X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez poduszki ciążowej nie zasnę. Bolą mnie biodra, brzuch wszystko jeśli drzemnę w ciągu dnia bez niej. Mam jakąś najzwyklejszą z allegro, ale po pierwszej ciąży trochę wnętrzności jej się zmniejszyły więc mąż mi ją poprzycinał pozszywał i i tak daje radę :D

Adaś ze śpiworków zgadzał się tylko na tulik, ale później też mu przeszło.

Też miałam problem z zalogowaniem w telefonie. Weszłam na główną stronę belly i tam dałam zaloguj i dopiero wskoczyło.

marian_the_baby lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe90 wrote:
    W ogóle mam jakiś dziwny błąd i nie mogę na telefonie nic "lubić" ani komentować :/ Wiecie może jak to naprawić?

Wyloguj i zaloguj ponownie wyczysc tez karty przegladarki, czesto wpisujesz w gogle i juz wyskakuje ci post ze starymi postami. Trzeba wyczyscic karty przegladarki i zaloguj się ponownie. I wejdz przez glowna strone belly. Mi takie w kolko naprawia bledy inaczej samo wyloguj i zaloguj nic nie da.

Ewe90 lubi tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje śpiworki, choć z synem się nie udało 🤪

Nie wiem czy to ten moment, ale sprzedam ją i kupię c lub i bo mnie irytuje 😂

Wylogowałam się i zalogowałam ze 3 razy i już działa 😂 nie wiem o co chodziło 🧐

2Rp2p1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam świetnie śpię. Nigdy poduszki ciazowej nie uzylam. Od kilku dni mamy nowe łóżko(I nowa sypialnię bo q starej już powstaje różowy pokoik) i mało powiedziane rewelacja
    Jeszcze tylko dzieci moglyby zmienic spanie tzn starszy później wstawac mlodszy już nie budzić się ani razu 🤣🤣🤣kilka lat zmian się nie spodziewam 😭
    Dobrze zatem że spanie bezproblemowe
    Stresowo jedynie zaczynam dzień z kurami

Ewe90 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek albo śpiworek, mam tego po córce, w zasadzie nowe nie używane bo ona letnie dziecko.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest już chyba taki czas, że nieważne jak śpimy, jest po prostu niewygodnie. Do niedawna spałam super, a od kilku nocy tragedia. Żadna pozycja nie odpowiada, rzucam się po łóżku jak szalona, a dziś obudziłam się z takim bólem prawego łokcia, że nie szło wyrobić, jakbym co najmniej całą noc na nim spała. Zasypiam wymęczona i budzę się tak samo zmęczona. Masakra po prostu. Czasem myślę, że najwygodniej byłoby lewitować.
    Ja planuję rożek lub śpiworek. Te dwie rzeczy przez dłuższy czas się u mnie sprawdziły z córką.
    Nie wierzę jak ten czas leci.. Dopiero dowiedziałyśmy się o ciążach, a tu już ponad 20 tydzień.. Dziś podczas kąpieli odkryłam, że już nawet siara mi leci, w pierwszej ciąży, to było dopiero po 35tc. Fajne uczucie, aż mi się miło zrobiło. Nie wiem czy dam radę kp, bo z córką to był terror. Chciałabym do 6ms życia, ale jak nie pójdzie to trudno, już nie zeświruje jak kiedyś

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kładka córkę w rożek tak jak starszą :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę z SuperMami w kształcie 7, ale teraz stwierdzam że mogłam wziąść U. Ogólnie to od kilku dni nie mogę sobie znaleźć miejsca do spania, przewalam się całą noc z boku na bok i wstaję niewyspana. Tęsknię za spaniem na brzuchu.

Maluszka planujemy pakować w śpiworek. Sprawdziło się to przy jego siostrze więc teraz zrobimy tak samo.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_mama wrote:
    Ja mam poduszkę z SuperMami w kształcie 7, ale teraz stwierdzam że mogłam wziąść U. Ogólnie to od kilku dni nie mogę sobie znaleźć miejsca do spania, przewalam się całą noc z boku na bok i wstaję niewyspana. Tęsknię za spaniem na brzuchu.

Maluszka planujemy pakować w śpiworek. Sprawdziło się to przy jego siostrze więc teraz zrobimy tak samo.

Ja mam C i nie przetrwałabym bez niej pierwszej ciąży, ale też żałuję, że nie kupiłam U. Z C niewygodnie przekręca się na drugi bok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 07:10

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam poduche w kształcie C i bardzo ją lubię 😁 zarówno do spania jak i do polegiwania na kanapie przed TV. My też na początek tzn. Do szpitala chcemy zabrać rożek a w domu chciałabym żeby mała spała w spiworku. Mam nadzieję że będzie współpracująca w tej kwestii. :)

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Też miałam problem z zalogowaniem w telefonie. Weszłam na główną stronę belly i tam dałam zaloguj i dopiero wskoczyło.

O, jeszcze z głównej nie próbowałam się zalogować.

Dzisiaj była chłodniejsza noc i spało mi się super w tej poduszce C, no i otwór C zwróciłam do wyjścia z łóżka :P

Też łamię sobie głowę, co kupić do spania. Na razie stawiam na śpiworek. A można otulić dziecko w cieńszą pieluchę i wsadzić je w ten śpiworek, który ma otworki na ręce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 11:18

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest taka potrzeba, te śpiworki są dość grube, jeśli ubierzesz dziecko w pajacyka np welurowego w zimie powinno być mu ciepło.

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawości, jak wygląda kwestia spania na brzuchu w śpiworku? Jakoś kojarzy mi się wyłącznie ze spaniem na plecach..
    Co do ciepłoty to też zależy od dziecka. My w mieszkaniu mieliśmy ok. 20 stopni i malec miał zwykłego bawelnianego pajaca i cienki bawełniany rożek. Cieplejszy pajac lub okrycie to od razu było niezadowolenie i potówki.

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, spoko ;) Chodzi mi też o to, żeby spróbować otulić małą, żeby nie wyciągała rączek, ale to może muszę po prostu wypróbować ten śpiworek/otulacz bez dziur na ręce... Bo jeszcze nie wiem czy Mała będzie chciała spać skrępowana czy będzie chciała mieć wyciągniete rączki.

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zeszłej zimy w sypialni było czasem nawet 17 stopni :/ Tak się trzymamy z mężem, zimny wychów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 11:43

AnitaK lubi tę wiadomość

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi tylko o otulenie, żeby maleństwo czuło się lepiej, to jasne - spróbujcie najpierw na pieluszce lub kocyku i pewnie że da radę włożyć w śpiworek z otworami. Jak Wam się ten model sprawdzi to dopiero zainwestujcie w otulacz, bo szkoda wydawać pieniądze niepotrzebnie

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zimą tak ciepło że pewnie pieluszki bambusowe wystarczy
    Ale dziecko zdecyduje co mu pasuje
    Spiworek był moim za ciepły
    Potem starsi używali ten mitherhood *cieniutki)ale krótko
    Teraz mlodszy nie da się nakryć
    Śpi w body na krótki rękaw bez niczego

Urodził się w maju
    Szybko spal na golasa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 16:03

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właściwie to czym się rozni otulacz od rożka?

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawijalam nawet flanela
    Ale moi tego nie lubili
    Nogi musialy być luźno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulacze to albo takie specjalne twory na zamek /rzepy, które otulaja dzidziusia szczelnie, albo duża pielucha :D rożek to taki kocyk, który się rzepami/wstążka wiąże w 'tortille' na dziecku 😂

Wyjaśniłam? 🙈🤪

2Rp2p1.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ