Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Maxi czy Wy jesteście na Węgrzech? Byłam w takich grotach kilka lat temu właśnie na Węgrzech, rewalcja. Ten ból To napewno nie od pływania ani siedzenia w wodzie, musiałaś się przeforsowac, coś dźwignąć, ja miałam tak jak sprzątałam pochylona, wannę szorowałam i podłogę. Jeszcze do tego coś dźwignelam i te okropne uczucie w podbrzuszu że ciężko wstać z łóżka.
Malamia, Maxi lubią tę wiadomość
-
Mi się wydaje że te wszystkie bóle to bardzo indywidualna kwestia. Jak widać kobieta może się czuć zupełnie inaczej w jednej i drugiej ciąży. Tak samo jedne mogą być aktywne do dnia porodu i wszystko super a inne pójdą na spacer i czują bóle. Koleżanka która jest miesiąc dalej ode mnie ostatnio w gorach była a ja postoje dłużej w kuchni i muszę odpocząć. Tak samo już się przyzwyczaiłam że od 2 miesięcy codziennie boli mnie jedna pachwina. Lekarz nic tam złego nie widzi i pewnie nic tam nie ma, tak już się widocznie rozciągam. Reklamacje do Stwórcy ☺️
Maxi lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
anna23 wrote:Dobry wieczór
355 gram zdrowego cudnego Kubusia. Już widzimy, że jest bardzo podobny do Adasia. Pokazał się tylko przodem przez pierwsze kilka sekund, a później dosłownie miał nas wiadomo gdzie. Krótki filmik wrzuciłam na yt właśnie z momentu 4d buźki i pleckow.
Ooooo, ślicznościMi córcia nie chciała się tak ładnie pokazać, wygląda jakby nie miała nosa
Dzisiaj w nocy testowałam poduszszkę ciążową z motherhood w kształcie litery C i mam mieszane uczucia, chociaż mocno spałam. Tylko ciężko się wygrzebać na siku i na drugi bok i jest trochę gorąco, ale dam jej jeszcze kilka dni
Wczoraj ubrałam obciśniejszą bluzkę i pierwszy raz zauważyłam, że jestem wyraźnie w ciąży
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Co do bóli brzucha, to czasem mnie łapią takie okresowe. Staram się wtedy rozluźnić, oddychać. Często też zaczyna boleć jak mam pełny pęcherz.Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Marian mam podobne przemyslenia co do tej poduszki. Teraz jak jest cieplo to ja wywalilam z lozka, ale jak jest chlodniej i nie przeszkadza mi ze owija mnie poducha i koldra i ruszyc sie nie moge to fajnie sie w niej spi. W sumie to ze dwa tygodnie ja sobie moscilam nim znalazlam wygodna pozycje. Ciesze sie ze ta kobcowka bedzie zima, bo wtedy bedzie najbardziej przydatna.
marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Magda sz. Tak Węgry... Jestem w Miszkolcu tu mamy apartament, codziennie cos zwiedzamy. Dziś Budapeszt. Podobaja mi się baseny na Hajduszoboszlo. Wszystkim polecam Węgry. Nie jest drogo. Czas milo płynie. Ciagle gorąco i pyszne arbuzy.
A co do dzwigania. To corka chciala po basenie na ręce... Mąż oddal mi torbe wzial córkę kwestia 3 minut wiecej ona na rekach nie usiedzi, ale ta torba byla ciezka i jeszcze te 3 min pod górę... Po 2 h odezwal sie ból... Pewnie wyczerpalam limit na dzień i organizm powiedzial stop. Córkę też czasem nosze slodkie niepelne 12 kg. Bardzo stala sie na wyjezdzie nerwowa że mame jej Zabiorą... Jakby stres... Czasem jak chce z kanapy przejsc gdzies dalej to waola mama ręka i zeby z nią isc. Z samochodu czasem jak wysiada to wpada w ryk do mamy i kurczowo sie mnie trzyma. To u niej taka nowosc i tez muszę czesxiej przytulic czy wziąć na ręce... Pozdrawiam z goracych Węgier gdzie 30 st temp nie odpuszcza.
Dzieki za wszystkie odpowiedzi.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja na razie jeszcze śpię bez tej poduszki, ale w poprzedniej ciąży kupiłam właśnie Mothercare w ksztalcie liyery C i bardzo dobrze mi się z nią spało. Na razie służy córce jako barierka, żeby nie spadła z kanapy w nocy.
marian_the_baby lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Też mam mothercare i żałuję, że nie mam poduszki właśnie w literę U, bo czuje, że lepiej by się sprawdziła.
Ja się wczoraj przeforsowałam. Myślałam, że przeleżenie wieczoru pomoże, ale niestety nadal mam bolesne skurcze. Dobrze, że mąż się urwał z pracy, bo przy synu nie miałam szans się choć na chwilę położyć. A w dodatku syn chyba rezygnuje z drzemek. Szkoda, może on ich nie potrzebuje, ale za to ja bardzo :p
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Dzis po pracy wpadłam do centrum handlowego zwrócić spodnie męża i upolowalam sporo ciuszkow dla synka
w cocodrilo, 5 10 15, c&a, myślałam że nic z tego i same 74 i powyżej ale jak się powie przy kasie to mają pochowane w szafkach także kupiłam body po 10-14 zl, dwa pajace za 39. Także warto pytac, mają koncoweczki jeszcze
muszę posiadać wszystko co mam i spisać ile brakuje na dzień dobry.
-
W czym wasze maluszki będą spać? Śpiworek, otulacz czy rożek? Jakoś ciężko mi to rozkminić
zwłaszcza, że to zima, więc pasuje czymś malucha otulić.
Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
aganieszkam wrote:W czym wasze maluszki będą spać? Śpiworek, otulacz czy rożek? Jakoś ciężko mi to rozkminić
zwłaszcza, że to zima, więc pasuje czymś malucha otulić.
Naszego będę układać w rożku.
Syn lubił być mocno otulony tylko w pierwszych dniach, więc zamiast otulacza owijaliśmy to w pieluchę flanelową wg sposobu położnej, później nie lubił być skrępowany, więc np. nie zawijaliśmy dołu rożka, żeby miał więcej przestrzeniaganieszkam lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś