Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam infekcje grzybicza gdzieś raz na 3 tygodnie
co wyleczę Pimafucin to mija 5-7 dni i znowu wraca, z córką miałam identycznie. Chcę ten okres zawsze przedłużyć ile można ale wczoraj znów upławy i świąd więc na noc tabletka 🤷🏼♀️. Czyli Ty masz jakas inna infekcje, bakteryjna? Skoro nie czuć objawów. A jak lekarze to wykryli, zrobili jakiś posiew w przyspieszonej wersji?
magda sz wrote:Jestem na obserwacji, mam infekcje do tego mały wlazl w kanał i mi napiera przez co jest wyciek, albo był bo na USG nie widać jakiegoś ujścia, w każdym razie jakiś test prom wypadł dodatnio. Lekarz mówi że to przez infekcje. Mam antybiotyk i leżeć j obserwujemy. Na szczęście na ktg nie zapisują się skurcze więc akcji nie ma ale bardzo ważne jest teraz wyleczyć infekcję. Crp nie jest tragiczne więc nie trwa to długo. Kuźwa żadnych objawów no żadnych nie miałam że coś nie halo, ani pieczenia ani śluzu innego niż zwykle... Gdyby syn nie siedział tak nisko to pewnie by nawet wycieku nie było i dalej bym tak łaziła a infekcja by się rozwijała. Mam nadzieję że długo nie będę leżeć... Mały włos nie trafiłam na lekarza który zdiagnozował mi łożysko przodujace i nalegał żebym do niego przeniosla prowadzenie ciąży, już mnie wywoływał ale ktoś go zawołał do poprzedniego przypadku i przyszedł inny...starszy bardziej ogarniety. -
Zaparcia, temat rzeka
ja na razie bez farmakologii.
Napiszę co na mnie działa:
- duuużo wody
- jakieś owoce 1x dziennie - teraz jest sezon na śliwki więc sobie folguję ale kupuję takie twardsze i kwaśniejsze, żeby mi cukier nie skakał. Do tego jabłka.
- surowe warzywa do obiadu - dobre na cukier jak i na zaparcia. Sałatki i surówki to coś co mnie ratuje ostatnio.
- pieczywo pełnoziarniste- ale to głównie z powodu diety cukrzycowej
- czasem kefir - gdy już 2 dni nie było 2
- no i ruch- tzn ja spaceruje np widzę po tyg siedzenia przed kompem, że mam problemy z 2 a po weekendzie gdzie spaceruje z dzieckiem albo pójdziemy na grzyby jest znacznie lepiej.
Jest jeszcze jedna rada którą mi dała pani diabetolog łyżka oliwy na czczo ale to mnie tak odrzuca , że wolę już ww sposoby uskuteczniać.
A no i jeszcze uwada dla tych mam co nie mają diety cukrzycowej - czekoladę, gotowany ryż jasny, gotowaną marchewkę przy zaparciach lepiej sobie odpuścić.marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Olga_89 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Miałam test glukozy i wyniki mam na czczo 81mg/dl a po 2h 123mg/dl. Czy wg was doświadczonych jest ok? Bo niestety tu w UK są inne normy i według nich jest ok. Ale tu inny świat i im nie ufam. Szukałam norm w internecie ale wszędzie coś innego piszą, więc was pytam, bo tu jest skarbnica wiedzy 😊
na czco do 92, po 2 godzinach do 153
Olga_89 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
U mnie zaparcia się uregulowały. Czasem się pojawiają czyli jeden dzien pauzy i biorę syrop laktulozowy.
Też tak mam że mogę jesc wszystko i jak zaparcia są to mnie nie ruszy. Przecież ile zieloniutkich śliwek ja przejadłam...
Ale że ciąża sama w sobie jest specyficzna i nie było zawsze za dobrze i idealnie 2 dni temu dostalam nagle rozwolnienia myślę 1. Zatrucie lub 2. Wirusowka. No ale córka i mąż ok. A ponad limit innego niż corka z mezem zjadlam z garść chipsów i piwo bezalkoholowe ktore popijalam przez caly dzień. Na wieczor mnie poskrecalo i ratowalam się mięta smecta i nospa... Niby dobrze tak się przeczyscic ale bez efektow bolowych bylo by lepiej. Na drugi dzien czulam się bardzo dobrze zjadlam maliny kilka sliwek i normalne posilki. Pod wieczór przypomnialo się mi o chipsach zjadlam dosłownie 3 sztuki! I nagle dostalam ataku bolowego żołądka i po chwili jelit!!!
Zeby nie bylo ja te chipsy w ciazy juz jadlam. Jak kupuje paczke taka 150 g to starczy na ok tydzien a jeszcze mąż czy corka cos podgryzie. Nie przejadam sie nimi. Wydaje mi się ze bym to okreslila nie toleracja ciążowa. I jak jeden by sie zrzygał to mi z dwojga zlego w drugą stronę.
Więc stop chipsy juz ich nie zjem do konca ciąży 🙈🙈🙈19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
A co na zgagę ?? Jaki lek możemy brać ? Mi doskwiera już chyba drugi tydzień i to za każdym razem w nocy.. no żyć się nie da , cała noc nie przespana a potem w dzień jak trup
odrazu pisze ze mleko i takie sposoby domowe nic nie działają 🥺
Magda sz bubuś spokojnie jeszcze poczeka , trzymam kciuki❤️
-
U Małgosi wszystko dobrze wygląda
Waży całe 1718g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 08:07
taka_mama, martaszymi, Madera2000, magda sz, Zanes, AnitaK, Maxi, Malamia, marian_the_baby, aganieszkam, Ewk@, michaga82, juudi, pola89, anna23, Karolajnos, Meggs, Ewe90, mmalibu, Muki85, Limonka, pawojoszka, Meggi89 lubią tę wiadomość
-
Piekna waga 😍 pokrywa sie Tobie termin porodu z om z usg czy coreczka jest starsza? Ile wazyla na poprzednim usg?
Maxi lubi tę wiadomość
-
Jakie duże te bobasy wasze 😮😁 niedługo 2 kg będa mam nadzieję że moja też rośnie 🙃Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Jaka dzidzia wyrazna słodka buźka
Spora dziewczynka, mąż mi przywiózł z rozpędu cała teczke z ciąży z Mająno to w 31.3 ważyła 1890, Tadzik jest mniejszy o 120 gram jak na ten sam czas. Fajnie jakby ważył max 3300.
Kindziukowa mnie cycki i sutki bolały w ciąży przeokrotnie, a karmienie od początku lajtowo, mało pokarmu miałam fakt i musiałam trochę nakręcić laktację ale nigdy żadnego zapalenia, nawału itp. sutki od początku dawały rade. Gorzej z odstawieniemto znioslam ciężko psychicznie i fizycznie
-
W sumie na tym usg mam korygowany tp więc wg niego dzidzia prawie idealnie
Jak zwykle glowa większa 😉
Ale zakładając że dziś 30+1 to wg usg31+2
A na siatce centylowej idealne 50
Poprzednie usg to mialam polowkowe
Serce oczywiscie zeskanowane z każdej stronyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 18:46
anna23, michaga82 lubią tę wiadomość
-
Przyszło mi zamowienie i w tym druga koszula z serii Dr Nap.
https://szykownamama.pl/product-pol-23523-9301-Rozpinana-Koszula-Nocna-light-jeans.html
Zamowiona xxl do porodu będzie na styk. Ale owiele ladniejsza jak na stronie, material bardzo przyjemny. Bardzo jestem zadowolona. Tej serii xl mogla by byc za ciasna, wiec koszule do karmiania lepiej zamawiac rozmiar większą.
A tamta na napy po calej koszuli xl i jest luzna tej samej firmy co link tu wklejalam pare dni wczesniej. Może dlatego ze nazwana także do porodu i dlatego jest bardziej luźna..
Zamowiłam też leginsy https://szykownamama.pl/product-pol-40504-Legginsy-Dlugie-Ciazowe-975-MIRACLE-czarne.html
Super materiał.
I m. in jeszcze pieluchy tetrowe stąd zamawiałam bardzo duże mogly by byc mniejsze ale wyglądają ok.
Zostalo kupic mi biustonosze. Kiedys fajne mialam z HM koronkowe bez usztywnien dwu pak bialy i czarny bardzo wygodne, myślę jeszcze z bon prix bo nie są drogie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 19:38
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
My też już po wizycie, dziś miałam usg III trymestru
Martynka już 1360 g waży, jest idealnie co do joty jak z om (nooo jeden dzień różnicy, z om dziś 29+4 z usg 29+5)
Wszystko u niej dobrze, już główką w dół 🥰
U mnie anemia spora, więc żelazo w ruch 🙈 a liczyłam, że tym razem się obędzie... No cóż 🤷♀️
mmalibu, Maxi, Muki85, aganieszkam, pola89, Limonka, Malgonia, Zanes, AnitaK, Meggi89, anna23, taka_mama, michaga82 lubią tę wiadomość
-
Ewe a czujesz różnie jak dziecko się obrocilo? Zrocilas uwagę ze ruchy sa inne i gdzie indziej czy to mylne.
Bo mi sie wydaje ze my caly czas ulozenie pośladkwe i caly czas ruchy w okolice pecherza😒19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi taaak! Czułam to tym razem wyjątkowo mocno, obrót zrobiła taki, że myślałam że mi przez skórę wyjdzie i od tamtej pory dwie 'bułeczki' się odciskają po bokach brzucha - pupa z prawej, kolanka lub piętki z lewej 😁
No i czuję mocno jak kopie po żebrach z lewej strony 🙈Maxi lubi tę wiadomość
-
Magda_sz, dobrze, ze jestes pod opieka i wdrozyli leczenie wiec pewnie szybko wylecza infekcje
My rowniez po badaniu i Malenstwo wazy juz 1610gr
Na usg przeplywy, lozysko, plyn owodniowy w porzadkubardzo ciesze sie
Maxi, anna23, AnitaK, magda sz, taka_mama, Muki85, pola89, pawojoszka, michaga82, marian_the_baby lubią tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Maxi wrote:Ewe a czujesz różnie jak dziecko się obrocilo? Zrocilas uwagę ze ruchy sa inne i gdzie indziej czy to mylne.
Bo mi sie wydaje ze my caly czas ulozenie pośladkwe i caly czas ruchy w okolice pecherza😒
Maxi ja od jakiegoś czasu zamiast mocniejszych kopniakow tam w dole czułam takie jakby gmeranie o wiele lżejsze, za to w okolicach żeber mocniejsze kopniecia i jak siedzę pochylona to czuję jak mała napiera na zebra szczególnie z prawej , chyba jej niewygodnie wtedy. I dziś się okazało że już główka w dół siedzi
Maxi, marian_the_baby lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Super, że dzieci przyjęły juz odpowiednią pozycję u was! Czekam na to jak moj uparty chlopiec zrobi odpowiedniego fikolka
Już mam dość myśleć o tym zeby się odwrocil. Bardzo zrobilo się to dla mnie priorytetowe i zaczyna juz mnie samą męczyć. Za 8 dni usg mam nadzieję i daje jemu czas 7 dni do moich ur na obrót 😉🙈19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰