Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
przychodzę się pochwalić. Dziś byłam na prenatalnym, chłopak na 100%. Wszystko książkowo, teraz mogę żyć spokojnie
waży 470g i termin porodu z 13 grudnia zrobił się na 11
Coś czuje że będzie mały łobuz, cały czas się wierci i kopie tak, że czasami aż zaboliZanes, pawojoszka, hamadriada, Malgonia, pola89, magda sz, aganieszkam, Muki85, kamciaelcia, Meggi89, Mali84, michaga82, Meggs, Limonka, anna23, olka_sz, Maxi, Malamia, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
On robil echo serca w drugiej ciazy, pracuje w tej poradni badań prenatalnych, ale od kiedy nfz nie przedluzyl z nim kontraktu nie robi już echo u mnie w województwie . Czy do niego czy do Poznania-mam te same km
Tyle że Poznań to już szpital w razie w kardiologii i kardiochirurgii dziecięcej, wegrzynowski kończy swoja rolę w dniu porodu -
Kamcia też myślę że lekarz tylko chce skontrolować, niestety nawet te dobre intencje potrafią tak zestresować że nie myśli się i niczym innym. U mnie trzy razy sprawdzali bo nie byli pewni w poprzedniej ciąży, dzięki Bogu wszystko ok ale ile stresu zjadłam to moje. Oby czas do badania szybko minął!
Paula super że wszystko dobrze!
Ja mam sajgon, obok wprowadzili się sąsiedzi z gromadka dzieci, w podobnym wieku i dziewczyny szaleją od 18, ja tylko latam z plackami i soczkami. Skończyły mi się wszystkie jabłka i banany więc koniec smażenia ale jest rumor nie z tej ziemibawią się że wszystkie chodzą w ciazy, wypchały sobie koszulki miskami
Mali84, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
355 gram zdrowego cudnego Kubusia. Już widzimy, że jest bardzo podobny do Adasia. Pokazał się tylko przodem przez pierwsze kilka sekund, a później dosłownie miał nas wiadomo gdzie. Krótki filmik wrzuciłam na yt właśnie z momentu 4d buźki i pleckow.
https://youtu.be/XzyH5I_5ux8
juudi, pawojoszka, Meggi89, Muki85, kamciaelcia, olka_sz, Maxi, AnitaK, pola89, hamadriada, aganieszkam, taka_mama, michaga82, Zanes, Zanes, Malineeczkaa, martaszymi, Mali84, marian_the_baby, Malamia, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka. Czy ktos z was mial kłujace bole podbrzusza az do kregoslupa. Dzis na zakupach nagle mnie zlapalo glebszy oddech wiekszy bol, ledwo szlam, trwalo z godzine... Teraz wypoczywam... Mam nadzieję ze sie nie powtórzy, ale skad taki ból19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Dziewczyny pisałyście wcześniej o skurczach mi się dzisiaj drugi raz zdarzyło i to w tym samym momencie czyli przed kąpielą. Zdenerwowałam się trochę ale to nie było bolesne tylko jakby wlasnie takie drętwienie. Czyli mówicie ze to normalne?
-
Maxi mnie tak boli podbrzusze od weekendu. Już na szczęście nie tak bardzo, ale przy chodzeniu i przewracaniu z boku na bok, najgorzej w nocy. Nie wiem czy to można nazwać kłuciem, ale nieprzyjemny ból i jak chodzę to od kręgosłupa się ciągnie. Wczoraj byłam u gin i wszystko jest dobrze. Powiedziała tylko że jakby się znowu nasiliło to żebym przyszła albo zgłosiła się do szpitala. Mam nadzieję że przejdzie.
Adela, też tak jakby zdrętwiałam przy zdenerwowaniu raz. Kiedyś też tak po prostu w drodze do auta. Nic nie boli tylko takie uczucie jakby mi ktoś wrzucił tam kamieńMaxi lubi tę wiadomość
29 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
AdelaX wrote:Dziewczyny pisałyście wcześniej o skurczach mi się dzisiaj drugi raz zdarzyło i to w tym samym momencie czyli przed kąpielą. Zdenerwowałam się trochę ale to nie było bolesne tylko jakby wlasnie takie drętwienie. Czyli mówicie ze to normalne?
Normalne, ale jak się będzie często powtarzać, to skonsultuj się z lekarzem, może to też być niedobór magnezuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 07:18
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Ja miałam wczoraj połowkowe. Wszystko wygląda w porządku, Synek ma 326 gram 😍
Muki85, Maxi, michaga82, kamciaelcia, aganieszkam, Kasik, Zanes, martaszymi, Malamia, AnitaK, pola89, juudi, pawojoszka, hamadriada, Malgonia, Mali84, olka_sz, marian_the_baby, magda sz, Meggi89, Ewk@, Limonka, anna23, mmalibu lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Dzieki Malamia... Wczoraj bylam na basenia w grotach, bylo fantastycznie, nie plywalam za duzo bo mam córkę pod opieką. W grotach puścili prąd wodny jak nurt rzeki kladlo się na wodę i w kolo jaskin cialo samo plywalo. Fajne uczucie dużo frajdy, czułam się naprawdę dobrze, uważałam zeby się nie męczyć i nie podchodzić pod masazery wodne i inne... Wszystko bylo ok, po 5 h na basenie pojechalismy cos pozwiedzać corka spała w aucie zabralam ja z auta do wozka i zrobilismy godzinny spacer. Zaplanowalam po spacerze zakupy i pod koniec mnie zlapalo, corka plakac zaczela bo mama nie ma siły i ma grymas, mąż slabnie i grozi oby to oststni raz... W domu wziellam tabletke ale przeszlo po jakimś czasie. Tak to czulam się dobrze nie czulam się że zrobilam cos ponad sily. Ale Bobo się kręci
więc musi byc dobrze. W pierwszej ciazy zadnych dziwnych boli nie mialam a bylam aktywna i to bardzo.
Pod koniec ciazy ze 3 razy spotkaly mnie ze skurcze az musialam usiac. Od gory macicy i stopniowo bol ustepowal i to byly chwilowki. Ale podobno kazda ciąża jest inna wiec tu też nie musi byc tak samo oby tylko bez komplikacji... Juz polowkowe za parę dni... Fajnie sie czyta wasze info z polowkowych. Ja dzis 21 tc 2 i mysle ze moje bobo juz wazy tyle co paczka cukrumilego dnia.
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Kasik wrote:Kamcia, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Jedziecie 26.08 bo tak Wam pasuje czy nie było wcześniej terminów? Należy Ci się wizyta w ciągu 7 dni według ustawy za życiem.
Ja jeszcze drętwienia podbrzusza nie miałam albo nie zwróciłam na to uwagi. Jedynie kilka razy przez około minutę bolał mnie jak przed okresem.
WATPIE ZE TA USTAWA DZIAŁA W PRZYPADKU KARDIOLOGII PRENATALNEJ
echo ogólnie robi sie jako połówkowe i usg trzeciego trymestru (plus te zalecenia specjalne)
wiec skoro miałam echo na połówkowym 2 tyg temu, teraz i znow za 3 tyg to moze cos sie zmienic, pokazac, zniknac
i jesli dobrze pamietam to "profesjonalne" echo to dodatkowo pomiary w sercu -
Maxi, w takim razie troszkę się musiałaś przeciążyć. U mnie bardzo podobnie. Najpierw długi spacer. A później ucieczka przed deszczem no i kawałek się przebiegłam. Nie minęła nawet godzina, a ja ledwo się ruszałam. Bałam się jak cholera. Jeśli wcześniej całą ciąże byłaś aktywna to twój organizm inaczej reagował. Ja np na codzień jestem w domu, na zwolnieniu, więc obowiązki domowe to nie jest jakieś obciążenie, a każdy dodatkowy wysiłek jest wręcz szokiem dla organizmu. Ja tak sobie to tłumaczę. Odpoczywaj dużo, ja też staram się odpoczywać i nie nadwyrężać. Najważniejsze że czujemy maleństwo:)
Maxi lubi tę wiadomość
29 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93