Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bez poduszki ciążowej nie zasnę. Bolą mnie biodra, brzuch wszystko jeśli drzemnę w ciągu dnia bez niej. Mam jakąś najzwyklejszą z allegro, ale po pierwszej ciąży trochę wnętrzności jej się zmniejszyły więc mąż mi ją poprzycinał pozszywał i i tak daje radę
Adaś ze śpiworków zgadzał się tylko na tulik, ale później też mu przeszło.
Też miałam problem z zalogowaniem w telefonie. Weszłam na główną stronę belly i tam dałam zaloguj i dopiero wskoczyło.
marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Ewe90 wrote:W ogóle mam jakiś dziwny błąd i nie mogę na telefonie nic "lubić" ani komentować
Wiecie może jak to naprawić?
Wyloguj i zaloguj ponownie wyczysc tez karty przegladarki, czesto wpisujesz w gogle i juz wyskakuje ci post ze starymi postami. Trzeba wyczyscic karty przegladarki i zaloguj się ponownie. I wejdz przez glowna strone belly. Mi takie w kolko naprawia bledy inaczej samo wyloguj i zaloguj nic nie da.Ewe90 lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja tam świetnie śpię. Nigdy poduszki ciazowej nie uzylam. Od kilku dni mamy nowe łóżko(I nowa sypialnię bo q starej już powstaje różowy pokoik) i mało powiedziane rewelacja
Jeszcze tylko dzieci moglyby zmienic spanie tzn starszy później wstawac mlodszy już nie budzić się ani razu 🤣🤣🤣kilka lat zmian się nie spodziewam 😭
Dobrze zatem że spanie bezproblemowe
Stresowo jedynie zaczynam dzień z kuramiEwe90 lubi tę wiadomość
-
To jest już chyba taki czas, że nieważne jak śpimy, jest po prostu niewygodnie. Do niedawna spałam super, a od kilku nocy tragedia. Żadna pozycja nie odpowiada, rzucam się po łóżku jak szalona, a dziś obudziłam się z takim bólem prawego łokcia, że nie szło wyrobić, jakbym co najmniej całą noc na nim spała. Zasypiam wymęczona i budzę się tak samo zmęczona. Masakra po prostu. Czasem myślę, że najwygodniej byłoby lewitować.
Ja planuję rożek lub śpiworek. Te dwie rzeczy przez dłuższy czas się u mnie sprawdziły z córką.
Nie wierzę jak ten czas leci.. Dopiero dowiedziałyśmy się o ciążach, a tu już ponad 20 tydzień.. Dziś podczas kąpieli odkryłam, że już nawet siara mi leci, w pierwszej ciąży, to było dopiero po 35tc. Fajne uczucie, aż mi się miło zrobiło. Nie wiem czy dam radę kp, bo z córką to był terror. Chciałabym do 6ms życia, ale jak nie pójdzie to trudno, już nie zeświruje jak kiedyś -
Ja mam poduszkę z SuperMami w kształcie 7, ale teraz stwierdzam że mogłam wziąść U. Ogólnie to od kilku dni nie mogę sobie znaleźć miejsca do spania, przewalam się całą noc z boku na bok i wstaję niewyspana. Tęsknię za spaniem na brzuchu.
Maluszka planujemy pakować w śpiworek. Sprawdziło się to przy jego siostrze więc teraz zrobimy tak samo.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
taka_mama wrote:Ja mam poduszkę z SuperMami w kształcie 7, ale teraz stwierdzam że mogłam wziąść U. Ogólnie to od kilku dni nie mogę sobie znaleźć miejsca do spania, przewalam się całą noc z boku na bok i wstaję niewyspana. Tęsknię za spaniem na brzuchu.
Maluszka planujemy pakować w śpiworek. Sprawdziło się to przy jego siostrze więc teraz zrobimy tak samo.
Ja mam C i nie przetrwałabym bez niej pierwszej ciąży, ale też żałuję, że nie kupiłam U. Z C niewygodnie przekręca się na drugi bokWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 07:10
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Ja też mam poduche w kształcie C i bardzo ją lubię 😁 zarówno do spania jak i do polegiwania na kanapie przed TV. My też na początek tzn. Do szpitala chcemy zabrać rożek a w domu chciałabym żeby mała spała w spiworku. Mam nadzieję że będzie współpracująca w tej kwestii.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
anna23 wrote:Też miałam problem z zalogowaniem w telefonie. Weszłam na główną stronę belly i tam dałam zaloguj i dopiero wskoczyło.
O, jeszcze z głównej nie próbowałam się zalogować.
Dzisiaj była chłodniejsza noc i spało mi się super w tej poduszce C, no i otwór C zwróciłam do wyjścia z łóżka
Też łamię sobie głowę, co kupić do spania. Na razie stawiam na śpiworek. A można otulić dziecko w cieńszą pieluchę i wsadzić je w ten śpiworek, który ma otworki na ręce?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 11:18
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
A z ciekawości, jak wygląda kwestia spania na brzuchu w śpiworku? Jakoś kojarzy mi się wyłącznie ze spaniem na plecach..
Co do ciepłoty to też zależy od dziecka. My w mieszkaniu mieliśmy ok. 20 stopni i malec miał zwykłego bawelnianego pajaca i cienki bawełniany rożek. Cieplejszy pajac lub okrycie to od razu było niezadowolenie i potówki.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
O, spoko
Chodzi mi też o to, żeby spróbować otulić małą, żeby nie wyciągała rączek, ale to może muszę po prostu wypróbować ten śpiworek/otulacz bez dziur na ręce... Bo jeszcze nie wiem czy Mała będzie chciała spać skrępowana czy będzie chciała mieć wyciągniete rączki.
-
U mnie zeszłej zimy w sypialni było czasem nawet 17 stopni
Tak się trzymamy z mężem, zimny wychów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 11:43
AnitaK lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi tylko o otulenie, żeby maleństwo czuło się lepiej, to jasne - spróbujcie najpierw na pieluszce lub kocyku i pewnie że da radę włożyć w śpiworek z otworami. Jak Wam się ten model sprawdzi to dopiero zainwestujcie w otulacz, bo szkoda wydawać pieniądze niepotrzebnie
2015 Aniołek
2017 Synuś -
U nas zimą tak ciepło że pewnie pieluszki bambusowe wystarczy
Ale dziecko zdecyduje co mu pasuje
Spiworek był moim za ciepły
Potem starsi używali ten mitherhood *cieniutki)ale krótko
Teraz mlodszy nie da się nakryć
Śpi w body na krótki rękaw bez niczego
Urodził się w maju
Szybko spal na golasaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 16:03