Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana diagnostyka... Rano badania krwi tarczycy do jutrzejszej wizyty u endokrynologa. Potem w auto i jechałam na Sanco. Pierwszy raz pobierały więc całe labolatorium się zeszło oglądać procedurę 😁 dziś krew jedzie do Warszawy. 6 dni roboczych... No to czekam. Jestem spokojniejsza, że się zdecydowałam.

magda sz, anna23, Ewk@, Mali84 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    otwarcie kartonika, sprawdzenie nalepek, wypisanie papierów, pobranie, obklejenie i zamkniecie kartonika
    potem kurier i myk do genomedu ;)
    czekamy zatem na swietne wyniki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem kiedy i jak mogę się spodziewać wyników. Bo była procedura z pominięciem lekarza...

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dni dają...nie spotkałam sie predzej...ale u mnie i 2x było równe 6dni\
    a kto cie poinformuje? genomed czy diagnostyka?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem. Diagnostyka dostanie emaila. Czyli wtorek, środa hmm?

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłoby w niedziele...ale diagnostyka w niedziele nieczynna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 prób dodzwonienia sie do naszej poradni"k"
    więc ani nie wiem, czy poradnia bedzie istnieć w lipcu i czy mam nadal lekarza prowadzącego?
    jutro od nowa wiszenie na tel

zarejestrowałam sie tez na połówkowe prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 10:08

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mama ja pamiętam z poprzedniej ciązy gdy brałam insulinę na noc, że diabetolog mówiła, że jak się bierze insulinę na noc to trzeba zjeść coś tłustego o 22 np kanapkę z masłem i serem żółtym. Ważne też jest sprawdznie ketonów rano.

Co do ketonów to miałam ostatnio w Boże ciało skończył mi się mój chleb a mąż nie mógł już w środę dostać innego chleba niż zwykły. W czwartek mieliśmy gości i zrobiliśmy grila. Jadłam skrzydełka i kawałeczek karkówki, dużo sałaty ale bez chleba i rano miałam +++ ketonów. Szczęka mi tak opadła, bo nigdy takiego wyniku nie widziałam a do tego na pewno nie byłam głodna. Potem już od piątku starałam się jeść dobrze i gówno w sobotę ++ i cukier 95. Dopiero dziś ketony doszły do normalności mimo, że jadałam prawidłowo. I zastanawiam się czy to brak węglowodanów spowodował taki skok ketonów? I dlaczego tak długo ketony schodzą z organizmu?
    Tak w ogóle wybieram się do daibetologa w czwartek bo już powinnam tydzień temu ale przez wolne nie dało się.
    Już czuję, że i mnie czeka niestety ta "atrakcja" zwana insuliną gdyż od poprzedniego weekendu nie mogę zapanować nad cukrem i rano już wychodzi co dziennie wyższe niż 90. A wcześniej jak przekraczało to tylko 1-2 razy w tygodniu i to nieznacznie a teraz już po 98 się zdarza. Do tego ten incydent z ketonami minie zmartwił.

No cóż, czego się nie robi dla dobra dziecka.

kGAop1.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla rozluźnienia pytanko mam ws płci testu z sodą?

Komuś się sprawdził??

Bo wygląda na to, że mi się sprawdził choć zrobiłam test dla jaj, bo i tak co dziennie zbieram mocz żeby sprawdzać ketony, no i z testu wyszła dziewczyna i lekarz też obstawia dziewczynę na razie.

kGAop1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soda u mnie sie sprawdziła
    ale i tak wierze ze to było 50:50 szansy trafienia XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malibu, przez Twój niepokój i decyzję ws Sanco śniło mi się, że też muszę szybko wykonać odpowiednią diagnostykę i w śnie zdecydowałam się na Panoramę. Jeszcze rodzice mieli do mnie pretensje, że wcześniej o tym nie pomyślałam... gdzieś te moje podświadomie obawy też się ujawniły ;)

Kamcia, a skoro likwidują u Was poradnię i oddział to lekarze nie przechodzą do innej placówki? Współczuję Ci tego zamieszania

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie soda się nie sprawdziła 🤣

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga82 wrote:
    Tak dla rozluźnienia pytanko mam ws płci testu z sodą?

Komuś się sprawdził??

Bo wygląda na to, że mi się sprawdził choć zrobiłam test dla jaj, bo i tak co dziennie zbieram mocz żeby sprawdzać ketony, no i z testu wyszła dziewczyna i lekarz też obstawia dziewczynę na razie.
    U nas raczej średnio 😀 chyba, że na kolejnej wizycie okaże się, że to jednak dziewczynka 😄

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy przedszkolaków lub żłobkowiczów powiedzcie mi, czy bardzo zarażacie się od swoich pociech? Wkrótce mój maluch zacznie chodzić do przedszkola w niewielkim wymiarze godzin, ale wiem, że infekcje będą. Strasznie się ich obawiam, no i dodatkowo nie mam przeciwciał cytomegalii...

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada
    oficjalnie"zawieszaja" oddział gin-położniczy
    argumentem szpitala jest fakt-poradnia "k" zostaje
    ale!
    nikt z lekarzami nie gada, wszystko dzieje sie po cichaczu, za plecami, poradnia ma działac, jednak lekarze i położne nie wiedza nawet za jaka kase, więc na prace w lipcu sie nie szykują
    a co do lekarzy z oddziału-prowadza rozmowy ze szpitalami okolicznymi, gdzie trafia-się okaze
    prawda taka-czwarte cc- ze dla mnie najlepiej bedzie tam, gdzie CI lekarze...
    no i lekarze, polozne znajda nowe prace, w grudniu szpital na pewno ogłosi, ze nie ma kadry więc zamykaja na dobre oddział
    se w tym, ze wraz z oddziałem zniknie u nas w miescie równiez opieka nocna i świateczna dla dzieci!!! to dopiero porażka. Pediatrów w szpitalu nie bedzie bo wraz z połóżnictwem znikna tez neomatolodzy, którzy z automatu mieli dyżur na IP
    Ba! szpital twierdzi, ze rodzące bedą dowozone karetka gdzie trzeba!!! a po ostatnich zmianach, uwaga! została u nas 1! karetka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada ja się często zarażam, nawet teraz..gile przyniosła plus ból gardła i mam to samo.

Byłam dziś u gina na PZU, zrobił mi sam z siebie usg, sam zaproponował co mnie zszokowało. No i co.. powiedział że dziewczynka.. wcześniej dwóch różnych powiedziało że chłopak...zdjęcia dowodowe mam i co :D... nie kupuje żadnych ubranek do połówkowego

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga ja mam codziennie powyżej 90 (z synem też tak miałam) mój diabetolog mówi, że co organizm to co innego i ta ramka 90 na glukometrze jest o kant d** rozbić. Z żyły glikemii nigdy nie mam wyższej jak 80 🙈
    Ale ketony trzeba ogarnąć ;)

Co do testu z sody mi się chyba też sprawdziło 🤣 wyszła dziolcha i puki co tak jest 😉

Mój wynik sanco max do czwartku będzie, a ja już siedzę z telefonem w ręce cały czas haha

2Rp2p1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzyca, poczytajcie sobie o sensorze Freestyle Libre. Moj maz ma cukrzyce i jest na insulinie i nie wyobrazamy sobie zycia bez tego wynalazku. To sie przyczepia na ramieniu i w czasie rzeczywistym pokazuje mi wykres cukru w telefonie. Mam link wiec tez widze jaki ma aktualnie cukier. Ile razy bylo tak ze zasnal a ja sie obudzilam w srodku nocy, z przezornosci sprawdzilam a tam cukier 50 i lecialam z soczkiem. To jest fajne bo nie trzeba sie tyle razy dziennie kluc po palcach. Sa tez programy dla ciezarnych i refunduja pompy insulinowe dla matek ale pompa moze byc dopiero od 40 jednostek insuliny dziennie. Maz nie ma pompy bo podaje mniej.
    Co jeszcze moge polecic ro chleb z niskim Ig, niektore piekarnie maja taki w ofercie warto sie zainteresowac bo cukry szczegolnie po sniadaniu nie leca na powyzej 200 tylko max 120-140. Ja kupuje wiecej tych chlebkow dla niego i mroze :)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi test z sody pokazał że dziewczynka, ale jeszcze niestety nie wiem czy się potwierdzi. Czekam na czwartkową wizytę i liczę na to że już się mały uparciuch pokaże:)
    A jak wasze przeczucie? Miała któraś z was tak że np czuła że będzie chłopiec i wszystko się potwierdziło? Taki matczyny instynkt

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Witam się z Wami :) myslalam ze bede styczniowa mama ale po ostatnim badaniu termin przyspieszył :) proszę Was o wsparcie i opinie jeżeli któraś z Was się spotkala z podobną sytuacją -> moje malenstwo na badaniu prentalanym okazało się wieksze niz z OM (11+4) natomiast wedle USG 12+5 i 6,4 cm szczescia <3 Fasolka kreciła sie niesamowicie i badanie trwało długo co jeszcze bardziej stresowało jendak do sedna NT mamy 1,85 wiec ok, nosek ok, FHR 163/ min przy roznych obrotach i skokach malentwa podbno rowniez w normie, nozki raczki ok pecherz zołądek na miejscu mini człowieczek jak sie patrzy <3. niestety przy serduszku zaczeły sie schody :( umiejscowione poprawnie ale badanie wykryło niedomykalność zastawki trójdzielnej. Pani doktor stwierdziła ze na razie bez obaw wada sama czesto sie zasklepia i w wiekszosci przypadkow nie wiazało sie to z problemami jednak mimo wszystko taka wada moze rowniez oznaczac wady genetyczne... az strach pomyslec tyle czekałam na malenstwo mam nadzieje, ze okaze sie wszystko dobrze czekam na wyniki pappa i w sobote wizyta na omownienie wynikó z dodatkowych badan mamy zrobic echo serca malentswa za około 2tyg i wtedy sie okaze co i jak - prosze was o opinie i 3majcie za nas kciuki ! z nowego USG termin przyspiszył na 28/12 ale jeszcze do potwierdzenia przez gin prowadzącą.

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ