Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda to dobre wieści. Oby Bobas wytrzymał do terminu 🙂
Ja dziś od 5 nie spałam bolał mnie brzuch jak na okres 😕 teraz mi przeszło ledwo czuje dół brzucha i trochę plecy ale nie wiem czy źle spalam czy co 😑Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Magda sz trzymam kciuki, za szybkie wyleczenie infekcji, żeby tam nic nie ciekło i dziecko wytrzymało w brzuchu do daty donoszenia.
A propos porodów to ja jestem z tych ludzi co traktują wszystko zadaniowo do tego mam dużą tolerancję na ból więc tego się nie obawiałam poprzednio ani teraz. Nawet nastawiłam się, że po cc będzie ciężko bo moja bratowa która 0,5 roku wcześniej miała cc przez 2 tyg dochodziła do siebie, nie chciała się ruszać i mój brat podawał jej dziecko do karmienia i przewijał bo ja tak bolało. A ja byłam zdziwiona, bo ból nie był taki straszny od razu się uruchomiłam i miałam takiego powera, że potem na święta szalałam z wypiekami i przygotowaniami ( cc 04.12 a powrót do domu 09.12).
Do tego w dniu cc w ogóle się nie denerwowałam spałam dobrze obudzili mnie 0 6.00 , porobić badania i ogolić itp. Ja 6.30 stałam już w pełnej gotowości spakowałam torbę żeby mąż przeniósł z patologi na położnictwo. Ubrana w szlafroczek z torebką z dokumentami na ramieniu czekałam na wezwanie, żartując z dziewczynami z sali. Bo te potem do męża opowiadały, że były zdziwione , że się nie denerwowałam i żartowałam.
Myślę, że najważniejsze jest podejście, że będzie dobrze, że lekarze wiedzą co9 robią bo inaczej człowiek by zwariował.
Gdy przy obserwacji przy ciąży pozamacicznej leżałam na patologii w innym szpitalu leżała taka kobieta 38 l. pierwsze dziecko baaaaardzo zestresowana. Leżała już na końcówce ciąży bo ciśnienie jej szalało. Ona była tak zestresowana, że gdy młoda praktykantka przychodziła co godzinę mierzyć ciśnienie to ta aż podskakiwała na łużku z nerwów a ciśnienie wtedy szybowało na wyżyny. Praktykanta przychodziła wcześńiej zagadywała, żartowała żeby odstresować kobietę do pomiaru a ta skupiona tylko na swoim problemie tylko odpowiadała tak lub nie nie słuchając dziewczyny. Niestety mimo leków musieli jej zakończyć wcześniej ciążę bo nie było dobrze.
-
Dziewczyny, wiem że temat był już na tapecie, ale cieżko odnaleźć przy tej ilości stron.
Co na zaparcia? Ostatnio doatałam takiego skrętu jelit że nie wiedziałam czy ja rodze czy co sie dzieję.
Już chyba lepiej wspomóc się farmakologiczne niż dopuszczać do takich sytuacji.
Co myślicie? -
Olza są dostępne w aptece syropy które można w ciąży pić na zaparcia a mi pomaga z 2 l soku jabkowego ostatnio nie byłam tydzień wyipilam sok i poszło na drugi dzień. Niestety mam tak non stop od początku ciazy dobre są tez kiwi albo dużo chleba lub bulek z ziarna i albo jogurt na każdego co innego działa 🙂Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
okazjonalnie stosuje czopki eva qu
laktuloza(substancja w w ielu syropach stad nazwy konkretnego nie podaje) tez rozluźnia stolec i jest dozwolona w ciązy, ale ta wymaga długofalowego stosowania
no i sie powtórze-jak problem dopada, to żaden ale zaden sposób z diety nie pomagaja moge kiszone mlekiem i wodą zapić zagryzając sliwkami-nie ruszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 10:04
-
Ja wypijam 3 litry wody dziennie plus oczywiście herbata, kawa, mięta/melisa/rumianek w zależności od zachcianek i powiem Wam że żadnych zaparć jeszcze nie doświadczyłam. Z resztą zgagi też nie. Mam nadzieję że tak pozostanie więc bądź co bądź polecam picie dużej ilości wody
Kupiłam wczoraj fotelik samochodowy i jeśli któraś z Was jest z Warszawy lub okolic polecam sklep 8 gwiazdek!! Jednak opinie o nich to nie ściema. Jesteśmy z Mężem mega zadowolenimarian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Mmagda Sz. Zdrówka i szybko wtacajcie do domku.
Na zaparcia mi pomaga syrop laktulozowy.
Michhaga też jestem zadaniowcem i mam dużą tolerancje na ból. Po cesarce odmowilam przeciwbolowych lekow i po operacji stawu tak samo. Jednak po pierwszym porodzie teraz mam pewne dylematy. Jednak mam nadzieję ze bedzie ok. Oby dziecko się obróciło... Dzis skacze bardzo po pecherzu!19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
A ja odkąd się diabetolog zaczęła nademna znęcać tą swoją dieta to nie mam problemów a w ciąży miewałam często tak że coś tam ta dieta działa ,tyle że pewnie nie na każdego.
Magda kuruj się i nie stresuj ,infekcje bakteryjne właśnie nie dają takich wyraźnych symptomów jak grzybicze ,mnie jak przyjmowali na oddział z niewydolnością szyjki to też lekarz stwierdził że infekcja się rozszalała a ja nic nie czułam.
Co do oksytocyny to ona faktycznie nie jest dobra opcja ,zwłaszcza jak rozwarcie nie postępuje to wzmożenie skórczy jest tylko okrutnie bolesne już bardziej jakiś balonik który pomoże w rozwarciu. Co innego jak np odejdą wody a akcji brak to w tedy moze pomoc coś ruszyć -
Dziękuję za rady, kupiłam śliwki i kiwi. Wieczorem kupie syrop i oby pomogło bo wybuchne:)
Dopiero odżyłam po wyrwaniu zęba, dzisiaj ide na kontrolę ale do dentysty, oby to się tam ładnie goiło. W sumie to w tej ciąży czesciej chodze do dentysty niż ginekologa.
Ja mam wrażenie że mlody się przekrecił głowką w dół, bo wcześniej czułam glowe koło żeber a teraz ciśnie w dół.
Ale wizyta dopiero za 2 tygodnie, musze jakoś wytrzymać. -
Dzieki dziewczyny, mam nadzieje że Tadzik porzucił plany eksmisji na kilka ładnych tygodni
Ja mam jak Kamciaelcia moge zmieszać wszystko do jedzenia a efekt zaden. W poprzedniej ciąży brałam czopki glicerynowe pod koniec ale i tak nie było spektakularnych efektów. Syrop laktuloze wypiłam kiedyś cały i poza mega skrętami i dziwnymi odgłosami nic nie poszło...
Ostatnio zjadłam nalesniki z bitą smietaną po czym zjadłam kiszoną kapustę i nic mnie nie ruszyło chociaż mąż mówił że nie dobiegnę.
Powodzenia na wizytachKarolajnos lubi tę wiadomość
-
Ja się porodu chyba nawet tak nie boje co karmienia piersią. Teraz już mnie sutki bolą a co dopiero przy ssaniu niemowlaka!
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Dla mnie te ciążowe zaparcia to są ciążowe-przyczyny nie jestem w stanie przeskoczyć (hormony). Bo przeciez na diecie cukrzycowej jestem od poczatku kazdej z 3 ciąż cukezycowych. A zaparcia pojawily się w poprzedniej
Poza tym dla mojego lekarza to nie były zaparcia-po pytaniu jak dlugo nie byłam w ubikacji
Bo dla mnie jeden dzień bez kupy to był poczatek problemu
Problem?mało powiedziane, nie do opisania
5x na raz czopki glicerynowe nie dzialaly jak jeden Eva qu
Teraz ma je zawsze na półce w lazience 😉
No i tym razem jelita ladnie pracują
Stres przed zaparcia i w glowie siedzi jednak -
kamciaelcia wrote:
ja moge kiszone mlekiem i wodą zapić zagryzając sliwkami-nie ruszy
Ja jakieś 2 miesiące temu popiłam ogórki kiszone mlekiem i dostałam takich rewolucji żołądka, że myślałam, że mnie rozsadzi... a mój się tylko śmiał ze mnie
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki85 wrote:Ja jakieś 2 miesiące temu popiłam ogórki kiszone mlekiem i dostałam takich rewolucji żołądka, że myślałam, że mnie rozsadzi... a mój się tylko śmiał ze mnie
mój trzylatek uwielbia sok z ogórków
młodszy mniej ale chetnie do sloika podchodzi
na nich tez nie działa -
Dziewczyny mam pytanie. Miałam test glukozy i wyniki mam na czczo 81mg/dl a po 2h 123mg/dl. Czy wg was doświadczonych jest ok? Bo niestety tu w UK są inne normy i według nich jest ok. Ale tu inny świat i im nie ufam. Szukałam norm w internecie ale wszędzie coś innego piszą, więc was pytam, bo tu jest skarbnica wiedzy 😊
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwonmamy 11mm
07.07.19--> znamy plecchlopczyk! Gabrys
-
Magda powiedz Tadzikowi że forumowe ciocie zajazują mu eksmisji przedterminowej i minimum 5 tygodni to musi jeszcze wytrzymać 😘😘😘
Co do zaparć w szpitalu dostałam chyba że 4 czopki i nic, 5 dni nie mogłam się wyróżnić aż w końcu mąż mi przyniósł prawdziwa kawę z kawiarni i to było to
My po wizycie, mała ma 1680, leży już główka w dół, jajek się nie dorobiławszystko wygląda ok. Ale taka biedna ściśnięta się tam wydaje. Mąż się śmiał że taka skulona siedzi. Cały czas jesteśmy wagowo tydzień do przodu 🥰🥰🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 13:24
kamciaelcia, Zanes, anna23, Maxi, magda sz, aganieszkam, taka_mama, Ewe90, Meggi89, juudi, marian_the_baby, Muki85, pola89, pawojoszka, Mali84, Limonka lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018