X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana diagnostyka... Rano badania krwi tarczycy do jutrzejszej wizyty u endokrynologa. Potem w auto i jechałam na Sanco. Pierwszy raz pobierały więc całe labolatorium się zeszło oglądać procedurę 😁 dziś krew jedzie do Warszawy. 6 dni roboczych... No to czekam. Jestem spokojniejsza, że się zdecydowałam.

magda sz, anna23, Ewk@, Mali84 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    otwarcie kartonika, sprawdzenie nalepek, wypisanie papierów, pobranie, obklejenie i zamkniecie kartonika
    potem kurier i myk do genomedu ;)
    czekamy zatem na swietne wyniki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem kiedy i jak mogę się spodziewać wyników. Bo była procedura z pominięciem lekarza...

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dni dają...nie spotkałam sie predzej...ale u mnie i 2x było równe 6dni\
    a kto cie poinformuje? genomed czy diagnostyka?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem. Diagnostyka dostanie emaila. Czyli wtorek, środa hmm?

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłoby w niedziele...ale diagnostyka w niedziele nieczynna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 prób dodzwonienia sie do naszej poradni"k"
    więc ani nie wiem, czy poradnia bedzie istnieć w lipcu i czy mam nadal lekarza prowadzącego?
    jutro od nowa wiszenie na tel

zarejestrowałam sie tez na połówkowe prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 10:08

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mama ja pamiętam z poprzedniej ciązy gdy brałam insulinę na noc, że diabetolog mówiła, że jak się bierze insulinę na noc to trzeba zjeść coś tłustego o 22 np kanapkę z masłem i serem żółtym. Ważne też jest sprawdznie ketonów rano.

Co do ketonów to miałam ostatnio w Boże ciało skończył mi się mój chleb a mąż nie mógł już w środę dostać innego chleba niż zwykły. W czwartek mieliśmy gości i zrobiliśmy grila. Jadłam skrzydełka i kawałeczek karkówki, dużo sałaty ale bez chleba i rano miałam +++ ketonów. Szczęka mi tak opadła, bo nigdy takiego wyniku nie widziałam a do tego na pewno nie byłam głodna. Potem już od piątku starałam się jeść dobrze i gówno w sobotę ++ i cukier 95. Dopiero dziś ketony doszły do normalności mimo, że jadałam prawidłowo. I zastanawiam się czy to brak węglowodanów spowodował taki skok ketonów? I dlaczego tak długo ketony schodzą z organizmu?
    Tak w ogóle wybieram się do daibetologa w czwartek bo już powinnam tydzień temu ale przez wolne nie dało się.
    Już czuję, że i mnie czeka niestety ta "atrakcja" zwana insuliną gdyż od poprzedniego weekendu nie mogę zapanować nad cukrem i rano już wychodzi co dziennie wyższe niż 90. A wcześniej jak przekraczało to tylko 1-2 razy w tygodniu i to nieznacznie a teraz już po 98 się zdarza. Do tego ten incydent z ketonami minie zmartwił.

No cóż, czego się nie robi dla dobra dziecka.

kGAop1.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla rozluźnienia pytanko mam ws płci testu z sodą?

Komuś się sprawdził??

Bo wygląda na to, że mi się sprawdził choć zrobiłam test dla jaj, bo i tak co dziennie zbieram mocz żeby sprawdzać ketony, no i z testu wyszła dziewczyna i lekarz też obstawia dziewczynę na razie.

kGAop1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soda u mnie sie sprawdziła
    ale i tak wierze ze to było 50:50 szansy trafienia XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malibu, przez Twój niepokój i decyzję ws Sanco śniło mi się, że też muszę szybko wykonać odpowiednią diagnostykę i w śnie zdecydowałam się na Panoramę. Jeszcze rodzice mieli do mnie pretensje, że wcześniej o tym nie pomyślałam... gdzieś te moje podświadomie obawy też się ujawniły ;)

Kamcia, a skoro likwidują u Was poradnię i oddział to lekarze nie przechodzą do innej placówki? Współczuję Ci tego zamieszania

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie soda się nie sprawdziła 🤣

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga82 wrote:
    Tak dla rozluźnienia pytanko mam ws płci testu z sodą?

Komuś się sprawdził??

Bo wygląda na to, że mi się sprawdził choć zrobiłam test dla jaj, bo i tak co dziennie zbieram mocz żeby sprawdzać ketony, no i z testu wyszła dziewczyna i lekarz też obstawia dziewczynę na razie.
    U nas raczej średnio 😀 chyba, że na kolejnej wizycie okaże się, że to jednak dziewczynka 😄

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy przedszkolaków lub żłobkowiczów powiedzcie mi, czy bardzo zarażacie się od swoich pociech? Wkrótce mój maluch zacznie chodzić do przedszkola w niewielkim wymiarze godzin, ale wiem, że infekcje będą. Strasznie się ich obawiam, no i dodatkowo nie mam przeciwciał cytomegalii...

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada
    oficjalnie"zawieszaja" oddział gin-położniczy
    argumentem szpitala jest fakt-poradnia "k" zostaje
    ale!
    nikt z lekarzami nie gada, wszystko dzieje sie po cichaczu, za plecami, poradnia ma działac, jednak lekarze i położne nie wiedza nawet za jaka kase, więc na prace w lipcu sie nie szykują
    a co do lekarzy z oddziału-prowadza rozmowy ze szpitalami okolicznymi, gdzie trafia-się okaze
    prawda taka-czwarte cc- ze dla mnie najlepiej bedzie tam, gdzie CI lekarze...
    no i lekarze, polozne znajda nowe prace, w grudniu szpital na pewno ogłosi, ze nie ma kadry więc zamykaja na dobre oddział
    se w tym, ze wraz z oddziałem zniknie u nas w miescie równiez opieka nocna i świateczna dla dzieci!!! to dopiero porażka. Pediatrów w szpitalu nie bedzie bo wraz z połóżnictwem znikna tez neomatolodzy, którzy z automatu mieli dyżur na IP
    Ba! szpital twierdzi, ze rodzące bedą dowozone karetka gdzie trzeba!!! a po ostatnich zmianach, uwaga! została u nas 1! karetka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada ja się często zarażam, nawet teraz..gile przyniosła plus ból gardła i mam to samo.

Byłam dziś u gina na PZU, zrobił mi sam z siebie usg, sam zaproponował co mnie zszokowało. No i co.. powiedział że dziewczynka.. wcześniej dwóch różnych powiedziało że chłopak...zdjęcia dowodowe mam i co :D... nie kupuje żadnych ubranek do połówkowego

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga ja mam codziennie powyżej 90 (z synem też tak miałam) mój diabetolog mówi, że co organizm to co innego i ta ramka 90 na glukometrze jest o kant d** rozbić. Z żyły glikemii nigdy nie mam wyższej jak 80 🙈
    Ale ketony trzeba ogarnąć ;)

Co do testu z sody mi się chyba też sprawdziło 🤣 wyszła dziolcha i puki co tak jest 😉

Mój wynik sanco max do czwartku będzie, a ja już siedzę z telefonem w ręce cały czas haha

2Rp2p1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzyca, poczytajcie sobie o sensorze Freestyle Libre. Moj maz ma cukrzyce i jest na insulinie i nie wyobrazamy sobie zycia bez tego wynalazku. To sie przyczepia na ramieniu i w czasie rzeczywistym pokazuje mi wykres cukru w telefonie. Mam link wiec tez widze jaki ma aktualnie cukier. Ile razy bylo tak ze zasnal a ja sie obudzilam w srodku nocy, z przezornosci sprawdzilam a tam cukier 50 i lecialam z soczkiem. To jest fajne bo nie trzeba sie tyle razy dziennie kluc po palcach. Sa tez programy dla ciezarnych i refunduja pompy insulinowe dla matek ale pompa moze byc dopiero od 40 jednostek insuliny dziennie. Maz nie ma pompy bo podaje mniej.
    Co jeszcze moge polecic ro chleb z niskim Ig, niektore piekarnie maja taki w ofercie warto sie zainteresowac bo cukry szczegolnie po sniadaniu nie leca na powyzej 200 tylko max 120-140. Ja kupuje wiecej tych chlebkow dla niego i mroze :)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi test z sody pokazał że dziewczynka, ale jeszcze niestety nie wiem czy się potwierdzi. Czekam na czwartkową wizytę i liczę na to że już się mały uparciuch pokaże:)
    A jak wasze przeczucie? Miała któraś z was tak że np czuła że będzie chłopiec i wszystko się potwierdziło? Taki matczyny instynkt

25 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Witam się z Wami :) myslalam ze bede styczniowa mama ale po ostatnim badaniu termin przyspieszył :) proszę Was o wsparcie i opinie jeżeli któraś z Was się spotkala z podobną sytuacją -> moje malenstwo na badaniu prentalanym okazało się wieksze niz z OM (11+4) natomiast wedle USG 12+5 i 6,4 cm szczescia <3 Fasolka kreciła sie niesamowicie i badanie trwało długo co jeszcze bardziej stresowało jendak do sedna NT mamy 1,85 wiec ok, nosek ok, FHR 163/ min przy roznych obrotach i skokach malentwa podbno rowniez w normie, nozki raczki ok pecherz zołądek na miejscu mini człowieczek jak sie patrzy <3. niestety przy serduszku zaczeły sie schody :( umiejscowione poprawnie ale badanie wykryło niedomykalność zastawki trójdzielnej. Pani doktor stwierdziła ze na razie bez obaw wada sama czesto sie zasklepia i w wiekszosci przypadkow nie wiazało sie to z problemami jednak mimo wszystko taka wada moze rowniez oznaczac wady genetyczne... az strach pomyslec tyle czekałam na malenstwo mam nadzieje, ze okaze sie wszystko dobrze czekam na wyniki pappa i w sobote wizyta na omownienie wynikó z dodatkowych badan mamy zrobic echo serca malentswa za około 2tyg i wtedy sie okaze co i jak - prosze was o opinie i 3majcie za nas kciuki ! z nowego USG termin przyspiszył na 28/12 ale jeszcze do potwierdzenia przez gin prowadzącą.

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ