Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mali, co do suszarki to moi rodzice mają firmy Bosch. Używają do swoich rzeczy, ale jak przygotowywałam wyprawkę dla syna lub kupowałam wielką pakę ubrań, to i ja korzystałam. Ubranka były od razu do złożenia (Tyle że te pierwsze do 4-5 miesięcy to i tak prasowałam zawsze). Są zadowoleni, my w mieszkaniu nie mamy na to miejsca.
Ja z wyprawką robiłam rekonesans w sklepie, a później zamawiałam w tym samym miejscu praktycznie wszystko za jednym razem, dzięki czemu można było zyskać naprawdę spory rabat.
Ja korzystałam z przewijaka nakładanego na łóżeczko z organizerem przypiętym do łóżka z racji ograniczonej przestrzeni, ale byłam zadowolona z tego rozwiązania.
Co do wanienki to jak dla mnie stojak konieczny w pierwszych miesiącach. O wiele wygodniej i wytchnienie dla kręgosłupa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 11:53
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ja mam suszarkę bosha i jestem zadowolona
chociaż czasami jak suszę pościel i się zaplącze i zawiąże na supły, to pranie jest wilgotne
Część rzeczy faktycznie wystarczy złożyć (ale od razu po wyjęciu) i mieć bieliznę w ten sam dzień to wygoda
Co do ubranek dziecięcych to jeszcze nie mam doświadczeń. Ale większa część mojej wyprawki niestety ma zakaz suszenia bębnowego (nie zwróciłam na to uwagi przy kupnie), nie wiem dlaczego... Materiał jakoś super się nie różni od tego z tesco czy lidla (te ciuszki są tańsze a można suszyć w suszarce). Kusi mnie, żeby to przetestowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 11:37
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
kilka razy odwiedzałam sklepy stacjonarnie ale 99% kupowałam (i kupuje) online, najczęściej na allegro
przewijak na łózeczko-do dziś po kąpieli kłade na nim trzylatka, komoda byłaby za mała, a przewijak używany (w sumie miałam dw bo dwa łóżeczka w różnych rozmiarach w dwóch pokojach), przewijak miekki na bokach a nie nad głową również (taki robił sie szybko za mały), przed uderzeniem o ścianę chroniła ewentualna poduszka (ale to z czasem)
wanienka zwykła, najzwyklejsza ale i duuuuża (chyba ma 102 cm), bez odpływu koniecznie na stojaku, słuzyła jakieś 6/8 miesięcy, kąpaliśmy w pokoju, tu stała, nawet bez składania, potem juz tylko wanna
latem to i z noworodkiem/niemowlaczkiem wchodziłam pod prysznic, bo z goraca to i kilka razy dziennie
teraz chyba od razu będzie łózeczko większe (w którym spi młodszy) bo chłopakom też zrobimy pokój i dostaja nowe łózka(młodszy albo juz dostanie, albo najstarsze łóżeczko-ktore potem po prostu wyrzuce)
skoro większe łóżeczko to i zostaje "stary" przewijak na nie -
My też większość wyprawki kupujemy online. Rekonesans robimy sobie w sklepie a później poluje na okazję w necie, można naprawdę wyłapać fajne promocje. Coraz bardziej cieszę się na tą moją dziewczynkę ♥️ jak wcześniej marzył mi się chłopiec i w sumie cały czas "czułam się na chłopca" tak teraz jak oglądam te wszystkie małe sukienusie to aż się wzruszam normalnie
Co do prasowania to robiłam to jak już naprawdę życie mnie do tego zmuszało a tak to żelazka unikalam jak mogłam ale chyba niedługo czas będzie się z nim przeprosić. Od kiedy macie w planach prac i prasowac wyprawkę?29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja na razie to muszę wyjac worki po córce i posegregowac ( no chyba, że jutro na połówkowych okaże się chłopiec
) A prac i szykować zamierzam tak pazdziernik/listopad
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Też czekam na komodę, już się nie mogę doczekać
planuje w październiku się za to zabrać.
Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
A ja właśnie w sobotę robiłam przegrupowanie rzeczy po synu. Ponieważ wcześniej m,usiałam oddać rzeczy które dostałam od brata to trochę mi się w pudłach pomieszały. Teraz też chciałam oddzielić rzeczy które musze oddać kuzynce która również w grudniu rodzi i niestety okazało się , że część jasnych ciuszków, których nie używałam bo i tak miałam dużo pożółkło i teraz nie wiem co robić. z 5 czy 6 białych bodziaków jest żółtych i kilka pajaców które miały jasną lamówkę pod szyją też ma pożólkniętą ta lamówkę. NIe pamiętam już w jakim stanie te ciuszki wtedy dostałam. Mam zdjęcia ale takie grupowe na których za bardzo tych plam nie widać więc pewnie na strychu pożółkły. chyba kupię jakiegoś wielopaka z bodziakami jasnymi i pajacami, żeby wynagrodzić te straty.
Z moich rzeczy, tylko jeden bodziak jest pożółknięty reszta w niezłym stanie, na rozmiar 62 mam w sumie komplet nawet taki w neutralnej zółtej i zielonej kolorystyce więc jest nieźle gorzej z malutkimi rozmiarami. Mam jeszcze 2 reklamówki od sąsiadki i tam też są głównie 62 i większe ciuchy więc chyba sobie kupie po jednym wielopaku na 56 w razie gdyby mała była taka jak synek przy urodzeniu i jakoś to będzie.
Na razie tych rzeczy nie piorę bo nie mam proszku i nie widzę sensu myślę , że w paźdzeirniku się za to zabiorę.
Co do prasowania to ja przez pierwsze 3 mce prasowałam i teraz też zamierzam a potem sobie odpuszczę wszystkie rzeczy codziennego użytku będę po prostu ładnie składać.
Ja generalnie nie prasuje naszych rzeczy tylko odpowiednio wywieszam na suszarce i lanie składami i wyglądają dobrze. Tylko ładne bluzki i koszule prasuję i tylko od razu po praniu i na wieszak do szafy. Nie lubię prasować więc jak już rozkładam deskę to robię to hurtowo, żeby potem znowu z miesiąc nie prasować. -
Też planuję pranie w październiku. W ogóle to myślałam, że również wtedy będę spakowana do szpitala, a ostatnio zajrzałam na wątek wrześniowy i tam dziewczyny zaczynają dopiero się pakować, a mają 4tyg. do terminuCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Mali ja wanienke kupowalam z ikea tą z gumą za 19 pln. Tak polecila położna, dzieci szybko rosną i jest najwygodniejsza. Potwierdzam. Jak dzidzia byla mala kladlam ją na moim ręku ja reke mialam na tych gumach i mi się dziecko nie slizgalo. Do tego mydlo z pompką i samemu myc dziecko to nie problem. Ja nie mialam stojaka uzywalam w tym celu stolu kuchennego. Wanienka ma gumy od spodu jest antyposlizhowa na dtole byla stabilna, z pokoiku dziscka z komody bralam przewijak zwykły miekki kladlam obok wanienki rozkladalam na tym ręcznik i jak meza nie było sama ogarnialam mycie raz dwa. Poleccam https://www.aptekagemini.pl/penaten-plyn-do-mycia-niemowlat-400ml.html
Wygoda mycia dziecka, mydelko bardzo wydajne.
Gdy corka miala 5 miesięcy juz siedziala przenieslismy mycie z kuchni do lazienki wtedy bawila się juz kaczuchami i mocno chlapalaa w wiekku 4 mc gdy jeszcze pozycia do mycia byla bardziej wyprostowa wydawalo sie mi ze ledwo sie miesci w wannience. Wiec wieksza lepsza.
Ja kupowalam glownie przez internet jest taniej. Ale ogląd po moescie tez robilam. Mialam komode z przewijakiem, drewniana ramka i w to miekki przewijak. Mebel jako komoda super sprawa szufladki z kosmetykami pod reka pieluchami i bodzikiem wszystko na wyciagniecie dloni.
Sam przewijak na meblu ma przeznaczenie do okolo roku czasu czyli do okolo 12 mc, wiele rodzicow szybciej rezygnuje bo dzieci gdy rosna robia sie niesforne przy przebieraniu. Przewijak się zdejmuje i chowa a komoda zostaje z nami na dłużej.
Wyprawkę będę robic od wrzesnia, prac i prasowac od listopada.
Dla mnie zelazko jest ważne nawet mialam na urlopie, gdy tylko cos wypiore odrazu prasuje, wszystko kwestia wieszania. Dobrze powiesisz to przy desce mniej prasowania.
prasuje nawet majtki
marian_the_baby lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Po polowkowych. 100 % zdrowego małego mezczyzny. 445 g i okolo 22 cm długi
Pamietacie jak z urlopu pisalam że czulam jak dziecko się obraca i az zatykalo dech w piersiach... No wlasnie... Moj synek siedzi sobie głową do góry! Buzie ma za moim pępkiem i nawet nie mam ladnego zdjecia bo buzia na usg się rozmywala bo mial przy pepku i jeszcze raczkami zaslanial 😒😭 lozysko na przedniej ścianie wysoko. Poza tym wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 15:30
hamadriada, aganieszkam, taka_mama, marian_the_baby, Madera2000, Zanes, olka_sz, michaga82, AnitaK, pola89, Ewk@, Meggi89, martaszymi, Mali84, mmalibu, Malgonia, kamciaelcia, Muki85, anna23, pawojoszka, Limonka, Malamia lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi wrote:Po polowkowych. 100 % zdrowego małego mezczyzny. 445 g i okolo 22 cm długi
Pamietacie jak z urlopu pisalam że czulam jak dziecko się obraca i az zatykalo dech w piersiach... No wlasnie... Moj synek siedzi sobie głową do góry! Buzie ma za moim pępkiem i nawet nie mam ladnego zdjecia bo buzia na usg się rozmywala bo mial przy pepku i jeszcze raczkami zaslanial 😒😭 lozysko na przedniej ścianie wysoko. Poza tym wszystko ok.
U mnie łożysko zasłaniało buźkę, więc też nie mam zdjęcialiczę na ładne zdjęcie na kolejnym USG
Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
My właśnie planujemy suszarkę kupić bo już teraz jest dużo rzeczy do prania a w zimie nie ma gdzie suszyć jeszcze syn idzie do przedszkola więc masa ubrań będzie. Co do wanienki to miałam zwykła i kręgosłup mi do tyłka wchodził teraz poluje na taką z półkami jutro jadę oglądać używana bo nowe ok 300 zł więc kosmos cena
dziś się wybrałam do miasta na jakieś zakupy dla małej i dla siebie bo w nic już nie wchodzę i komode na ubranka chciałam zamówić ale daleko nie dojechałem bo facet we mnie wjechał pod sklepem 😠 tyle stresu i nerwów jeszcze się wyklucal że to wspólna wina wkurzylam się i zadzwoniłam po policję bo nie miał racji ja stałam a on we mnie wjechał dobrze ze dziecka nie miałam bo akurat w tylnie drzwi 😑 dostal mandat więc może się nauczy a ja mam same problemy zgłaszanie szkody i auto muszę odstawić do serwisu na szczęście będę mieć zastępcze.
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja mam suszarkę Samsunga, wszystko susze jak leci na delikatnych programach (nawet jak jest napisane, że nie wolno). Pasuje tylko koszule
kocham ten sprzęt. Parę rzeczy mi się odrobinę zmniejszyło - ale teraz już wiem co się kurczy a co nie i dopasowane programy
Syna ciuszki też susze, pierwszy raz dodatkowo przeprasowałam - bo miałam dużo używanych ciuszków
-
Hej dziewczyny, powiedzcie proszę, może macie więcej Orientacji w tym temacie, czy zus na zwolnieniu wypłaca pensje a konto czy pocztą? Czy to gdzieś się zgłasza czy jak? Pytam bo w ZUS-ie chyba widnieje mój stary adres zamieszkania i boję się że pieniądze powędrują tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 18:12
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Gratuluje udanych wizyt. Ale duze juz te nasze dzieci
Ja pewnie za pranie wezme sie na poczatku listopada. Nie wierze, ze uda nam sue wczesniej ogarnac kwestie pokoiku a prac tylko po to by lezalo w kartonach to szkoda mojej pracy.