Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Super że cukrzycy nie ma
ja się dopiero w poniedziek dowiem jakie wyniki ale czuje ze jest ok
Miodunka lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Gratulacje takich wyników to ja mogę jedynie pozazdrościć.
Też jestem raczej minimalista jeśli chodzi o kosmetyki ale nie tylko . W razie odparzeń używałam mąkę ziemniaczaną ,surokrem, czasem clotrimazon,ale odkąd przeszłam zUla na system wielorazowy odparzeń nie ma a wcześniej bywało bardzo źle, teraz mam zamiar pieluchowac tak od początku i liczę że kosmetyki na odparzenia wogole nie będą potrzebne,nie stosuje nic na wszelki wypadek bo to jednak chemia,płyn do kąpieli i oliwka głównie.
Do pepuszka też używam spirytus choć to stara szkoła i już teraz położne mówią że nie powinno się bo może odparzyc ale tak mnie nauczyli z pierwszym dzieckiem dobrze to u nas funkcjonuje i tak zostało ,kikut odpada dość szybko i nic się nie paprzeMiodunka lubi tę wiadomość
-
Gratuluje wynikow
Ja ta cytrynowa glukoze nawet milo wspominamnie to zebym byla mega fanka takich ilosci cukru, ale serio byla calkiem jak lemoniada
Mnie pewnie czeka na poczatku wrzesnia.
Bylam dzis w lidlu na polowaniu. Kupilam 3 komplety bidziakow (2x50/56 i 1x62/68) i 3 pary spodenek (1x50/56 i 2x62/68) i reczniczek
Ogolnie jestem zadowolona bo jakosciowo ladne te rzeczy, ale wybieralam glownie w chlopircych bo jakos mi kolory bardziej pasowaly. Jeszcze kupilabym po trojpaku bodziakow bialych z krotkim tekawem na 56 i 62 cm i taki trojpak malych kaftanikow na czas kiedy pempek bedzie odpadal.
Co do pempka to moja mama opowiadala jak mojemu bratu odkazala wacikiem, delikatnie co by mu krzywdy nie zrobic. Pempek goic sie nie chcial. Przyszla polozna, wysmiala moja mame, polala rane spirytusem i kazala powtarzac (nie wiem z jaka czestotliwoscia) i pempek zagoil die w dwa dni.
Intencje zazwyczaj mamy dobre jako mamy, ale czasem mniej znaczy wiecej. Tez jesrem fanka maki ziemniaczanej (juz jako kilkulatka sama sobie podsypywalam wdzieki jak cos sobie pozacieralam) i zawsze szybko ponagalo. Jesli gdzies mozemy chemie ograniczyc to chyba warto. Wiadomo, ze wygodne sa te wszystkie posypki, wilgoynr chusteczki itp, sle czasem warto sprobowac czegos naturalniejszego.Miodunka lubi tę wiadomość
-
Ja córkę też podmywalam wacikami z wodą. Oczywiście wszyscy patrzyli na mnie jak na wariatke. A potem przeszłam na chusteczki z wodą, water wipesStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Ja synka po prostu wsadzam pod kran po każdej kupie. Mokre chusteczki tylko poza domem. Poza tym używałam linomagu lub alantanu, ale rzadko, ponieważ stosowaliśmy pieluchy wielorazowe na zmianę z jednorazówkami, a wtedy kremy nie są wskazane ani potrzebne. Kąpiel najczęściej w samej wodzie, od czasu do czasu płyn Babydream (jedna butelka starczyła nam na 1,5 roku). Oliwek nie używałam. Do pępka sprawdził nam się octenisept, a oczka, nosek i wszelkie brzydkie miejsca smarowałam moim mlekiem. Na ciemieniuchę olej kokosowy, migdałowy lub cokolwiek tłustego.
-
Nie martw sie mi z palca wyszlo rano 100 a wynik krwi o tej samej porze 75 wiec to mocno przeklamuje
Miodunka wrote:Maxi, trzymam kciuki! Ja też dziś robiłam glukozę. Już jestem w domu i trochę się martwię o wynik, bo z palca wyszło mi 95, czyli wysoko.Miodunka lubi tę wiadomość
-
My z synem używalismy emolient do kąpieli po 1 miesiącu życia dopiero i to też 1 na 4 kąpania, a myliśmy go co 3 dni najszybciej
Do pupy używałam i wciąż używam kremu z weledy i nigdy nie było problemów ze skórą na pupieplus mycie pod wodą po kupię i waciki z wodą zamiast chusteczek. Jak już miałam chusteczki to też tylko hipp z 98% wody
Plus eko pieluchy jednorazowe na nocki, kiedy już nie robił kupy co karmienie 🙈 -
Witam się nocna pora, od 2 mam taką zgagę Ze zimne poty mnie naszły, wszystko podchodzi mi pod przełyk
dziś był mix jedzenia na urodzinach córki i pokarało mnie.
Co do kosmetyków to ja w zimie musiałam zacząć używać emolientow bo córka miała suche placki- pierwsze dwa lata miała tak co zima, coś dodaja do rur żeby woda nie zamarzła i taki był efekt. Oliwki w ogóle nie używałam, pępek octaniseptem i to był błąd bo prawie miesiąc odlazil, położna środowiskowa przemyla raz spirytusem i odpadł następnwgo dnia... Do pupy na codzien nie używałam nic, jak robiło się odparzenie to sudocrem, penaten. Linomag-zielony tak załatwił córkę że musiałam kupić krem z antybiotykiem bo nie szło wygoić mimo wietrzenia, krochmalu itp. pupke myłam woda z mydłem bambino.
Na ciemieniuche kupiłam w rosmanie psikacz i po 1 razie zeszło. Później kupiłam szampon nawilżający Oilan- ciemieniucha już nie wróciła.
Oczka mylam solą morską i gazikiem i to tyle z pielegnacji.
Był epizod z trądzikiem niemowlęcym to mega pomógł krem Oilatum taki zwykły niebieski w tubce, po dwóch dniach taka różnica. Także i tym razem zaufam tym kosmwtykom.
Jutro mamy sesje rodzinna w parku a ja po takiej nocce będę straszyć, wypilam kilka łyków Gavisconu ale ulga na 15 min -
Magda sz na zgagę polecam Muszynianke! Mi pomaga!
Fajnie, ze piszecie o wyprawce, ja tez niedługo będę kupowała te kosmetyczne rzeczy, muszę sobie notatki porobić
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Ja tak samo, długopis mi się pali
We wrześniu będę zamawiać apteczne rzeczy
Myślałam, że będę używać octanisept, a tu bardiej widzę się sprawdza spirytus
Kusi mnie używanie wielorazowych pieluch, ale wygoda jednorazówek może przeważyć. Ciężko jest z wielorazówkami?Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Marian, wielorazówek używam, kiedy mi wygodnie. Na noc i poza domem używałam jednorazówek, a także we wszystkich sytuacjach, kiedy mi się nie chciało. Ale wielo dają mi dużo radości, bo są śliczne, pupa po nich jest zdrowa i bezproblemowa nie martwię się o przegrzewanie jąder. Mam taki układ w łazience, że słuchawka prysznicowa sięga do muszli klozetowej, więc kupę z pieluchy spłukiwałam bezpośrednio do sedesu, a potem prałam wszystko razem. Jak synek miał 1,5 roku to przeszłam na jednorazówki, bo za bardzo się wiercił przy zakładaniu. Teraz znowu wracam do wielo, synek sam wybiera, na którą ma ochotę.
Na początku kupiłam sobie dwie pieluszki i trochę tetry i zakładałam raz dziennie. Jak mi się spodobało, to stopniowo kupowałam więcej pieluch, a jak coś mi nie pasowało, to sprzedawałam. Więc to nie jest tak, że jak już się zdecydujesz na wielo, to koniec, musisz wydać mnóstwo kasy i musisz ich używać, choćby to miało być udręką. -
Ja przeszłam na wielo i szczerze to wciąga ,te pieluszki są śliczne ,nie jest to uciążliwe ,wiadomo przy dzieciach starszych które dużo sikają zmieniać trzeba częściej niż pampers ale nie odczuwam tego . Na noc i dłuższe wyjścia jednorazówka ,choć ostatnio czuje się w tym coraz lepiej i na wyjścia krótsze też biorę wielo .
Urzywam bibułek więc większość kupy wyrzucam razem z bibułką a pieluchę normalnie piorę ,my jesteśmy głównie na otulaczach i wkładach ,nie bawię się w wełnę, laminowanie i wietrzenie. Pożytek z tego taki że nie dorabiam koncernów ,nie muszę co chwila latać z pełnym koszem do śmietnika ,pupcia nie ma najmniejszego zaczerwienienia no i głupia zmiana pieluchy stała się frajdą lubię stroić pupę mojej lobuziary różnymi wzorami -
Pawojoszka a o tych bibulach bys cos napisala? Mnie szczerze przed wielorazowkami powstrzymuje glownie niechec do stania i zapierania (juz Wam pisalam jak nie lubie prasowac). Mysle ze tak 100% wielorazowek to tez bym chyba sie bala ale tak to bym mogla sprobowac i zobaczyc czy mi sie to sprawdzi czy nie.
-
Małgonia ja też głównie kup się obawiałam. Bibułki kupuję normalnie na allegro są dwa rodzaje takie ,które można spuszczać w toalecie i takie ,które nie można i wyrzucam do śmieci,one są w rolkach sprzedawane trochę podobne do ręczników kuchennych tylko mniejsze ,kładę na wkład przy każdej zmianie albo kiedy podejrzewam że może coś być ,bo Ula już jest taka duża że robi kupę raz dziennie,rano przeważnie . Też jestem na początku tego pieluchowania bo może trochę dłużej niż miesiąc i też zaczynałam ostrożnie ,miałam sporo tetry więc kupiłam chyba ze 3 otulacze na allegro,nie żadne tam wypasione firmowki za półtora stówy tylko normalne za niecałe 30 zł ,potem dokupiłem kilka wkładów do tej tetry. Trochę szyję więc kilka sobie uszyłam i to też była radocha dla mnie ,więc mnie wcielo totalnie i dobrze że kolejne w drodze bo bym chyba płakała jak mi się panna odpieluchuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:50
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka to moze sobie tak zaczne, ze kupie ze 3 otulacze, kilka wkladow (ile tego trzeba miec? Troche tetry juz mam i sprobuje tak choc kilka razy dziennie i zobacze.. noce chyba na poczatek sobie daruje. To moje pierwsze dziecko i pewnie i tak bede miec urwanie glowy
a to nie powinien byc az taki wydatek, ze gdy sie poddam to bede miec wyrzuty sumienia.
-
Mi wielorazowe niepodeszly tak jak i chusta. Jednorazowki były wygodniejsza opcja. Ale moje dziecko oszczędne w tym temacie bo kupa raz na kilka dni była, albo i rzadziej, siku kilka razy więc na dobę może szło 6-7 sztuk. Później mniej no i odpieluchowalam ja przed drugimi urodzinami, wielorazowych użyłam kilka razy ale prac to i babrać się z tym mimo że mamy bidetke i spłukiwanie nie było jakieś męczące to jednak jednorazowe siup do kosza a tu jak zapomnialam uprać na czas to brałam jednorazowe i tak zostało. To że są ładne wzory to mi akurat przeszkadzalo bo gryzły się kolorystycznie z sukienkami. Także to tak jak niektórzy używają śpiochów i kaftanikow a ktoś body plus pół śpiochy bo nie podeszło.
Z pampersów to używałam pomarańczowych pampers i za sztukę wychodziło dosyć tanio. Biedronkowe i lidlowe za każdym razem pupa czerwona albo boczny wyciek siuskow
-
Malgonia nie wiem ile potrzeba wkładów dla noworodka nawet ile średnio Ula zużywa nie bardzo wiem bo nie liczę ,miałam sporo tetry bo kiedyś kupiłam jak szalona ,kompletując wyprawkę. Wkłady kokosowe kupiłam z ciekawości i jeden dostałam węglowy razem z otulaczem bo był w promocji. Co do wyrzutów sumienia to nie masz podstaw bo przecież taki otulaczem kosztuje mniej więcej tyle co paczka pampkow i to takich z Biedronki jak ci nie pasuje to możesz sprzedać,na FB są grupy o wielo ,jest bazarek tak że na luzie. Czasem warto mieć taki komplet nawet na wypadek jakby maleństwo nabawiło się odparzenia to w tedy wkładasz w tetre i naprawdę lepiej pupa się goi . Jak chcesz sobie poczytać o wielo czy dopytać to możesz poszukać grupy na FB w twojej okolicy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 15:15