Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi po porodzie raz Pan w majtki zaglądał 🙈 na obchodzie. Wiem, ze napewno kupie sobie te podklady na lozko bo nie chetnie dają czyste.
A do porodu w 1 ciąży mialam przygotowaną koszulkę t-shert dla puszystych, taki rynkowy ogromny t shert ale dobrej jakosci nie wygladal obciachowo tylko byl duzy rozmiaru chyba 52był luzny i dlugi... Ale pozbylam sie tej koszulki. Na Szkole rodzeniw tez mowili ze moze byc duzy luźny t shert.
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja miałam z pepco taka koszulke ledwo tyłek zakrywajaca i miałam ją podwinieta do piersi bo miałam jeszcze ktg robione i to jakoś czas Pani położna dokladala do brzucha i teraz też taka biorę bo mam jeszcze 3 bo wygodnie mi się w niej spi w upały. Dużo nie było jej zwinietej i nie szkoda było ja wyrzucić po porodzie. A później miałam koszulę bo u nas rano przyszła położna umyć później obchód i ja dostawalam zastrzyki w tyłek więc mnie by coś trafilo jakbym miałam 5 razy dziennie zdejmować spodnie od pizamy. Ja jak byłam na wizycie u innego gina to mu nie dawałam mojej karty bo ni3 chciał i nic do niej nie wpisywal10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Jakie to wszystko glupie 😂 piszecie że was martwi brak ruchów maluszka a ja mam na odwrót mimo że już byłam 1 raz w ciąży i wiem jak to wyglądało to moja mała rusza się non stop i nie wiem czy to dobrze bo z synem tak nie miałam. Czasem się zastanawiam że może się coś dzieje a ja nie wiemSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualny
-
Wg mnie koszula, spodni sobie nie wyobrażam, za dużo zachodu przy przeglądach
. Do porodu miałam z Kubusiem Puchatkiem biała, odprala się w 99 procentach ale nie wiem co ja robiłam na tym porodzie że ona jest tak powyciągana jakby ktoś z niej namiot robił
miałam ją wywalić ale no sentyment... Teraz kupię sobie też jakaś koszulkę do porodu a po mam kilka po 1 ciąży. Tyle że dużo na ramiączkach bo było lato a teraz chyba dokupie po prostu szlafrok
-
U nas muszą być majtki jednorazowe te z siatki. Ja mam też 2 koszulę po porodzie z synem.do karmienia ale jakoś rok temu zaszylam guziki bo ciągle się rozpinaly i nie mogłam w niej spać ale teściową ki to naprawi bo krawcowa a i tak kupie sobie 2 nowe10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ja ze swojej strony tylko jeszcze dodam, że moim zdaniem najwygodniejsze są koszule z takimi napami do karmienia (dwa rzędy po bokach lub jeden rządek na środku) a nie takie z których się pierś 'wyjmuje' spod warstwy materiału (nie wiem czy dobrze to opisałam :p).
Noworodek i jego karmienie to zawsze jest wyzwanie, trzeba się nauczyc siebie nawzajem itd., a ten materiał ciągle nachodzi na skutki i człowiek dostaje szału 😂 -
Ja kupowałam takie koszule rozpinane po bokach u chińczyka były chyba po 25 zł takie same jak na allegro po 70 ,miałam 3 ale jakbym miała 4 to też by nie zaszkodzilo bo ja po porodzie ,nie wiem czy to z osłabienia czy co ,ale pocę się niesamowicie,pozatym sto dziecku się uleje,a to podpaska nie da rady i coś wycieknie itp. piżamy nawet jeszcze po powrocie do domu nie noszę dłuższy czas bo mi niewygodnie
-
Miodunka wrote:
Skąd jest? Bardzo fajna.Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Ewe90 wrote:Ja ze swojej strony tylko jeszcze dodam, że moim zdaniem najwygodniejsze są koszule z takimi napami do karmienia (dwa rzędy po bokach lub jeden rządek na środku) a nie takie z których się pierś 'wyjmuje' spod warstwy materiału (nie wiem czy dobrze to opisałam :p).
Noworodek i jego karmienie to zawsze jest wyzwanie, trzeba się nauczyc siebie nawzajem itd., a ten materiał ciągle nachodzi na skutki i człowiek dostaje szału 😂
Potwierdzam. Mialam 2 i jedną z napami, a druga byla na szelkach i są takie zapiecia jak w biustonoszach do karmienia i pod spodem taki material jakby mial piers podtrzymywac, to nie wygodne, cycki rosna to denerwuje. Ty chyba Ewe mialas cos innego na mysli takie zakladki z materialu co sa chowane przeciecia / otworki w koszulach.
Ale zgadzam sie co do koszul na napy takie przy piersiach. Ladnie odslania piers dobrze się karmi.Ewe90 lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Zanes wrote:Jakie to wszystko glupie 😂 piszecie że was martwi brak ruchów maluszka a ja mam na odwrót mimo że już byłam 1 raz w ciąży i wiem jak to wyglądało to moja mała rusza się non stop i nie wiem czy to dobrze bo z synem tak nie miałam. Czasem się zastanawiam że może się coś dzieje a ja nie wiem
Wiem o czym mówisz
W poprzedniej ciąży syn się ciągle ruszał i jak czytałam, że większość czasu dzieci w wieku płodowym przesypiają, to zastanawiałam się, kiedy u mnie ma to miejsce
U nas w szpitalu trzeba było chodzić w koszuli (Ja miałam cztery i było na styk). Do tego nie można było zakładać majtek, nawet tych jednorazowych...
Na oddziale grzali jak szaleni, więc z opcji szlafrok / sweter nie skorzystałam ani razu, mimo że codziennie i tak wietrzyłyśmy salę i wszystkie koszule miałam z krótkim rękawem.
Koszul używałam jeszcze przez pewien czas w domu, choć nienawidzę w nich spać, ale nie podrażniały mi rany po cc. Teraz też tak zrobię, a potem zainwestuję w piżamę do karmienia.
Koszule kupowałam na allegro, tyle że sprawdzałam długość koszuli, żeby nie były bardzo krótkie, tylko bardziej do kolan.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ja miałam dokładnie tę koszulę https://allegro.pl/oferta/koszula-do-karmienia-nocna-ciazowa-na-zakladke-s-8054991687?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Mi akurat sięgała do kolan i za fajne pieniadze. A jak kupowałam w sklepie, to nie dość że 80 zł jedna, to jeszcze poszła w szerz i ledwo pupę zakrywala.
U Nas po porodzie też nie można było zakładać majtek, nawet tych z siateczki.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
AnitaK wrote:Ja miałam dokładnie tę koszulę https://allegro.pl/oferta/koszula-do-karmienia-nocna-ciazowa-na-zakladke-s-8054991687?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
-
Dziewczyny poczulam porzadnego kopniaka
ale fajne uczucie..tylko jeden jedyny, ale to bylo to
ciesze sie jak jakas nienormalna
hamadriada, magda sz, Meggi89, taka_mama, Ewe90, Meggs, Malgonia, Muki85, AnitaK, Mali84, Miodunka, olka_sz, Limonka, Ewk@, anna23 lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwonmamy 11mm
07.07.19--> znamy plecchlopczyk! Gabrys