzieci ,tylko my z moim . Wczoraj miałam urodziny i mój brat życzył mi kolejnego 500+ ,myślę sobie jasnowidz czy jak? Większość mojej rodziny została w UK a mojego mieszkają 170 km od nas więc łatwo utrzymać tajemnicę. Niektórzy się pewnie dowiedzą na gwiazdkę
Hehe, babcia męża po Wielkanocy już rozgłaszała po rodzinie że jestem w ciąży bo mam taaaaaki brzuch - a ja dowiedziałam się że jestem w Wielki Czwartek 😉 stąd też moja niechęć.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam ok 8 kilo.
A monitora oddechu nie miałam, córka od początku była silna, rozważałam ale w końcu nie kupiłam. Teraz pewnie zdecyduję na bieżąco... -
Ja mimo ze drugie dziecko i pierwszemu nie kupowałam monitoru to teraz kupię bo pamietam że byłam takim zombie, nie spalam tylko czuwałam czy oddycha. Nie chcialam nawet ufać monitorom. Teraz nie mogę sobie pozwolić na taki tryb bo starsze dziecko też będzie mnie potrzebować.
-
Ja się właśnie leniwie zbieram do ćwiczeń
a tak mnie dziś głowa boli cały dzień...
My monitora oddechu tez chyba nie kupujemy. Będziemy mieć przystawne łóżeczko i w nocy i tak będę słyszeć czy oddycha
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Ja miałam najpierw pożyczony monitor oddechu, później kupiłam babysense i byłam bardzo zadowolona.
Nam akurat bardzo się przydał, bo do 9 miesiąca zdarzały się bezdechy u synka i nie usłyszy się tego. Nie wiem, czy sam ostatecznie złapałby powietrze, ale miałam psychiczny komfort z monitorem...
Jeszcze tylko dodam, że dodatkowo się bałam, że po intensywnym nocnym ulaniu też się może coś negatywnego wydarzyć (przerabiałam to na spacerze w wózku i wierzcie mi to było straszne przeżycie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 18:19
LadyS lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
My nie kupowalismy monitora, bo właśnie jak co chcieliśmy podjąć decyzję na bieżąco. Urodził się zdrowy silny więc nie kupowalismy ostatecznie. Ciesze się nawet bo ile razy znajomym się zawiesił albo był źle ustawiony i zaczynał piszczeć w środku nocy jak sobie dziecko ładnie spało. Ja bym chyba zeszła na miejscu ze stresu
-
Babynsense też mialam i super sprawa. Teraz też mam zamiar korzystać. My kupiliśmy używany, ale ma gwarancji jeszcze i myślę, ze posłuży jeszcze niejednemu dziecku 😁 My na dwójce kończymy produkcję 😂 Ania, nas nigdy nie zawiódł, trzeba dobrze czujniki podłożyc. Właśnie ostatecznie zadecydowałam i wzięłam kredyt na Sanco. Jutro jadę zrobić, w tajemnicy przed całym światem poza Wami 🤦♀️❤️ Rano podzwonię jeszcze które laboratoria mają na stanie testy bo się okazało, że sieć diagnostyka laboratoria też robi Sanco, tyle, ze od lutego i nie wszystkie labolatoria miały okazję już wykonać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 18:52
delilah11, Malgonia, magda sz, LadyS, anna23 lubią tę wiadomość
-
Ja mialam Snuze z corka i bylam zadowolona. Tez mi sie zalaczyla w nocy raz i nie wiem czy to byl bezdech czy za luzno lapielam pieluszke. W miedzyczasie chyba pozyczylo go ode mnie z 5 kolezanek. Teraz wroci do mnie
LadyS lubi tę wiadomość
-
Mi też się syn urodził zdrowy i silny z 10 pkt na 10, w terminie. A jednak nam się przytrafił problem z bezdechem nocnym. Nikogo nie namawiam, że trzeba kupić monitor oddechu, po prostu zdarzają się takie sytuacje.
Z babysense nie mieliśmy fałszywych alarmów, co innego ze starszym modelem angel careLadyS lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Deliah ja sama z siebie się śmieję, że płacę za święty spokój-oby. Jeśli dziecko jest zdrowe to będę się skupiac na pozostałych problemach bo te niskie białko może świadczyć o innych nieprawidłowościach. Nie zapisałam zdjęcia od Kamcoaelci, ale te wyniki są dobrze przedstawione w sensie obok chorób genetycznych jest napisane np.nie stwierdzono aneuploidii. Czyli albo jest dobrze albo źle. Ja się wahałam bardzo nad Sanco, ale jest to nasze ostatnie dziecko i stwierdziłam, że kredyt spłacę, a będę zdrowsza psychicznie 😉 Oczywiście myślę, że z maluchem jest wszystko dobrze, ale wolę się upewnić...
magda sz, Ewe90 lubią tę wiadomość
-
Moja córka miała 10 pkt i na dzień dobry ryk jak lew, prawie 4 kg wagi a kilka godzin po gdyby nie to że czuwałam to dwa razy się dusiła, była tak opita wodami. Dwa razy ja odsluzowali, raz biegłam z nią na rękach do dyżurki o północy no zaczęła mi siniec, dostałam opr że nie wiozę jej w balkoniku tylko na rękach kilka godzin po porodzie ale no człowiek wtedy nie myśli. Po tej akcji 2 godziny później znów.. jedna położna po porodzie wmawiała mi że to sapka, srapka... Matka wie że coś jest nie tak. Także przez tą pierwszą noc chyba do końca życia będę sprawdzać jak mi śpi, nie raz w nocy do niej wstaje i patrzę a ma 4 lata, kilka razy też zdarzył się bezdech, a raz ja reanimowalam... Teraz chyba zaufam sensorowi bo się wykończe.
-
Ja raczej zainwestuje w monitor oddechu, bo mam twardy sen.
Zastanawia mnie jedna rzecz (może to głupie): skąd się wie w nocy, że trzeba dziecko nakarmić? Ono wtedy was budziło, czy same się budziłyście, czy ustawiałyście budzik? 🙈 Boję się, że dziecko będzie głodne a ja będę spać w najlepsze...
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
aganieszkam wrote:Ja raczej zainwestuje w monitor oddechu, bo mam twardy sen.
Zastanawia mnie jedna rzecz (może to głupie): skąd się wie w nocy, że trzeba dziecko nakarmić? Ono wtedy was budziło, czy same się budziłyście, czy ustawiałyście budzik? 🙈 Boję się, że dziecko będzie głodne a ja będę spać w najlepsze...
Uwierz będziesz wiedzieć( czasem pół osiedla też będzie wiedzieć 😁),dziecko jak czegoś potrzebuje to potrafi to komunikować a sen matki jest lżejszy niz sen zającaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 21:04
aganieszkam, magda sz, mmalibu, Meggi89, taka_mama, anna23 lubią tę wiadomość
-
aganieszkam wrote:Ja raczej zainwestuje w monitor oddechu, bo mam twardy sen.
Haha ja też się tego bałam! Jak się urodził mój synek to budził się na jedzenie a ja słyszałam go od pierwszego ruchu rączki! Nawet nie musiał zapłakać 🤪aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszych dniach na karmienie nastawiałam budzik, bo mały w początkowym okresie mógłby tylko spać i nie jeść. Później już zdawałam się na jego potrzeby.
A co do twardości snu - śmieciarka pod blokiem, alarmy samochodowe, głośna impreza u sąsiadów by mnie wówczas nie obudziły a najmniejszy szelest z łóżeczka dziecka już tak :paganieszkam, AnitaK lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś