Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Madera faktycznie poszło w brzuch 😁 z tą samą waga startowalam i wzrost 164 ale mam już o wiele więcej kg na plus niż ty 😑 niestety poszła w boczki i biodra ale przy synu tak samo tylam tylko startowalam z wagi 47. Schludne na pewno bo 10 kg to leci po szpitalu a drugie 10 to trzeba będzie pracować choć myślę że jeszcze trochę mi przybędzie a wcale dużo nie jem taka chyba moja uroda
teraz ważę ok 66 masakra a jeszcze 2 miesiące do końca 🙄 z 74 będzie jak nic 😟 będę się toczyć pod koniec 🤣
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Magda kciuki i daj znać co u ciebie.
Chyba nie powinnam czytać tych wszystkich historii z porodówki. Az mi głupio o tym mówić jak się boję...
U mnie już bardzo dużo na plusie. Ważę prawie 80 kg, jest mi strasznie ciężko. Bardzo urosły mi piersi. Już troszkę za ciężko dla mojego kręgosłupa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:09
anna23, aganieszkam, Maxi, kamciaelcia, Muki85, AnitaK, juudi, Limonka, magda sz, pola89, marian_the_baby lubią tę wiadomość
25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Magda Sz. Kciuki. Daj znać.
Dziewczynky ładnie wygladacie nic nie widac nadmiernych kg. Wszystko to tylko brzuszek.
Taka Mama z krepujacych sytuacji na porodowce dla mnie było jak zapraszali mnie po obchodzie do gabinetu na srodku fotel ginekologiczny obok taborecik na twoje gacie wchodzi caly obchod ty na fotelu z nogami w górze. Jeszcze gorsze gdy zalozyli mi balonik floyea i krwawisz non stop i idziesz na nastepny dzien chociaz się przed chwila czlowiek mył i zmieniał bielizne / wkladki to dalej krwawisz znow caly obchod wkolo ciebie, twoje gacie na taboreciku i ci zagladają🙈 a jak poszlam na wywolywanie porodu to z tym cewnikem tylko kazali majtki zdjąć bylam co fakt w koszuli ale kazali chodzic w miejscu od 11 do 15 wykonałam marsz życia 🙈 po paru godzinach wyciagneli cewnik ale ten brak komfortu i uczucie jestem brudna... Po tym juz bylo mi obojetne serio, teraz ma wyj***ne co myślą, czlowiek jak robot na porodowce rob to rob tamto i koniec...19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Malineeczkaa wrote:Dziewczyny możecie mi pomóc z drugim suwaczkiem? Pierwszy działa prawidłowo, a drugiego nie widać, jest sam link. Kopiuje BBCode i wklejam, ale nic się nie zmienia. Chce suwaczek z baby boom, da radę to ogarnąć?
Nie dokonca się znam, bo mam jeden suwaczek. Tez mialam problem z jego wklejeniem i robilam to po kilkakkroc. Najczesciej to zle się kopjował. Musisz prawym wcisnać na linku ja nie pamietam ktory to ten link ale prawym przycisk - zaznacz wszystko - dopiero wtedy kopjuj i spróbuj wtedy wkleić na belly. Bo mi kawalka normalnie nie kopjowało. Może pomoże 😊19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja to się w ogóle chyba za dużo porodów z USA i UK na TLC naoglądałam a potem zderzyłam się czołowo z polską rzeczywistością.
W ogóle mój mąż wyjeżdża na dwa dni teraz i mam nadzieję że żadnych niespodzianek nie będzie w tym czasie. U Was też taka wichura?08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Małgonia u mnie było to samo, bite 2 godziny jak jeden ciągły skurcz, puszczało mnie dosłownie na parę sekund. Trudno mi było oddychać i ryczalam jak bóbr. Potem dostałam jakieś znieczulenie w kroplówce po którym lekko odlecialam i wtedy ból się skończył. Oczywiście wcześniej próbowali mnie załatwić paracetamolem ale równie dobrze mogli podawać landrynki. Dobrze że nie zdawałam sobie sprawy jak to będzie bo nie dałabym sobie podać tych tabletek na wywołanie. To było najgorsze co do tej pory przeżyłam. W wypisie napisali mi "nadmierna reakcja na prostaglandyny". Zastanawiam się na ile te bóle były podobne do porodowych.
Taka mama unie też straszna wichura dzisiaj przez większość dnia.
Magda odezwij się że wszystko dobrze. Ja też mam dużo śluzu, często wkładam jeszcze papier do wkładki bo inaczej musiałabym codziennie zużywać conajmniej kilka wkladek. A czasem jak tego nie zrobię to potrafi lekko przeciec na majtki.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Magda mocne kciuki za was, mam nadzieje ze okaże się że to tylko śluz ✊✊✊✊
Limonka my jutro usg na 9:20 🥰🥰🥰
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja jak pierwszą ciążę ronilam to też ryczalam z bólu w drodze do szpitala. Też myślałam, że bóle porodowe tak będą wyglądały i ze spokojem podeszłam do porodu. Ba, mąż jak przyjechał to z uśmiechem na twarzy powiedziałam mu o skurczach
niestety, jak się potem okazało bóle przy poronieniu to była jakaś 1/4 bólu porodowego
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
Jestem na obserwacji, mam infekcje do tego mały wlazl w kanał i mi napiera przez co jest wyciek, albo był bo na USG nie widać jakiegoś ujścia, w każdym razie jakiś test prom wypadł dodatnio. Lekarz mówi że to przez infekcje. Mam antybiotyk i leżeć j obserwujemy. Na szczęście na ktg nie zapisują się skurcze więc akcji nie ma ale bardzo ważne jest teraz wyleczyć infekcję. Crp nie jest tragiczne więc nie trwa to długo. Kuźwa żadnych objawów no żadnych nie miałam że coś nie halo, ani pieczenia ani śluzu innego niż zwykle... Gdyby syn nie siedział tak nisko to pewnie by nawet wycieku nie było i dalej bym tak łaziła a infekcja by się rozwijała. Mam nadzieję że długo nie będę leżeć... Mały włos nie trafiłam na lekarza który zdiagnozował mi łożysko przodujace i nalegał żebym do niego przeniosla prowadzenie ciąży, już mnie wywoływał ale ktoś go zawołał do poprzedniego przypadku i przyszedł inny...starszy bardziej ogarniety.
-
Magda dobrze że Cię zostawili na obserwacji. Teraz leż i odpoczywaj. A co do infekcji to ja przy tej przy której lekarz najpierw zdiagnozował grzybicę i pobieral posiew też żadnych objawów nie miałam. Nic nie bolało, nic nie swędziało. Nie wiem od czego to zależy...08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Magda sz trzymam mocno kciuki za Was.
Z tym promem to bywa bardzo różnie. Czasem wypuszczja do domu, a czasem zatrzymuja w szpitalach do rozwiązania. Będą obserwować czy wody nadal się sączą. Najważniejsze że jesteś pod dobra opieka i włączyli antybiotyk. A szyjka nie zaczęła Ci się rozwierać od tego ze maluch wszedł w kanał? -
Anita, Mali dobrze ze nie jestem sama.
Z tego co mi bratowa mowila to jesli tylko nie jest to konieczne to nie zgadzac sie na oxytocyne, bo daje wlasnie ten efekt skurczu bez przerwy i ciezko jest odetchnac.
Wiem, ze bedzie bolalo jak diabli, ale ciagle licze ze okolicznosci jednak sprawia, ze bedzie to latwiej zniesc.
Magda sz, trzymam kciui zeby infekcja szybko odeszla w zapomnienie i zebys mogla spokojnie wrocic do domu. Najwazniejsze, ze nie ma akcji porodowej.
Swoja droga to juz niedlugo zaczniemy wyczekiwac wiesci z porodowek.. az mi sie wierzyc w to nie chce. -
Meggs widać na USG lekki lejek od napierania główki właśnie ale szyjka 4 cm i twarda. Jakby były skurcze no to pompa ale póki co jest ok. Na ktg nie ma skurczy ,w nocy czulam kilka ale takich co zwykle do tej pory.
Malgonia, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Ja dziś w nocy sobie uswiadomilam że mam usg trzeciego trymestru. Kompletnie pomyliłam daty...jutrzejsza jest dla nas bardzo wymowna i wazna ale zakodowalam że usg w środę...A to nie.. usg dzisiaj-przed ważna data-godz.17:30
Oczywiście wersja prywatna, bo jak wcześniej pisalam, po zmianach szpitalnych w moim mieście mój gin nie ma gdzie mnie kierować na to usg w ramach nfz
Zatem z kim dziś podgladuję?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 08:58