Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia wrote:Paulinka ja dostalam ze wzgledu na swoja translokacje i brak diagnostyki inwazyjnej. Troche takie dmuchanie na zimne bo mislam dwa polowkowe i nic lekarze nie widzieli.
Meggs a jak juz jestes na linii, czy przy takim duzym dziecku kopniaki sa jeszcze przyjemne? Zastanawiam sie gdzie jest ta granica, gdzie maluch juz ma dosc sily by porzadnie skopac.Malgonia lubi tę wiadomość
-
Dla mnie kopniaki nigdy nie były nieprzyjemne może to kwestia ułożenia dziecka czy budowy ciała.
Ja dziś już po wizycie , oczywiście dycha na plusie ,cukier kosmiczny 113,280,180 tak że skierowanie do diabetologa. Maleństwo ma około 700 gramWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 14:55
marian_the_baby, Maxi, hamadriada, Malgonia, AnitaK, Muki85, Limonka, juudi, anna23 lubią tę wiadomość
-
Jest i zdjęcie brzuszka 😁
Brzuchola
Dla mnie kopniaki nigdy nie były bolesne
Aktualnie to na pewno jest rozpychanie się kosztem matkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 08:32
Maxi, magda sz, Meggi89, hamadriada, Malgonia, pawojoszka, Muki85, Limonka, juudi, anna23 lubią tę wiadomość
-
Mnie w większości boli jak zacznie się faza kopania, kilka razy aż mnie przytkało. Z córką płakałam z bólu pod koniec jak się rozciągała że stopa w zebra a paluszkami grzebała w pachwinach i tak potrafiła dziescie minut. Teraz jak się wypina to też nie jest to masaz, takie przyjemne smyranie to bylo w okolicy 20 tygodnia.
Jutro impreza urodzinowa mojej 4 latki, zaprosiła około 30 osób, a mnie na złość plecy zaczęły boleć czego nie czułam już od 12 tygodnia. Obkleje się tejpami i do roboty.
-
Ja jutro idę na krzywą. Dziś post
tak zebym dobrze wypadła
Ostatnio we mnie nawiązała się miłość do drozdzowek. Znacie z auchan tzw warkocz z czekoladą lub z piekarni lubaszka rogal z czekoladą. Lepiej zebym ja do sklepu nie chodziła bo ciężko obejsc się tylko smakiemja jak tylko zblizam sie do działu slodkie maz za uchem szepcze - krzywa!
wiec się staram
Kamciaelcia brzuszek juz pokazny!
Pawojoszka cukier kosmos ale oby dzidzia zdrowa. Najgorsza to jak ktos ci powie dieta i nie wiesz co jesc i zjadlbys wszystko... Nie lubię diet! Wiec trzymaj się i juz tylko 3 mc z haczykiem do mety, szybko minie!
Moje dziecie sie kreci i wierci i pomimo lozyska na przedniej scianie swietnie czuje gdzie są nogi
Z córką tez było w brzuszku aktywnie, nie przeszkadza mi to wogole choć czasem niezła impreza tam jest
Ewe daj znac co i jak. Powinno byc dobrze moze tylko taki urok ciąży...19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Magda sz ja mam tejpy w domu, ostatnio czytalam jak się obkleic... Pomaga tobie to na kregoslup? Mnie boli koncowa kregoslupa oocinek przydupny jak ja to mówię
najgorzej jak leżę i juz tak ze 2 miechy czuje tak jakby kosc przeskoczyla i nie chciała zaskoczyc na swoje miejsce:) to moze i ja się otejpuje
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja miałam echo ze względu na przeciwciała Ro-52 które przechodzą przez łożysko i mogą powodować
Blok serca. Przez 10 tyg musiałam kontrolować serduszko, dzis miałam ostatni raz także wada się nie
Rozwinęłasilny chłop nie dał się
lekarz dzis zmierzyła stopę małego, 3,5 cm! Sama stopa 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 16:43
AnitaK, Maxi, Mali84, Malamia lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Odnosnie ruchow tez czuje takie rozychanie, od wczoraj synek sie tak ulozyl ze mnie kopie chyba moga po lewej stronie podbrzusza i momentami az zaboli. Chyba podczas spaceru sie obrocil bo juz mi mienelo ale przez 24h czulam co jakis czas w tym samym miejscu. Czesto szaleje pod wieczor albo o 4 nad ranem jak ide siusiu
bedzie wesolo w grudniu 😂
-
nick nieaktualnyTo ja dla odmiany mam spokojnego dzidziucha, w ciągu dnia, jak się ruszam ciągle, to chyba cały czas śpi 🙂 wieczorem jak leżę w łóżku, to zaczynam czuć bardziej, ale żebym mogła to nazwać impreza w brzuchu, to nie. Pierwszy synek też bym w brzuchu spokojny. A teraz duży lobuz 🙂 więc może już mam taki urok 🙂
-
Mi też spojenie dobija:/ i ból tak jak by ledzwi lub nerki po lewej stronie nie wiem co jest właśnie
w poniedziałek wizyta więc muszę dopytać bo sama już nie wiem co dokładnie boli
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja nie cierpię diet ogólnie to więcej mam z nimi strat niż pożytku ,zawsze jak chciałam zrzucić parę kilo i to byłam tak głodna wiecznie że zawsze na diecie pięć kilo przytyłam ,samo myślenie o ograniczeniu jedzenia sprawia że jestem głodna i choćbym zezarla nie wiem ile to ciągle chce jeść. Tak że dieta nie ma racji bytu w moim przypadku bo ta ciąża się gdzieś na + 30 kg zakończy. Z maluchem wszystko ok ,rośnie duży okraglutki tylko ten mój lekarz to mruk jakiś cała wizytę słowem się nie odzywa,powpisuje badania ,powypisuje zlecenia ,dziękuję dowidzenia i tyle mam z wizyty ,nawet jak o coś pytam to mruk nie coś tam pod nosem ,już mnie to zaczyna irytować ,o wszystko muszę pytać położna bo tak to bym nic nie wiedziała
Ewe powodzenia daj znać jak tamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 18:35
-
Już po badaniu, na szczęście z malutka ok, szyjka ok, spojenie wygląda nieźle, aczkolwiek muszę iść do ortopedy. Boli jak wściekłe i jak miałam robione badania to wylam 😱
Mała się obróciła pupka w dół, może dlatego teraz tak mnie wzięło... Kij wie 🤷♀️
Muszę leżeć, w poniedziałek na cito szukać ortopedy. Oby minęło 🙏🙏 -
Ja na krzywą pójdę gdzieś za 2 tyg. i mam nadzieję, że odbędzie się bez diety i kłucia.
Mała aktualnie siedzi ukośnie, dupką w prawym rogu. Ruchy i kopniaki są już na tyle intensywne, że widać jak brzuch mi skacze. Czasami lekko zaboli, ale cieszy mnie każdy najmniejszy ruch.
Co do bóli, to czasami pod koniec dnia pracy czuję jak mnie boli wewnętrzna strona ud, aż ciężko chodzić czy siadać.
Jutro kończy się mój 5 dniowy urlop. Znowu zapowiadają upały, więc ciężej się będzie pracować. No ale pocieszam się faktem, że jeszcze 7 tyg i woooooooolneeeeee 😁
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Dziewczyny, czy wam też się stawia macica? Mi bardzo często. Muszę brać luteine 3× dziennie i na razie tyle. I czy jeśli mam badanie zwykle na fotelu to ginekolog jest w stanie sprawdzić jaka jest dlugosc szyjki i czy wszystko z nią ok? Czy potrzebne jest do tego usg? Ja miałam przez całą ciążę tylko badanie na fotelu i boję się, że przez to coś można przeoczyć...
-
Wydaje mi się że na fotelu lekarz jest w stanie stwierdzić czy szyjka nie jest krótsza. U mnie po badaniu na fotelu od razu kazał się kłaść o robił usg szyjki. Na fotelu stwierdził że wydaje się krótsza ale dopiero usg pokazało rozwieranie się od wewnątrz.
paulaa22 lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
My też po wizycie. Maluch ma 560g 🙂 i wszystko jest ok 🙂 Kolejna wizyta za 5 tygodni i wtedy wybieram się na chorobowe 😁
martaszymi, Muki85, Meggi89, Ewe90, juudi, AdelaX, mmalibu, Maxi, anna23, Meggs, taka_mama, AnitaK, magda sz, michaga82, michaga82, hamadriada, Malgonia lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy