WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi czy Wy jesteście na Węgrzech? Byłam w takich grotach kilka lat temu właśnie na Węgrzech, rewalcja. Ten ból To napewno nie od pływania ani siedzenia w wodzie, musiałaś się przeforsowac, coś dźwignąć, ja miałam tak jak sprzątałam pochylona, wannę szorowałam i podłogę. Jeszcze do tego coś dźwignelam i te okropne uczucie w podbrzuszu że ciężko wstać z łóżka.

Malamia, Maxi lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że te wszystkie bóle to bardzo indywidualna kwestia. Jak widać kobieta może się czuć zupełnie inaczej w jednej i drugiej ciąży. Tak samo jedne mogą być aktywne do dnia porodu i wszystko super a inne pójdą na spacer i czują bóle. Koleżanka która jest miesiąc dalej ode mnie ostatnio w gorach była a ja postoje dłużej w kuchni i muszę odpocząć. Tak samo już się przyzwyczaiłam że od 2 miesięcy codziennie boli mnie jedna pachwina. Lekarz nic tam złego nie widzi i pewnie nic tam nie ma, tak już się widocznie rozciągam. Reklamacje do Stwórcy ☺️

Maxi lubi tę wiadomość

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Dobry wieczór :) 355 gram zdrowego cudnego Kubusia. Już widzimy, że jest bardzo podobny do Adasia. Pokazał się tylko przodem przez pierwsze kilka sekund, a później dosłownie miał nas wiadomo gdzie. Krótki filmik wrzuciłam na yt właśnie z momentu 4d buźki i pleckow.

Ooooo, śliczności <3 Mi córcia nie chciała się tak ładnie pokazać, wygląda jakby nie miała nosa :O
    Dzisiaj w nocy testowałam poduszszkę ciążową z motherhood w kształcie litery C i mam mieszane uczucia, chociaż mocno spałam. Tylko ciężko się wygrzebać na siku i na drugi bok i jest trochę gorąco, ale dam jej jeszcze kilka dni ;)
    Wczoraj ubrałam obciśniejszą bluzkę i pierwszy raz zauważyłam, że jestem wyraźnie w ciąży XD

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bóli brzucha, to czasem mnie łapią takie okresowe. Staram się wtedy rozluźnić, oddychać. Często też zaczyna boleć jak mam pełny pęcherz.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marian mam podobne przemyslenia co do tej poduszki. Teraz jak jest cieplo to ja wywalilam z lozka, ale jak jest chlodniej i nie przeszkadza mi ze owija mnie poducha i koldra i ruszyc sie nie moge to fajnie sie w niej spi. W sumie to ze dwa tygodnie ja sobie moscilam nim znalazlam wygodna pozycje. Ciesze sie ze ta kobcowka bedzie zima, bo wtedy bedzie najbardziej przydatna.

marian_the_baby lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz. Tak Węgry... Jestem w Miszkolcu tu mamy apartament, codziennie cos zwiedzamy. Dziś Budapeszt. Podobaja mi się baseny na Hajduszoboszlo. Wszystkim polecam Węgry. Nie jest drogo. Czas milo płynie. Ciagle gorąco i pyszne arbuzy.
    A co do dzwigania. To corka chciala po basenie na ręce... Mąż oddal mi torbe wzial córkę kwestia 3 minut wiecej ona na rekach nie usiedzi, ale ta torba byla ciezka i jeszcze te 3 min pod górę... Po 2 h odezwal sie ból... Pewnie wyczerpalam limit na dzień i organizm powiedzial stop. Córkę też czasem nosze slodkie niepelne 12 kg. Bardzo stala sie na wyjezdzie nerwowa że mame jej Zabiorą... Jakby stres... Czasem jak chce z kanapy przejsc gdzies dalej to waola mama ręka i zeby z nią isc. Z samochodu czasem jak wysiada to wpada w ryk do mamy i kurczowo sie mnie trzyma. To u niej taka nowosc i tez muszę czesxiej przytulic czy wziąć na ręce... Pozdrawiam z goracych Węgier gdzie 30 st temp nie odpuszcza.
    Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z poduszką C i nie przykrywam się niczym, bez tej poduszki nie ma szans na normalny sen, muszę zawsze mieć gdzieś nogę założoną wyżej, mąż się denerwuje jak rano mu tak zwale udo na pęcherz :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • juudi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie moge spac bez tej poduszki. Malo tego moja to nie jest C, ona jest nawet U, otula mnie z kazdej strony :)

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak za dugo chodzę to tez mam bóle pachwinowe, mam nadzieje ze to wlasnie rozciąganie 🙂

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jeszcze śpię bez tej poduszki, ale w poprzedniej ciąży kupiłam właśnie Mothercare w ksztalcie liyery C i bardzo dobrze mi się z nią spało. Na razie służy córce jako barierka, żeby nie spadła z kanapy w nocy. ;)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam mothercare i żałuję, że nie mam poduszki właśnie w literę U, bo czuje, że lepiej by się sprawdziła.

Ja się wczoraj przeforsowałam. Myślałam, że przeleżenie wieczoru pomoże, ale niestety nadal mam bolesne skurcze. Dobrze, że mąż się urwał z pracy, bo przy synu nie miałam szans się choć na chwilę położyć. A w dodatku syn chyba rezygnuje z drzemek. Szkoda, może on ich nie potrzebuje, ale za to ja bardzo :p

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada A ja mam właśnie u i nie umiem z nią spać ;/ Nie chcesz się zamienić? :D

2Rp2p1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam jakiś dziwny błąd i nie mogę na telefonie nic "lubić" ani komentować :/ Wiecie może jak to naprawić?

2Rp2p1.png

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś może zalogowana na telefonie. Ja nie mogę się na telefonie zalogować... Jakiś chyba ma problem Belly :/

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis po pracy wpadłam do centrum handlowego zwrócić spodnie męża i upolowalam sporo ciuszkow dla synka :) w cocodrilo, 5 10 15, c&a, myślałam że nic z tego i same 74 i powyżej ale jak się powie przy kasie to mają pochowane w szafkach także kupiłam body po 10-14 zl, dwa pajace za 39. Także warto pytac, mają koncoweczki jeszcze :) muszę posiadać wszystko co mam i spisać ile brakuje na dzień dobry.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym wasze maluszki będą spać? Śpiworek, otulacz czy rożek? Jakoś ciężko mi to rozkminić :/ zwłaszcza, że to zima, więc pasuje czymś malucha otulić.

Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
    age.png
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:
    Nie jesteś może zalogowana na telefonie. Ja nie mogę się na telefonie zalogować... Jakiś chyba ma problem Belly :/

No właśnie jestem a i tak nie działa :o

2Rp2p1.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe90 wrote:
    Hamadriada A ja mam właśnie u i nie umiem z nią spać ;/ Nie chcesz się zamienić? :D

A może już jesteśmy na etapie, że jest nam niewygodnie niezależnie jak śpimy ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    W czym wasze maluszki będą spać? Śpiworek, otulacz czy rożek? Jakoś ciężko mi to rozkminić :/ zwłaszcza, że to zima, więc pasuje czymś malucha otulić.

Naszego będę układać w rożku.
    Syn lubił być mocno otulony tylko w pierwszych dniach, więc zamiast otulacza owijaliśmy to w pieluchę flanelową wg sposobu położnej, później nie lubił być skrępowany, więc np. nie zawijaliśmy dołu rożka, żeby miał więcej przestrzeni

aganieszkam lubi tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję śpiworek do spania, przy córce się sprawdził. Rozka użyłam może 2 razy w szpitalu.

aganieszkam lubi tę wiadomość

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ