Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hamadriada jeżeli nie chce sesji. To zrob z wypadu czy ze spotkania zdjecia a później dasz jej z dedykacją. Dzis nie chxe zdjęć w ciąży za parę lat będzie to miło wspominać. Takie zdjecia z telefonu też są fajne19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja już po usg, młoda dalej jest za mała ale przybrała coś waży 930 gram i nadal jest poniżej 10 precentyla mam pić ten Medargin i może coś nabierze. Co 2 tyg mam wizytę w razie braku ruchów mam jechac na IP. Także nic nowego się nie dowiedziałam
dostałam zastrzyk z immunoglobuliny. W poniedziałek mam usg 3 trymestru więc zobaczę co tamten dr jeszcze powie.
Jeszcze ma główkę splaszczona bo ułożona jest posladkowo ale mówił że jak się przekręci albo jak się już urodzi to się to unormuje, mam taką nadziejęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 10:59
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
anna23 wrote:A z nowinek zakupowych to dla mam starszakow jutro super ciuchy na deszcz w Lidlu!
Ja też zakupiłam 🙂 jeszcze jakieś kalosze muszę znaleźć 🙂
Dzięki za info o nowym Piciu!
Ja dziś po wizycie, Mały waży juz 830g, jestem w szoku że tak dużo bo miesiąc temu miał 350g, tak więc coraz szybciej rośnie... No ale czuję to na co dzień bo kopie strasznie 😉Zanes, AnitaK, Maxi, Mali84, aganieszkam, anna23, taka_mama, marian_the_baby, Miodunka, olka_sz lubią tę wiadomość
-
Zanes wazne ze rosnie. Oby jak najdluzej. Pytalas o ten acard?
Ja dzis bylam ma pobraniu i widze ze heparyna robi robote, bo nie zasklepila mi sie zyla po godzinie.
Teraz tylko czekac na wynik ale jestem dobrej mysli. -
Zenes troszkę ale rośnie, jak rosnie to się rozwija. Badz dobrej myśli.
No a pytalas o ten acard?
Zenes, moja córka urodzila się z deformowana nóżka. Lekarz powiedział ze to szybko minie, ja nie moglam na to patrzec bo byla taka powiginana stopa... Nawet nie wiedzialam kiedy byla normalna stopa i ze nie wiedzialam ktora to byla krzywa:)
A dziewczyny ktore mają ulozenie posladkowe. Pytalyscie lekarzy o ćwiczenia, sa tez na necie czy you tube. Cwiczwiczenia ktore mają wymusic pozycje odpowiednią do porodu.
Zenes Trzymam kciuki.
Ja w Lidlu chcialam kupić kalosze ale są od 24 rozma corka jeszcze nosi 22 więc przydałoby sie na rozm 23.
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Mi pozycja pośladkowa nie przeszkadza bo i tak będę mieć cc będą musieli ja jak coś za dupke wyciągnąć.
A co do acardu to bez sensu jest branie jeśli przepływy są w normie oprócz tego notch ale na to nie ma rady. Acard ma też skutki uboczne więc może dlatego nie chce dawać ja na własną rękę nie będę brać zobaczę co wyjdzie po tym usg 3 trym. Mam pić ten Medargin tylkoSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja miałam położenie pośladkowe z córką w pierwszej ciąży. Czekałam aż się sama obróci (czego nie zrobiła 😜). Żadnych ćwiczeń nie próbowałam. Na obrót zewnętrzny bym się w ogóle nie zgodziła. Miałam cc.
Pamiętajcie że jeśli rodziłyście już naturalnie to pozycja pośladkowa nie jest wskazaniem do cc.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Zanes jakos zrozumislam, ze ten slabszy wzrost to wlasnie przeplywy. Oby ten lek pomagal i niech dzidzius sobie rosnie ile da rade.
U mnie chyba nigdy mala nie byla glowa w dol ale poki co w pgole o tym nie mysle. Pewnie jak zostana dwa miesiace do porodu to co innego, ale teraz to sid mala tak wierci, ze pewnie gdyby nawet zawisla glowa w dol to by sie zdazyla znow obkrecic. -
delilah11 wrote:Ja też zakupiłam 🙂 jeszcze jakieś kalosze muszę znaleźć 🙂
Dzięki za info o nowym Piciu!
Ja dziś po wizycie, Mały waży juz 830g, jestem w szoku że tak dużo bo miesiąc temu miał 350g, tak więc coraz szybciej rośnie... No ale czuję to na co dzień bo kopie strasznie 😉
https://allegro.pl/oferta/ladeheid-kalosze-dzieciece-eva-23-8309708836?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
My kupiliśmy te kalosze i są super lekkieja czekam aż mój tata przywiezie te deszczowe ciuchy żeby przymierzyć czy mój szkrab nie będzie mieć za dużych
Maxi, Miodunka, delilah11 lubią tę wiadomość
-
mmalibu wrote:Marian odpowietrznik trzeba szczoteczka, ale powinna być w zestawie. Masz nowsze butelki, te z zielonym w środku?
Ja lubicie książki Pucia to najnowsza książka jest o tym, że będzie mieć brata /można na wersję z siostrą 😁 Super wyjaśnione kwestie jak mama jest szpitalu, jak jest zmęczona, jak karmi itd.
Taki bardziej niebieski ten środek, więc chyba ten starszy model
Zenes, niech tam Maluszek Ci przybiera
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Kasik wrote:Maxi, u mnie też ułożenie pośladkowe. Jak się sama nie obróci w ciągu kilku tygodniu to będę myśleć nad ćwiczeniami. A rozważacie obrót zewnętrzny czy nie bierzecie tego pod uwagę?
Tak, myslalam o tym, że ja bym chciała. Ale narazie nie rozmawiałam o tym z dr i mezem bo pozycja dziecka u mnie jest ciągle zmienna. Wogole wydaje mi się ze moje dziecko chodzi w brzuchu jak zegarek. Raz czuje że wali w bok prawy raz w lewy na wysokosci pępka, raz pod zebra z lewej a raz w prawej a raz po pecherzu....co się dzieje w moim brzuchu...
Mam nadzieję że ostatecznie się ustawi jak trzeba, będę cwiczyc jak trzeba bedzie. Ze szkoly rodzenia pamietam że to bardzo bolesne, a na internecie czytałam ze skutecznosc rozna bo zaraz dziecko moze wrocic na swoją ulubioną pozycje. Wykonuje się to po 37 tc, wiec dziecko jest duże i ma tam ciasno. No i musi byc doswiadczony lekarz.19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Zaraz Was doczytam, ale najpierw opowiem Wam co mnie dzisiaj spotkało
Wchodzę do apteki z brzuchem i dzieckiem w wózku. Na drzwiach naklejka "kobiety w ciąży mają pierwszeństwo". Kobieta stojąca przede mną mówi, że powinnam podejść bez kolejki. A na to pani aptekarka (TAK, APTEKARKA): "Tam jest kanapa, można usiąść i poczekać na swoją kolej. Nikt nie każe pani stać!"
Czy słusznie czuję, że właśnie zdobyłam mistrzostwo świata w nieprzepuszczeniu w kolejce?
-
U nas dobre wieści. Wypuścili mnie ze szpitala. Krwawienie ustało, teraz tylko minimalne plamienie. Oby nastepna wizyta w szpitalu była dopiero na cc.
Jeśli chodzi o pozycję dziecka, to mój miał teraz 3 usg i zaliczyliśmy wszystkie pozycje : poprzeczną, główkową i miednicową :p Maluchy mają jeszcze dużo miejsca i czasu na przyjęcie właściwej pozycji.
Meggs, jak tam?
Miodunka, faktycznie niezła sytuacja. To ja miałam tylko taką że inna ciężarna znienacka dosłownie się wepchnęła :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 19:11
Miodunka, marlena92, juudi, Ewe90, Maxi, marian_the_baby, pola89, Meggi89, Kasik, martaszymi, aganieszkam, anna23, Muki85, Limonka, Ewk@, Mali84, taka_mama lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Miodunka, tak, to mistrzostwo świata, ale w głupocie aptekarki... przecież pierwszeństwo jest też ze względu na infekcje oraz może pobocznie, pojemność pęcherza... Mi tak ostatnio ciężko wytrzymać, Mała mi chyba mocniej na pęcherz ciśnieCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami