Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja do cc planowego poszłam w mojej koszuli ( taki dłuzszy t-shirt) i o ile dobrze pamiętam to mi jej nie zdjęli. Napierw do zniczulenia podciągnęli pod biust. Niestety miałam taką młoda anestezjolog z jakąś praktykanką/stażystką. I najpierw mi ta młoda próbowała założyć ale nie dało się czułam jak mi zgrzytneła igłą po kręgu. Potem spróbowała starsza i też kilka razy próbowała, pytała czy mam zwyrodnienie jakieś a ja jej, ze wiem tylko o odcinku szyjnym ale może i niżej coś jest nie tak. Próbowały mnie maxymalnie przygiąć do przodu a ja nie m9ogłam więcej bo brzuch nie pozwolił i plecy zresztą też nie. Przy jednej z prób poczyłam jakby mi ktoś rozpalone żelazo w jeden pośladek wsadził i dopiero po 3 czy 4 próbie się udało.
Na szczęście cewnik zakładany był już po znieczuleniu ( choć wczeniej przy innych operacjach mialam na żywca zakładany cewnik i wiem jak to boli).
Po cc już na pooperaacyjnej po jakiejś godzinie nagrzewania młodego ( bo słabo się płuca rozkurczały) został do mnie przywieziony młody na kontakt skóra do skóry i mam fotki, że byłam w tej koszuli co wcześniej więc chyba nie była zdejmowana tylko podwinięta. -
Magda kurde a moze to powachaj.. moze poprostu popuscilas. Ostatnio kolezanka mi mowila zebym zaczela sobie podklafy juz pod przescieradlo klasc bo zwieracze moga puscic.
Ja co prawda nie rodzilam ale przy poronieniu wywolywali mi skurcze. Jak mnie w koncu zlapal to nie bylo przerw. Kolo 2h non stop, serio myslalam ze nie dam rady. A nie ma hormonow ktore pomoga to zniesc. Kleczalam i gryzlam koldre. Takie sa moje skyrczowe wspomnienia. Polozne mnie pocieszaly ze przy porodzir dadza mi znieczulenie i sobie poradze, zebym sie nie zniechecala.. i tej wersji sie trzymam. Serio jal czuje juz jak wielka jest teraz macica to nie umiem sobie nawet wyobrazic, ze ona cala nagle tak boli.
Jedno co to jsk juz w koncu udalo sie ta akcje skurczowa opanowac na tyle bym miala przerwy pomiedzy skurczami to dawaly one odetchnac. -
No to widzę że tylko u nas w szpitalu mają takie dziwne metody przygotowywania do cc.
MagdaSz jedź na izbę i się nawet nie zastanwiaj.
Mój mąż ma pracę jeżdżącą i już mu zapowiedziałam że w grudniu ma siedzieć w oddziale jak najbliżej domu. W sumie mnie nie ma też kto zawieźć pod jego nieobecność bo teściowa w razie czego będzie odbierać córkę ze szkoły.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Magda sz, a Ty nie jesteś przeziębiona? Bo ja mam straszny kaszel i jak mnie złapie, to popuszczam mocz całym strumieniem. Przez weekend chodziłam z pieluchą synka wywiniętą jak podpaska, a dziś kupiłam sobie pieluchomajtki dla dorosłych.
Jedź, sprawdź, mam nadzieję, że to jednak nie wody. -
Magda ja od paru tyg mam taką wydzieline jak wodę że mi przemaka przez spodnie
Trzymam kciuki żeby to był tylko śluz!Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Madera2000 wrote:Ewa a jaki bralas rozmiar tych koszul w 2paku z allegro? Swoj czy rozmiar wieksze?
-
Magda sz to obys szybko sie transportowala i zeby Ci pomogli.
Ewa to koszula dla mnie. Ja podobnie wymiarowo, a ostatnio koszule kupilam xl i sie zdolowalam -
Magda sz wody płodowe raczej się nie lepią więc może to tylko śluz ja końcem ciąży też musiałam wkładki kilka razy dziennie zmieniać . Ale lepiej jedz i sprawdź .
Malgonia to nie macica tak boli tylko szyjka , macica to mnie bolała po porodzie jak miałam skórcze przy karmieniu czy wogole przy ruchu bo się obkurczala .
A właśnie czy po CC macica też się obkurcza ,bo ja sobie nie wyobrażam jakby przy tym obkurczaniu jeszcze ta rana miała być i swierze szwy. Ja i bez tego na lekach byłamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 17:46
-
Magda z tego jak pamiętam zapach wód, to właśnie mają słodki mdły zapach. Oby to nie były wody. Trzymam kciuki i odzywaj się jak tam.
Ja też się przeziębiłam i mam tak mocny kaszel, że potrafię dużo moczu puścić. Mam tak po porodzie. Cały czas chodzę w podpaskach, bo zaraz jestem przesikana. Obawiam się, że po drugim porodzie będę musiała iść na jakąś operacje, bo ćwiczenie mięśni Kegla nic mi nie daje
Chodzę do gina w Polsce i w Niemczech. W Polsce ani razu nie zmierzył mi szyjki. 17.09 u niego byłam i młody ważył 1250gram. Tydzień później byłam w DE i okazało się, że młody ma bardzo nisko główkę i nie może jej zmierzyć. Zrobił USG dopochwowe i okazało się, że przez to skraca mi się szyjką. Miałam 4,22cm, a teraz była już 3,10cm. Za tydzień kija 2 tyg od wizyty i mam kontrole, żeby sprawdzić szyjkę. Martwię sie, bo czuję jak mi ciśnie tam główka.
Na dodatek zaczęła się u nas przeprowadzka na pełnym gazie.
I doszliśmy do porozumienia z imieniem. Nasz synek będzie nazywał się Staś -
Pawojoszka, no niestety po cc macica też się obkurcza. Jak poprosiłam o coś na ból to mi dali dwa paracetamole, nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać...
Zanes lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Pawojoszka pewnie ze się o kurczaka w końcu musi wrócić do swojego pierwotnego stanu. Ja czułam po cc jak się obkurcza ale miałam taki ból spojenia i tej rany że skurcze macicy to pikuśSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Dziewczyny możecie mi pomóc z drugim suwaczkiem? Pierwszy działa prawidłowo, a drugiego nie widać, jest sam link. Kopiuje BBCode i wklejam, ale nic się nie zmienia. Chce suwaczek z baby boom, da radę to ogarnąć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 18:15
-
Pawojoszka ja chodzilam na czworaka po szpitalu, bo dostalam leki, ktore to ovkurczanie mialy przyspueszyc.. to byl nie mniejszy koszmar niz szpital.
Serio albo moj prog bolu jest bardzo niski, albo naprawde hormony sprawiaja ze kobiety po porodzie az tak tego nie rozpamietuja. Pociesza mnie, ze zazwyczaj w ciagu doby jest po wszystkim. -
Ja mam 165cm i waga przed ciaza 52 a teraz ok 61kg. Biust tez ledwo co B przed ciaza male a teraz srednie, wcale ten biust tak az nie urosl
. To chyba wezme jednak S bo sie utopie
. Mi tez poszlo w brzuch smiesznie to wyglada:
Ewk@ wrote:Zazwyczaj noszę S, wzięłam M i są ok nawet mają zapas. Wzrost 170, waga 64 kg, a teraz 70 kg. U mnie kg poszły w sam brzuszek. Koszula w biuście ma dużo miejsca a miska z D zmieniła mi się na Gmarian_the_baby, juudi, Malgonia, taka_mama, anna23, Maxi, kamciaelcia, Muki85, AnitaK, Limonka, magda sz, pola89 lubią tę wiadomość