Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas przeprowadzka zajmuje mi 3/4 mojego czasu. Pakowanie kartonów, wynoszenie, mam już dość. Mam nadzieję, że do 15-stego się wyrobimy i już będziemy tam. W poniedziałek lecę załatwiać meldunki w Niemczech.
We wtorek wizyta i sprawdzenie czy szyjka się dalej skraca, stresuje mnie to jak nie wiem co.. i ciekawe ile waży maluch, to już będzie 31+2. Zostało mi do kupienia butelki, smoczki, bujaczek, karuzela i lekkie pierdoły, które finansowo wychodzą mi na ponad 800zl, zbankrutuje normalnie. Jeszcze zaraz święta, po świętach urodziny mojego, córki i taty. No po prostu wszystko nie po drodze 😆 -
Ja od kilku dni mam lekkie napady paniki. Wieczorem brzuch mnie zaczyna pobolewać i myślę sobie: a co jeśli zaraz będę rodzić? I zastanawiam się gdzie co mam i co muszę wziąć ze sobą do szpitala. Chyba dla świętego spokoju zacznę pakować już torbę do szpitala 🙈
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Probowalam orientowac sie w skladach mm i z tego co pamietam bazujac m.in. na tym wpisie: https://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2019/03/analiza-skadu-mlek-modyfikowanych-cz2.html bardzo dobry sklad ma Bebilon Profutura 1 jak rowniez kozie (podobno najbardziej podobne do matczynego) jakby bylo potrzebne w razie W. Sa bez oleju palmowego (https://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2019/03/olej-palmowy-w-mleku-modyfikowanym.html)
Malgonia, zdarza sie rzadko a z tego co obserwuje znacznie wiecej kolezanek przenosi
Malgonia, AnitaK lubią tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Js mialsm taki atak paniki jakos tydzien temu. Juz jie wieďzialam co sie dzieje. Niby czulam, ze to jeszcze nie ten bol, ale zawsze od czegos sie zaczyna. Js odliczam juz oby do 32 tygodnia. Ale torby nie pakuje, bo nie chcecsie elasnie nakrecac. Caly czas sobie mowie, ze jeszcze spokojnie, mamy czas, a w razie czego to brak koszuli i szczoteczki do zebow bedzie najmniejszym z moich problemow.
-
Oj ja też mam już dziewczyny ataki paniki! Brzuch bardzo często już mnie tak boli, że maz mnie prowadzi albo pomaga wstać z łóżka
obym wytrzymała do 37 tc ...
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Teraz juz jest bezpieczniej dla Malenstwa
Torby takze jeszcze nie spakowalam
W razie czego na pewno dostanie sie koszule szpitalna a reszte mozna dowiezc
Na Listopadowkach chyba poki co tylko jedna dziewczyna urodzila w ciazy pojedynczej.
Dziewczyny przynajmniej do 37t pozostajemy w dwupakuCoreczka 11.2019 -
Do mnie to do końca nie dociera, że jeszcze ok. 2 miesiące i mała będzie z nami. Dopiero co były II kreski na teście i wypatrywanie symptomów ciąży, a teraz powoli trzeba będzie przygotowywać się do porodu.
Za ok 2 tyg mam wizytę w szpitalu i wtedy dowiem się, co będzie mi tam potrzebne, a co oni mi zapewnią.
Mała wyczuwa chyba, że jest weekend, bo robi mi boogie woogie w brzuchu. Jest weekend jest impreza 😂
Spokojnej nocy
Limonka, AnitaK lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ja właśnie kompletuje wyprawce na Gemini.
Kupujecie aspirator do nosa podłączany do odkurzacza czy taki gdzie same będziecie ciągnąć?
A kolejna sprawa odnośnie pielęgnacji. Cały czas się wytyczne zmieniają, nie nadążam. Co kupujecie?
Mi na szkole rodzenia mówili ze koniecznie emolient do kąpieli. Ale to chyba nie załatwia sprawy? Trzeba jeszcze coś do mycia? Potem zamierzacie smarować jakimiś oliwkami? Czy ograniczacie się do minimum? Mnie trochę przeraża to ze dziecko dopiero co się rodzi a my już tyle chemii na niego wylewamy. Chyba będę w tym temacie minimalistka
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja polecam do odkurzacza. My mieliśmy ten do samodzielnego odciągania, ale było ciężko. Ten do odkurzacza zmienił nasze życie
są jeszcze takie na baterie, ale tych nie testowałam.
Z kosmetykami ograniczam się do minimum.Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Kinadziukowa, emolienty na razie sobie odpuść. Kup normalny płyn do mycia od pierwszych dni. Emolient dopiero jak zacznie się coś dziać ze skórą, jak od razu od niego zaczniesz a coś będzie ze skórką to Ci zostaną tylko drogie środki apteczne. Ja oliwki wcale nie używałam, tylko jakieś lekkie mleczko.
AnitaK lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
z czystym sumieniem polecam aspirator Katarek
nie wiem jak funkcjonowałam bez niego przy pierwszym dziecku
jak sie zepsuł pierwszy-od razu kupiłam nowy
bo aspirator to nie tylko na katar-noworodki i małe niemowlęta maja takie czopy w nosku-twarde, suche; od mleczka, powietrza itp
katarek daje rade
na pewno nie brałabym tych do ust
nie wiem jak funkcjonuja na baterie-w sensie mocy ssania
taki sprzet i u kilkulatka działa -
Kindziukowa tu każda poleci tobie inaczej z bagażu własnego doświadczenia. Zobaczysz po porodzie jaką skórę będzie miało dziecko. Moja córka zaraz po porodzie dostała krostek, miała też suchą skórę szczególnie stopek. Poza tym miała zdeformowaną nozke od ulozenia w brzuszku i ją masowałam aby szybko nabrała odpowiedniego kształtu.
Ja polecam mydełko penaten baby z pompką, ulatwia samodzielne mycie.
Emolient kupiłam na wszelki, a jak cos profilaktycznie jak z corką będę stosowac raz w tygodniu. Oliwke też kupilam ja uzywałam. Polecam kupić gdyby dziecko miało suchą skórę najwyzej jak nie chcesz stosować czy bedziesz uwazala za zbedne to sama zuzyjesz ja tam lubie corki oliweczkiteraz już córki nie oliwkuje chyba ze jej się przypomni a tak to ja wykorzystam🙂
Mam katarek plus do odkrzacza. Też wydaje mi się że mozesz kupić po porodzie. Ja kupilam na pierwszy jakis mały katarek w nosku jak corka skonczyła rok. Chyba ze chcesz juz miec na wszelki 😊
Jak byłam z corką w ciąży to tez jedna dziewczyna rozwiazała się prawie 3 mc przed porodem. Tam było wszystko ok pozniej ale usuneła się z grupy...
Kazda kobieta ma inna historie ciąży i inaczej ja przechodzi. Nie porownujmy się badzcie dobrej mysli.
Wczoraj maz byl caly dzien w podróży ok 100 km za Warszawą a w drodze powrotnej zadzwonil facet ze kupuje auto i chce przyjechać. Tak akurat wyszło ze maz go miał po drodze bo koleś z pod warszawy. I auto sprzedało się 😁 przyjechali tu wypskowalismy auto i nawet nie wiedzialam ze tyle gratow pochowanych było w samochodzie🤣 corka jak zobaczyla fotelik dla Bobo to sama sie w niego zapakowala bardzo fajnie w nim wyglada a wcale ciezka razem z fotelikiem nie jest. Super jestem zadowolona. No i wszystkie misie tez juz mialy w nim pasy zapiete. Fotelik wczoraj przeszedl testy. 😁
Ps. Dziś mój 30 tc i ostatnia prosta do porodu. Robi się na poważnie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 08:11
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Też podzielam opinie że Katarek plus do odkurzacza, mam i ta Fridę i nigdy nic tym nie wyssalam, mąż też nie. Ale polecam kupić już teraz, córka miała 5 tyg jak dostała pierwszego kataru, mąż w nocy szukał apteki dyżurnej żeby kupić ten Katarek bo córka bardzo ciężko oddychała, nie dawała rady jeść cycusia bo wtedy już w ogóle nie mogła oddychac, my zestresowani...panika była. Katarku używaliśmy ze 3 lata, sama nie raz na sobie jak miałam już cała skórę zdarta z nosa przy giga katarze. Takze warto mieć to w domu, kupiliśmy drugi bo w pierwszym rurka zaszła jakimś grzybem. Emolienty też myślę że raz na jakiś czas można wlać do wanienki a tak to zwykły płyn. Z oliwki nie korzystalam, nie było potrzeby a ja nie cierpię oliwek.
Na krostki polecam krem Oilatum niebieski-krem specjalny, dwa dni i po wszystkim. Do pupy sudocrem i bepanten. To takie must have mojej wyprawki. -
Mam nadzieję że donoszę do 36 tyg., Wczoraj ledwo chodziłam bo takie napieranie czułam na dole że ciężko było postawić krok, do tego czuję klocie w szyjce. Jak leże jest ok. We wtorek mam wizytę, jutro badania...w ogóle z rozpędu zapisałam się na badania gdzie mam: morfo, mocz ogólny, crp, vdrl, hiv, hbs i posiew. Z rozpędu zapisałam się na posiew...nasienia
dzwonili do mnie upewnić się czy jestem kobietą
taka_mama, mmalibu, Madera2000, Zanes, pawojoszka, anna23, AnitaK, Muki85, Mali84 lubią tę wiadomość